• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משימת פורום שאינה של התעשייה- גזעים

the Nerubian אמר/ה:
אשמח אם תפרסם את החיזוקים של הגובלינים (וגם הקובולדים, אבל זה בעדיפות הרבה יותר נמוכה) כי אני ממש עומד לשלב מספר דמויות גובליניות במערכה, וגם אם עשית שינויים בהובגובלינים.
בשמחה- בדיוק כפי המצויין במגדיר המפלצות, אבל עם תוסף גזע 2+ להאזנה, 2+ לזיהוי, וללא מחסר כוח(הגובלינים חזקים יחסית לגודלם). עדיין אין לי חיזוק לקובולדים, אבל זה בדרך, ואין לי שום שינוי להובגובלינים. אתה יכול כמובן לבדוק את הגובלינים של וורקראפט, או לחכות שאפרסם את המידע על אורקים יותר טולקינאים- שהותאמו לכמעט כל עולם מערכה- ברגע שאצליך להיצא את זה מתוך הערמה על החונק המכאני, הבזיליסק הזהוב, ועוד כמה יצורים לא נחמדים. האורק הזה מצויין לשחקן שרוצה להסתער על כפרים בחמת זעם עם חרבות מורעלות...

אני חשבתי שבגלל שהם לא כל כך חזקים (וגם קטנים) אבל מאוד זריזים (הדבר מתבטא ב2+ לזרז וגם במהירות של יצור בינוני על אף גודלם הקטן) עדיף אולי להשאיר את מחסר הכוח ולהוסיף 4+ לזרז במקום 2+.
או בכלל לבטל את ה2- לכרז. אני לא ממש רואה סיבה בשבילו. למה? כי הם מכוערים? זאת לא סיבה טובה כי הכרז גם מיצג את כוח האישיות (זאת גם הסיבה שאני לא מסכים עם מחסר הכרז של הגמדים וחושב שצריך להיות להם מחסר זרז במקום למרות שאז יחלשו בצורה קיצונית).

ובנוגע לאורקים הטולקינאים (שהם בעצם גובלינים... כבר היו דיונים על זה...) אתה מתכוון לעשות מין גזע מיוחד של גובלינים שלא יהיו כל כך גרועים?

לדעתי, מחסר הכריזמה של הגובלינים מתאים- רובם די פחדנים. באשר לגמדים- גם לדעתי מחסר זריזות יתאים יותר. באשר למהירות הגובלינים- אתה יכול להשאיר את מחסר הכוח ולהוסיף תוסף חוסן.

באשר לאורקים הטולקינאים קצת יותר- הנה הם, מותאמים כמעט לכל עולם מערכה. אני רק אציין שמדובר בסוג היותר גדול- אלו שמצפון הרי האובך, כמו האורקים של אזוג(מקרב אזונבליזאר).

-דמויאנוש בינוני
-תת סוג גובלינואיד או אורק, לפי החלטת השה"ם ועולם המערכה.
-מהירות בסיס 9 מטר.
-2+ לכוח, 2+ לחוסן, 2- לכריזמה. האורקים חסונים ורבי עוצמה, אולם רובם בעלי כוח אישיות חלש יחסית.
-ראיית חושך 30 מטר. האורקים רואים מצויין בחשכה.
-עיוורון אור. בעת חשיפה מפתיע לאור שמש(כולל אור יום), האורק נחשב עיוור לסיבוב אחד. לאחר מכן, הוא עדיין סובל מסינוור(1- להתקפה, להצלות ולכל מיומנות הקשורה בראייה).
-שימוש ברעל. האורקים מסוגלים להשתמש ברעל פציעה מבלי להסתכן בהרעלה עצמית בתוצאת התקפה של 1 טבעי או בעת מריחת רעל על נשקם. רוב האורקים של הרי האובך נושאים מנות רעל מסוג שמן דם ירוק(המדריך לשה"ם, טבלת הרעלים).
-2+ טיפוס. האורקים מיומנים בטיפוס, ואצבועתיהם החזקות ודמויות הטפרים רק מחזקות את היכולת.
-הכרות עם נשק. כל אורק מיומן בשימוש בחרב מעוקלת וקשת קצרה(גם מורכבת).
-רשאי לקחת חוש ריח ככישרון עם דרישות של מעקב, 15 חוכמה ו-6 רמות בהשרדות.
-שפות: מדוברת ואורקית\גובלינית. שפות בונוס: גמדית(לא בארץ התיכונה), ננסית(לא בארץ התיכונה), אלפית, שאול(לא בארץ התיכונה), גהנום(לא בארץ התיכונה), וענקית, וגם השפה עליה ויתרו כשפת אם(אורקית\גובלינית).
-נטייה: לרוב נטרלי רע.
-מקצוע מועדף: ברברי. למרות זאת, נפוצים גם סיירים ולוחמים.

the Nerubian אמר/ה:
לדעתי, מחסר הכריזמה של הגובלינים מתאים- רובם די פחדנים. באשר לגמדים- גם לדעתי מחסר זריזות יתאים יותר. באשר למהירות הגובלינים- אתה יכול להשאיר את מחסר הכוח ולהוסיף תוסף חוסן.

באשר לאורקים הטולקינאים קצת יותר- הנה הם, מותאמים כמעט לכל עולם מערכה. אני רק אציין שמדובר בסוג היותר גדול- אלו שמצפון הרי האובך, כמו האורקים של אזוג(מקרב אזונבליזאר).

-דמויאנוש בינוני
-תת סוג גובלינואיד או אורק, לפי החלטת השה"ם ועולם המערכה.
-מהירות בסיס 9 מטר.
-2+ לכוח, 2+ לחוסן, 2- לכריזמה. האורקים חסונים ורבי עוצמה, אולם רובם בעלי כוח אישיות חלש יחסית.
-ראיית חושך 30 מטר, ראייה באור קלוש. האורקים רואים מצויין בחשכה.
-עיוורון אור. בעת חשיפה מפתיע לאור שמש(כולל אור יום), האורק נחשב עיוור לסיבוב אחד. לאחר מכן, הוא עדיין סובל מסינוור(1- להתקפה, להצלות ולכל מיומנות הקשורה בראייה).
-שימוש ברעל. האורקים מסוגלים להשתמש ברעל ללא סכנה שירעילו בטעות את עצמם. רוב האורקים של הרי האובך נושאים מנות רעל מסוג שמן דם ירוק(המדריך לשה"ם, טבלת הרעלים). בנוסף, האורקים זוכים בתוסף גזע 2+ להצלות כנגד רעל.
-2+ טיפוס, 4+ התגנבות. האורקים מיומנים בטיפוס, ולמדו עם הזמן שאין כמו כיתור אויביך בקרב.
-הכרות עם נשק. כל אורק מיומן בשימוש בחרב מעוקלת וקשת קצרה(גם מורכבת).
-רשאי לקחת חוש ריח ככישרון עם דרישות של מעקב, 15 חוכמה ו-6 רמות בהשרדות.
-שפות: מדוברת ואורקית\גובלינית. שפות בונוס: גמדית(לא בארץ התיכונה), ננסית(לא בארץ התיכונה), אלפית, שאול(לא בארץ התיכונה), גהנום(לא בארץ התיכונה), וענקית, וגם השפה עליה ויתרו כשפת אם(אורקית\גובלינית).
-נטייה: לרוב נטרלי רע.
-מקצוע מועדף: ברברי. למרות זאת, נפוצים גם סיירים ולוחמים.
לדעתי הפכתה אותם להיות חזקים מדי

דעתי התוספי תכונות אינם מאוזנים (למרות שהרגישות לאור היא מחסר די גדול, והגיוני, שאולי מאזן אותם).

מה שאני לא בטוח לגביו הוא הגודל... אולי הייתי עושה אותם קטנים (הם בכל זאת בגובה של גמדים או יותר נמוך)

אציין שמדובר בסוג היותר גדול- אלו שמצפון הרי האובך, כמו האורקים של אזוג(מקרב אזונבליזאר).
ולכן הם מסווגים כ"בינוני" ולא כ"קטן", אם זה עונה לשאלתך.
לדעתי- הגזע מאוזן, ולמי שלא חושב כך מומלץ לחזור על הנתונים לגמדים, אלפים, ננסים, חצי אלפים, זוטונים, ואלוי גם בני אדם(החצי אורקים זקוקים לדעתי לאיזון כלפי מעלה... אבל זה אחר כך)

לדעתי זה לא מאוד בולט, אבל האורקים הללו עוצמתיים למדי, ספציפית, כשמשלבים אותם עם יכולות אחרות. כדוגמה, הייתי מציין שבלי לחשוב פעמיים הייתי בונה נוכל-אורק כזה, ונהנה מהיתרונות שלו.

יש להם תוסף מיומנות של 4+ להסתתרות. נדיר. אני לא חושב שהסיפור מצדיק אותו (הם למדו לכתר את יריביהם). בני מחצית גילו שלהסתתר זה יעיל עוד יותר, ולהם אין אף תוסף (גזע) כזה.

יש להם גם ראיה באור קלוש וגם ראיה באור מועט, והראיה באור מועט שלהם היא לטווח כמעט כפול מהרגיל. זה הופך אותם לצלפי-לילה מעולים, שלא לדבר על קשתות מורכבות וחיצים מורעלים שמשתתפים בחגיגה. בחשיכה הם מתפקדים יותר טוב מכל הגזעים האחרים, ומרוב מפלצות המעמקים של מו"ד.

שני הדברים הללו ראויים לביקורת בעיני, אבל אני בהחלט לא חושב שהם לא מאוזנים בצורה מסוכנת או משהו כזה.

אישית, הייתי מוריד להם את ראיית הלילה ל-18 מ', הופך את התוסף הסתתרות ל-2+, מוסיף תוסף תנועה שקטה 2+, מחליף את היכולת לטיפול ברעלים ללא סיכון עצמי ואת התוסף קשיחות נגד רעל בתוסף 2+ לשימוש וטיפול ברעלים. הייתי מוריד את הדרישות ללקיחת הכישרון חוש ריח - שיקחו אם הם רוצים (אפשרות: רק בדרגה 1).

נשמע הגיוני, אבל אני עדיין רוצה שיהיו כמו בספר, זה הרי מה שמיתרנדיר צריך... תוסף ההתגנבות ירד ל 2+, אין תוסף נגד רעל אבל השימוש ברעל עדיין קיים, אין ראייה באור קלוש, ואולי הגיוני יותר שלא תהיה(לאורקים לא היתה בעיה לכוון חיצים במוריה, אבל בשעות בין הערביים על הנהר הגדול, הם היו גרועים למדי...), חוש הריח נשאר ללא שינוי, ולדעתי זה היה הופך אותם לעוצמתיים מדי אם הם היו יכולים לקחת אותו כבר בדרגה ראשונה.
*ההודעה שמכילה את הנתונים נערכה לפי הנכתב בהודעה זו*

עצה כללית בנוגע למכניקה ויישומה הפרטני במקרה הנ"ל:

קח שבחשבון שהענקת יכולת המקצוע הטיפוסית של הימנעות מסיכון הרעלה אתה נותן יכולת בינארית (כלומר, יכולת שיש או שאין). יכולות בינאריות מקטינות את הגמישות שלך. המשמעות היא לדוגמה שגם האורק הכי טיפש, שלא שם אפילו רמת מיומנות אחת במלאכה(רקיחת רעלים), יוכל ליצור רעל. ואם המשאבים שיעמדו לרשותו יספיקו, הוא גם יוכל לנסות שוב ושוב ושוב עד שיצליח, תוך התעלמות מהסיכון בעיסוק המפוקפק. תוסף הוא בעל ערך גדול יותר עבור מי שהשקיע בתחום, כי זה אומר שהוא מתעסק עם זה יותר, מגלגל יותר גלגולי מלאכה, מנסה ליצור אולי רעלים חזקים יותר, מהר יותר וכו'.
זכור גם שהענקת היכולת, שהיא באופן טיפוסי יכולת מקצוע, גורמת לכך שלקיחת דרגה במקצוע אחר שמעניק את היכולת (כמו מתנקש, או שלל מקצועות מרעילים אחרים) היא משתלמת פחות עבור הדמות. כלומר, באופן כללי זה יגרום לדמות לחרוג מהמסלול שמוביל אותה להתמות במשהו שיש לה זיקה טבעית אליו.

אני לא מנסה לשכנע אותך, כמובן. אפשרי בהחלט כן לתת יכולות בינאריות לגזעים, וישנם פתרונות חלופיים בכל מקרה לכל מיני בעיות שעלולות להתעורר (לדוגמה, אתה יכול לציין שאם הדמות מקבלת את היכולת הזאת בדרגה גבוהה יותר ממקצוע או כישרון היא נהנית במקום זאת בתוסף 2+ לגלגולים הנוגעים לרעל). ככלל, אני חושב שהשינויים טובים.

מצויין. עכשיו הם נראים ממש טוב.
השאלה היא האם לעשות אותם עם מקצוע מועדף של נוכל... לא, בעצם. האורקים הקטנים יותר אולי נוטים להיות יותר נוכלים, אבל כן, הגדולים הם יותר פראיים ואלימים.

יש לי שאלה, אבל, התגנבות = הליכה שקטה ?

האורק הכי טיפש, שלא שם אפילו רמת מיומנות אחת במלאכה(רקיחת רעלים), יוכל ליצור רעל. ואם המשאבים שיעמדו לרשותו יספיקו, הוא גם יוכל לנסות שוב ושוב ושוב עד שיצליח, תוך התעלמות מהסיכון בעיסוק המפוקפק.
יכולת השימוש ברעל לא מעניקה לו הגנה מלאה ביצירת רעל, אלא רק מעלימה את ה 5% סיכון בעת מריחת רעל על נשקו או בתוצאת התקפה של 1 טבעי. האורק עדיין עלול להרעיל את עצמו בעת רקיחת רעל. בקשר לעצה על מתנקש, קח בחשבון שגם האלפים, לדוגמא, זוכים בשליטה בקשתות, חרבות ארוכות וסיף, כך שאם הם לוחמים הם כאילו השיגו יכולת שכבר הייתה להם... ובכל מקרה, האורקים מהסוג הזה לא יתאימו להיות מתנקשים. המחסר לכריזמה יפגע בהטלת הלחשים שלהם, וכפי שאמרת, הם כבר בעלי יכולת השימוש ברעל. הרעיון כאן הוא אורקים שיזקו לקרב בשאגות, מניפים חרבות מעוקלות המשוחות ברעל, וינצלו את ההתגנבות על מנת למנוע גישה לדרכי מילוט.

התגנבות = הליכה שקטה ?
כן, אני חושב שהתרגום הזה נוח יותר, כי הוא קצר יותר, וזהה במובנו ל"תנועה שקטה".

the Nerubian אמר/ה:
השאלה של מיתרנדיר הייתה האם כשכתבתי "התגנבות" התכוונתי למיומנות התנועה השקטה- והתשובה היא כן.
אני הבנתי, אבל לא הסברתי את עצמי טוב- התייחסתי להערה שלו שזה תרגום טוב יותר, ולכן אמרתי את מה שאמרתי.

the Nerubian אמר/ה:
ובכל מקרה, האורקים מהסוג הזה לא יתאימו להיות מתנקשים. המחסר לכריזמה יפגע בהטלת הלחשים שלהם, וכפי שאמרת, הם כבר בעלי יכולת השימוש ברעל.

הבן, שעצם העובדה שהם יודעים להשתמש כך ברעל הופכת אותם למתנקשים טבעיים. זו הייתה הכוונה של בן כשאמר לך שזה בזבוז של מקצוע המתנקש, שכ"כ טבעי להם.
אגב, התמחות ברעל היא יכולת מקצוע - ולא כשרון - וכדאי להיות זהיר בחלוקה של אלו, כיוון שהם יכולים לשמש דמות ללקיחת דרגות במקצוע יוקרה שלא מתאים לה.
לדוגמה, אדם יכול לשים בדרישות של מקצוע היוקרה שלו 'שימוש ברעל' מתוך מחשבה שניתן למצוא את היכולת בעיקר אצל מתנקשים. זו דוגמה די טיפשית - אבל מבהירה את הרעיון.

בארקאנה אנארט'ד אין את ההפרדה הבעייתית מעט בין תנועה שקטה לבין הסתתרות ויש מיומנות אחת (SNEAK) המתורגמת כ"התגנבות". אבל זה סתם קוריוז.

לא, מה שרן אמר זו לא בדיוק כוונתי (למרות ששים לב לנקודה האחרונה שלו - היא נכונה מאוד).
נרוביאן, היכולת מקצוע הנ"ל מבטלת את הסיכון להיות מורעל בעת טיפול ברעל. זו יכולת הרבה יותר מהותית מאשר כישרון שליטה בנשק קרבי כזה או אחר. היא אומרת שהיכולת שמתנקשים מקבלים הופכת ללא רלוונטית עבורם (כלומר, היא לא נותנת להם שום דבר). זה משהו שרואים לפעמים במקצועות במוצרי הרחבה - גזע שהוא כל כך מתאים להיות פלאדין שאין שום סיבה לקחת דרגות כפלאדין בשבילו, כי זה מוסיף לו הרבה פחות מאשר נניח, לאדם רגיל. זה תלוי כמובן אם מדובר ביכולת מצטברת (כמו תוסף) או יכולת בינארית (כמו היכולת הנדונה).

הנקודה השניה היא שזה הופך את המקצוע לפחות מיוחד באופן כללי. זה נכון במיוחד עם יכולות אחרות, אבל עדיין רלוונטי לענייננו.

ולבסוף, זו יכולת מאוד מוחלטת. החיסרון של רעל הוא חיסרון חשוב כי הוא גורם לדמויות להשתמש ברעל כשזה חשוב ולא בכל הזדמנות. לבטל את היתרון הזה הופך את הרעל לכלי מאוד עוצמתי במערכה עבור הדמות. אני לא אוהב את היכולת של "שליטה ברעלים" באופן כללי, אבל אני יותר לא אוהב אותה בתור יכולת גזע - היא עוצמתית מדי, והיא במקום גורף מדי (כל הגזע) בלי להתייחס לרקע של הדמות אפילו במעט.

במיוחד בשבלכם, הנתונים עודכנו, אבל צריך שתבינו- אין לי שום כוונה שהגזע יתאים להיות מתנקש. ניתן להשתמש ברעל גם בקרב (ודוגמא טובה הם האלפים האפלים). בכל מקרה, קשה לי להאמין שמישהו יבנה מקצוע יוקרה שדורש דרגות במקצוע יוקרה אחר- ובכל מקרה, תמיד שנאתי מקצועות יוקרה שכדי לקחת בהם דרגות חייבים להתקדם במקצוע מאוד מסויים.

the Nerubian אמר/ה:
בכל מקרה, קשה לי להאמין שמישהו יבנה מקצוע יוקרה שדורש דרגות במקצוע יוקרה אחר

אין עם זה שום בעיה - נניח שאני רוצה לבנות מקצוע יוקרה שמשלב בין הנזיר השיכור לשיכור הקרב. שמות מקוריים ללא ספק, אך המקצועות באמת יכולים ליצור שילוב מעניין שהרבה ירצו בו. סביר שבמקרה כזה, אדרוש יכולת מקצוע של שכרון קרב, ושל התמרת אלכוהול (לא זוכר את המונח המדויק). מה לא סביר בזה?

the Nerubian אמר/ה:
ובכל מקרה, תמיד שנאתי מקצועות יוקרה שכדי לקחת בהם דרגות חייבים להתקדם במקצוע מאוד מסויים.

מה?

הכוונה למקצוע שדורש את יכולות סערת החבטות וגוף היהלום, או מקצוע שדורש התקפת פתע וניצול הזדמנות. מקצועות כאלו פתוחים רק לבעלי דרגות כנזיר או נוכל (בהתאמה) ולא לאף מקצוע אחר, אפילו לא מקצוע יוקרה אחר. תודה שזה מוזר... ורק לאלו שעומדים לשאול, אלו היו דוגמאות.

אין בכך שום דבר מוזר. נניח ואני רוצה לפתח את הנזיר שלי לדמות המנסה להשיג לעצמה את חיי הנצח - אין סיבה שלא יהיה קיים מקצוע יוקרה שמתמקד בכך,וגוף היהלום יכולה בהחלט להיות אחת מהדרישות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה