• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז משחק תפקידים של Battlestar galactica - בדרך

חברת Margaret weis productions הודיעה על זכיה ברשיון ליצירת משחק תפקידים עבור Battlestar galactica - סדרת מד"ב חדשה (ומשובחת לטעמי).
MWP אחראיים לגרסת ה3.5 של עולם רומח הדרקון כמו-גם למשחק התפקידים של Serenity / Firefly שזכה לשבחים רבים.
השיטה תתבסס על השיטה של Serenity RPG, בתחילת 2007 אמורים לצאת חוקי התחלה מהירים והספר בסיס מיועד לצאת בקיץ 2007.

סרניטי המשחק תפקידים היה אכן ממשחקי התפקידים הנמכרים ביותר ב-2006, עד כמה שאני יודע, בעיקר כי יש קהל גדול של שחקני תפקידים שמעריצים את הסדרה. אז בהחלט יש ביקוש לספרים כאלה.
המטרה היא לא לחדש חוקים - החוקים יהיו זהים לאלו של סרניטי, המטרה היא פשוטה -
מי שאוהב את העולם ורוצה לשחק בו, מקבל את הספר שהוא רצה.

כי זה בגלל לא אותו דבר!
battlestar לא דומה בגרוש לfirefly, מלבד ששניהם מד"ב (תת סוגה אופרת חלל, גם starwars נכנס כאן והוא עדין לא דומה בגרוש לשני האחרים).
באפי בטח ובטח שלא דומה לWOD, למרות ששניהם "אימה" (הגירשיים לבאפי, זה יותר אקשן מוזר מאשר אימה).

אני מת על battlestar, לכן אני חושב שזה מגניב. אם יהיה תקציב גם אקנה.

אולדמן, הסידרה החשה שיצאה בעקבות הסרט ב2 החלקים היא חידוש לסדרה ישנה הרבה יותר(וגם פחות מתוסבכת).

פלאפי אתה מעצבן,ולא מהסוג הטוב. באטאלסטאר היא סדרה נחמדה, קצת נמאסה עם כל השידורים החוזרים(למען השם תביאו את עונה אחד וחצי כבר), אבל בהחלט ראוייה לשבחים.

אי שם ביקום בני האדם התפתחו בכוכב בשם קובול, האמונה שלהם היא באלים היוונים העתיקים(זאוס, אתנה, אפולו ושות'), מהכוכב הזה הם התפזרו לחלל, והגיעו ל12 המושבות(עיוותים של השמות האנגלים(לטינים?) של גלגל המזלות), יצרו רובוטים בשם הסיילונים שהתמרדו נגדם והחלו במלחמה. בני האדם ניצחו את הסיילונים והבריחו אותם לחלל, אחרי 40 שנה הסיילונים חוזרים, כובשים את 12 המושבות, מבריחים את המין האנושי לחלל ורודפים אחריהם במסע למושבה ה13 האבודה, כדור הארץ.

איך הנ"ל דומה לפיירפלי? זו גירסה יותר מציאותית/עצובה/קשוחה של הסידרה הישנה(לא ראיתי אף פעם אבל אני מניח ששם הכל היה עליז וילדותי יותר).

ותכלס, אין בבאפי כל כך הרבה אימה, פשוט יש יצורים מוזרים ואלימים שרוצים להציק לעולם הקטן שלנו, ויש יצורים מוזרים ואלימים שרוצים לעזור לו(כמהעונות הצליחו, כמה עונות שיעממו, כנ"ל לגבי אנג'ל. אגב, העונה השמינית של באפי, המהווה את ההמשך הישיר לסדרה ששודרה, תצא כקומיקס, אותם היוצרים).

פלאפי השאלה שלך לעיל היא כמו לשאול למה צריך פאנטה תפוזים שיש קולה - הרי שניהם משקל קל מוגז, או מדוע צריך רוק'נ'רול שיש שירי עם ספרדיים - שניהם סוגים של מוזיקה
(ואני מרגיש דבילי שבכלל עניתי לך)

בקשר לסדרה הישנה, לא ראיתי, אבל קראתי עלייה ולא ממש התלהבתי ממנה.

די לסלף את דבריי אנשים!

בבקשה, צטטו אותי אומר שלא צריך אף אחד מהמשחקים האלה. צטטו אותי אומר שהם לא נחוצים או לא מחדשים.

בכלל - מה חידש במשחקים כגון באפי לעומת WOD? או סרניטי לעומת סייברפאנק-חלל/D20 FUTURE (או משהו.. סטארוורס מתאים כאן? בלעע, יש מספיק משחקים כאלה)?
שאלתי מה חידש.

למה כל הזמן אנשים מתעצבנים ומבזבזים הודעות כדי לנגוד כל מילה שנייה שלי, במקום להתחיל לענות על שאלות בצורה עניינית ><

אז בבקשה לענות על השאלה: מה חידש? מה חדש שם? איך שינו? אם זה שונה בתכלית, בבקשה להסביר לי את השינוי. ואני מעדיף במכנקיה, לא רעיוני. בכלל, מעניין לדעת באיזה שיטות משתמשים כל המשחקים האלה..

כי אתה לא יכול לשאול מה חידש על שני דברים שלא קשורים אחד לשני!
אני יכול לשאול מה חידש NWOD לעומת OWOD או SW החדש לעומת הישן (על כל מהדורותיו) או אולי אפילו אטקסלטד לעומת WOD כי שניהם משתמשים בשיטת הסטוריטלר.

אבל אי אפשר להציג את באפי מול WOD, ולכן שאלת החידוש אינה הגיונית.

חידושים בין מו"ד לאקזלטד:
אקזלטד הוא מבוסס גלגולים רבים של ק10 המשמשים לכל מטרה, במקום גלגול יחיד של ק20 או של קוביות אחרות.
שיטת הקרב סינמטית הרבה יותר, ומכילה בתוכה פירוטים רבים על מגוון טכניקות לחימה, כל אחת קשורה למוצא הדמות, ודוחפת את השחקנים לתאר תיאורים סינמטיים ומרהיבים של קרבותיהם.
העולם אינו אותו עולם אף בקונספט כללי, והוא אינו מכיל ממש גזעים כגון גמדים, אלפים, אורקים... אלא סט "גזעים" אחר לגמרי, בעלי יחסים שונים אחד מן השני.
ההסטוריה של העולם מוצגת בפירוט רב הרבה יותר, ולכן אינם עולמות מערכה רשמיים המבוססים על השיטה (ניחוש פרוע; רק כדי להדגים).
וכו'

רואה? אקזלטד ומו"ד לגמרי לא קשורים. עם זאת, אפשר למצוא את ההבדלים העיקריים בין כל שתי שיטות, ואני לא רואה הרבה בעיות בלעשות זאת.

יש מישהו שיכול לענות על השאלה (המאוד פשוטה :roll: ) שלי, ולא מעונין רק בוויכוחים אינסופיים וחסרי פואנטה?

זה עולמות שונים.
אם זה לא מספיק לך בתור הסבר, אז באמת בשבילך זה אותו הדבר.

ד"א כבר בהודעה הראשונה שלי בעץ הסברתי שהשיטות הן אותו דבר בערך בין המשחקים, אם לא הבנת את זה עד עכשיו, זאת בעייה בהבנת הנקרא שלך. להמשיך לדון בשיטות זה לא קשור בכלל לנושא העץ וזה ספאם.

"הבדלים" זה לא "חידושים". חידוש אומר שהיה משהו ישן עליו התבססו והפכו אותו למשהו טוב יותר.
אקסלטד לא לקח את מו"ד בחשבון שכתבו אותו. הוא כן לקח את שיטת הסטוריטלר וחידש אותה לצרכיו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה