• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מקצוע בסיס: הליצן

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא גית'
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
נעול לתגובות.
פלאפי כתב:

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות

ובכן אני יודע: לצחוק.
הליצן מתאים אך ורק לסגנון משחק מאוד לא רציני (ברצינות, אתה לא מצפה שברברי ינחית אל מישהו מכה אדירה בגרזנו, ואיש ינצל בי הוא מתפקע מצחוק?), שאני לא אוהב אישית.
אל תבינו אותי לא נכון: טרובדור חד לשון, קוסם מטורף או לוחם קומי (וכל וריאציה אחרת של הסגנון) הם רעיונות מעולים (אם משחקים אותם טוב) שיכולים להוסיף המון למשחק...
אבל זה כבר מוגזם!

איתיליבנה אמר/ה:
פלאפי כתב:

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות

ובכן אני יודע: לצחוק.
הליצן מתאים אך ורק לסגנון משחק מאוד לא רציני (ברצינות, אתה לא מצפה שברברי ינחית אל מישהו מכה אדירה בגרזנו, ואיש ינצל בי הוא מתפקע מצחוק?), שאני לא אוהב אישית.
אל תבינו אותי לא נכון: טרובדור חד לשון, קוסם מטורף או לוחם קומי (וכל וריאציה אחרת של הסגנון) הם רעיונות מעולים (אם משחקים אותם טוב) שיכולים להוסיף המון למשחק...
אבל זה כבר מוגזם!

למעשה, ישנו ספר פנטזיה די טוב הנקרא "שליחותו של ליצן".
אגיד יותר מזה: לליצנים היתה יותר משמעות בימי הבייניים משתוכל לשאר. אני כמובן מדבר על ליצן במובן של Jester(ליצן החצר), או Fool(שוטה הכפר), לא במובן של Clown(איש מפחיד משהו עם אף אדום ונעליים גדולות שזורק עוגות על אנשים. עם לציין כמה, בספר שלמעלה, ליצן הוא משיח האנושות. בספר "אייבנהו" של סיר ארתור דויל, ליצנים היו גיבורים גם כן. ואם לדבר בכלליות, בעולם האמיתי הם נחשבו למעין אנשים כאלה שיודעים הכול, שתמיד אפשר לפנות אליהם בקשר למה שקורה בחצר הארמון, בעיר, או מחוצה לה, ולפעמים אפילו נרדפו על ידי האינקוויזיציה באשמת כישוף. אם אתה רוצה הוכחה לחשיבותו של הליצן בימי הביניים, תן מבט בסט הטארוט של מרסיי, סט קלפי הטארוט המקורי. הקלף הראשון, שממנו יוצאים כל השאר, נקרא "הליצן". ציותר לציין, כי לא תמצאו שם כלל קלפים כמו "הפלאדין", "האלף", "הנזיר", או "הדרקון".

רעיון נחמד.
באמת הייתי הופך אותו למקצוע יוקרה של כוהן וטרובדטר.
הייתי מוסיף לו כמה לחשים.
בסך הכול מקצוע נחמד.

akma אמר/ה:
צפע אמר/ה:
לא למה הוא חושב שזה אותו האחד שהקפיץ את הנושה אם הטראסק

כי זה יהיה די מקרי אם שני אנשים שונים יקפיצו נושאים מלפני שנים בערך באותו הזמן.
זה גם יכול להיות משתמש *אהמ צפע* שהחליט להגיב בתור אורח.

Ashardalon אמר/ה:
akma אמר/ה:
צפע אמר/ה:
לא למה הוא חושב שזה אותו האחד שהקפיץ את הנושה אם הטראסק

כי זה יהיה די מקרי אם שני אנשים שונים יקפיצו נושאים מלפני שנים בערך באותו הזמן.
זה גם יכול להיות משתמש *אהמ צפע* שהחליט להגיב בתור אורח.

למה לו?
האם יש איזה שהיא סיבה שאתה מאשים את צפע? כי אני לא רואה אחת.

קורה. בדרך כלל יש חבר'ה מהפורום שנוטים לעשות דברים כאלה. אף פעם לא רציתי לעשות את זה, כי ישר ידעתי שיעלו על הID ולא היה לי כוח להיות מאסטר האקר ולפרוץ לפנטגון בשביל תוכנת הגנה מתאימה - הקיצור, לא.

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה