KINGMAKER, מכתירת המלכים, היא אחת המערכות המוקדמות ביותר שיצאו לשיטה פאת'פיינדר ואחת המפורסמות שבהן.
היא הושקה לראשונה לפאת'פיינדר מהדורה 1 בשנת 2010 בשישה חלקים במסגרת מגזין Pathfinder (כמו כל הנתיבים של מהדורה 1).
בהמשך היא זכתה להמרה למשחק מחשב של חברת Owlcat, עם הרבה מאוד תוכן מקורי נוסף שלא היה בהרפתקה המקורית, ולבסוף בשנת 2022 היא הומרה למהדורה השניה של פאת'פיינדר, הפעם באסופה מאוחדת שכוללת את כל ההרפתקאות עם כל התוכן הנוסף ממשחק המחשב ועוד תוכן מעליו.
בנוסף, יצא למערכה המחודשת ספר עזר שמתאים אותה גם למו"ד 5, למי שרוצה לשחק אותה אבל לא רוצה להתרחק מהשיטה שהוא כנראה כבר מכיר.
תוכן עניינים!
הקימו את הממלכה שלכם!
חלק 1: הזמנה לגיבורים
חלק 2א: חוקי Hexploring
חלק 3: עץ השקמה העתיק
חלק 4: מאורת קשקשת פחם
חלק 5: תל הקבורה הבודד
חשוב להבין שהנתיב הזה, כפי שפורסם במקור, הוא לא לגמרי נתיב הרפתקה – אלו שש הרפתקאות שעובדות היטב כאירועים עוקבים: הגיבורים מקימים ממלכה, היא הולכת וגדלה, ובכל כמה זמן מופיע איום חדש שצריך להתמודד איתו. אפשר טכנית גם להפגיש את האיומים או לשנות את הסדר שלהם בחלק מהמקרים.
זו נקודת חוזק של "הנתיב" אבל גם תלונה חוזרת של שחקנים שהנבלים הסופיים מופיעים ללא רמז מטרים. זה בגלל שהם לא ממש נבל סופי שגרם לכל הבעיות, אלא בעיה חדשה ששמה לב אליכם רק עכשיו. יש כל מני טיפים באינטרנט איך להכניס כאן סיפור מאוחד יותר, ואתם מוזמנים לחפש בפורומים של Paizo.
מטבע הדברים, משחק המחשב ניסה לחזק את הנוכחות של הנבל הסופי משלב מוקדם יותר, ואפילו הוסיף נבל סופי עוד יותר חזק ("סיום סודי" של המשחק, אם אני מבין נכון). השינויים האלו הועתקו גם לגרסה המחודשת של הנתיב לפאת'פיינדר 2, יחד עם עוד תוספות אחרות, אך במהותו זה נותר נתיב עם התחלה ברורה – צאו לפרא והקימו ממלכה – אך ללא סיום ברור אחד החלטי. תמיד אפשר להמציא איום חדש לזרוק על הממלכה הצעירה של הגיבורים.
ויחד עם כל זאת, בחרתי לתרגם Kingmaker בתור "מכתירת המלכים", כי... ובכן, יש שתי מכתירות מלכים במערכה הזו. אל מי מהן מתייחסת הכותרת כעת?
עדכון מה-30.10.2025: הלילה הכריזה חברת פינאקל שהיא עובדת על המרה רשמית של "מכתירת המלכים", בגרסה המעודכנת, לעולמות פראיים. אני ממשיך בכל מקרה להמיר בגרסה שלי ובקצב שלי, אבל בואו נגיד שאני לא איעלב אם מייק ברבאו יעתיק מההודעה שלי תוך שימוש אינטנסיבי ב-Google Translate
לאחר כמה דיונים עם
golan2072 במהלך השנה ומשהו האחרונות, כולל דיון רב-משתתפים על מכאניקות ניהול ממלכה שאת הסיכום שלו אפשר לראות כאן, פלוס העובדה שמדי פעם אנשים שואלים על המרת הרפתקאות מפאת'פיינדר או ממבוכים ודרקונים לעולמות פראיים, התבשלה אצלי לפני כמה חודשים ההחלטה לקחת הרפתקה ולהציג המרה שלה כאן על דפי הפורום.
אציין שההעדפה הראשונה שלי הייתה להראות איך להמיר הרפתקה של מבוכים ודרקונים 5, אבל יש לי רק את The Wild Beyond The Witchlight שהיא לא ממש סטנדרטית וההמרה שלה תהיה בעיני די משעממת (המון יצורים הם גם במקור פשוט "קחו נתונים של אביר אבל יש לו פרצוף של צפרדע!"). אולי מישהו יתן לי הרפתקה שהוא חושב שהיא טובה ואז אני אשקול להמיר אותה
"מכתירת המלכים" אמנם מגיעה ממשחק קצת פחות משוחק בישראל, ולכן המרה שלה עשויה להיות שימושית לקצת פחות אנשים, אבל – זה יהיה מעניין יותר לטעמי, וגם בה כמו ב-Witchlight מככבים הרבה יצורי פיה וג'ברווקים.

לאחר מכן – סיכום של נתוני אויבים ואתגרים בולטים בחלק הרלוונטי של הנתיב. לא כולם, אבל בהחלט מה שחשוב.
במרבית המקרים אני פשוט אפנה אתכם לפסקת הנתונים המתאימה באוגדן המפלצות של פאת'פיינדר בעולמות פראיים, עם כמה שינויים קטנים, אבל לפחות לא תצטרכו לחפש. במיעוט המקרים אכתוב פסקת נתונים חדשה ליצור.
כנ"ל לגבי הטיפול בחפצי קסם, אם הם מעניינים (מה שלא מעניין וסתם שם בשביל כלכלת האוצרות של פאת'פיינדר 1, אז בעולמות פראיים זה פחות מעניין).
אני לא מתחייב שאגיע עד לסיום הנתיב, מהסיבה הפשוטה שככל שמופיעות יותר מפלצות ייחודיות ובוסים עולמיים, תרצו להתאים את הנתונים שלהם ואת האתגר לקבוצה שלכם (אם בכלל תגיעו לסיום הנתיב, שהוא כאמור לא מתחייב כי הנתיב לא חייב לעבוד כסיפור שלם אחד). אולי כן אכתוב גרסאות משלי לחלק מהיצורים שהם בעיני מעניינים מבחינה סיפורית ושאפשר לשלב בהרפתקאות מקוריות משלכם.
לגבי מכאניקת ניהול ממלכה אני ממש לא מתחייב על כלום, אבל נראה כשנגיע לשם.

אתם גם מוזמנים להציע "הצעות נגדיות" לפסקאות הנתונים של יצורים שלטעמכם המרתי לא טוב, או לפתח רעיונות שהעליתי.

היא הושקה לראשונה לפאת'פיינדר מהדורה 1 בשנת 2010 בשישה חלקים במסגרת מגזין Pathfinder (כמו כל הנתיבים של מהדורה 1).
בהמשך היא זכתה להמרה למשחק מחשב של חברת Owlcat, עם הרבה מאוד תוכן מקורי נוסף שלא היה בהרפתקה המקורית, ולבסוף בשנת 2022 היא הומרה למהדורה השניה של פאת'פיינדר, הפעם באסופה מאוחדת שכוללת את כל ההרפתקאות עם כל התוכן הנוסף ממשחק המחשב ועוד תוכן מעליו.
בנוסף, יצא למערכה המחודשת ספר עזר שמתאים אותה גם למו"ד 5, למי שרוצה לשחק אותה אבל לא רוצה להתרחק מהשיטה שהוא כנראה כבר מכיר.
תוכן עניינים!
הקימו את הממלכה שלכם!
חלק 1: הזמנה לגיבורים
חלק 2א: חוקי Hexploring
חלק 3: עץ השקמה העתיק
חלק 4: מאורת קשקשת פחם
חלק 5: תל הקבורה הבודד
הקימו את הממלכה שלכם
נקודת המכירה העיקרית של Kingmaker היא כמערכת ארגז-חול, חקירת משושים והקמת ממלכה. ההרפתקנים נשלחים אל ארץ הפקר שנקראת "הארצות הגנובות" (כולם טוענים שגנבו אותן מהן!) במטרה לקבוע עובדות בשטח וליישב את האזור בשם (צד אחד של מלחמת האזרחים הממשת ובאה) ממלכת בראבוי, לפני שהמלכים המסוכסכים של ארצות הנהר יספיקו לעשות את המהלך הזה בדיוק רק מהכיוון השני.חשוב להבין שהנתיב הזה, כפי שפורסם במקור, הוא לא לגמרי נתיב הרפתקה – אלו שש הרפתקאות שעובדות היטב כאירועים עוקבים: הגיבורים מקימים ממלכה, היא הולכת וגדלה, ובכל כמה זמן מופיע איום חדש שצריך להתמודד איתו. אפשר טכנית גם להפגיש את האיומים או לשנות את הסדר שלהם בחלק מהמקרים.
זו נקודת חוזק של "הנתיב" אבל גם תלונה חוזרת של שחקנים שהנבלים הסופיים מופיעים ללא רמז מטרים. זה בגלל שהם לא ממש נבל סופי שגרם לכל הבעיות, אלא בעיה חדשה ששמה לב אליכם רק עכשיו. יש כל מני טיפים באינטרנט איך להכניס כאן סיפור מאוחד יותר, ואתם מוזמנים לחפש בפורומים של Paizo.
מטבע הדברים, משחק המחשב ניסה לחזק את הנוכחות של הנבל הסופי משלב מוקדם יותר, ואפילו הוסיף נבל סופי עוד יותר חזק ("סיום סודי" של המשחק, אם אני מבין נכון). השינויים האלו הועתקו גם לגרסה המחודשת של הנתיב לפאת'פיינדר 2, יחד עם עוד תוספות אחרות, אך במהותו זה נותר נתיב עם התחלה ברורה – צאו לפרא והקימו ממלכה – אך ללא סיום ברור אחד החלטי. תמיד אפשר להמציא איום חדש לזרוק על הממלכה הצעירה של הגיבורים.
ויחד עם כל זאת, בחרתי לתרגם Kingmaker בתור "מכתירת המלכים", כי... ובכן, יש שתי מכתירות מלכים במערכה הזו. אל מי מהן מתייחסת הכותרת כעת?
הרפתקה מבוקשת גם לפאת'פיינדר פראי
באופן לא מפתיע ודווקא מאחר שמדובר במערכה מוכרת שזכתה למעשה לשלוש המרות רשמיות וגם לתיקונים, שדרוגים ותוספות, Kingmaker היא כותרת חוזרת בכל דיון על נתיבי ההרפתקה של פאת'פיינדר 1 ששחקני פאת'פיינדר בעולמות פראיים רוצים לראות המרה שלהם (למרות שאני באופן אישי רוצה את Iron Gods כי זה עם חרב ביד אחת ואקדח לייזר פיו פיו ביד השניה!).עדכון מה-30.10.2025: הלילה הכריזה חברת פינאקל שהיא עובדת על המרה רשמית של "מכתירת המלכים", בגרסה המעודכנת, לעולמות פראיים. אני ממשיך בכל מקרה להמיר בגרסה שלי ובקצב שלי, אבל בואו נגיד שאני לא איעלב אם מייק ברבאו יעתיק מההודעה שלי תוך שימוש אינטנסיבי ב-Google Translate
לאחר כמה דיונים עם
אציין שההעדפה הראשונה שלי הייתה להראות איך להמיר הרפתקה של מבוכים ודרקונים 5, אבל יש לי רק את The Wild Beyond The Witchlight שהיא לא ממש סטנדרטית וההמרה שלה תהיה בעיני די משעממת (המון יצורים הם גם במקור פשוט "קחו נתונים של אביר אבל יש לו פרצוף של צפרדע!"). אולי מישהו יתן לי הרפתקה שהוא חושב שהיא טובה ואז אני אשקול להמיר אותה
"מכתירת המלכים" אמנם מגיעה ממשחק קצת פחות משוחק בישראל, ולכן המרה שלה עשויה להיות שימושית לקצת פחות אנשים, אבל – זה יהיה מעניין יותר לטעמי, וגם בה כמו ב-Witchlight מככבים הרבה יצורי פיה וג'ברווקים.
תיאום הציפיות
יש לי את ששת המגזינים בהם פורסמו חלקי הנתיב המקורי (תודה להאמבל באנדל) וגם את החידוש השמנמן של הנתיב למהדורה השניה (תודה ליהודה חלפון מהפודקאסט "שורפים משחקים"). את שניהם קראתי, הנה תמונה בשביל שתוכלו לקנא:
מה כן יהיה כאן?
אני מתכוון לעבור שוב על הנתיב המחודש של פאת'פיינדר 2 כולו, בקצב שלי, לכתוב עליו ממש בקצרה אולי כולל השוואות לנתיב המקורי כפי שפורסם במגזין Pathfinder, ונקנח בהצעות לשיפור בהרצה שלכם. זה עשוי להיות שימושי גם למי שמריץ את הנתיב בשיטות אחרות!לאחר מכן – סיכום של נתוני אויבים ואתגרים בולטים בחלק הרלוונטי של הנתיב. לא כולם, אבל בהחלט מה שחשוב.
במרבית המקרים אני פשוט אפנה אתכם לפסקת הנתונים המתאימה באוגדן המפלצות של פאת'פיינדר בעולמות פראיים, עם כמה שינויים קטנים, אבל לפחות לא תצטרכו לחפש. במיעוט המקרים אכתוב פסקת נתונים חדשה ליצור.
כנ"ל לגבי הטיפול בחפצי קסם, אם הם מעניינים (מה שלא מעניין וסתם שם בשביל כלכלת האוצרות של פאת'פיינדר 1, אז בעולמות פראיים זה פחות מעניין).
מה לא יהיה כאן?
אני לא משכתב את הנתיב כולו, ובטח שלא מפרסם כאן קטעים ממנו. פירוש הדבר שהדיון הזה יכול לעבוד כקריאת עזר למי שיש את הנתיב המקורי או הגרסה המחודשת ורוצה עזרה איך להריץ אותם בפאת'פיינדר פראי, אבל זה לא מחליף ללכת ולרכוש לעצמם את ההרפתקאות.אני לא מתחייב שאגיע עד לסיום הנתיב, מהסיבה הפשוטה שככל שמופיעות יותר מפלצות ייחודיות ובוסים עולמיים, תרצו להתאים את הנתונים שלהם ואת האתגר לקבוצה שלכם (אם בכלל תגיעו לסיום הנתיב, שהוא כאמור לא מתחייב כי הנתיב לא חייב לעבוד כסיפור שלם אחד). אולי כן אכתוב גרסאות משלי לחלק מהיצורים שהם בעיני מעניינים מבחינה סיפורית ושאפשר לשלב בהרפתקאות מקוריות משלכם.
לגבי מכאניקת ניהול ממלכה אני ממש לא מתחייב על כלום, אבל נראה כשנגיע לשם.
מה אתם תעשו כאן?
מוזמנים לשאול לטיפים בהנחיה של הנתיב הזה ובכלל ובכל שיטה, ומוזמנים לענות זה לזה לשאלות הללו כי אני לא בהכרח אענה עליהןאתם גם מוזמנים להציע "הצעות נגדיות" לפסקאות הנתונים של יצורים שלטעמכם המרתי לא טוב, או לפתח רעיונות שהעליתי.
אזהרת ספוילרים
עלולים להיות ספוילרים להרפתקאות של Kingmaker על כל גרסאותיהן. אני לא בטוח אם זה היה ברור מתיאור הנושא אבל ליתר בטחון ידע הציבור ויישמר!
עריכה אחרונה: