• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי פאת'פיינדר 2 מכתירת המלכים (הפראיים) - Savage Kingmaker

KINGMAKER, מכתירת המלכים, היא אחת המערכות המוקדמות ביותר שיצאו לשיטה פאת'פיינדר ואחת המפורסמות שבהן.

היא הושקה לראשונה לפאת'פיינדר מהדורה 1 בשנת 2010 בשישה חלקים במסגרת מגזין Pathfinder (כמו כל הנתיבים של מהדורה 1).
בהמשך היא זכתה להמרה למשחק מחשב של חברת Owlcat, עם הרבה מאוד תוכן מקורי נוסף שלא היה בהרפתקה המקורית, ולבסוף בשנת 2022 היא הומרה למהדורה השניה של פאת'פיינדר, הפעם באסופה מאוחדת שכוללת את כל ההרפתקאות עם כל התוכן הנוסף ממשחק המחשב ועוד תוכן מעליו.
בנוסף, יצא למערכה המחודשת ספר עזר שמתאים אותה גם למו"ד 5, למי שרוצה לשחק אותה אבל לא רוצה להתרחק מהשיטה שהוא כנראה כבר מכיר.

תוכן עניינים!
הקימו את הממלכה שלכם!
חלק 1: הזמנה לגיבורים
חלק 2א: חוקי Hexploring
חלק 3: עץ השקמה העתיק
חלק 4: מאורת קשקשת פחם
חלק 5: תל הקבורה הבודד

הקימו את הממלכה שלכם

נקודת המכירה העיקרית של Kingmaker היא כמערכת ארגז-חול, חקירת משושים והקמת ממלכה. ההרפתקנים נשלחים אל ארץ הפקר שנקראת "הארצות הגנובות" (כולם טוענים שגנבו אותן מהן!) במטרה לקבוע עובדות בשטח וליישב את האזור בשם (צד אחד של מלחמת האזרחים הממשת ובאה) ממלכת בראבוי, לפני שהמלכים המסוכסכים של ארצות הנהר יספיקו לעשות את המהלך הזה בדיוק רק מהכיוון השני.

חשוב להבין שהנתיב הזה, כפי שפורסם במקור, הוא לא לגמרי נתיב הרפתקה – אלו שש הרפתקאות שעובדות היטב כאירועים עוקבים: הגיבורים מקימים ממלכה, היא הולכת וגדלה, ובכל כמה זמן מופיע איום חדש שצריך להתמודד איתו. אפשר טכנית גם להפגיש את האיומים או לשנות את הסדר שלהם בחלק מהמקרים.

זו נקודת חוזק של "הנתיב" אבל גם תלונה חוזרת של שחקנים שהנבלים הסופיים מופיעים ללא רמז מטרים. זה בגלל שהם לא ממש נבל סופי שגרם לכל הבעיות, אלא בעיה חדשה ששמה לב אליכם רק עכשיו. יש כל מני טיפים באינטרנט איך להכניס כאן סיפור מאוחד יותר, ואתם מוזמנים לחפש בפורומים של Paizo.

מטבע הדברים, משחק המחשב ניסה לחזק את הנוכחות של הנבל הסופי משלב מוקדם יותר, ואפילו הוסיף נבל סופי עוד יותר חזק ("סיום סודי" של המשחק, אם אני מבין נכון). השינויים האלו הועתקו גם לגרסה המחודשת של הנתיב לפאת'פיינדר 2, יחד עם עוד תוספות אחרות, אך במהותו זה נותר נתיב עם התחלה ברורה – צאו לפרא והקימו ממלכה – אך ללא סיום ברור אחד החלטי. תמיד אפשר להמציא איום חדש לזרוק על הממלכה הצעירה של הגיבורים.

ויחד עם כל זאת, בחרתי לתרגם Kingmaker בתור "מכתירת המלכים", כי... ובכן, יש שתי מכתירות מלכים במערכה הזו. אל מי מהן מתייחסת הכותרת כעת? ;)

הרפתקה מבוקשת גם לפאת'פיינדר פראי​

באופן לא מפתיע ודווקא מאחר שמדובר במערכה מוכרת שזכתה למעשה לשלוש המרות רשמיות וגם לתיקונים, שדרוגים ותוספות, Kingmaker היא כותרת חוזרת בכל דיון על נתיבי ההרפתקה של פאת'פיינדר 1 ששחקני פאת'פיינדר בעולמות פראיים רוצים לראות המרה שלהם (למרות שאני באופן אישי רוצה את Iron Gods כי זה עם חרב ביד אחת ואקדח לייזר פיו פיו ביד השניה!).

עדכון מה-30.10.2025: הלילה הכריזה חברת פינאקל שהיא עובדת על המרה רשמית של "מכתירת המלכים", בגרסה המעודכנת, לעולמות פראיים. אני ממשיך בכל מקרה להמיר בגרסה שלי ובקצב שלי, אבל בואו נגיד שאני לא איעלב אם מייק ברבאו יעתיק מההודעה שלי תוך שימוש אינטנסיבי ב-Google Translate :ROFLMAO:

לאחר כמה דיונים עם golan2072 golan2072 במהלך השנה ומשהו האחרונות, כולל דיון רב-משתתפים על מכאניקות ניהול ממלכה שאת הסיכום שלו אפשר לראות כאן, פלוס העובדה שמדי פעם אנשים שואלים על המרת הרפתקאות מפאת'פיינדר או ממבוכים ודרקונים לעולמות פראיים, התבשלה אצלי לפני כמה חודשים ההחלטה לקחת הרפתקה ולהציג המרה שלה כאן על דפי הפורום.

אציין שההעדפה הראשונה שלי הייתה להראות איך להמיר הרפתקה של מבוכים ודרקונים 5, אבל יש לי רק את The Wild Beyond The Witchlight שהיא לא ממש סטנדרטית וההמרה שלה תהיה בעיני די משעממת (המון יצורים הם גם במקור פשוט "קחו נתונים של אביר אבל יש לו פרצוף של צפרדע!"). אולי מישהו יתן לי הרפתקה שהוא חושב שהיא טובה ואז אני אשקול להמיר אותה :ROFLMAO:

"מכתירת המלכים" אמנם מגיעה ממשחק קצת פחות משוחק בישראל, ולכן המרה שלה עשויה להיות שימושית לקצת פחות אנשים, אבל – זה יהיה מעניין יותר לטעמי, וגם בה כמו ב-Witchlight מככבים הרבה יצורי פיה וג'ברווקים.

תיאום הציפיות

יש לי את ששת המגזינים בהם פורסמו חלקי הנתיב המקורי (תודה להאמבל באנדל) וגם את החידוש השמנמן של הנתיב למהדורה השניה (תודה ליהודה חלפון מהפודקאסט "שורפים משחקים"). את שניהם קראתי, הנה תמונה בשביל שתוכלו לקנא:
20231214_055149.webp

מה כן יהיה כאן?​

אני מתכוון לעבור שוב על הנתיב המחודש של פאת'פיינדר 2 כולו, בקצב שלי, לכתוב עליו ממש בקצרה אולי כולל השוואות לנתיב המקורי כפי שפורסם במגזין Pathfinder, ונקנח בהצעות לשיפור בהרצה שלכם. זה עשוי להיות שימושי גם למי שמריץ את הנתיב בשיטות אחרות!

לאחר מכן – סיכום של נתוני אויבים ואתגרים בולטים בחלק הרלוונטי של הנתיב. לא כולם, אבל בהחלט מה שחשוב.

במרבית המקרים אני פשוט אפנה אתכם לפסקת הנתונים המתאימה באוגדן המפלצות של פאת'פיינדר בעולמות פראיים, עם כמה שינויים קטנים, אבל לפחות לא תצטרכו לחפש. במיעוט המקרים אכתוב פסקת נתונים חדשה ליצור.

כנ"ל לגבי הטיפול בחפצי קסם, אם הם מעניינים (מה שלא מעניין וסתם שם בשביל כלכלת האוצרות של פאת'פיינדר 1, אז בעולמות פראיים זה פחות מעניין).

מה לא יהיה כאן?​

אני לא משכתב את הנתיב כולו, ובטח שלא מפרסם כאן קטעים ממנו. פירוש הדבר שהדיון הזה יכול לעבוד כקריאת עזר למי שיש את הנתיב המקורי או הגרסה המחודשת ורוצה עזרה איך להריץ אותם בפאת'פיינדר פראי, אבל זה לא מחליף ללכת ולרכוש לעצמם את ההרפתקאות.

אני לא מתחייב שאגיע עד לסיום הנתיב, מהסיבה הפשוטה שככל שמופיעות יותר מפלצות ייחודיות ובוסים עולמיים, תרצו להתאים את הנתונים שלהם ואת האתגר לקבוצה שלכם (אם בכלל תגיעו לסיום הנתיב, שהוא כאמור לא מתחייב כי הנתיב לא חייב לעבוד כסיפור שלם אחד). אולי כן אכתוב גרסאות משלי לחלק מהיצורים שהם בעיני מעניינים מבחינה סיפורית ושאפשר לשלב בהרפתקאות מקוריות משלכם.

לגבי מכאניקת ניהול ממלכה אני ממש לא מתחייב על כלום, אבל נראה כשנגיע לשם.

מה אתם תעשו כאן?​

מוזמנים לשאול לטיפים בהנחיה של הנתיב הזה ובכלל ובכל שיטה, ומוזמנים לענות זה לזה לשאלות הללו כי אני לא בהכרח אענה עליהן ;)

אתם גם מוזמנים להציע "הצעות נגדיות" לפסקאות הנתונים של יצורים שלטעמכם המרתי לא טוב, או לפתח רעיונות שהעליתי.

אזהרת ספוילרים

עלולים להיות ספוילרים להרפתקאות של Kingmaker על כל גרסאותיהן. אני לא בטוח אם זה היה ברור מתיאור הנושא אבל ליתר בטחון ידע הציבור ויישמר!

20220813_130122.webp

עריכה אחרונה:
תודה רבה!

הרצתי אגב את הנתיב בפאת'פיינדר 2, תוך handwaving של עניין ניהול הממלכה כי חוקי ניהול הממלכה בהרפתקה (אפילו בגרסה המחודשת שלה) עשו לי צרבת קשה. היה ממש כיף אבל לדעתי פספסנו את הכיף של להרגיש כמו מלך ולא רק כמו גיבור מן השורה.

(בעיקרון חוקי המלוכה הרשמיים ניסו בו-זמנית להתייחס לממלכה כאל "דמות", לשחק sim city עם מבנים בכל עיר, ולקיים משחק ניהול של מספר משאבים. לצד המספר הגדול מידי של מטרות בעיצוב המכניקה הזו, הכל מבחינה טקסטואלי היה מבולגן מאוד והיה קשה להבין איך לנהל את הדבר הזה בתכל'ס בשולחן המשחק).

חוץ מחוקי המלוכה הרשמיים שכאמור אני ממש לא אוהב, זו אחת מההרפתקאות המוכנות האהובות עליי. היה ממש, ממש כיף להריץ וסביבת היער הקריר והגשום והמלא בפיות ושאר הפתעות הייתה מצוינת.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אחד הבלוגים האהובים עליי אגב תמצת את כל הנתיב ל-3 עמודים ומפת משושים, במידה מסימת כדי לחמוד לצון, במידה מסוימת כדי לבוא בביקורת לכתיבה המקורית, ובמידה מסוימת כדי להכניס הכל לסביבת OSR.

הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

חוקי ניהול ממלכה שהתחלתי לכתוב בהשראת ההרפתקה הזו; אמשיך בקרוב.

עריכה אחרונה:

חלק 1: הזמנה לגיבורים​

החלק הזה של ההרפתקה הוא תוספת שלא הייתה קיימת בנתיב המקורי במגזין פאת'פיינדר (ואני חושד אך לא בטוח שהוא מגיע ממשחק המחשב בתור סוג של שלב טוטוריאל). בעיני זו תוספת טובה, כי היא למעשה השלב שבו מקבלים הגיבורים צ'רטר לצאת לארץ הפרא להקים יישוב, והם גם פוגשים פה לראשונה כמה הרפתקנים אחרים שיקימו יישובים משלהם ויהפכו ליריבים או לבעלי ברית בהמשך.

פרק 1: סעודה אצל אדונית-החרב​

המכאניקה המקורית של סצנת הסעודה די פשוטה – יש 6 סועדים (פרט לחבורה, לחבורה המתחרה "רוחות הברזל", ולאדונית-החרב ימנדי אלדורי והפמלייה שלה), יש 6 סיבובים חברתיים, והחבורה בוחרת עם מי לדבר וכמה סיבובים להשקיע בכל אחד מהם.

בעולמות פראיים, אפשר לשחק את הסצנה בצורה פשטנית או כסצנה מורכבת יותר.
הצורה הפשטנית היא כהתקלות מהירה (חברתית), וזו ההמלצה שלי אם השחקנים שלכם לגמרי חדשים לשיטה – אז הסצנה טובה כהדגמה לגלגולי מיומנויות.
כל אחד זוכה לשוחח עם סועד אחד בלבד. מי שקיבל קלף תלתן – הסועד כבר פיתח לגביו רושם ראשוני ויש לו 2- לגלגול.
בסיום השיחה השחקן יגלגל מולו מיומנות אחת פעם אחת. בכשלון קריטי עצבנתם אותו. בכשלון למדתם עליו קצת אבל הוא יהיה אדיש כלפיכם בהמשך הנתיב (שזה גם המצב אם לא דיברתם בכלל עם מי מהסועדים). בהצלחה למדתם עליו עוד והוא יזכור אתכם לטובה ויהיה ידידותי. בהעלה הוא גם נותן לכם שי צנוע וגם יהיה חברותי להבא.

לחלופין, אם אתם מעדיפים סצנה מורכבת יותר, שחקו אותה כאתגר דרמטי מרובה משתתפים בן 3 סיבובים. בכל סיבוב השחקן בוחר עם מי לדבר (או עם ריבוי פעולות מדבר עם כמה אנשים). מי ששולף תלתן סובל ממחסר 2-, לדוגמה כי הוא נחנק מהיין של עצמו או כי לא שם לב שנמרח לו ממרח אבוקדו על האף. בהצלחה אתם מקבלים סמן אחד על מי ששוחתם איתו ובהעלאה מקבלים 2. הניקוד בסוף הוא לפי חצי ממספר הסמנים באתגר המקורי של פאת'פיינדר 2 (כלומר התוצאה הכי טובה היא 4 ולא 8).

מתנות מהאורחים: הפגיון של אמירי הוא פגיון מזיק (כי היא רוצה שישתמשו בו להרוג משהו גדול, כלומר שיש לו קשיחות גבוה), חמירי – שיקוי ריפוי חלש, ג'איתאל – מגילת הקלה עם שיקום, לינזי – שיקוי חיזוק (אתלטיקה) ושיקוי חיזוק (התגנבות) חלשים, טרטאצ'יו – באופן מפתיע אין המרה רשמית לחפץ הקלאסי הזה לעולמות פראיים; אני מציע שתליון ההגנה שלו יפעל כמו אבן איונית אליפסה לילך חיוור, אבל הוא סופג רק 5 עוצמה ורק מכוח קליע, ואז מתפורר לאבק; ואלרי – שיקוי חיזוק (כוח) חזק.

הצעה לשיפור: חבורת "רוחות הברזל" נמצאת כאן אבל היא לא חלק מהסצנה, שזה די חבל כי הם חוזרים בהמשך הנתיב ועדיף שלחבורה יהיה אכפת מהם. אני מציע להחשיב אותם ביחד כסועד נוסף. בסמן הצלחה 1 לומדים מי חברי הקבוצה, בסמן הצלחה 2 הם יחלקו מההיסטוריה שלהם קצת. ב-3 סמני הצלחההם ידידותיים וישלחו סיוע כלשהו להרפתקנים בתחילת ההרפתקה השניה בנתיב. ב-4 סמנים, אחד מהם מסיר את הקסדה(!) ונותן לדמות במתנה. זו קסדה של שריון לוחות והיא קסומה (מאובטחת).

עריכה אחרונה:

פרק 2: דם וסכינים ופרק 3: אל תוך הלהבות​

ההפרדה בין שני הפרקים עריכתית, אבל בעקרון זו סצנה מתמשכת אחרת. עולמות פראיים אוהבת סצנות אקשן מתמשכות מהסוג הזה – אפשר להריץ את רוב החקירה וגם את המאבק בשריפה המתפשטת כהתקלות מהירה או כאתגר דרמטי מסוכן.

בכל מקרה אני מציע לשמור את הקרב הראשון נגד הדמעות השחורות (כמה ניצבים) ולהוסיף דמעות שחורות שמסתערים פנימה, את סצנת העוג, סצנת הענק (במקום נשיפה מקפיאה פשוט שיבצע אחיזה ואז אגרופים) וכמובן קרב הבוס (גם כאן אפשר להזרים עוד דמעות שחורות).

חבר כנופיית הדמעות השחורות​

סוג: דמוי אדם, רוע
תכונות: זריזות ק6, חוסן ק6, כוח ק6, נפש ק6, פיקחות ק6
מיומנויות: אתלטיקה ק4, הבחנה ק4, התגנבות ק6, ידע כללי ק4, ירי ק6, לחימה ק6, פשיעה ק4, שכנוע ק4
קצב: 6; הדיפה: 5; קשיחות: 6 (1)
קשיים:
יתרונות:
ציוד: סכין (כוח+ק4), אקדח קשת (5\10\20, 2ק4), חולצת עור פשוטה (1+).

[@] גרומוג​

סוג: דמוי אדם, רוע (עוג מגודל)
תכונות: זריזות ק6, חוסן ק10, כוח ק12, נפש ק6, פיקחות ק4
מיומנויות: איום ק8, אתלטיקה ק6, הבחנה ק6, התגנבות ק4, ידע כללי ק4, לחימה ק10, שכנוע ק4
קצב: 6; הדיפה: 7; קשיחות: 11 (2)
קושי: מזג רע, עיוורון (לעת עתה).
יתרונות: תוקפנות
ציוד: קרס עוגי (כוח+ק10, ח"ש 2, דו-ידני, שיסוף), חולצת פרוות מטונפת (2+).
יכולות מיוחדות:
פצוע: העוג הזה כבר ספג פציעה אחת, וחושב לו מחסר פציעה לקצב (נותרו לו 2).
גזע (עוג): אימתנות, גודל 2, ראיית לילה.

[@] יורגרינדור​

סוג: דמוי אדם, רוע (ענק כפור)
תכונות: זריזות ק6, חוסן ק10, כוח ק2+12, נפש ק6, פיקחות ק4
מיומנויות: איום ק8, אתלטיקה ק8, הבחנה ק8, ידע כללי ק4, לחימה ק8
קצב: 5; הדיפה: 6; קשיחות: 15 (4)
קשיים: יד אחת (שמישה, לעת עתה).
ציוד: חולצת שרשראות (3+).
יכולות מיוחדות:
פצוע: הענק הזה כבר ספג 2 פציעות, וחושב לו מחסר פציעה לקצב (נותרו לו 2).
גודל 4 (גדול, 1+ פציעה).
חסינות: קור.
מוצא (ענק): הישג 1, מעיכה, ראייה באור מועט.
רגישות סביבתית: אש.
שריון 1+: עור קרח.

המנהיגה של הדמעות השחורות והסגן שלה לא צריכים עניין מכאני רציני. בשביל נישקיב, אני מתבסס על הפסקה של שאר חברי הכנופיה, אבל הוא מאוד אוהב את הסכינים שלו:

[@] נישקיב הסכין​

תכונות: זריזות ק10, חוסן ק8, כוח ק6, נפש ק6, פיקחות ק6
מיומנויות: איום ק6, אתלטיקה ק8, הבחנה ק6, התגנבות ק8, ידע כללי ק4, ירי ק6, לחימה ק8, פשיעה ק6, שכנוע ק6
קצב: 6; הדיפה: 6 או 7 (סכין); קשיחות: 8 (2)
יתרונות: נשק נבחר (סכין), לחימה בשני נשקים, לחימה קבוצתית, שוויון ידיים
ציוד: 6 סכינים (כוח+ק4, הטלה 3\6\12), חולצת עור (2+).

במקרה של וולודמירה, מנהיגת הכנופייה, אני מציע להתבסס על הנתונים של מפקד משמר:

[@] וולודמירה​

תכונות: זריזות ק8, חוסן ק8, כוח ק8, נפש ק8, פיקחות ק6
מיומנויות: איום ק8, אתלטיקה ק6, הבחנה ק6, התגנבות ק6, ידע כללי ק6, ירי ק6, לחימה ק8, שכנוע ק6, תורת הקרב ק4
קצב: 6; הדיפה: 7; קשיחות: 9 (3)
קשיים: אכזריות
יתרונות: לוחם, התקפה גורפת, חיילות, חסימה, פיקוד.
ציוד: גרזן אדיר (כוח+ק10, ח"ש 3, דו-ידני, הדיפה 1-), שריון שרשראות (3+), 4 שיקויי ריפוי חלש.
יכולות מיוחדות:
יכולות מקצוע (לוחם): גמישות קרבית (מעדיפה את היתרון נשק נבחר).

עריכה אחרונה:

חלק 2: אל ארץ הפרא​

פרק 1: חקר משושים בארצות הגנובות ופרק 2: התקלויות במשושים​

יש בפרק הזה הההמממווון תוכן (זה החלק הכי גדול בספר, מעל 70 עמודים) והוא חשוב יותר מכל הרפתקה בודדת בנתיב, אז נתחיל ברשומה כללית מה הולך כאן לעזאזל ואת שאר החלק הזה הספר אסקור בנפרד.

בגרסה המחודשת של Kingmaker לפאת'פיינדר 2, החוקים לחקר משושים מופיעים בתחילת ההרפתקה השניה (זו שבמקור הייתה ההרפתקה הראשונה של הנתיב בפאת'פיינדר 1, ושבכלל לא באה עם חוקים לחקר משושים אלא עם נספח של הצעות איך לנהל חקר משושים משלכם).

החוקים בגרסה המחודשת כוללים גם רשימה של כל חבלי הארץ בארצות הגנובות, שמועות שניתן לאסוף על וב- כל חבל ארץ, הדרגה שבה מצופה מהדמויות להיות כשהן חוקרות את חבל הארץ הזה, ואז – מייד לאחר מכן בפרק 2 – פירוט של כככלללל התקלויות המשושים בנתיב ההרפתקה, בכל חבלי הארץ.

נחמד גם לציין שהחלק הראשון בנתיב המקורי נקרא Stolen Land (ארץ גנובה) ולא "אל ארץ הפרא". השינוי הגיוני בעיני, כי עכשיו החלק הזה סוקר כאמור את הארצות הגנובות כולן.

זה במובן מסוים היתרון העיקרי של הגרסה המחודשת לנתיב. בפרסום המקורי לפאת'פיינדר 1, כל הרפתקה הגיע עם תיאור רק של 2-3 מבין חבלי הארץ, בהתאם לדרגת הקבוצה המצופה. בגרסה המחודשת כל ארגז החול פתוח לעיני המנחה מהרגע הראשון, כולל כל ההתקלויות והגילויים המעניינים, כך שההרפתקאות שיגיעו לאחר מכן כבר לא עוסקות בחקר משושים (הHexploring) אלא בתרחישים מבוססי אירוע (בניגוד לתרחישים מבוססי מיקום).

כאשר מדברים על כך ש-Kingmaker היא הרפתקת ארגז החול הפתוחה ביותר של פאת'פיינדר, לזו הכוונה.

כן ראוי לציין שמרבית ההתקלויות במשושים כן קשורות להרפתקאות שרלוונטיות (בפרסום המקורי של הנתיב) שהתפרסמו במקביל עם פירוט המשושים של אותו אזור.

בנוסף, להרפתקאות המקוריות יש יתרון בכל הקשור למשימות הצד. בנתיב המקורי של פאת'פיינדר 1, התפרסמה כל הרפתקה עם 8 משימות צד בצורת Wanted Poster שמתוזמנות להיחשף במקביל לאירועים בהרפתקה ודוחפות את השחקנים לגשש גם בכיוונים הרלוונטיים לאירועים. בנתיב המחודש הפוסטים עדיין מופיעים בתוך ההרפתקאות שלהם, אבל לא בפירוט המשושים (מלבד 8 המשימות של חלק 1, שכן מופיעות בפירוט המשושים כי הוא מופיע עכשיו בפתח חלק 1).

טיפים להנחיה​

היתרונות של החידוש עולים בהרבה על החסרונות (ובפרט אם באתם לכאן כדי להריץ Hexploring בסגנון West Marches ולא "עלילה אפית") – טיפ שלי: להדפיס לעצמכם את ה-Wanted Posters ולחלק אותם לשחקנים מתי שזה רלוונטי. הם חמודים, ועדיף להדפיס אותם לעצמכם מאשר לחפש בדפדוף הלוך ושוב בספר.

חשוב גם שהפוסטרים יהיו זמינים לשחקנים כשהם רלוונטיים, כי זה משאיר בידיים של הקבוצה את ההחלטה לאן ללכת ומתי ללכת. תנו להם לנהל את סדר העדיפויות.

ממשיכים עם חלק 2!

התקלויות באזורים 1-2​

הערה על אוצרות: בפאת'פיינדר 2 אוהבים חפצי קסם, כי המתמטיקה של השיטה תלויה בזה. בפאת'פיינדר פראי, חלק ניכר מהאוצרות הקסומים או המיוחדים, במיוחד ברמות הנמוכות, יכולים להתחלף בסכום כסף צנוע בהרבה, בחפץ מלאכת מחשבת או אפילו בסתם פריט עם השפעה עלילתית (לדוגמה מרק הצנון הפלאי של סבטלאנה).

הערה על קרבות: בשיטות כגון פאת'פיינדר 1, 2, מבוכים ודרקונים 3, 4, 5 וכו', יש לפעמים קרבות "לצרכי מערכת", שנמצאים שם בשביל שההרפתקנים יקבלו "מספיק" נק"ן או בשביל לשחוק את המשאבים שלהם כך שקרב הבוס בהמשך לא יהיה "קל מדי" לקוסמים.
בעולמות פראיים אנחנו רוצים אקשן דוהר וסוער.
1. אם קרב עם חמישה קובולדים צולעים חוזר שוב ושוב גם שהוא קל, משעמם מכאנית וחסר תפקיד סיפורי, עדיף לקצר תהליכים, לאחד כמה קרבות קטנים לקרב אחד גדול של כמה חדרים, או לשחק את הקרב כהתקלות מהירה, או פשוט לוותר על הקרב.
2. אם קרב בוס הולך קל מדי, תזרימו פנימה ניצבים שעוזרים לו או סיבוך כלשהו מסביבת הקרב.

אזור 1

אולג רוצה לפחלץ ראש של לטאצון על הקיר וסבטלאנה רוצה להכין מרק צנון מדהים. בעיני, אין סיבה שהפרסים על זה יהיו "קסומים". אלו שני סוחרים חביבים ומודאגים, והם יהפכו להיות בני הברית הראשונים של הגיבורים בארצות הגנובות.
תתעלמו מהפרסים האלה. תנו לשחקנים נחישות אם השלימו בהצלחה את שתי המשימות!
לגבי הנשקים הקסומים על איתורו של פלגרים, אני מציע להחליף בנשקים מלאכת מחשבת.
עכביש ענק – להחליף במספר עכבישים ענקיים כמספר הגיבורים. הארס שלהם הוא רעל קל.

אזור 2

בשביל שודדי דרכים אני מציע להשתמש בנתונים של חייל או של שומר עירוני, עם כלי נשק הולמים.
שני הבדחנים יכולים להשתמש בנתונים של דמוי-דרקון ושל פיקסי (אבל בלי יכולת החיצים המיוחדים). להשתמש בנתונים של זאבים עבור זאבים טסמנים. כמו כן, טסמניה לא נמצאת בגולריון, למרות שהיא ממש ממש פנטסטית. ;)
קובולדים, קרפדי ענק, ינשודוב, בוצן, נחיל עכבישים ועוד הם יצורים עם נתונים באוגדן המפלצות 1 או 2, ואפשר להשתמש בהם כפי שהם בפאת'פיינדר בעולמות פראיים – רק תגדילו את מספר הניצבים בהתאם לרמה של הדמויות. אם הדמויות כבר חזקות וכותשות קובולדים על ימין ועל שמאל, והן קיבלו את כל המידע שאפשר לקבל מלתחקר קובולדים שבויים, פשוט להפסיק עם קובולדים או לשחק את זה כהתקלות מהירה כמתואר למעלה. כנ"ל לגבי כל סוג אחר של אויב משוטט. אולי אחרי 7 ינשודובים כבר אין ינשודוב חי בסביבה.

השומר הארור – השתמשו בנתונים של דוב אימים אבל יש לו גם התקפת קרניים (זהה להתקפות האחרות של דוב אימים: הוא פשוט יכול גם להסתער איתה).

סליק אבוד – הפגיון לא צריך להיות קסום. השרביט הוא שרביט פרץ (סגנון אש). הספר מכיל את הכוחות הפגה, הגנה, כיווץ (ללא הגדלה!) וזימון משרת.

גראום ואובאגוב – בוצן (אוגדן המפלצות 2) דמות ראשית, נטיה ניטרלית. הסלארק שלו משתמש בנתונים של לטאה ענקית אבל הנשיכה שלו מעבירה רעל קל. הוא מציע את המשימה שלו כאשר הדמויות ברמת התמחות.

נטלס – אוקיי, זה יישמע קצת מוזר, אבל מדובר באל-מת ייחודי, שהדרך הכי טובה לייצג אותו זה על בסיס הנתונים של מרשעת ים. הוא פועל כמו מרשעת ים, מלבד שהוא אל-מת, לא חלק מכינוס, ומתגבש מחדש (כמו היכולת של רוח רפאים). הרנסואר שלו קסום (מדויק) והוא יכול לזמן אותו בידו כפעולה חופשית מוגבלת (זו יכולת של נטלס ולא של הרנסואר).
אם אתם רוצים פחות עבודה, זה דורש דמים אבל במקום שנאה עצמית הוא מוגבל ביכולת להתרחק מהנהר.

לטאצונים – הם דמויות ראשיות. האוצר כולל חרב ברזל קר מלאכת מחשבת, לא קסומה.

עריכה אחרונה:
עוד חלק 2!

התקלויות באזורים 3-4​

תיאור האזורים הללו פורסם במקור רק בתוך ההרפתקה השניה בנתיב (מתוך ההנחה שהדמויות יכולות לשוטט בסביבה רק לאחר שהביסו את האייל הגדול, שהמצודה שלו חולשת על חלק ניכר מהאזור). במשחק ארגז חול רגיל אפשר בהחלט לשחק את האזור עוד לפני תבוסת האייל הגדול, אבל אני ממליץ שלפחות חלק מהתקלויות המשושים יהיו שונות אם האייל הגדול טרם הובס. הדוגמה הראשונה מייד:

אזור 3​

חוטבי עצים – בדרך כלל חוטבי עצים הם תושבים פשוטים, אבל החבר'ה האלה יצאו לחטוב עצים בלב הארצות הגנובות. הם משתמשים בנתונים של חייל ואוחזים בגרזנים. הניקסי שמטרידה אותם משתמשת בנתונים של שובבון עם השינויים הבאים: דמות ראשית, צלילה קצב 6, היתרון קוסם (מורשת פיה), כישוף ק10 והכוחות אמפתיה, בלבול, הגנה מהסביבה (שימו לב למתאם נשימת מים), מהומה (סגנון מים), סיבוך (סגנון צמחייה). 15 עוצמה.
אם האייל הגדול טרם הובס, אז חוטבי העצים הללו בכלל לא היו מגיעים לכאן. לכן כל מה שיש במקום זו בריכת הניקסי, והיא עשויה להציג את עצמה בפני החבורה. במקרה כזה, השחקנים כנראה יצדדו יותר בניקסי מאשר בחוטבי העצים שיגיעו רק בעתיד.
משלחת מחקר ננסית – לעזור להם: אתגר דרמטי רגיל מרובה משתתפים (4 סמנים על כל שחקן בתוך 3 סיבובים; לא כולל הזמן שלקח לדמויות לרוץ לעזרה). להילחם בהם: התקלות מהירה לא מסוכנת, וגם תתביישו בעצמכם.
יללת-רוח-הצפון – השתמשו בנתונים של אפור הפרווה מההרפתקה "נגע הברקת השחורה".
מכשפת הביצה – במקור היא בכלל קוסמת, אבל מבחינת בחירת הלחשים והיכולות שלה, מתאים יותר להשתמש פשוט בקלף הדמות של פאייה המכשפה האייקונית (ברמת התמחות). הקשיים שלה הם ניכור משני וחשדנות. אין לה יציר סוד רגיל – היא יכולה לקחת עוצמה מדחליל האימה ששומר על הבית שלה.
פה-עקום הזקן – השתמשו בנתונים של תנין אבל הוא דמות ראשית, ותנו לו כמה חברים שמשתמשים בנתונים של תנין.
המתבודד העצבני – נתונים למטה, ו"חתול" הוא חתול גדול דמות ראשית עם לחימה ק8.

אזור 4​

פלכוס וטיריסיה – סאטיר ודראידה, דמויות ראשיות. עץ הלהבים המאיים עליהם משתמש בנתונים של גפן רצחנית אבל דמות ראשית בגודל 6 (גדול, 1+ פציעה) ובמקום חבטה יש לו להבים שגורמים כוח+ק8 נזק, ח"ש 2, הישג 2.
לאוקרוטות – משתמשים בנתונים של ווארגים, עם כוח פנימי: קול. שימו חבורה של כאלה.
אלסמוזאורוס – מציע להשתמש בנתונים של כריש עמלץ לבן, ולתת לו הישג 2 בנשיכה.
בלודווד – עם נתונים של דריאדה אבל הקושי כיעור.
רפשים – להשתמש בנתונים של רפש עכור.
קנוקנתן – זהה לנתונים באוגדן המפלצות, אבל האחד הזה הוא דמות ראשית.
משימת הצלופחים – הפרס הוא מגן, שצריך להתאים בעיקר כקישוט על הקיר. הוא רק מלאכת מחשבת ולא קסום.

[@] המתבודד העצבני​

תכונות: זריזות ק10, חוסן ק8, כוח ק8, נפש ק8, פיקחות ק6
מיומנויות: איום ק8, אתלטיקה ק8, הבחנה ק8, הישרדות ק8, התגנבות ק8, ידע כללי ק4, ירי ק8, לחימה ק8, שכנוע ק4
קצב: 6; הדיפה: 7; קשיחות: 8 (2)
קשיים: תאוות דם
יתרונות: חיה מלווה (3×), חסימה משופרת, לחימה בשני נשקים, נוכל, סייר, שוויון ידיים, תוקפנות
ציוד: שוט (כוח+ק4, הישג 2, הדיפה 1-, בהעלאה הקורבן מרוסן), מגל (כוח+ק4), קנה נשיפה (3\6\12), 4 מנות רעל שיתוק, חולצת עור (2+).
יכולות מיוחדות:
יכולות מקצוע (נוכל):
התקפת פתע, מגבלת שריון.
יכולות מקצוע (סייר): אויב מועדף (דמויי אדם), סביבה מועדפת (יער), צעד החורש, מגבלת שריון.

טקטיקה – הוא לא נלחם ראש בראש. בכל פעם המתבודד יכה במפתיע, ינסה לשתק מישהו עם רעל או ללכוד אותו עם שוט, ואז למקד בקורבן את המגל שלו ולהוסיף התקפת פתע. אם נדמה לו שזה לא עבד הפעם, הוא ייסוג אל היער עם צעד החורש, וישוב בפעם אחרת.
אוצרות מוסתרים – שיקוי ריפוי חלש, שיקוי היעלמות דגולה. היתר ללא שינוי.

עריכה אחרונה:
להשתמש בנתונים של זאבים עבור זאבים טסמנים. כמו כן, טסמניה לא נמצאת בגולריון, למרות שהיא ממש ממש פנטסטית. ;)
טיפ נוסף – אפשר לשאול כיצד יש בארצות הגנובות גם זאבים וגם זאבים סטמנים, בהתחשב בכך שהם יצורים שונים בתכלית שנעשו דומים בשל אבולוציה מתכנסת והם מתחרים על אותם מקורות מזון. אז התשובה הראשונה שזה מגניב וזו סיבה טובה מספיק. התשובה השניה היא שאפשר להעיף את הזאבים הרגילים ולהשאיר רק את הזאבים הטסמניים.

חלק 2 ממשיך לו:

התקלויות באזורים 5-6​

רוב היצורים בטבלאות ההתקלויות המשוטטות לאזורים אלו קיימים כבר באוגדני המפלצות של פאת'פיינדר פראי – הידרה, זר-זרד, טרול, וויברן, מנטיקור ועכביש עוג (לעכבישים באזור הזה אני מציע לתת רעל קל ולא קטלני). זה נכון גם לפיקסים והוורגים בהתקלויות המשושים של אזור 5.
הודוג זו מפלצת די משעממת – השתמשו בנתונים של אנקילוזאורוס מאוגדן המפלצות 2 אבל במקום התקפת זנב יש לו התקפת זנב/נשיכה זהה.
מגלוצרוס – השתמשו בנתונים של קרנף (רגיל).
רעבתן זהוב (aurumvorax) – הוא משתמש בנתונים של גרגרן אימים, למרות שהוא רק בגודל 2-. אפילו הקשיחות שלו לא משתנה (לצורך העניין נניח שיש לו 4+ קשיחות כיכולת, כי הוא עד כדי כך קשוח ועצבני). אם הרעבתן הזה הוא דמות ראשית, תנו לו גם יכולת שיסוף.

שניים מהיצורים דורשים מעט התאמות – כלבי-טרול משתמשים בנתונים של זאב/כלב אבל עם איתנות ועם כוח ק8, ויש להם התחדשות מהירה כמו של טרול יער (הטרול ה"רגיל" מאוגדן המפלצות הראשון). רפש ירק משתמש בנתונים של ג'לי עכור, אבל הוא בגודל 2, נזק חשמלי לא מפעיל את ההתפצלות שלו, ויש לו בנוסף שני כוחות פנימיים – סיבוך (סגנון: מזיז את הצמחייה) והרדמה (סגנון: ענן רעל מרדים, ומי שמתנגד נעשה חסין להשפעה ליממה). הוא יכול להתפצל רק פעם אחת.

לגבי חתולט, זה יצור מאוד לא סטנדרטי, שדורש פסקת נתונים משלו. ראו בסוף ההודעה.

אזור 5​

טבעת הטיגריס – נחשבת לטבעת מיומנות (1+ להתגנבות) ובנוסף היא מאפשרת לעונד אותה לתקוף עם טופר שגורם כוח+ק4 נזק – רק באמצעות היד שעוטה את הטבעת ובתנאי שהיא פנויה מחפצים אחוזים.
גופת חד-קרן – הצעה לשיפור: אם ההרפתקנים מגיעים לכאן לפני הרפתקה 4, חד הקרן חי ושומר על הבריכה. הוא עשוי להיות בן ברית רב עוצמה ולהציע ריפוי או מידע להרפתקנים שמתמודדים נגד מלך הטרולים או עם כת הלבלוב הרשעים.
כאשר ההרפתקנים יגיעו לבקר אותו בהרפתקה 4 או לאחר מכן, הם ימצאו אותו מת, כמתואר בהרפתקה.

אזור 6​

לטא-אש מגודל במיוחד – משתמש בנתונים של וויברן עם ארבעה שינויים: אין לו קצב מעוף ואין לו רעל; יש לו נשק נשיפה (פיצוץ אש בתבנית פיצוץ בינוני בטווח 100 מטר, 3ק6 נזק, אפשר לחמוק מזה); הוא מתעלם תמיד מ-2 נקודות של מחסר ריבוי פעולות. הלטא המסוים הזה נחשב דמות ראשית.
מונגוק – ענק גבעות רגיל לגמרי.
מלכודות ונוס נשכניות – מציע להחליף אותן בגפן פתן.

כמו כן, אם ההרפתקנים מגיעים לאזור הזה בזמן שכת הלבלוב פעילה, כדאי להכניס כמה דודאים זדוניים – זה יכול להיות רמז מועיל בקשר לטיב הכת.

חבר כת הלבלוב​

תכונות: זריזות ק6, חוסן ק8, כוח ק6, נפש ק8, פיקחות ק6
מיומנויות: איום ק6, אמונה ק8, אתלטיקה ק6, הבחנה ק6, התגנבות ק6, ידע כללי ק6, לחימה ק8, שכנוע ק6, תורת הנסתר ק6
קצב: 6; הדיפה: 6 או 7 או 9 (סיף, מגן); קשיחות: 9 (4)
יתרונות: כוהן, כוחות נבחרים, תוקפנות
כוחות: העצמת נשק, חיזוק/החלשה, ריפוי, קליע, שיתוק. עוצמה: 10.
ציוד: קורקי מלאכת מחשבת (כמו פגיון, כוח+ק4, ח"ש 1).
יכולות מיוחדות:
איתנות:
יכול לספוג פציעה אחת נוספת.
יכולות מקצוע (כוהן): מקור עוצמה (כוהן, למשתו; תחום שליטה הרס), שבועה, תיעול אנרגיה. כל הכוחות שלו מסוגננים כהשחתה של הטבע – קליע חומצה, ריפוי עם גידולי פטריות משונים, העצמת נשק בצמחים מעוותים וכו'.

טקטיקה – חברי הכת יטילו על עצמם העצמת נשק וחיזוק כוח, ואז יסתערו ויתקפו בטירוף. מי מהם שנפצע אך לא הובס, ינסה לרפא את עצמו ולהמשיך להילחם.

חתולט​

סוג: חיה קסומה, ניטרלי
תכונות: זריזות ק10, חוסן ק8, כוח ק8, נפש ק8, פיקחות ק8
מיומנויות: איום ק6, אתלטיקה ק8, הבחנה ק8, הישרדות ק8, התגנבות ק8, לחימה ק8, תורת הנסתר ק8
קצב: 8; הדיפה: 5; קשיחות: 10 (4)
יתרונות: עמידות לקסם, תוקפנות
יכולות מיוחדות:
איתנות רבה:
יכול לספוג שתי פציעות נוספות.
זינוק: חתולט שמזנק על טרפו בטופרים שלופים מפיל עליו את מלוא משקלו. אם הוא מבצע התקפה פרועה, הוא מוסיף 4+ לנזק במקום 2+.
טופרים\נשיכה: כוח+ק6, ח"ש 1.
כוחות פנימיים: הפגה, זיהוי קסם, שיגור (3 פעמים ביום).
לטים: בכל פעם שחתולט מושפע מכוח, בין אם הוא מטרה או שנמצא באזור ההשפעה, הוא יכול לבחור אחת מההשפעות הבאות: שיגור אל מקום פנוי בסמוך למפעיל הכוח, או חיזוק עצמי על מאפיין אחד לבחירתו. הוא מושפע (או מנסה להתנגד) מהכוח כרגיל, אך בנוסף בוחר אם להינות מהלטים שלו רגע לפני או רגע אחרי השלכות הכוח.
ראיית לילה: חתולט מתעלם מכל מחסרי התאורה.
שריון 4+: עור מכושף.

עריכה אחרונה:
ממשיכים

התקלויות באזורים 7-8​

שני אלו נמצאים במרכז העימות בין המושבה משמר וארן (Varnhold) ובין הקנטאורים של נומן.
אלו אזורים פשוטים יחסית להמרה, מאחר שכמעט כל היצורים גם במשושים וגם בהתקלויות המשוטטות קיימים כבר באוגדני המפלצות הראשון או השני של פאת'פיינדר בעולמות פראיים.

בהתקלות מול עכבישים אני ממליץ להשתמש בעכביש עוג דמות ראשית וכמה ניצבים עכבישי ענק. בהתקלויות עם קנטאורים, קיקלופים או ספריגאנים, אחד מהם יהיה דמות ראשית עם ק10 בלחימה או ירי, ואולי גם תוקפנות, ירי מהיר או יתרון מקצוע.

היצור היחיד שדורש כאן המרה הוא הפלודה – מפלצת מסוכן, אכזרי, טריטוריאלי ומתבודד – כך שאני מציע שההתקלות המשוטטת של הפלודה תהיה למעשה אותו פלודה ספציפי שמסתובב בשני האזורים (אבל המאורה שלו איפשהו באזור 7, המיושב פחות) והוא דמות ראשית.

כאשר הפלודה מופיע בהתקלות משוטטת, הוא יילחם עד שספג שתי פציעות או שעד שהזנב שלו נקטע (חולשה ידועה של הפלודה המיתולוגי!), אז הוא יימלט מהקרב ויסתתר במשך כמה ימים. לאחר שהחלים, הוא יופיע שוב בהתקלויות המשוטטות.

כדאי לתת לפלודה הזה שם פרטי ואולי גם רמזים מטרימים, בדמות קורבנות ששופדו על ענפי עצים יבשים (תחביב דוחה של המפלץ) – בעיקר קנטאורים, אבל פה ושם גם ספריגאן, בני אדם, חצי אלפים או יצורי פיה.

הנתונים הבאים צריכים להתאים לפלודה המוצע.
אם אתם מעדיפים פלודה "סתם" שמשרת נבל רציני יותר או שהגיבורים יכולים לקצץ בשניות, הזנב המצליף יהיה פעולה חופשית מוגבלת אחת של מכת זנב, אחיזה או השלכת זיפים, ואולי גם להפחית את המיומנויות הרלוונטיות מ-ק10 ל-ק8.

[@] פלודה (לטא זיפים) מהארצות הגנובות​

סוג: דרקון, רוע
תכונות: זריזות ק8, חוסן ק10, כוח ק2+12, נפש ק8, פיקחות ק4
מיומנויות: איום ק10, אתלטיקה ק10, הבחנה ק10, הישרדות ק10, התגנבות ק8, לחימה ק10, שכנוע ק4
קצב: 7; הדיפה: 7; קשיחות: 15 (3)
קשיים: אכזריות (משמעותי), יהירות
יתרונות: התקפה גורפת, תוקפנות
יכולות מיוחדות:
ארס:
הזיפים הדוקרים של הפלודה מעבירים רעל קל, במכת זנב, בהשלכת זיפים ובהתקפות מחיצה בזמן אחיזה.
גודל 5 (גדול, 1+ פציעה): באורך 10 מטרים מחוטם עד קצה זנב.
דרקון: מתעלם ממחסרי תאורה; חסין לאש, שיתוק, הרדמה.
השלכת זיפים: טווח (אתלטיקה) 10\20\40, 2ק6 נזק. יכול להשליך מהגוף או מהזנב. בהעלאה בהתקפה אין נזק נוסף אבל המטרה מוסחת בגלל הגירוד.
התחדשות איטית: מגלגל החלמה פעם ביום, ויכול לחדש לאורך ימים איברים שנקטעו.
זנב מצליף: נדמה שלזנב חיים משל עצמו. הוא שולף קלף פעולה משלו בנפרד מהגוף, ויכול לבצע בתורו פעולה אחת או שתיים (עם מחסר ריבוי פעולות נפרד משל הגוף). התקפות עם הזנב גורמות כוח+ק6 נזק, הישג 2, ומעבירות ארס. אפשר לקטוע את הזנב בהתקפה ממוקדת (בדומה למחוש).
טופרים\נשיכה: כוח+ק6, ח"ש 2.
נשק נשיפה (אש): תבנית זרם, 3ק6 נזק.
צלילה: קצב 7.
שריון 3+: קשקשים מחוספסים.

הגענו לחצי הדרך!

התקלויות באזורים 9-10​

האזורים הללו פורסמו במקור במקביל להרפתקה השלישית (The Varnhold Vanishing) והתיאור שלהם מניח שהנבל של אותה הרפתקה כבר עושה את עבודתו. אם ההרפתקנים הגיעו לכאן לפני שוורדקאי התעורר, כדאי להחליף התקלויות עם מדונים ועם אל-מתים בהתקלויות עם רוק, וויברן או כימרה.

אזור 9​

טבלת ההתקלויות המשוטטות די פשוטה. היצורים היחידים שלא קיימים כבר באוגדני המפלצות של פאת'פיינדר פראי הם שניים:
ציפור הרעם – השתמשו בנתונים של רוק, אוגדן המפלצות עמ' 113, אבל זו דמות ראשית מסוג חיה קסומה. כל התקפות הטווח בתבנית פיצוץ גדול מסביבה, מלבד נשקים כבדים, סובלים מחסר 4- כתוצאה מהרוח העזה. ויש לה כוחות פנימיים: שליטה ביסודות (אוויר או שליטה במזג האוויר), פיצוץ (מכת ברק).
הקיקלופ האדיר – בהמשך.

הרוקית מפסגת הטופר – רוק, דמות ראשית, גודל 10 (קשיחות 16), עם זריזות ק10 וכוח ק5+12.
כדי לגנוב ממנה ביצה צריך להצליח באתגר דרמטי מורכב (8 סמנים בתוך 5 סיבובים) עם כוח. האתגר הוא ליחיד אבל אחרים יכולים לגלגל תמיכה, למשל עם אתלטיקה או הישרדות. בקלף תלתן, הרוקית העצבנית חולפת מעליכם.

עכבישת רצף וזיליות – זיליות שיכורות נחשבות פגיעות. האוצר כולל שרביט כיווץ וספר לחשים עם זימון משרת, תקשור, ו-2 כוחות נוספים שאין לאשף הקבוצתי שלכם.

אזור 10​

האזור הזה מעט יותר מורכב, וכולל יצורים שצריך להמיר.
צעדני-ביצה משתמשים בנתונים של לטאישים אבל במקום צלילה יש להם הליכה על מים ואל-ראייה (לדברים שבמגע עם פני המים). בוצנים שומרים הם בוצן עם איתנות ולחימה ק8 (ויש יותר מהם!). בשביל ענק ביצות כדאי להשתמש בנתונים של ענק גבעות אבל עם צלילה בקצב 6. הצמח הטורף משתמש בנתונים של גפן פתן.
קטובלפס הוא חיה קסומה שמשתמשת בנתונים של קרנף צמרירי דמות ראשית עם תוקפנות משופרת ונשק נשיפה (רעל קטלני בתבנית חרוט, אפשר לחמוק מזה).
נאקלווי לא נראה בכלל כמו הידרומדון, אבל אני מציע להשתמש בנתונים של הידרומדון עם ההבדלים הבאים: סוג פיה, קצב 8 (ריצה ק8), בלי זימון, רק הכוחות הפנימיים חושך ושליטה ביסודות, בלי מדון, בלי מעוף והרגישות הסביבתית שלו היא לברזל קר. בנוסף יש לו נשק נשיפה שגורם לאילוח (מחלה אקוטית) והטופרים שלו גורמים לאותה מחלה.
זה משאיר אותנו עם צפרדהמות, בהמשך.

בוצנים חברי-כת – בוצן עם איתנות והיתרון כוהן (תחום שליטה הרס והכוחות ריפוי, חיזוק, עיוורון).
איראקאטו – אהויזוטל היא מפלצת שלא קיבלה נתונים רשמיים לפאת'פיינדר פראי, אבל אני מציע להשתמש בנתונים של באניפ ולהוסיף התקפת זנב (נותנת 2+ לגלגולי אחיזה) וכוח פנימי של קול. האהויזוטל הזה חזק במיוחד, אז תעלו מעט את קוביות התכונה שלו והוא דמות ראשית. בפאת'פיינדר פראי, מלווה אותו הפמלייה שלו, אהויזוטלים נוספים שהם ניצבים ובלי יכולת שיסוף.
לשון-וו – מפלץ אגמים עם נשק נשיפה (חומצה) שגורם 3ק6 נזק והנשיכה שלו מעבירה רעל קל.
שפריריות ענק – מציע להשתמש בנתונים של עיט ענק אבל עם תבונה חייתית.
נ'גארה – נאגת תועבה עם הכוח שלטון, בנוסף לכוחות האחרים.
מומיות כבול – משתמשות בנתונים של מומיות. שונות רק בסגנון של הקללה.

צפרדהמות​

סוג: שיקוץ, ניטרלי
תכונות: זריזות ק8, חוסן ק12, כוח ק5+12, נפש ק6, פיקחות ק4 (ח)
מיומנויות: אתלטיקה ק10, הבחנה ק10, הישרדות ק10, התגנבות ק10, לחימה ק10
קצב: 5; הדיפה: 7; קשיחות: 18 (3)
יתרונות: חסימה, מכה ראשונה, תגובה מהירה
יכולות מיוחדות:
איתנות
.
בליעה בשלמות.
גודל 7 (גדול, 1+ פציעה).
חולשה (חשמל): למרות שהוא חסין לנזק מחשמל, בכל פעם שהשיקוץ הזה צריך היה להיות מושפע מהתקפת חשמל, הוא נעשה מוסח וגם מאבד 2 מהקצב (בכל אופני התנועה) למשך סיבוב אחד.
חסינות: חשמל.
מחושים (3): כוח+ק4, הישג 2. גם הלשון שלו מתפקדת כאחד מהמחושים!
נשיכה: כוח+ק6.
עמידות סביבתית: אש.
צלילה: קצב 6.
ראייה היקפית.
ראיית חושך: מתעלם ממחסרים עקב תאורה עד למרחק 10 (20 מטר).
שריון 3+: עור דמוי גומי.

קקילופ אדיר​

תכונות: זריזות ק4, חוסן ק12, כוח ק5+12, נפש ק6, פיקחות ק4
מיומנויות: איום ק10, אתלטיקה ק8, הבחנה ק10, הישרדות ק8, התגנבות ק4, לחימה ק10
קצב: 7; הדיפה: 7; קשיחות: 17 (2)
יתרונות: התקפה גורפת משופרת, התגוששות
ציוד: נבוט אדיר (כוח+ק10, דו־ידני), חולצת עור (2+).
יכולות מיוחדות:
השלכת סלעים:
כמו ענקים, אבל עם 2- לפגיעה מעבר לטווח 5, בגלל העין האחת.
מוצא (ענק): גודל 6 (גדול, 1+ פציעה), הישג 2, מעיכה, ראיית לילה.
ניצוץ נבואי: פעם אחת ביום כאשר הקיקלופ מבצע גלגול מאפיין, הוא יכול לבחור את התוצאה בקובייה במקום לגלגל. אם הוא בוחר את התוצאה המקסימלית, יש לגלגל התפוצצויות כרגיל.
נשיכה\קרן: כוח+ק6 נזק.

התקלויות באזורים 11-12​

ההתקלויות המשוטטות באזורים הללו די פשוטות (ענקי גבעות) או שכבר עברנו עליהן באזורים קודמים (רעבתן זהוב, צמח טורף). בשביל אירלגאונט אני מציע להשתמש באנקהאג אבל בגודל 4 וכוח ק12. דופרילו הוא יצור מוזר מאוד בכל מקרה וקצת מתפספס כהתקלות משוטטת – מציע להחליף בענקי טייגה.
לקאתוי (אזור 11) ולטרול יוטני (אזור 12) כתבתי נתונים, בהמשך.
אנקו צריכים להופיע רק בשלב מאוחר יותר במערכה שלכם (כי הם נשלחו על ידי ספוילר!) – אולי אכתוב להם נתונים בהמשך הדיון :)

אזור 11​

שן-רומח – חתול אימים דמות ראשית עם ח"ש 4 ושיסוף.
רודף-רוח – סוס מלחמה דמות ראשית עם היתרון קלות-רגליים, פיקחות ק6, ידע כללי ק6 ומדבר מדוברת.

אזור 12​

גם הענקים וגם הכימרות יכולים להשתמש בנתונים של פרטים רגילים מסוגם. לענקים כן כדאי לתת איתנות רבה, אבל הם לא דמויות ראשיות.

קאתוי​

סוג: חיה קסומה, ניטרלי
תכונות: זריזות ק10, חוסן ק8, כוח ק8, נפש ק8, פיקחות ק6 (ח)
מיומנויות: אתלטיקה ק6, הבחנה ק8, התגנבות ק6, לחימה ק8
קצב: 10; הדיפה: 5; קשיחות: 8 (2)
יתרונות: אקרובטיקה, אקרובטיקה קרבית, קלות רגליים
יכולות מיוחדות:
איתנות:
יכול לספוג פציעה נוספת.
אל ראיה (חישת בינה): מרגיש את הכיוון בו נמצאות מחשבותיהם של יצורים. מתעלם מאשליה, היעלמות ומחסרי תאורה.
טופרים\מקור: כוח+ק4.
כוחות פנימיים (שירה מטריפה): בלבול חלש (הסחה בלבד), שלטון חזק.
שריון 2+: נוצות צפופות.

[@] טרול יוטני​

תכונות: זריזות ק8, חוסן ק1+12, כוח ק4+12, נפש ק10, פיקחות ק4
מיומנויות: איום ק10, אתלטיקה ק10, הבחנה ק10, הישרדות ק8, התגנבות ק4, לחימה ק10
קצב: 7; הדיפה: 7; קשיחות: 15 (1)
קשיים: פה גדול, רגישות יתר (משני), תאוות דם
יתרונות: התקפה גורפת, התקפת נגד משופרת, מכה ראשונה משופרת
יכולות מיוחדות:
בליעה בשלמות.
השלכת סלעים:
כמו ענקים.
התחדשות מהירה: כמו של טרול רגיל.
מוצא (ענק): גודל 5 (גדול, 1+ פציעה), הישג 2, מעיכה, ראיית לילה.
נשיכות\טופרים: כוח+ק6 נזק.
ראייה היקפית: לטרול הזה יש תשעה ראשים, על כל הכרוך בכך.
שיסוף: מי שנעשה הלום או פצוע מטופרי הטרול מתחיל לדמם.
שריון 1+: עור דמוי גומי.

מתקרבים לסיום הפרק:

התקלויות באזורים 13-16​

כמה האזורים הבאים קצרים יחסית בטקסט ואפילו במגוון ההתקלויות המשוטטות, משום שהם בשטחה של ממלכת פיטאקס.

חיילי פיטקס – מעניין לציין שבפאת'פיינדר 1 הם סתם לוחמים בדרגה 5 ובפאת'פיינדר 2 הם בדירוג אתגר 12 ויש להם גם לחשים.
אני מציע להשתמש בנתוני שומר מובחר, וכל הנשקים שלהם מלאכת מחשבת. חלק מהשומרים הם דמויות ראשיות עם מקור עוצמה (מאגיה), כישוף ק8 והכוחות חיזוק/החלשה, מהומה, שיתוק.

מצוד הפרא – מצדיק לטעמי פוסט נפרד.

אזור 13​

וומות' – השתמשו בנתונים של טריאנט אבל הוא רשע!

אזור 14​

מושבע מלחמה – מציע להחליף בצל-ליל, או פשוט בעדר זומבים.

אזור 15​

אין הערות.

אזור 16​

הוויברנית מינוגנוס אשאד – נתונים פה, ותנו לה כמה וייברנים שמסתובבים איתה.

[@] מינוגנוס אשאד, קוטלת המלכים​

סוג: דרקון, רוע
תכונות: זריזות ק8, חוסן ק12, כוח ק2+12, נפש ק8, פיקחות ק4
מיומנויות: איום ק8, אלטיקה ק8, הבחנה ק10, התגנבות ק6, לחימה ק12
קצב: 5; הדיפה: 8; קשיחות: 18 (4)
קשיים: מזג רע
יתרונות: תוקפנות משופרת
יכולות מיוחדות:
ארס (2-):
עוקץ הוויברן מעביר רעל קל.
גודל 6 (גדול, 1+ פציעה).
חסינות:
שיתוק, הרדמה.
מעוף: קצב 10.
נשיכה\עוקץ: כוח+ק6, ח"ש 2.
ראיית לילה: מתעלם מכל מחסרי התאורה.
שריון 4+: קשקשי דרקון.

חברים, עברנו מהמשושים הרגילים לאזורי המשושים המורחבים.

חלק 3: עץ השקמה העתיק​

המאורה הזו משמשת כמה יצורים שכבר קיימים באוגדן המפלצות של פאת'פיינדר פראי, וגם יצור חדש שלא קיים שם (ושאני מופתע שלא נכנס לאוגדן המפלצות השני יחד עם הגרמלינים שקשורים אליו).

שמוץ (Mitflit)​

סוג: פיה, רוע (גרמלין)
תכונות: זריזות ק8, חוסן ק6, כוח ק4, נפש ק4, פיקחות ק6
מיומנויות: אתלטיקה ק6, הבחנה ק6, התגנבות ק10, ידע כללי ק6, ירי ק6, לחימה ק6
קצב: 5; הדיפה: 5; קשיחות: 6 (2)
קשיים: נקמנות (משני), פחדנות
יתרונות:
ציוד: חרב קצרה (כוח+ק6), סכין הטלה (טווח 3\6\12, כוח+ק4).
יכולות מיוחדות:
  • כוחות פנימיים: ידידות עם חיות חלש (עם פרוקי-רגליים בלבד, עד לסך גודל 3).
  • ראיית חושך.
    רגישות סביבתית (ברזל קר).
    שריון 2+: גוף על-טבעי.
שפות: מעמקים.

שחור-שן ואאורץ' – כדאי ששני אלו יהיו דמויות ראשיות עם מכונאות ק6 ולהוסיף כמה שמוצים ניצבים שעוזרים להם להרכיב את הנשק הניסיוני. הנשק הניסיוני יורה חלוקי נחל בקצב אש 1 (טעינה 1, אבל יש ניצב שהעבודה שלו היא לטעון את הנשק). אאורץ' עושה עימות עם ירי (טווח 5\10\20). בהעלאה בעימות, היא גם גורמת 2ק4 נזק במקום להפוך את המטרה להלומה.

קוגי והנדלים – קוגי היא דמות ראשית והכוח הפנימי שלה מגיע לסך גודל 6 (היא מאלפת הרמשים של השבט). יש נדלים כמספר הגיבורים. השתמשו בנתונים של נדל ענקי מאוגדן המפלצות, אבל הארס שלו הוא רעל קל.

חדר העינויים – הוסיפו שמוצים נלהבים לפי הצורך. כולם ניצבים. הקובולד מיקמק הוא ניצב עם עם איתנות (אבל הוא פצוע כשמוצאים אותו).

נדל מצליף ענקי – הנדל הזה הוא דמות ראשית בגודל 2 (קשיחות 9(2)), כוח ק8, לחימה ק8, נשיכה כוח+ק6, והוא מצליף עם שוטי הזנב שלו כעימות לחימה שמתעלם מ-2 נקודות ריבוי פעולות (כך שבדרך כלל הוא ינשוך עם 2- ויצליף בלי מחסר בכל תור).
אם הקרב הולך קל מדי, תוסיפו נדלים רגילים עם רעל קל.

גראבלס וקרצגב – קרצגב היא קרצייה ענקית מאוגדן המפלצות 2, אבל עם כוח ק8, גודל 0 (קשיחות 8(2)).
גראבלס הוא דמות ראשית עם כוח ק8, נפש ק6, איום ק6, לחימה ק8, שכנוע ק6, היתרונות פיקוד, חיה מלווה (×3) וקרבה חייתית, ומצויד בקלשון (כוח+ק6, הישג 1, הצבה).

חלק 4: מאורת קשקשת פחם​

האזור הזה כמעט לא השתנה בין המהדורות, אבל הנבל הראשי שלו – כן.
בגרסה המקורית של ההרפתקה זה היה קובולד עם סיפור רקע מתוסבך שהשחקנים לא יגלו לעולם וקשור ללחש די אולד סקול (גלגול מחדש מרשימת לחשי הדרואיד). בגרסה המחודשת מדובר בלחש שינוי צורה רגיל יותר, והנבל הוא מישהו שאנחנו מכירים כבר ממקודם כך שהמניעים שלו ברורים יותר.

המבוך בהחלט בנוי בצורה שתקל על שחקנים ליצור ברית עם הקובולדים. אם זה לא מתאים לך, כדאי לחזור לאזור 3 ולתת לשמוצים איזו סיבה לבקש מהדמויות לחסל את הקובולדים בשבילם.

נקפיק – קובולד ניצב עם איתנות (כמו מיקמק משבי השמוצים).

צ'יף פחם – קובולד פושט, אבל הוא דמות ראשית ועם יתרון פיקוד. מלווים אות כמה קובולדים שצריך.

שמאן טרטוק – נתונים כאן. בגרסה המקורית של ההרפתקה הוא קוסם עם יציר-סוד עורב. בגרסה המחודשת הוא פייטן. בגרסה שלי בחרתי להשאיר אותו קוסם אבל בלי יציר סוד.

[@] שמאן טרטוק​

תכונות: זריזות ק8, חוסן ק8, כוח ק4, נפש ק8, פיקחות ק8
מיומנויות: איום ק8, אתלטיקה ק6, הבחנה ק6, הופעה ק8, התגנבות ק8, התגרות ק8, ידע כללי ק8, כישוף ק8, לחימה ק6, שכנוע ק8
קצב: 5; הדיפה: 6; קשיחות: 7 (2)
יתרונות: היחלצות משופרת, חסימה, ליבוי יצרים (יכול לגלגל עימות איום או התגרות בתבנית פיצוץ בינונית), קוסם
כוחות: אשליה, הגנה, היעלמות, הסטה, מהומה, קריאת מחשבות, פחד. עוצמה: 15.
ציוד: מגל ברזל קר מלאכת מחשבת (כוח+ק4, ח"ש 1), מגיני זרוע של שריון חלש (2+), שרביט קליע (ח"ש 2, 38 מטענים).
יכולות מיוחדות:
יכולת גזע:
גודל 1-, ראיית אור מועט.
יכולות מקצוע (קוסם): מקור עוצמה (קוסם, למשתו), הטלה בשריון (ללא), מורשת קסומה (מאגיה; קשר מאגי, מגל ברזל קר).
שינוי צורה: כפעולה, טרטוק יכול לשנות צורה לכל דמוי אדם בגודל 1-. עליו להצליח בגלגול נפש, והצורה החדשה שומרת בכלל מקרה על סממן אופייני – עור סגול, שיער סגול או קשקשים סגולים. הוא יכול לשוב לצורתו הטבעית כפעולה חופשית מוגבלת.

טקטיקה – טרטוק ינסה בכל תור לפגוע בטקטיקה של יריביו באמצעות ליבוי יצרים, מהומה או פחד, ובמקביל לתקוף עם שרביט הקליע שלו. אם הוא מפסיד בקרב, הוא ינסה להיעלם ולהימלט. במקרה כזה הוא ינסה לחזור בעתיד ולהטריד את ממלכתם של הגיבורים.
בגרסה שלנו השבט מונה יותר מ-20 שורדים. תנו לטרטוק יותר מ-2 חסידים – מספר החסידים שווה למספר הגיבורים+3.

חלק 5: תל הקבורה הבודד​

תל הקבורה התפרסם במקור כמיקום/משימת צד בתוך ההרפתקה השניה בנתיב (Rivers Run Red) שבה הגיבורים צריכים להילחם במלך החדש של הטרולים באזור. המיקום אופציונלי לגמרי ולא קשור לעלילה, אבל הוא מוסיף להיסטוריה של הארצות הגנובות (שר הצבא הקבור כאן ניסה גם הוא לייסד ממלכה באזור) האוצר המשמעותי פה הוא נשק ברזל קר קסום בוער, שיהיה שימושי ביותר נגד טרולים.

כהערת אגב, בגרסה המקורית של המפה יש טעות במספור החדרים (שני הכוכים F3–F4 צריכים להיות F3a–F3b, והחדר העיקר F5 צריך להיות F4).

זה מיקום די פשוט של מבוך בן 5 חדרים, אבל הוא לא כל כך עובד בפאת'פיינדר (אפשר להגיע אל הבוס לפני שנלחמים במשרתים שלו בכוכים הצדדיים, וככה להגיע אליו עם משאבים מלאים יותר) וגם לא כל כך עובד בעולמות פראיים (עדיף לעשות קרב גדול נגד הבוס וכמה משרתים במקביל).

אם אתם משחקים פאת'פיינדר 1 או 2 אני ממליץ לשים דלת אבן גדולה בכניסה לחדר הבוס וצריכים שני מפתחות שנשמרים בכוכים הצדדיים. שימו לב שבגרסה המחודשת של ההרפתקה לפאת'פיינדר 2, השלדים לא ממתינים בחדר שלהם אלא הולכים לעזור לשלדים בחדר השני ברגע שיש קולות קרב.

ההצעה שלי להמרת עולמות פראיים הפוכה – את המלכודת במסדרון להעביר לכניסה לחדר הקבורה, ולהוסיף בחדר הקבורה גם כמה ניצבים, כאשר ניצבים נוספים קמים לתחייה בכוכים הצדדיים מחוץ לחדר ומסתערים פנימה תוך כדי הקרב כדי לאגף את הגיבורים.

הניצבים – בפאת'פיינדר 1 אלו 3 שלדים בכל כוך, ובפאת'פיינדר 2 אלו 2 שלדים עליונים בכל כוך.
לעולמות פראיים אני ממליץ על שלדים רגילים (אבל הם מצוידים במגן קטן, 1+ להדיפה, ובחרבות ארוכות שבורות שגורמות כוח+ק6 נזק). יש שלד אחד על כל גיבור, ממתין בחדר הקבורה העיקרי יחד עם הבוס, ועוד 4 שלדים קבורים בכל כוך צדדים (אלו נותרים "מתים" אם הגיבורים לא הפריעו לבוס, ולאחר מכן הם קמים ומסתערים לעזרתו כך שיתחילו "לטפטף" אל הקרב מהעורף בקצב של 2 שלדים בכל סיבוב).

המלכודת – כפי שציינתי למעלה, מציע להזיז אותה לכניסה לחדר הבוס. המלכודת שולפת קלף פעולה משלה ומטילה אוטומטית בכל תור ניקוז עוצמה חלש עם המתאם עייפות. יש למלכודת ארבעה מוקדים (פרצופי אבן) ואפשר לנטרל פרצוף בהצלחה בבדיקת פשיעה עם 2- או אם שוברים אותו (חוזק 12 ושימו לב לחוקי שבירת חפצים בספר הבסיס).

הבוס – ביעות (אוגדן המפלצות, עמוד 26) דמות ראשית עם שריון שרשראות (קשיחות 13(5)), מגן בינוני (הדיפה 8) ונשק קסום שבור מברזל קר (כוח+ק6). הנשק מעביר את השפעת ניקוז האנרגיה שלו.
כאשר מתקנים את הנזק השבור, הוא מחזיר גם את התכונה מזיק בסגנון אש.

הצעה למי שבונה על עלילת-העל של הנתיב – בקבר שר המלחמה, להוסיף רמזים לכך שהוא קיבל את הנשק הקסום שלו במתנה מפיה אצילית.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
חזרה