• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מישהו קרא את The Homecoming Saga?

אתמול בשיטוט משפחתי במרכז ירושלים הגענו לחנות ספרים ודיסקים יד שנייה שנקראת הגלריה לספרות. שם מצאתי חדרון קטן שדחסו לתוכו את כל ספרי הפנטזיה שלהם משנות השמונים והתשעים. לפחות חמישים ספרי רומח הדרקון וממלכות נשכחות וגם קצת סטיבן קינג ואפילו ג׳ורג׳ מרטין. (כמובן הכל באנגלית).
בכל אופן, שם נתקלתי בספר עם כריכת פנטזיה די טיפוסית, וכשהסתכלתי על הכריכה הופתעתי לגלות שהסופר הינו אורסון סקוט קארד, אותו אני כמובן מכיר מ"המשחק של אנדר". על הספר היה כתוב שהוא השלישי בסדרה שנקראת The homecoming Saga, שנכתבה בתחילת הניינטיז, כלומר כמה שנים אחרי אנדר הראשון.
חיפוש בגוגל גילה לי, כי הסדרה מבוססת בחלקה על ספר המורמונים, מה שלא מפתיע, כי הבן אדם היה מורמוני קיצוני לאללה.
לא מצאתי שם את הספר הראשון בסדרה, אז לא קניתי, אבל זה גרם לי לחשוב קצת:
מישהו כאן, אולי מחברי הפורום היותר מבוגרים ממני קרא, או יודע מהי The homecoming Saga? האם מישהו כאן נתקל בעוד עבודות של קארד חוץ מסרדות אנדר השונות?
והאם למישהו יש את הספר הראשון?

עריכה אחרונה:
קראתי ארבעה ספרים מתוך החמישה (והם עדיין למטה במחסן). חוץ מזה שיש בספר השלישי סצנת סקס שמאוד הפתיעה אותי מתי שקראתי את הספרים (די מזמן) אני לא זוכר אותם לטובה או לרעה - הם די בנאליים לדעתי.

קראתי ארבעה ספרים מתוך החמישה (והם עדיין למטה במחסן). חוץ מזה שיש בספר השלישי סצנת סקס שמאוד הפתיעה אותי מתי שקראתי את הספרים (די מזמן) אני לא זוכר אותם לטובה או לרעה - הם די בנאליים לדעתי.
אתה יכול להסביר קצת על מה הסדרה בכלליות?

הי. אני קראתי את הסדרה לפני עשור או יותר.
אני מאוד נהניתי, עד לספר האחרון שמעט הרס לי את הסיפור.

בגדול (אלו לא ממש ספויילרים, כי זה כתוב גם בתקציר מאחורי הספרים, ומדובר ממש בהתחלה) האנושות כמעט והחריבה את עצמה על כדוה"א, ושלחה חללית התיישבות למרחק גדול מאוד, להקים מושבת אנושות חדשה על כוכב לכת מרוחק.

כדי לא לחזור על הטעות, לאחר ההתיישבות החדשה, מחשב על בחללית נשאר מקיף את הכוכב, כדי לנטר את האנושות ולנטרל התקדמויות לרמה טכנולוגית ותרבותית שתאפשר שנית פוטנציאל להכחדה עצמית. מעין "העין בשמיים". אך הסיפור מתחיל בנקודה בה האנושות ברמה טכנולוגית די תנ"כית- ימי ביניים מוקדמות, ומחשב העל בחלל מגלה בעייה בעצמו. הדרך היחידה לתקן אותה היא לחזור לכדוה"א בשביל רכיב מסויים (או סיבה אחרת, אני לא בדיוק זוכר). לשם כך מחשב העל זקוק לבני אדם... הוא חושף את קיומו באופן הדרגתי בפני קבוצת בני אדם קטנה (ועם קשרים משפחתיים) שצריכה כעת גם להתמודד עם התגלית, וגם לצאת למסע ארוך על פני אותו כוכב, ולאחר מכן למצוא דרך להגיע למחשב, ולחזור לכדוה"א.

המסע הזה מאוד מורכב, והמסע הקבוצתי, אישי, רוחני וחברתי של הקבוצה הזו מדמה מאוד אלמנטים ות'מות של סיפורים דתיים, בנוכחות "אל". ניתן לזהות שם השפעות מסיפורי התהוות אמונה וחברה של דתות מונותאיסטיות ועוד. כל ספר הוא שלב נוסף במסע הארוך.

אני מאוד אהבתי, עד הספר האחרון, אך אני לא זוכר באופן מלא למה... אני זוכר שהייתה קפיצת זמן ענקית, כשהדמויות שהיו בספרים כבר היו ברמת מיתוסים/ אמונות, וזה קצת הרס לי (בדומה לקפיצות הזמן בספרי חולית, לאחר הספר השלישי).

אבל אני זוכר זאת כקריאה מאוד מעניינת ועמוקה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה