• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים מידע על הנשגבים

קודם כל, אתה יכול לקנות את ספר הבסיס, כי להסביר על כל המשחק יקח כמה דפים, ואם אתה כבר מכיר קצת את המשחק, אתה מוזמן לשאול שאלות ואנשים פה יענו לך כמיטב יכולתם.

הנשגבים הוא משחק המתרחש בעולם הנקרא "הבריאה".
הסיפור של הבריאה בקיצור נמרץ : הבריאה נוצרה על ידי הקדמונים , שיצרו גם את האלים כדי לשמור עליה.
בשלב מסויים , האלים מרדו בקדמונים. כדי להלחם במרד, הם יצרו להם כלי נשק - נשגבים. שבררי מהות אלוהית הנכנסים את תוך נשמות של בני אדם ומחזקים אותם. כל פעם שנשגב כזה מת, הרסיס הזה נכנס לאדם אחר ומחזק אותו.
הנשגבים ניצחו במלחמה בסופו של דבר, הורגים חלק מהקדמונים (מה שיצר את העולם התחתון ואל מתים) ומגלים חלק מהם לכלא בעולם אחר.
האלים פרשו להם לענייניהם ,והשאירו את הנשגבים לשמור על הבריאה. אבל מה שאף אחד לא יודע (חוץ מאיתנו, כי קראנו את הספר) היא שהנשגבים קוללו על ידי הקדמונים שנהרגו. כתוצאה מכך, יש להם נטיה לאבד את השפיות במהלך הזמן.
מה שקרה הוא , שנשגבי אל השמש , החזקים ביותר, לאט לאט הפכו את החיים בבריאה לסיוט. אז הנשגבים החלשים ביותר - בני הדרקון - מרדו בהם , הרגו את כולם , וכלאו אותם בכלא שלא אפשר להם להתגלגל מחדש.

הרבה דברים עברו על הבריאה מאז - אימפריה אחת של דמי הדרקונים קמה וקרסה. אימפריה אחרת, חלשה וקטנה יותר, קמה במקומה. נערכו מלחמות נגד בני הפיה, נגד המתים , נגד שדים, נגד ברברים.

ואז הסולארים חזרו.

המשחק הוא אפי\מיתי. מה הפרוש? הדמויות , בהנחה שאתה משחק לפי ספר הבסיס , הן נשגבים סולארים. הנבחרים של האל החזק ביותר, ומחזיקים בעצמם כוח המתחרה בכמה מהאלים (בסופו של דבר). הם מסוגלים להזיז ממלכות ולהרעיד את השמיים. הם יכולים להיות מושיעי הבריאה, או אלו שיביאו אותה אל חורבנה.

המשחק הוא גם "צבעוני". אני אוהב להסתכל עליו כעל משחק אנימה, אבל הרבה יחלקו עלי. בכל מקרה, המשחק מעודד תאורים מרהיבים לפעולות , זינוקים אדירים, מהלכים לא אפשריים - מה שתראה ברוב סדרות האקשן של אנימה וסרטי ווקסיה.

סקירה על ספר הבסיס של השיטה אפשר למצוא כאן, וברוב הכנסים יש סבב הכרות למשחק.

אם יש לך שאולות יותר ספציפיות, אני אשמח לענות לך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה