• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מידע נוסף על המדריך לשה"ם - שתיים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא The oldman
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
The oldman אמר/ה:
בהחלט אחד הספרים המסקרנים (אותי) של השנה, ועכשיו ויזארדז שיחררו קצת יותר מידע וכמה ציטוטים -
הקדמה - http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/iw/20050505b&page=6

דוגמא לטבלאות התקלות - http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/iw/20050505b&page=7

אתם בכלל משתמשים בטבלאות התקלות?
נראה ממש לא נחוץ - רק "אספני מהדורה 3.5" (יש כאלה) או ממש מתקשים יקנו את הספר הזה.

ולא, אני דואג מראש ליצור מצבים שבהם אני לא אצטרך להשתמש בטבלה כזאת, מה גם שהעניין מטופש קצת - מדוע שיהיו אותם סיכויים לפגוש קרוקודיל ענק וחבורת שודדים?

פעם (במהדורות קודמות בעיקר) מרבית האנשים השתמשו בטבלאות התקלויות בשביל מפגשים מחוץ למבוכים וכיו"ב, כלי דווקא שימושי. היום במו"ד יש איזה מגמה להפסיק עם זה...

בהרפתקות מוכנות נתקלתי לא מעט בטבלות היתקלות.

אישית - אני לא ממש אוהב להשתמש בהם כי זאת עבודה יותר מידי קשה להכין אותן (והמוכנות תמיד גרועות ותמיד לא בקושי המבוקש) וגם אני בכלל לא אוהב לפנות למ"מ במהלך הרצת ההרפתקה - זה בזבוז זמן, אני אוהב שהמפלצות רשומות לי ולהכן טבלה עם כל הנתונית של המפלצות זה רק עוד יותר מדכא.

אבל זה גם עלול לעזור - אצלי כבר קרה יותר מפעם אחת שהדמויות נדדו מרחקים ולא נתקלו באף התקלות.
אבל שוב, אני אוהב את ההתקלויות שלי יזומות מראש (אולי זה סתם כי אני מקובע או שאני שה"מ לא טוב אבל ככה הכי נוח לי לתפקד)

אני בעד טבלאות היתקלויות סופר מקומיות בהרפתקאות לפרסום. אני מתכוון שבהרפתקה מוכנה זה מועיל לדעתי לספק לקורא לפעמים טבלת התקלויות מקומית, אם יש בה דברים מיוחדים. במיוחד אם המקום אקזוטי במיוחד.

בהרצות רגילות אני בדרך כלל לא משתמש בהיתקלויות משוטטות, אלא מדי פעם.

בקשר לכך שטבלאות התקלויות לא בקושי/איזור המתאים, לפי מה שאני מבין את זה הם רוצים לתקן בספר- לתת טבלאות לפי דרגות במגוון אזורים, במקום המבחר המצומצם שיש כרגע.
למרות שאני מסכים בהחלט שזה לא אופטימלי להתחיל לרוץ לברר מה המפלצת עושה :) אם כי אני משתמש במגדיר בצורה שוטפת במהלך המשחק, אני עצלן מכדי להכין את כל הנתונים במקום אחד מראש.

לאדע מה איתכם, אני אישית אהבתי את הטבלה של שמות הפונדקים :P
Adjective____Noun d20
1__Black_______Dog
2__Green_____Horse
3__Red_________Rat
4__Golden______Fish
5__White______Giant
6__Blue_____Dragon
7__Dripping_Vampire
8__Wet__________Elf
9__Drunken__Gnome
10_Tipsy______Dwarf
11_ Welcome____Orc
12_Scurvy__Halfling
13_Rusty______Fool
14_Dizzy____Wench
15_Hungry____Thug
16_Thirsty____Pirate
17_Sleeping___Priest
18_Twisted____Boot
19_Spinning__Bucket
20_Dancing_Tankard
מקווה שהטבלה לא תתחרבש...

אז מי בא לפונדק המגף החלודה? או לפונדק הכהן המסתובב?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה