• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר 2 מחשבות על ספר המערכה Season of Ghosts

למי שלא מכיר, עונת הרוחות הוא מערכה של פאת'פיינדר מהדורה שנייה שמתרחש בטיאן שה, היבשת האסייתית של גולריון (כתבתי קצת עליה כאן: פאת'פיינדר 2 - מחשבות על ספר המערכה של טיאן שה Tian Xia).
למרות שהיא חדשה יחסית, היא נחשבת לאחד מנתיבי ההרפתקאות המוצלחים ביותר של פאת'פיינדר ולאחר קריאה מהירה שלה - בצדק גמור.
מבלי לספלייר מדובר במערכה שאינה שגרתית, שמערבת בצורה מוצלחת מאוד את המיתוס האסייתי (לא של מדינה מסוימת) ביחד עם גולריון ועולם פנטזיה. עם זאת, לרעתה מרגיש שהשיטה של פאת'פיינדר 2 קצת מודבקת עליה. לטעמי היא הייתה עובדת הרבה יותר טוב כהרפתקה בסגנון אגדת הר הרפאים של עולמות פראיים.
היא לא מבוכים ודרקונים קלאסי אפילו שיכולה לעבוד גם כמבוכים ודרקונים.
למעשה זה לעתים מרגיש כמו אחד הסרטים של מיאזאקי.

כהערה, אם למישהו יצא לשחק / להנחות את השיטה, ממש אשמח לדעת איך פאת'פיינדר 2 מתפקדת בהרפתקאות מסוג זה.

אם במה שכתבתי לעיל לא ברור למה אני ממליץ על המערכה, זה בגלל שלתאר את הקונספט שלה זה פשוט ספוילר. אם יש לך כוונה לשחק בזה אי-פעם, לא לקרוא את ההמשך. כמובן שמי שמגיב לספוילר, בבקשה להשתמש גם בספוילר.

הקונספט של המערכה הוא שהדמויות הן רוחות רפאים למעשה, שתקועות ב timeloop בכפר שנמצא באזור מקולל של טיאן שה שבו ראש הכפר ניסה לגרש רוח עתיקה, נכשל ולכד את כל תושבי הכפר בקללה שבה כל שנה הם עושים Reset מחדש.
המעגל נשבר כשפולשים מגיעים לכבר בעת הנוכחית, 115 שנה לאחר הטלת הקללה, ומניעים שרשרת אירועים שמשנה את העבר ואת עולם הרפאים.
הדמויות מתחילות את המשחק בתחילת ה Time loop ויש להן הזדמנות לשבור אותו ולשחרר את הכפר ואת תושבים מהקללה.
בדרך הן מתמודדות עם רפאים, רוחות, וקללות, וגם עם מחסום בלתי עביר להווה שאותו הן צריכות לשבור ולגלות את הטרגדיות שקרו באזור.

כרגע ההרפתקה הזו, ביחד עם קללת כס הארגמן, היא ברשימה הקצרה לקמפיין הבא אחרי עליית שרי הרונות.

גם אני רכשתי אותו לאחרונה בעקבות ההמלצות הרבות כאחד מספרי המערכה היותר-טובות של פאת'פיינדר בכלל של פאת'פיינדר 2 בפרט. בינתיים קראתי רק את ההקדמה כולל על העיירה, ואת פירוט הדב"שים הראשיים והמפלצות החדשות שבסוף (ללא התעמקות בתוכן כל אחת מההרפתקאות) וזה נראה מגניב ממש ומאוד שונה בנוף של הרפתקאות מו"ד/פ"פ רגילות, ועם כמה טוויסטים עצומים שנראה שממש מוסיפים.

עם זאת, לרעתה מרגיש שהשיטה של פאת'פיינדר 2 קצת מודבקת עליה. לטעמי היא הייתה עובדת הרבה יותר טוב כהרפתקה בסגנון אגדת הר הרפאים של עולמות פראיים.
היא לא מבוכים ודרקונים קלאסי אפילו שיכולה לעבוד גם כמבוכים ודרקונים.
למעשה זה לעתים מרגיש כמו אחד הסרטים של מיאזאקי.

כהערה, אם למישהו יצא לשחק / להנחות את השיטה, ממש אשמח לדעת איך פאת'פיינדר 2 מתפקדת בהרפתקאות מסוג זה.
עם זה אני מסכים לגמרי. אם כי אני לא חובב גדול של פאת'פיינדר 2 השיטה (את הפלאפ אני אוהב). יש לשיטה כמה רעיונות מגניבים, אבל גם יחסית הרבה סטטיות בקרבות (ברגע שכל לוחמי הקפא"פ הגיעו למקום מפגש הם די עומדים במקום), חזרה על אותו רצף פעולות של כולם מסיבוב לסיבוב, ומלא מלא book-keeping ברמה גבוהה יותר משל אשף במהדורה 3 שצריך היה לספור כמה עותקים של כל לחש הוא הכין.

לדוגמה בקמפיין הנוכחי שלנו (ערכת ההתחלה -> צרות באוטארי -> שבע האבדונים של חוף חולות) יש דמות עם מלא רמות של המיומנות Crafting, אבל השחקן לא רוצה לקחת אף כישרון של המיומנות הזו כי כל הכשרונות כמעט הם "אתה לומד ליצור חפצים מהקטגוריה x, אתה יוצר y בכל יום, אתה בוחר אותם מתוך רשימה של z חפצים ידועים", ועכשיו צריך להתחיל לעבוד עם טבלה של כל החפצים המתכלים במשחק...

לא יצא לי להנחות פ"פ2 אבל אני מתרשם שקל יותר להיות מנחה (במיוחד של הרפתקה מוכנה) כי דאגו לך לכל התכנונים והחשבונאות.
מסכים בכל זאת שיש הגיון לשחק הרפתקאות של פאת'פיינדר עם השיטה של פאת'פיינדר פראי ובמקרה של ההרפתקה המסוימת הזו אפילו לערבב פנימה את אגדת הר הרפאים שמוסיפה יותר משקל לאומנויות לחימה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה