• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז מונטה קוק חוזר לכתוב מבוכים ודרקונים!

פאיזו יצאה בהצהרה מפתיעה ומרגשת - מונטה קוק, אחד מהכותבים של מו"ד 3.5, והאיש שמאחורי פטולוס, Arcana unearthed ועוד הרבה מוצרים משובחים למו"ד 3.5, יכתוב הרפתקה חדשה עבור פאיזו.
נכון, זה רק 32 עמודים, אבל זה המוצר הראשון שהאיש מוציא מזה שנים למשחקי-תפקידים. אז יפה מאוד :)

ההרפתקה תקרא Curse of the Riven Sky ותצא לאור ביולי 2010.

מונטה קוק הכריז אחרי פטולוס - זהו! הוא לא כותב יותר ספרים.
dungeonaday זה לא ספר.
אני גם בטוח שהוא עדיין ממשיך לכתוב אימיילים לאנשים, והוא גם כותב בפורומים. יש לי גם תחושה שאם הוא היה מכריז שהוא כותב משהו ל-4, היית פחות ציני.

החריג היחיד להכרזה שלו עד היום היה WoD D20 - שמונטה כתב רק בגלל שהזאב הלבן נתנו לו רעיון מגניב מספיק לרוץ איתו. וזה בכנות לא מו"ד.
זה שמונטה חושב ש Pathfinder הוא רעיון מגניב מספיק/היורש של 3.5/הדבר הגדול הבא והוא רוצה לכתוב לזה - זה בהחלט חדשות. הבןאדם לא כתב אף מוצר למו"ד מהכרזה שלו - עד שהגיע Pathfinder. זה יוצר מצב מעניין שחלק ניכר מהיוצרים המוערכים של 3.5, כותבים היום ל PFRPG.

דיסקליימר אישי - PFRPG לא מעניין אותי אישית, יש לי מספיק דברים על הראש. אבל זה די משמעותי שבןאדם "חוזר מהגלות" בשביל PFRPG, ולא בשביל מה' 4 לדוגמה.
באותו אופן אני חושב שהיום יש אותו מספר בערך של חברות שיוצרות תוכן צד ג' ל PFRPG כמו שיש למה' 4.

The oldman אמר/ה:
באותו אופן אני חושב שהיום יש אותו מספר בערך של חברות שיוצרות תוכן צד ג' ל PFRPG כמו שיש למה' 4.
זו עדות להתפחות, להתפצלות של ענפים די מרכזיים בעץ הגיניאולוגי של משחקי תפקידים. ענף אחד הולך לכיוון של משחק מחשב מאוד דינמאי עם מאגרי מידע מאוד גדולים וענף שני נשאר עם עפרון וניר וכמה ספרי חוקים.
מעניין מאוד לראות לאן זה יתפתח.
אישית אני חושב ש MMORPG ינצח בסוף בנוק אווט, עם ההתקדמות של הטכנולגיה לדור הרביעי וכל זה יהיה לאינדי.

32 עמודים זה ספר?

האיש אוהב מהדורה 3.5, הוא כותב למהדורה 3.5, פאת'פיינדר זה מהדורה 3.5 אבל קצת יותר, הכל אחלה. אני עדיין לא רואה את ההתרגשות הגדולה. לא ידענו שפאת'פיינדר זה ההמשך הטבעי למו"ד 3.5? ידענו. לא ידענו שמונטה קוק מתעסק במו"ד 3.5 עד מעל הראש? ידענו. אחלה, הוא כותב לפאת'פיינדר - שיהיה לו לבריאות, ואני בטח ארצה להריץ את ההרפתקה הזו.

אם הוא היה מכריז שהוא כותב משהו ל-4, אז באמת הייתי מופתע, כי האיש פשוט לא שחקן של 4. הוא שחקן של 3.5 בכל נשמתו, ואני שמח שהוא ממשיך לעזור לה להתפתח ולשגשג עם פאת'פיינדר. אני גם לא מתרגש במיוחד מכך שהוא חזר בו מההכרזה שלו - מישהו באמת מופתע מזה? הרי הבנאדם חולה על כתיבה ועל מו"ד, מה פתאום שיפסיק לכתוב? יופי שהכריז, אבל זה לא החזיק מעמד אפילו שנתיים, וכולנו ידענו שזה מה שיקרה. וזה שהוא כותב לפאת'פיינדר, זה פשוט המצב הטבעי, בהתחשב בכך שהיא הפכה להיות מו"ד 3.5 דה-פאקטו. פאת'פיינדר ילדה גדולה, אני לא חושב שהיא זקוקה לסימוכין נוספים לכך שהיא שחקנית גדולה בעתיד של מו"ד.

מו"ד 4 זה לא MMORPG, רחוק מזה.
מה שכן, שני המשחקים הם בכיוונים שונים.
וזה לא של PFRPG יש הרבה צד ג' יחסית, פשוט למו"ד 4 יש מעט מאוד (בגלל ה GSL, בונה הדמויות ועוד...)

לא מעט,
ואין הרבה
זה כמעט אותו דבר.

24 חברות שרובן הגודל מוציאות מוצרי PDF של עמודים בודדים זה בהחלט לא הרבה. אבל זה נחמד.גם GSL אין הרבה.
רק ל-3 היה הרבה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה