• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? אוקטובר 2023

בלשחק ממש: נמשיך עוד לחקור את ההתפוצצות המוזרה הזו שגרמה לחצי מגופו של האיכר המסכן בעיירה הקטנה באנגליה של תקופת העוצרות לכמוש. גילינו דברים שונים ומשונים, והסתבר שהאוצר\שומר הסודות היה צריך לאלתר הרבה - אני תוהה מה היו כיווני החקירה היותר ברורים שפספסנו.

לגבי "פרוייקטים הקשורים לתחביב" - אני קרוב לסיים לקרוא את כל ספרות ההשראה של מכשף של רון אדווארדס (פרט לסיפורי קיין של קארל אדווארד ווגנר, אבל אלה סיפורים קצרים ובאמת יותר הולכים לכיוון של חרב ומכשף, ספר ההרחבה הראשון, אז אולי פחות נורא מסיפורי קונאן הברברי הספציפיים שמוזכרים ושאכן קראתי). באוקטוברים שעברו עשיתי פרוייקט יומי בבלוג שלי - לפני שנתיים כתבתי ניתוחים מכשפיים של פרקים מלילה אחד באוקטובר הבודד של זילאזניי לפי היום בחודש, ושנה שעבר כתבתי ביקורת קצרה כל היום על אחד מתוך 31 התסכיתים הראשונים של איזו סדרת רדיו ישנה שהתמקדה באימה ומתח. השנה חשבתי אולי לכתוב כמה פעמים בחודש ניתוחים מכשפיים של הספרים שנתנו השראה לשיטה, אבל זה לא מתפרק למשהו סביר כל יום, אז נראה מה אעשה בפועל. זה פתח את עיני להרבה סיפורי אימה ושדים, בעיקר משנות השמונים, חלקם דומים למה שקראתי בנערותי, חלקם שונים בצורה מעניינת. נראה.

בנוסף, אני שוקל לכתוב פה איזה פוסט קצר שמסכם את החוויות שלי מלשחק במלחמה חמה ולקרוא את הספר של השיטה הזו ושל עיר קרה, להכיר אותן לקהל דובר עברית, אם כי זה יהיה מאכזב כפליים, גם כי השיטות עצמן לא קיימות בעברית, וגם כי כבר לא מדפיסים אותן שנים וכנראה לא ידפיסו שוב. אף-על-פי-כן זה מתקשר לשרשור של המפקד האלמוני על שימוש בשיטת דמדומים 2000 למלחמות ישראל, כי אני חושב שאלה שיטות שאפשר להציב אותן באיזו תקופה בישראל, אולי אמיתית, אולי מדומה ופוסט-אפוקליפטית.

משחקים
עדיין ממשיך לשחק פטריה פועלת-זבל של הטבע שעלתה לגדולה בפאתפיינדר. זה משחק שתוכנן בכוונה לפאוור-גיימינג ושבירת השיטה. בדרך כלל אני לא סובל משחקים כאלו, אבל בקונטקסט הזה זה ממש כיף.
(לפטריה שלי יש יותר סלוטים של לחשים מאשר לסקרוג' מקדאק יש כסף, היא דה-פקטו מצליחה אוטומטית בכל גלגול הצלה, אי-אפשר באמת לפגוע בה בקפא"פ והיא יכולה למחוק צבאות שלמים ב-"לחיצת כפתור". היא גם כנראה הדמות החלשה ביותר בקבוצה :)).

פרוייקטים
אחרי הפסקה ארוכה, ממשיך סוף סוף לעבוד על Elsewhere בגרסה 0.08. המון המון שינויים (והמון המון עבודה) אבל השיטה מתחילה להתכנס למה שדמיינתי אותה.

למידה
המון מעקב על דיונים של תאוריה במשחקי תפקידים ביוטיוב והמון קריאה של שיטות. אני מנסה אתגר את צורת החשיבה שלי, אבל לצערי אני בעיקר מקבל אישושים לדברים שאני יודע - שזה אומר שאו שאני טיפש מאד, או שאני מפספס את הדיונים המעניינים.

כמנחה
ממשיך להנחות בפורום את נפילת הממלכות, הסיפור מתחיל להיסגר ואנחנו מתקרבים לסוף, אחרי משחק של יותר משנתיים. מרגש!
הקבוצה הביתית ממשיכה לעשות המון דברים שהם לא משחקי תפקידים, אז לא מתקדמים בקמפיין משחקי הכס. אני מתחיל לתהות אם זה ישאר שורה קבועה בפוסט במשך חצי השנה הקרובה.

כשחקן
משחק בבית קורביט בפורום, הגענו לחדר עם גופה מוזרה אחרי שאחד מחברי החבורה כמעט נהרג על ידי נחיל עכברושים זועמים, אווירת האימה מורגשת היטב ונראה שאנחנו מתקרבים לסיום.
משחק גם ברשומות המוטנטים, רוברט ופרנק צריכים להחליט אם לצדד במכשפה שכנראה רוצה להשמיד את האנושות כדי להציל את עורם (בתקווה שהיא אכן תציל את עורם) או לנסות להרוג אותה ולעזור למשטרה, כשכנראה (לפי חיזיון שהראתה המכשפה, שאמינותה כזכור בלתי מוטלת בספק) המשטרה תעצור אותם ותשלח אותם לחקירה שכנראה הם לא יצאו ממנה בחיים.

תכנונים ופרוייקטים
משתעשע ברעיון להקים קבוצה ירושלמית כלשהי על בסיס היכרות מחנות סירולניה (שמתפקדת גם כמועדון משחקי הקלפים האזורי / עירוני), עדיין לא ברור לי שום דבר מעבר. אולי זה יתקדם קצת אחרי החגים.
מקווה להמשיך בכתיבת הסיפור שלי, הרפתקאותיו של רגולוס האכזר [השורד] [מגרש השדים], קרוב מאוד לסוף ומתרגש מאוד לקראת פרק הסיום שיבוא בקרוב (כלומר, בעוד כמה חודשים לפי הקצב הנוכחי).
התחלתי לקרוא סיפור חדש של הלדין, 'בראי התבונה', ונהנה מאוד. מפורסם כאן בפורום, אל תפספסו!

הנחייה:
* המיני קמפיין "כשלפידים כבים" בשיטת Shadowdark, הסתיים מעט מוקדם מהצפוי, בסך הכל היה מהנה, הרגיש נוסטלגי, מהיר וקל משקל, מוזמנים לקרוא את הרשומות הלא מאד ארוכות שלו (בסך הכל 8 סשנים) שכוללות תמונות משולחן המשחק, תודה למי שעקב וכמובן למי ששיחק.
מקווה שעכשיו סוף סוף אוכל לכתוב על השיטה והרשמים שלי ושל השחקנים ממנה.
בסלוט הזמן שהתפנה אני מתכנן להריץ אולי עוד סשנים של הכרות לקת'ולהו ובהמשך - מתכנן להריץ קמפיין חדש לטווח ארוך.

כשחקן:
* משחק בקמפיין המדהים (קת'ולהו) של "Horror on the Orient Express", סשן 15 היה מסעיר במיוחד (כנראה אחד הטובים שחוויתי מזה שנים ארוכות), הקמפיין שזור באימה איכותית שמצליחה לגעת לא רק בשפיות של הדמויות אלא גם בתחושות, ברגשות ובמחשבות שלנו השחקנים!
אני ממשיך להבין למה זה נחשב לאחד הקמפיינים המרכזיים והבלתי נשכחים של השיטה.

* בפורום ממשיך בביתו של קורביט (קת'ולהו) שמרגיש שמתחיל להתקדם לאירועים משמעותיים ביותר (ואולי לסיום?).

בתכנון:
* כרגע עצרתי עם סיכומי Darksun לטובת הקמפיין ארוך הטווח שמתבשל אצלי בראש (פרטים בהמשך).

קראפטינג וצביעה:
* את הלפיד הצלחתי להכין, אבל יש עניין קטן עם המיגנוט שלו... אז כרגע הפרוייקט בהשהייה.
* המון מיניאטורות שאני צריך לסיים (ועוד יותר המון שכלל לא התחלתי) אבל מאד רוצה להתקדם עם הדרקון האדום כשיהיה לי זמן.
* UDT שכבר מזמן תכננתי, אולי אצליח להתחיל...
* גולם אבן ענק מאפס, יש לי כבר תוכנית בראש שמחכה לזמן.

כמנחה
צברתי כוחות חדשים ואני מרגיש מוכן אחרי החגים לחזור להנחות. עדיין לא בטוח מה (פאת׳פיינדר פראי או לנסות שיטה אחרת) ועם מי (הקבוצה השכונתית קצת התפרקה 😢

כשחקן
אשמח להזדמנויות לחזור לשחק, אחרי החגים אבדוק עם חברים אם יש מקום פנוי באחת הקבוצות 😎

כמארגן
אני אישית ממש מחכה שאייקון ייגמר והספרים החדשים של פאת׳פיינדר פראי יגיעו לישראל - וגם כל יעדי ההרחבה יושלמו.
אז יהיה לי זמן לנשום (אפילו את סיכום דרקוניקון לא פרסמתי 😢)
מסיבה מוזרה בחגים קצת מצאתיזמן לתחזוקה של האתר (עמודי הורדות חדשים) ושל הפורום (ביחד עם @ג׳וני)
אחרי שהכל יושלם, נראה מה הלאה למרות שכבר יש מחשבות על הספרים הבאים של פאת׳פיינדר פראי 😅

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה