• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה חדשות הכרוז מהדורה שישית בדרך ל Vampire: The Masquerade

עולם האפלה מתחדש עם מהדורה שישית שמגיעה ב-2027 וזאת לצד החלפת המוציא לאור מ Renegade Games ובחזרה ל White Wolf, או ליתר דיוק להחייאה של ההוצאה לאור תחת הנהלה חדשה.
פעם זה היה משחק תפקידים אהוב עליי, היום כבר שנים לא שיחקתי בו. אז קשה לי לשפוט את רשימת השינויים במהדורה החדשה אבל הנה היא:
  • Core System Changes: Vitae and Willpower/Health have been merged into a single resource, the difficulty now subtracts dice from the pool instead of raising a target number, and players are the ones to roll almost all dice at the table.
  • Reimagined Tension: We've added a Beast/Nature Tracker and revamped (hehe) the Humanity Scale to turn the struggle between the Beast and your Humanity into a more active, personalised system.
  • Player and Storyteller Resources: Players can now earn a resource called "Quickening" by rolling well. This resource can then be spent to enhance rolls, making the game even more thrilling. And Storytellers now have a play-generated resource called "Drama" that they can spend to trigger events, empower NPCs and increase the stakes of the players' actions.
  • Ideation and Creation: There is now a unified procedure for physical and social conflict. You'll be able to create characters built around lifepaths, natures, clan traits and merits. Discipline powers will scale with dots and favour active use more than ever.
  • Mechanics: We've also added two new mechanics to support players when they fail, called "Devil's Bargain" and "Choose Your Pain". The player can make a deal with the Storyteller to secure a success by paying a price negotiated by the Storyteller, and in dire moments, players can choose how they want to suffer and what will complicate their situation.
נראה שזה הולך לכיוון יותר נרטיבי ופחות משחקיות כבדה - כשפעם המשחק היה מאוד כבד יחסית עם הרבה מכאניקה וקוביות.
אבל זה רק רושם מהיר.
כמובן שבהמשך הדרך גם נראה מהדורות חדשות ליתר הקווים, כשכבר מדברים על Dark Ages, Changling ועוד.
מי שמעוניין, יש כרגע פלייטסט ב World of Darkness Nexus - Digital TTRPG Toolset

המהדורה החמישית נחה אצלי על המדף כבר כמה שנים וכצפוי, לא הגעתי לקרוא ולהריץ בה...
אם המהדורה השישית אכן מפשטת דברים והולכת לכיוון יותר נרטיבי - אז אני תוהה אם כדאי לחכות לה 🤔

ידוע אם מדובר במימון המון? או שפשוט בספר שיוצא?

השיטה המקורית אכן כללה הרבה מאוד גלגולי ק10, אבל אני לא יכול לומר שבאמת התנסיתי בה כי בכל הפעמים שיצא לי להשתתף בחד"פים של ומפאייר, המנחים עשו את זה בחופשיטה או כשהשיטה שקופה לשחקנים.

קצת בהמשך לדיון הזה:

קיבלתי מושג לא רע על עולם האפלה, שבטי הערפדים והת'מה הכללית, אבל שום מושג שהוא על המכניקה עצמה.

ממה שאני זוכר, כל הדוברים היותר-בולטים של השיטה בשנות התשעים שיחקו אותה בחופשיטה. זה לא אומר שכל מי ששיחק בה בארץ עשה את זה בחופשיטה, אלא כל מי שאני שמעתי מדבר על זה ואלה היו לא מעט אנשים, יחסית לקהילה הקטנה דאז.

אז אולי המעבר לשיטה יותר נראטיבית מייצג re-alignment של השיטה עצמה לאיך שגם בעולם נפוץ לשחק בה בפועל?

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
חזרה