• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מבוכים בקופסת פח - Tinny Dungeons

לאחרונה קיבלתי את המור המגניב הזה:
מדובר בקופסת פח קטנטנה (בגודל של קצת יותר מחפיסת קלפים), המכילה:
שתי קוביות d6, עפרון קטן, קלפי דמויות וקלפים עם לוקיישנים ומפות.
הרעיון הוא לקחת איתך לכל מקום קופסה שמכילה בעצם משחק פתקידים מינימליסטי.
עדיין לא בחנתי אותה על אנשים, אבל בסך הכל נראית חביבה וקומפקטית.
שיטה של d6 על מנת לקבוע פגיעה והצלחות באתגרים.
החסרון הוא שמי שמחזיק אותה ומריץ לאחרים, כדאי שתהיה לו הכרות עם משחקי תפקידים כיוון שמה שכתוב על הקלפים מאד קצר וממצה,
ולא ניתן ללמוד ממנו "איך להריץ" או "מה זה משחקי תפקידים".
אבל זה בסדר כי מבחינתי זה כלי עזר ל"מיסיונריה של התחביב" :LOL:

1736859590704.jpeg 1736859608398.jpeg 1736859635926.jpeg

לינק דוגמה למוצר (יש סיכוי שאפשר לחפש ולמצוא בכמה שקלים זול יותר):

נראה נהדר! זה מגיע עם הרפתקה או שזו רק השיטה?
זה כל כך מינימליסטי שקשה לי לקרוא לזה שיטה, אוסף חוקים שכתובים על קלף או שניים.
כן, זה מגיע עם לוקיישנים עם מפה על הקלף ועל גבו של אותו קלף תאור סופר תמציתי על החדרים ומה יש בהם.
זה נשען הרב על איך שהמנחה מתווך את זה לשחקנים.
אבל מה שמגניב הוא, שזו קופסה קטנה שיכולה ללכת איתך לכל מקום בלי הצורך להחזיק ספרים, מפות, שקי קוביות, מיניאטורות ועוד...

אשמח לשמוע רשמים ממשחק בפועל.
כן, ברגע שאמצא קורבנות אעדכן :)

אבל מה שמגניב הוא, שזו קופסה קטנה שיכולה ללכת איתך לכל מקום בלי הצורך להחזיק ספרים, מפות, שקי קוביות, מיניאטורות ועוד...
זה מזכיר לי את המשחק Coin Age (משחק לוח ולא תפקידים). לא שיחקתי, אבל הפשטות שלו נראית גאונית. יש אפילו גרסת PnP זמינה, אולי אנסה מתישהו...

נראה שיש שם מקום אבל גם אם לא, הייתי פשוט מדפיס 5 עותקים של Deathbringer, משחק שלם שליטרלי נכנס בדף A4 דו צדדי (כולל דף דמות ותאורי classes), מעוצב כך שמתקפל ל3 (כמו פמפלט) ועכשיו אני בועט בעצמי שלא הזכרתי כששאלת אז.

נראה חמוד!

לא משהו? הייתי אומר שיש לו רייטינג 'נורמלי' ביותר... ;)
אולי אתה צודק, ניסיתי לסייג את עצמי ב"אם אני מבין נכון" כי אני פחות חזק במשחקי לוח :)

הייתי פשוט מדפיס 5 עותקים של Deathbringer
האמת שאני מאד אוהב את הערוץ של Dungeoncraft אבל אף פעם לא הקדשתי יותר מדי זמן לבחון את השיטה שלו, פשוט כי היא נתפשה בעיניי כעוד קלון OSRי, אבל כאמור, לא באמת ניסיתי.
אבל לדעתי הקסם של הקופסה הזו הוא באמת חוסר הצורך בשיטה של ממש, כדי להכיר ולו במעט את עולם משחקי התפקידים לספקנים הגדולים שלא מכירים כלום ממנו.

גם אני רכשתי את זה וקיבלתי בדואר, אך לא הספקתי לצלם.

האמת שמתחשק לי לעשות משהו דומה, בעברית, שיהיה נוח למשחק בכל מקום. על בסיס שיטת המד"ב "רוחות השמש" שלי, בגרסאות מד"ב ופנטזיה (להמיר את זה לפנטזיה יהיה קליל). "רוחות השמש" היא עמוד A4 דו-צדדי גם ככה, כך שתיכנס בקלות לקלפים בגודל סטנדרטי (וקוביות פלסטיק ופחיות לקלפים שאפשר להשיג מעליאקספרס במחיר רצפה). קלפים אפשר להדפיס ב-DriveThruRPG.

גם אני רכשתי את זה וקיבלתי בדואר, אך לא הספקתי לצלם.

האמת שמתחשק לי לעשות משהו דומה, בעברית, שיהיה נוח למשחק בכל מקום. על בסיס שיטת המד"ב "רוחות השמש" שלי, בגרסאות מד"ב ופנטזיה (להמיר את זה לפנטזיה יהיה קליל). "רוחות השמש" היא עמוד A4 דו-צדדי גם ככה, כך שתיכנס בקלות לקלפים בגודל סטנדרטי (וקוביות פלסטיק ופחיות לקלפים שאפשר להשיג מעליאקספרס במחיר רצפה). קלפים אפשר להדפיס ב-DriveThruRPG.
אם יהיה אפשר להדפיס את החוקים על קלפים זה יהיה מושלם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה