• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים מאקו "נבון-זנב"

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Hugh
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
טוב החלטתי להצטרף לחגיגת פרסום הדמויות.
עבדתי קצת על הדמות שאני משחק אצל פרנהייט וזה מה שיש כרגע עם פוטנציאל לעוד קצת ליטושים אחר כך.

מאקו נבון-זנב (אם כי גאאש היה קורא לו גם לעיתים : מאקו קל הרגל) - נשגב לבנה חסר קאסטה

קונספט: נער רחוב עזוב.
מוטיבציה: למצוא דרך להשיב בחזרה את מורו הנערץ, גאאש (Gush). להקים משפחה משלו.

כוח: 3
זריזות: 5
סיבולת: 3 - תכונה מועדפת

כריזמה: 2
עורמה: 2
מראה: 2

תפיסה: 3
תבונה: 3 - תכונה מועדפת
פקחות: 3

מאקו הוא בחור צעיר בשנות ה-20 לחייו, אם כי לרוב הוא נראה מבוגר הרבה יותר.
עיניו הגדולות והשחורות מביטות תמיד אל האופק, לעולם אינן ממוקדות בנקודה אחת. ואלו שטורחים להביט לתוכן ימצאו שהן מסגירות לא מעט עצב ובדידות.
תווי פניו חזקים ומעוצבים אך משהו בפרופורציות פשוט מרגיש לא נכון. הוא לרוב שקט ומבוייש וניכר שכישוריו החברתיים לוקים בחסר.
הוא מרבה להסתכל על ההמון מתוך פינות נסתרות, כשמדי פעם הוא מתמקד בזוג או במשפחה שלכדה את עיניו ועוקב אחריהם בעניין. הוא תמיד שב מהמעקבים הללו כשהוא מלא בעצב, אך הדבר מחזק אף יותר את רצונו למשפחה משלו.
מאקו לובש מעיל עור רחב, בצבע חום-סגלגל, המשתפל עד לברכיו. שיער ראשו קצר ורך למגע ומתאפיין בגוונים עדינים של חום בהיר.

חיית הטוטם של מאקו היא של קוף טונג-מא: זהו גזע של קופיפים קטנים היחודיים לאי טונג-מא, הסמוך לאי המבורך. יכולתם הייחודית לחקות קולות של אחרים והמראה הלא אופייני שלהם הופכים אותם לחיות מחמד מאוד מבוקשות, והם בעיקר נפוצים בקרב המלחים המקומיים באי. הם מרבים להשתולל על הספינות ולטפס על התרנים והם מאוד אבל מאוד אוהבים פירות.

בכל צורה שהוא בוחר ללבוש מאקו יתאפיין בפרופורציות פנים לא שגרתיות - זהו הסממן שלו.

אתלטיקה 2, אבחנה 1, חמיקה 3, *חוסן נפשי 2 (התנגדות לזיהום הפראא +2),
אומנות לחימה 3, התנגדות 1, פשיעה 1, שפות 1 (ממלכה נמוכה, ממלכה עתיקה), שייט 1
הסתתרות 2, *הישרדות 2 (אזורים ערוניים +2), ידע 2, חקירה 1, תורת הנסתר 3

מאקו היה אך בן 17 כשלונה בחרה בו להיות אחד מנשגביה. סיפור ההשגבה יובא כאן בעתיד אבל פרט שחשוב לציין כבר עכשיו הוא שלילה גורלי זה היה גם הלילה בו ראה את גאאש לראשונה.
גאאש היה כבר אז נשגב לבנה ותיק ומנוסה ואופיו העדין והדואג כבש את מאקו כבר מהרגע הראשון.
בשנים שחלפו מאז, הנער הצעיר בלע בשקיקה כל פרט ופרט שסיפר לו מורו וחברו החדש (והיחיד), הוא סיפר לו על הכת הכסופה ועל האחרים שכמותו, הוא הדריך אותו בדרכי הכישוף וחשף בפניו את סכנות העולם שמסביב, כשהוא מציין במיוחד את הפיות והפראא.

גאאש, שהיה נשגב לבנה חסר קעקועים הרבה להרצות למאקו:
"תבין מאקו, סכנות העולם הן רבות ומגוונות ועלינו לדעת להסתגל ולהשתנות ממש כמו לונה עצמה.
הכת הכסופה יצרה את הקעקועים כשהיא פועלת מתוך לחץ ומצוקה. הכוונה הייתה אומנם טובה ובאה מתוך הרצון לשמר את בני מינינו, אבל אני חושש שהדרך גרמה לנו לאבד את מי שאנחנו באמת.
הקעקועים כופים עלינו תבנית, הם אומרים לנו שאנו נועדנו לעשות דבר מסויים בעוד שלונה נתנה לנו את הכלים לעשות את הכל. למה להגביל את עצמנו ?
אני לא יכול לומר לך כיצד לבחור לחיות את חייך, אני יכול רק להעניק לך מעט מהשקפת המבט שלי על הדברים."

עבור נער צעיר שגדל ללא משפחה וללא דמות אב בפרט, לא היה כאן שום עניין של בחירה. הוא ימשיך להסתובב ללא קעקועים גם בעתיד. כמו גאאש, הוא מסרב להגביל את עצמו לקאסטה אחת.
הוא לא פיקפק בדרכו גם בשנים שחלפו, גם לא כשגאאש היה שב משיטוטיו התקופתיים בפראא עם סיפורים חדשים ועם מוטציות חדשות, גם לא כאשר כבר לא היה יכול לזהות במורו דבר מלבד אותו ניצוץ אבהי בעיניים (ואולי אף אותו הוא ראה רק בעיני רוחו).
היה זה ביום השלישי של החודש החמישי של עונת הקיץ (הלא הוא האוויר המיתמר), כשהפך גאאש לחימרה מלאה. מנצל את שארית כוח הרצון שעוד נותרה לו בשביל לחוס על חייו של תלמידו ולהסתלק.

מאקו היה שוב לבדו בעולם. אולי בודד יותר מכפי שאי פעם היה.

מאז הוא נודד ממקום למקום, מחפש רמזים למקום הימצאו של מורו.
נחוש למצוא דרך להחזיר אותו אליו. נחוש לשמר את דרכו של גאאש ולעולם לא לתת לקעקועים להגביל אותו.
גם כעת כשהוא יודע מה המחיר שהוא עלול לשלם, הוא עדיין משוכנע שהסיכון של לאבד את עצמך בעתיד עדיף על לוותר על מה שאתה ועל הפוטנציאל המלא שלך עוד בהווה.

רקעים:
מדריך (לשעבר) 3 - גאאש
עתק 3 - מעיל עור מחוזק מכסף ירח ( +10ח/+7ק, קשיחות 5ח/5ק, ניידות 0, תשישות 0), קמע מזל.
מאגר צורות 2 - חזיר בר, צבי, אריה מים, עגור ארגמן, דוב פנדה.

גבורה 1, נחישות 4, קור רוח 2, חמלה 3

כוח רצון: 9
מהות: 3

מהות אישית - 21
מהות היקפית - 46 (מתוכן 3 מוקדשות עבור השריון)

ספיגה:
13ח/8ק (בצורת מלחמה 15ח/10ק)

קנאקים:
Deadly Beastman Transformation:
Prehensile Tail, Light Brown Fur, Chakra Eye, Enhanced Sense - Sight, Enhanced Sense - Hearing

מאקו לרוב נמנע מעימותים כשהדבר מתאפשר, אבל אם ידחקו אותו לפינה הוא לא יהסס ללבוש את צורת המלחמה שלו:
גופו מתרחב ומתארך, שריריו משתרגים, עורו מתכסה בפרווה חומה-בהירה והוא מצמיח זנב ארוך וגמיש.
עין שלישית, פעורה לרווחה, מופיעה במרכז מצחו - דבר אינו חומק ממנה.
אוזניים גדולות ושעירות מזדקרות ומאזינות בדריכות - בולעות אפילו את הרחש הקל שבקלים.

תעצומות:
מצוינות הזריזות הראשונה
Golden Tiger Stance
Wind-Dancing Method
Claws of the Silver Moon
Terrestrial Circle Sorcery

לחשים:
Virtuos Guardian of Flame
Hound of the Five Winds

חסרונות:
התמכרות חמורה לפירות (2pt) - אהבתו של מאקו לפירות לא יודעת גבולות, הוא יעשה הכל בשביל לסיים את היום עם איזה פרי טוב.
מבוקש (1pt) - כאמור, מאקו יעשה הכל בשביל לסיים את היום עם איזה פרי טוב.
מראה מטריד (1pt) - קשה להצביע במדויק על המקור. אבל משהו במראהו של מאקו פשוט גורם לאנשים להרגיש לא בנוח. הוא לא מכוער או מאיים במיוחד, אך עדיין אנשים מעדיפים להימנע מקרבתו בדרך כלל.
תכונות חברתיות מוחלשות (1pt) - פחות נקודה אחת להקצאה לתכונות החברתיות.

הקצאת נקודות מענק - 20 נקודות :
העלאת מהות ל-3 (10 נק')
העלאת נחישות ל-4 (3 נק')
העלאת כוח רצון ל-9 (4 נק')
4 נקודות התמחות ביכולות מועדפות (2 נק')
שיפור רקע מאגר צורות ל-2 (1 נק')

טוטם הקוף בהחלט מעורר תחושה יותר קלילה.
במקרה הזה הוא פחות מאפיין את מאקו כפי שהוא כרגע ויותר מאפיין אותו כפי שהיה רוצה להיות.
הוא היה רוצה להתנהג בקלילות יותר, היה רוצה להשתחרר ולהשתובב.
החיים לקחו אותו לכיוון מסויים אבל הוא מייחל לאושר ולשמחה של הקוף.

אני מקווה לגרום למאקו להיפתח בהדרגה, להיתחבר יותר לחברי הקבוצה, להרגיש שהנה אולי הוא בכל זאת מצא לעצמו משפחה (אם כי הוא עדיין ירצה להקים לעצמו משפחה אמיתית משלו ביום מן הימים).

מבחינה מכנית אני מתכנן לשחק קצת עם האפשרויות שבנשגב לבנה לא מקועקע -
למשל, לנסות את עור הארד הבלתי פגיע יחד עם צורת המלחמה או להשתעשע עם טופר דרקון העץ.

לחשי הכישוף שלקחתי לו מתפקדים על תקן של בני לוויה עבורו כרגע - הוא מרבה לדבר אל הלהבה הקטנה ואל כלב צייד. הוא גם משתמש בכלב הצייד מדי פעם בשביל לנסות ולאתר את מורו.

אני חושב לקחת איזו תעצומת פעולה נוספת שתאפשר לו להשתמש בכל ההתקפות הטבעיות שלו כולל הזנב או ספציפית לקחת איזו תעצומה שתאפשר לו ללפות יריב שעומד מאחוריו עם הזנב בשביל לעזור לחבר קבוצה בעוד הוא מתמודד עם יריב אחר.

חוץ מזה, להתמקד בתעצומות פראא, או בכאלה שקשורות לרפואה (הוא מחפש פיתרון לכימריזם אחרי הכל והוא מודע לסכנות הפראא).

לא ידוע על דרך, אבל כמה שאני יודע לא כתוב במפורש שלא.
הבעיה פה היא כפולה - צריך לתקן את הליקויים הפיזים בנוסף לשיגעון המנטלי.
יכול להיות אתגר מאוד מעניין. אולי איזה אובר-צ'ארם שהוא שילוב של רפואה וחוסן נפשי.

יהיה עוד יותר מעניין אפילו אם הוא יגלה שהוא צריך לקעקע את המורה הישן שלו כדי להציל אותו.

ד"א hugh , המנחה נותן לך לעבור בין שלושת הקאסטות הרגילות, או בין כל החמש?

כאמור אין מניעה קאנונית - זה עולם מערכה אפי ככה שהכל אפשרי תאורטית.
כמובן שזה יהיה אתגר עצום בכל מקרה.

ללא שום קשר, עבור הדמות זה בכלל לא רלוונטי, היא לא יודעת אם זה אפשרי או לא היא רק רוצה להחזיר לעצמה מישהו שהיה יקר לה.
זו פשוט המוטיבציה שדוחפת אותה קדימה - היא לא חייבת להיות אפשרית.

PeskyTiger, האמת שלא ממש חשבנו על זה, כרגע נראה לי שהמעבר יהיה רק בין השלוש - אובדן שלושת הקאסטות הישנות הוא לא הגבלה שנובעת מהקעקועים אלה משהו אחר.
אבל הכל דינמי כמובן במשחק, אני סומך על פרנהייט שיחליט בבוא הזמן.

הממ...במחשבה שנייה זה כן קשור לקעקועים במידה מסויימת.
שלושת הקאסטות הישנות הן בעייתיות יותר להגדרה ולכן לא הצליחו להתאים לכל אחת מהן קעקוע שונה והם הפכו ל Changing Moon (כלומר אם מתעלמים מהשמועות שבני הירח החסר עשו את זה בכוונה).

הקטע הזה הוא בכלל מעניין, הרי נשגבי הלבנה כן היו מחולקים לקאסטות במקור גם בלי הקעקועים ורק אחרי השהות הממושכת בפראא הם פתאום הפכו ללא מוגדרים כמו הפראא והתחילו להשתנות כמו לונה.
אולי כימריזם/חוסר קאסטה הן אכן קאסטות מספר 6 ו-7.

בחלק של הסטוריטלינג אפילו מדברים על טירוף של 28 קאסטות אפשריות, אחת לכל יום בחודש.

קאסטות 6 ו 7 כמייצגות צורה שונה של "הכל ולא כלום". תיאוריה מעניינת.

ואני חייב לברך אותך - ככל שאני חושב על המוטיבציה של הדמות שלך , כמנחה, אני אוהב אותה יותר.
כל כך הרבה אפשרויות לקרסי הרפתקה ... :)

כל הכבוד, באמת.

שאלה כללית, לא ספיצפית לדמות שלך, אלא ללכ הדמויות שפורסמו כאן:
לונארים הרי ידועים בניסויים החברתיים שהם עורכים בבני-אנוש ובמבנה השילטוני שלהם, אבל אני לא זוכר שראיתי דבר זה מתבטא באף אחת מהדמויות כאן. האם זה נובע מכך שמדובר לרוב בלונארים ותיקים יותר? לאחר שהקימו לעצמם טריטוריה?
או שיכול להיות גם לונאר מתחיל שהמטרה שלו היא ליצור את החברה המושלמת, ואתם פשוט לא התכוונתם לנושא הזה במקרה?

בכלל, הקטע של משחק עם חברות נשמע לי סבבה, מישהו כבר ניסה את זה במשחק (כשחקן, לא מנחה).

אמנם לא הכנתי דמות של לונאר, אבל הנה השתי אגורות שלי:
אם אני זוכר נכון, מצפים מלונארים צעירים שילמדו את בני האדם והחברה לפי שהם מתחילים לשחק
ב"אח גדול". מסופר על לונארית אחת די צעירה שניסתה לשנות סדרי עולם באיזה אי בודד,
ועשתה שם מהומה רבתי, אז זה כנראה לא רעיון טוב.
חוץ מזה, "זרמי הכסף" זו רק אחת מהאג'נדות הלונאריות, גם אם המרכזית.

ובנוגע לשתי הדמויות שפורסמו פה : מאקו לא חבר בכלל בברית הכסופה, ופרסות כסף פוחדת ממחיובות כזאת
במוצהר.

מסתבר שאנחנו ניסינו את זה (בחבורה של ננסק, שהאיש הזקן משחק בה גם הוא). הגענו למישורים מוזרים בקצה הבריאה, שם 12 טירות מגינות על קצה העולם, ואנשים מבודדים ביותר מחולקים לשבטים ונלחמים זה בזה ובבני הפיה הפולשים.

רק בסוף הסשן האחרון גילינו שהאל המושך בחוטים שהחליט לערער את הסטטוס קוו האלים והמושלם ששרר שם הוא התאו החיוור, הלונאר שגם יצר את הניסוי המקורי והחליט לשבש אותו כעת ולשנות את העניינים.

בקיצור נמרץ: 7 שבטים חיו שם, כל אחד מהם מתפעל ארטיפקט לזימון אוטומטון-חיה ענקי, שעליו אמונה "הגבירה", שהיא דמת דרקון מקומית שיורשת את תפקיד המגינה הרוחנית של הקהילה. כל שבט מונהג על ידי איש זקן וחכם. במשך מאות שנים (ואולי אלפים) השבטים הללו ניהלו מלחמות בערבות העשב הגבוה, תוך שהם שומרים על רמה גבוהה של פעילות אנושית באיזור (שנמצא על סף הפראא) ועל גבולות הבריאה. יתר על כן, השבטים האלה שומרים על האוכלוסיה שלהם ועל הכשירות הצבאית שלהם בזכות העימותים התקופתיים שלהם, אבל לא נלחמים מלחמות שמד בגלל קיומם של טאבואים חזקים מאוד. מעטים נהרגים בכל עימות, במידה ששומרת את התרבות השבטים תחת שליטה (התרבות יתר עלולה להחריב את הפרוייקט כולו). אין להם נשקי ברזל (מקטין את מקרי המוות), אין להם ספירת זמן מדויקת או כתב (מונע אפשרות של שינוי בסטטוס קוו, היסטוריה). העולם שלהם נגמר במישורים הגדולים. מסביב נמצא הפראא, ואנחנו, נשגבי השמש, באנו מהעולם שמעבר, מ"ארצות הצפון הרחוקות" שאליהן הם מאמינים שהולכים מתיהם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה