מצטער, אני לא תכננתי לסגור שבת. אוקיי, אז זה מה שאני חושב:
חשבתי שבני העיר מאמינים בסבירות גבוהה שאני עיר. במקרה כזה, היה כדאי לי להצביע למישהו. אני רוצה להאמין שיש סיכוי טוב משמעותית מ50-50 שהייתי מצביע למאפיה ולא לעיר. אם הייתי מצביע למאפיה, לאף אחד מהעיר לא היה טעם להצביע במצב הזה לאף אחד אחר- המצב הנוכחי אומר שהמאפיה ימות בסוף הדדליין אם אף אחד לא יתערב.
כמו שראינו, במקרה שהצבעתי למאפיה אין סיבה לבן עיר להוסיף עוד קול עליו. מובן שגם אם הצבעתי לעיר אין סיבה לעיר להוסיף עוד קול עליו. לכן מי שמוסיף לקול שלי חייבים לחשוב שהוא מאפיה. ברגע שמישהו יוסיף קול על הקול שלי בני העיר כולם צריכים לעשות בו לינץ'- רק למאפיה יש סיבות לעשות את זה.
במקרה היותר מסובך אך לדעתי פחות סביר הייתי מצביע לעיר. במצב כזה יש קצת בלגאן. ברור שאם שני בני העיר הנותרים יצביעו לשני אנשים שונים, אחד מאיתנו הצביע לעיר ונתנו בעצם לגיטימציה למאפיה לתת קולות למי שהם רוצים, כך שמישהו מהעיר ימות בכל מקרה והפסדנו. לכן שני בני העיר חייבים להצביע לאותו אחד. אבל איך הם יעשו את זה? נוצר בלבול מאוד גדול שכמעט בוודאות מסתיים במצב לא טוב לעיר, בייחוד בגלל ששני בני העיר לא יאמינו אחד לשני שהם עיר. מי שמוסיף לקול שלי נחשב מאפיה ולכן צריך להניח שהמאפיה לא עשתה זאת (אחרת היינו עולים עליהם). הטוב ביותר שאפשר לקוות לו אם הייתי מצביע לאזרח בטעות, הוא שהיינו מגיעים לתיקו 2-2, כשאחת מהקבוצות היא 2 מהעיר ואחת מהן 2 מהמאפיה. מובן שאני לא אחשוב שהצבעתי לאזרח (מצב כזה יכול להווצר גם בשוגג), ואצביע נגד הקבוצה שבה נמצא זה שהצבעתי לו מראש, כלומר אצביע לאזרח השני שיש עליו כבר שני קולות ואגרום למותו. מכאן, המצב הזה מסתיים בצורה חיובית רק כשהצבעתי מראש למאפיה, וככה הייתי הורג את המאפיה השני. אבל מצב שבו הצבעתי מראש למאפיה הוא יותר חיובי מזה וחסר פוטנציאל לטעויות, מכאן שאין טעם להגיע למצב כזה בכלל, למרות שזה מוריד את הסיכוי להציל אזרח שהצבעתי לו בטעות.
מה שקורה במצב כזה הוא שאסור לעיר להצביע בכלל. ברגע שמישהו מצביע אחרי עושים בו לינץ' מיידי-הוא מאפיה. מה שאומר שהסיכוי שלנו לתפוס מאפיה הופך להיות הסיכוי שלי לתפוס מאפיה (בעצם, סיכוי של כל בן עיר לתפוס מאפיה),בלי שום מחסר.זה הסיכוי הטוב ביותר שלנו לדעתי. במקרה שהייתי מצביע למאפיה, היו למאפיה שתי ברירות- או לספוג את ההפסד ואז אחד מהמאפיה מת, או לנסות להצביע שניהם לבן עיר ממש לפני הדדליין -ופה זה שאלה של מי מהיר יותר.
זה הסיכוי הטוב ביותר שלנו לדעתי. במקרה שהייתי מצביע למאפיה, היו למאפיה שתי ברירות- או לספוג את ההפסד ואז אחד מהמאפיה מת, או לנסות להצביע שניהם לבן עיר ממש לפני הדדליין -ופה זה שאלה של מי מהיר יותר. נכון לעכשיו, לא נראה לי שבוטחים בי מספיק בשביל זה, אבל אם כן, המאפיה לא יכולה לעשות עם הרעיון הזה כלום. הוא לא תלוי בה כמעט בכלל - היא יכולה רק להרע את מצבה ולא יכולה לשפרו.