• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ונילה:מי אמר אני ולא קיבל? [המשחק נגמר, ניצחון למאפיה]

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא T_N_J
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
זה היה מפרך, כל כך הרבה ספאם ומטא ב-28 הדפים האחרונים. סוף סוף קראתי הכל ואין לי יותר מדי מה לחדש לצערי.
קודם נגיב למה שנאמר- אודין, לולא המשפט האחרון לא הייתי מסכים איתך, אבל אתה צודק. אני פועל אחרת, אבל מקבל את הלוגיקה שלך בכל מקרה. שאדו (דג), לא היה "לך" מה להגיד במשך כל המשחק, כדאי שבשלב מסויים תגיד מה שאתה חושב. תגליות חדשות:
אודין- ראשית כל זכרוני הטעה אותי, לא הייתה לו יד בלינץ' על דרקון, להיפך- הוא התנגד ללינץ' עליו לאורך המשחק ולא הצביע לדרקון בכלל. ראשית יצא נגד רסטלס ואח"כ שינה הצבעה לארנב ואפשר להגיד שהוא לא הוריד אותה עד שארנב מת. אני שם עליו עין כל המשחק, ובאמת לא עליתי על שום דבר. מצד שני אני זוכר שאני יכול לשים עליו עין עד שהיא תיפול ולא לראות שהוא מאפיה. כרגע אין לי שום דבר עליו, ואני מניח שהוא לא מאפיה. או שהוא מאפיה טוב לפחות יחסית לרמה הכללית של המשחק. סחתיין.

השאר-קודם כל, רוב מוחלט זה כן חצי מהשחקנים (עיגול מעלה). שנית, עדיין לא הבנתי למה חיסלו דווקא את שארדי (רסטלס לשעבר) בלילה הקודם.
עדידס-עשה כמה דברים מוזרים ביום הראשון כמו ההצבעה הזמנית לדרקון וההתעקשות לתת גם לשארדי וגם לעידנש להצביע, אבל האמת שאלו אסטרטגיות מעניינות בשביל אזרח פשוט. ביום השני הוא הצביע מיד לארנב ולא זז משם או העלה טיעון מעניין, אבל זו אשמת העיר- היום השני היה דל מאוד בהתרחשויות ובדיונים. כמו כן, הוא היה עקבי עם ההצבעות שלו מהיום הראשון. דעתי לגבי חפותו כנראה השתפרה.

עידנש- לא עשה יותר מדי (חוץ מלהכריע את הכף נגד הדרקון, שזה חבל אבל לא מאוד.) הצביע ביום האחרון ברגע האחרון, ביום השני לא הצביע- ולא היה חייב להצביע. סוג של שחקן פנטום.

דג- לא עשה יותר מדי שום דבר (חוץ מלהגן על אודין מול הארנב). ביום הראשון- טען כל הזמן שאין מה להגיב, ואז הצביע לדרקון עם טיעון קופי-פייסט ובהסתייגות. יצא נגד הטיעון של הארנב אבל לא הודיע על חשד בו או באף אחד חוץ מדרקון, הצטדק על ההצבעה לדרקון והלך לישון. יום שני- הצביע לארנב בלי טיעון, הצטדק (אמר לאנטרקס שהוא פשוט הצביע לשחקן שהכי החשיד אותו, כמו שאנטרקס הציע) והלך לישון. לא הרבה להסתמך עליו, אבל די גרוע מבחינתי.

Schrecklich אמר/ה:
השאר-קודם כל, רוב מוחלט זה כן חצי מהשחקנים (עיגול מעלה).
כנראה שלא קראת מספיק טוב את המשחק. במקרה של 8 שחקנים, לפי השיטה שלך, רוב מוחלט זה 4, כשלמעשה, הוא אמור להיות 5.
רוב מוחלט של השחקנים זה [חצי ממספר השחקנים עיגול מטה]+1 :P

טוב חבר'ה, כרגע לא נראה לי שצריך דדליין, אבל בשלב שלדעתכם צריך - אל תהססו לומר את זה (במודגש או בצבע אחר או משהו בסגנון, כי לא תמיד אני קורא את הכל).

T_N_J אמר/ה:
Schrecklich אמר/ה:
השאר-קודם כל, רוב מוחלט זה כן חצי מהשחקנים (עיגול מעלה).
כנראה שלא קראת מספיק טוב את המשחק. במקרה של 8 שחקנים, לפי השיטה שלך, רוב מוחלט זה 4, כשלמעשה, הוא אמור להיות 5.
רוב מוחלט של השחקנים זה [חצי ממספר השחקנים עיגול מטה]+1 :P
וואלה, נכון. טעיתי בזה גם פעם קודמת.

חחחחח
כתבתי לפני כמה שעות שעליתי על משהו ושאני אחזור אני אכתוב, ועכשיו כשאני חוזר אני רואה שנשלחה הודעה לפני.
יקח לי כמה שעות לכתוב את זה.

טוב, חשבתי על זה קצת, והנה מה שיש לי להגיד:
עשו בנתיים שני לינצים על אזרחים. את שני האזרחים התחילו לתקוף בגלל שטויות [נגד הדרקון בגלל שהוא אמר משהו טיפשי שברור שאף מאפיונר לא היה אומר, ושהפירוש האמיתי שלו היה לחשוב לפני שמצביעים, לא שהמאפיה תותחים, ובגלל שהוא עשה הצבעה אקראית עם הסבר שטותי בלי להגיד שזו הצבעה אקראית.

את הארנב, כי הוא אמר [הוא לא אמר את זה מפורשות, אבל זה מה שהרגשתי מההודעה שלו] שבגלל שאין חשודים הוא מעדיף לחסל את אודין, כי אודין מסוכן מדי כי הוא יכל להליך את כולנו נגד מי שהוא רצה, וזה היה קטלני אם הוא מאפיה. הרי במילא אין הרבה סיכויים בים הראשון, אז למה לא להרוג את מי שהכי מסכן אותנו?
נכון, זה לא הטיעון, אבל יש לטיעון הזה קצת משקל, ואני חושב שאחר כך הוא הבין שיש לטיעון הזה רק קצת משקל, אז הוא התקפל, וזה מה שהתאים למאפיונר לעשות], והאש פשוט לא ירדה מהם, ככה שהמאפיונרים תמיד יכלו להשאיר את ההצבעה עליהם בלי שזה יעורר חשד.

שניהם היו אזרחים, אז עכשיו נותר לנו לבדוק מי התחיל את הטיעונים נגדם ומי הכריע.
[שימו לב, אני לא כותב את מה שאני עשיתי, כי אני לא מחפש טיעונים נגד או בעד עצמי, אני יודע שאני אזרח. אם מישהו חושב שעשיתי משהו מאפיונרי, שהוא יכתוב ואני אגיב עליו].
הראשונים שטענו נגד דה"מ הם אנטרקס ואודין. אנרקס שוטר, וזה גם נשמע לי כאילו הם באמת ניסו להבין את דה"מ, הם שאלו אותו שאלה, לא העלו טיעון.
אחריהם, Restless טען נגדו. אותו הייתי מאשים עכשיו, אילולא היינו יודעים שהוא בוודאות אזרח [ישר כשהיה לחץ על מישהו, הוא הצטרף]. אז כנראה שהוא היה סתם טיפש.
אנטרקס שוב טען נגד דה"מ, בגלל הקטע עם ההצבעה נגד דג [אני]. אבל שוב, אנטרקס בטוח שוטר.
שרקליך אמר שהטיעונים נגד דה"מ לא טובים בכלל. אם הוא היה מאפיה, הוא היה יכול להצטרף נגד דה"מ בקלות, כי המון טענו נגדו, בלי שיחשבו עליו דבר רע. לכן בנתיים אני נוטה לחשוב שהוא לא.
ואז עדידס עשה בדיוק את זה. הצביע לדה"מ בעזרת הטיעונים החלשים, ואמר שעם דה"מ יתן לו הסברים הוא יוריד אותם, למרות שדה"מ כבר נתן הסברים. בנתיים אני הכי חושד בו.
Restless מזמזם קצת, ואז שרקליך שוב מגן עליו. עוד נקודה טובה לשרקליך.
עדידס עוד פעם אומר שדה"מ לא סיפק הסברים, והוא כן. עוד נקודה רעה.
אודין אומר בערך אותו דבר כמו שרקליך, עוד נקודה טובה.
Restess מזמזם.
אודין מצביע לRestless. בדיוק מה שאני הייתי עושה, מכל הסיבות שבשורות שלמעלה. חבל שהוא היה אזרח.
דה"מ עושה אותו הדבר.
עדידס מוריד הצבעה מדה"מ. אולי כי כל כוח האש עבר ממנו והלינץ נראה אבוד? אבל יכול להיות גם שלא. לא מוסיף לו נקודה לא לצד הזה וגם לא לצד הזה.
שרקליך מצביע לדרקון המוות, אבל לא מהסיבות שהשאר הצביעו לו בגללם - כי הוא [דה"מ] הצביע לאודין מהסיבות שלו, וזה גרם לו [שרקליך] לחשוב שדה"מ הולך אחרי כל טיעון ומצטרף לכל הצבעה.
אנטרקס ואודין תוקפים את דה"מ [על הטיעונים שלו נגד אודין].
עדידס תוקף את דה"מ [שוב, בדיוק כשנוצר נגדו לחץ עוד פעם], אבל עדיין לא מצביע לו. אז זה רק חצי נקודה רעה.
אודין מבטל חלק מהטיעונים נגד דה"מ.
אנטרקס מצביע לעידנש כי הוא לא פעיל, ובדיוק בשנייה הוא מגיב ועונה. כנראה הוא קרא ולא הגיב, שזה חצי נקודה שלילית. עדידס מגן עליו, שזה דבר לגיטימי לעשות, אבל מקשר ביניהם.
דג ואנטרקס טוענים נגד דה"מ עם הטיעונים של שרקליך.
עדידס מזכיר שהוא טען נגדו כבר מקודם [אולי למקרה שיהיה סיכוי ללינץ, והוא יוכל לגרום ללינץ בלי להפליל את עצמו? נקודה רעה].
עדידס אומר את זה עוד פעם.
נקבע דדליין.
עדידס מצביע לדה"מ, כבר יש שלושה הצבעות נגדו [לעומת 2 נגד הארנב. לדעתי הוא עשה את זה כדי שבדדליין הדרקון ימות (הוא רצה שאחד מהם ימות, ועל הדרקון הוא כבר אמר קודם שהוא חושד בו, ככה שזה לא מפליל אותו)].
הארנב המרושע מצביע לדרקון, כנראה כדי שהדדליין לא יהיה עליו [לגיטימי, זה היה או הוא או הדרקון, והוא ידע בוודאות שהוא אזרח]. אנחנו יודעים שהוא היה אזרח בכל מקרה.
אשארדאלון [Restless] מצביע לדה"מ שוב, בלי סיבה. הוא רק אמר שהוא התנהג בצורה החשודה ביותר. שוב, עם Restless/אשארדאלון היה חי, הוא היה לדעתי מועמד מס' 1 פה ללהיות מאפיונר. אבל הוא היה אזרח בסוף.
עדידס משנה את ההצבעה לארנב, כדי "לתת לעידנש להיות הקובע". כדי לא להחשיד את עצמו בתור מי שקבע את הלינץ? כדי לתת לחברו המאפיונר לקבוע מי ימות בלי להפליל את עצמו? לא נקודה לא לפה ולא לפה.
עידנש הצביע לדה"מ, אבל זה לא מפליל אותו בכלום. למעשה, שום דבר לא הפליל אותו בכלום, כי הוא כמעט ולא הגיב.

טוב, השורה התחתונה היא שבין אודין, שרקליך, עדידס, ועידנש, עדידס לדעתי הוא המאפיונר, ועידנש, אף על פי שאין הרבה דברים שהפלילו אותו, כי הוא לא אמר כמעט כלום, הכי מתאים מבין עצמו שרקליך ואודין להיות המאפיונר השני.

הסיבה היחידה שאני לא מצביע לו כרגע היא שאם הוא דווקא כן אזרח, שני המאפיונרים יצביעו לו ישר ואנחנו נפסיד. אז בעצם אני אחרוץ את גורל העיר בשם כל האזרחים.

בבקשה תגידו לי מה אתם חושבים, ואם עוד שני אזרחים, ואני מדבר עליכם, שרקליך ואודין, שלדעתי אתם אזרחים, חושבים כמוני, ואתם יודעים שגם האזרח השלישי מסכים איתנו, אפשר להצביע.

אם יש לכם ספקות, תגידו ואני אביא גם טיעונים מהיום השני והשלישי.
אם יש לכם טיעונים נגדי/שרקליך/אודין, Shoot, אני/שרקליך/אודין נענה עליהם.
כי זה לא שזה אמת מוחלטת שעדידס ועידנש הם המאפיונרים ונשאר לי רק לשכנע אותכם. אתם יכולים לשנות את הדעה שלי.

טיפש באופן של שיחק באופן טיפשי. זאת לא אשמתך שאתה מתחיל בזה [לא שאני מתיימר להיות מעבר לזה או משהו].
אחר כך אמרתי מזמזם כי מה שאמרת לא היה חשוב לטיעון שלי ולכן לא רציתי להכניס ציטוטים.

סיכום לא רע, שאדו, לא רע בכלל. דג עדיין יוצא רע למדי מכל העסק. תראה, כרגע אין מבחינתי אף אחד שהוא אזרח באופן מוכח, אבל אודין הוא מבחינתי אזרח מהיעדר הוכחות לאשמתו.
אם אני צריך להכריע בין שלושה, אני יכול לחשוב שעדידס הוא דווקא לא מאפיה. השחקן הכי פעיל מבין שלושה "שחקני פנטום" שלא ממש השתתפו, על גבול השחקן הרציני. עידנש לא עשה כלום כל המשחק, ואני לא ממש זוכר אותו מעלה טיעון. דג הצביע פעמיים, הראשונה לדרקון בטיעוני קופי-פייסט ממני, והשניה לארנב בלי שום נימוק מתקבל על הדעת אחרי שאנטרקס "פתח לו את הדלת". קיצור, תפס שני טרמפים על שחקנים "נקיים" ולא חשודים והצביע שתי הצבעות, ששתיהן היו חשובות ללינץ'. דג הוא שחקן רציני ממה שאני זוכר, אבל הוא היה מוסח, ובדיעבד חבל שלא היית במקומו מלכתחילה כי אז היו לנו אינדיקציות נוספות ומעניינות לשיוך שלך.
עדידס עשה דברים משונים, אבל לכל אחד מהם יש הסבר כ"עיר"- הצבעה לדרקון כדי שיבהיר את עצמו, סוג של ניטפוק אבל לגיטימי. ההצבעה ירדה כמובטח אחרי ההבהרה ויש לציין שזה עבד, על פניו. היעדר הרצון להכריע בלינץ' גרם לכל השחקנים להצביע, עוד מעשה שהיה יכול להיות תורם לעיר, אבל בסוף לא הפקנו ממנו מספיק מידע. הדברים האלה נראו לי מוזרים אבל בסופו של דבר יש בהם הגיון לא מועט עבור שחקן עיר ממוצע.

ברור לי שהעיר די אכלה אותה. זה גם ברור למה- שני אזרחים, דרקון ורסטלס, שפשוט לא שיחקו טוב. מצטער, חבר'ה, מקווה ומאמין שתשפרו בפעם הבאה. ארנב- החליף שחקן חסר מוטיבציה ועשה טעויות בהתחלה. ביום השני שיחק בסדר ואני מקווה שהוא ימשיך לשחק ולהשתפר. את היום השני בזבזנו בגלל חוסר תגובה, היחידים שהגיבו הם אלה שנראו "עיר", אנטרקס ואני, והארנב שהיה סוג של איש מת מהלך. השחקנים שלא ידענו את הסטטוס שלהם לא תרמו כלום ליום השני, מה שאומר פשלה של עוד שני שחקני עיר. לעיר אין הרבה סיכוי בתנאים כאלה.

מה עכשיו? קיוויתי שהמאפיה לא תדע שהעיר שמה לב שקול של שחקן "עיר" על שחקן "עיר" מוביל ללינץ' בזק של המאפיה, אבל האופציה הזאת לא קיימת יותר.
אני מבקש שכל אחד ינתח את הדינמיקה שנוצרה לעצמו ולא יעביר מידע לאחרים, וזה אומר שנצטרך להסתמך על האינטליגנציה שלנו כדי לצאת מהתסבוכת אבל מצד שני לא נעביר מידע למאפיה.
טנג'- המצב הזה דורש שיהיה דדליין, ועדיף דדליין שבו כל השחקנים יהיו נוכחים. ברגע שיהיה דדליין אני הולך להצביע למי שאני חושד בו כמאפיה, להבנתי אין לנו מה לעשות עד אז ותחשבו בעצמכם מה אתם הולכים לעשות אח"כ.

טוב, אני אגן על עצמי, כצפוי:
בקשר לדה"מ, אני אענה על הכל בבת אחת. דה"מ התנהג בטיפשות ובצורה מאוד מחשידה לדעתי. דרשתי ממנו תשובות והוא לא נתן אותן במפורש. במשך חצי מהיום הראשון הוא חצי התחמק מהשאלות וענה בצורה מסובבת שנתנה תשובות, אבל לא מפורשות כמו שרציתי לקבל אותן (למשל שהוא ענה תשובה ב*צחוק* או שנתן סתם תירוץ טיפשי. תסתכלו בהודעה הראשונה בעמוד 6 שם אני מבקש תשובות).
המעשה שנראה לי הכי טוב כדי להכריח אותו לדבר במפורש היה איום. אז הצבעתי כנגדו בהבטחה (שמולאה) שאם הוא יתן תשובות אני אוריד אותה. זה עבד והוא השיב ואני הורדתי את ההצבעה.
בקשר לדחיית הצבעה. אודין ביקש (אמצע עמוד 18 בערך) לא לסיים את הלינץ' כל כך מהר כדי שמי שרק הצטרף יסספיק להכנס למשחק ולהצביע). אף אחד לא עשה את זה אז כדי להיות נחמד ולתת לחדשים אפשרות להיכנס דחיתי את ההצבעה שלי. ואז עידנש טען ובצדק שלמה לתת לי להיות המכריע (לגיטימי). אז כדי שאני לא אהיה חשוד ומכיוון שכבר כתבתי שחשדתי בארנב ובדה"מ במידה כמעט שווה ולכן לא היה לי אכפת כל כך מי מהם ימות הסכמתי להצביע לפני סיום הדדליין ושמישהו אחר יהיה המכריע. אני חושב שזה שעידנש היה להוט כל כך להיות המכירע יכול להחשיד אותו מעט, אבל כמו ששאדו אמר, עדינש פעל מעט מדי כדי לקבל עליו מספיק מידע שיחשיד אותו.

טוב, במקרה רגיל אני חושב שהייתי מצביע לעידנש אבל אני אחכה עם זה עוד כי זה הלינץ' האחרון שחייבים להצליח בו.
אני חושב שמבין דג ועידנש לפחות אחד הוא מאפיונר. דג אמר בנאום פרישה שלו שהוא ימשיך במשחק אבל הוא לא באמת המשיך, ככה שיכול להיות שהוא ממשיך מאחורי הקלעים. עידנש נקט בטקטיקה של שקט וחוסר תגובה אבל יש משהו בהתנהגות שלו שנותן לי תחושה של חשד, גם אם קצת קשה לי לשים על זה את האצבע. אולי משהו בזה שהוא הגיב כמעט ורק בסיום של יום ולא במהלך היום ככה שהוא פועל רק בזמן הכי מכריע בלי לתת לאחרים כמעט זמן לחשוד בו ולשנות את ההצבעות עליו.
הייתי הולך על עידנש יותר מאשר על דג למרות שגם בדג יש משהו חשוד. המאפיונר השני (אני לא חושב ששניהם מאפיונרים למרות שזה יכול להיות).

עכשיו נשארו שאדו, שרקליך ואודין (כי אני יודע שאני אזרח). מביניהם אני הכי חושד באודין וההעלמות שלו. הוא גם השחקן הכי חזק כמו שהארנב אמר (אבל כמו שהסכמנו רובנו אז, זה טיעון נכון אבל הוא די חלש מכדי להסתמך עליו ויכול לשמש רק שובר שוויון ולכן אני לא הולך להסתמך על הטיעון הזה).

לסיכום, כרגע החשודים שלי הם עידנש או דג (עם נטייה לעידנש) ואודין (חשד קל).

שרקליך:
קודם כל הדברים שאמרת נגד דג [נגדי]:

הוא הצביע לדה"מ בטיעון קופי פייסט ממך כי הטיעון שלך היה מאוד משכנע וצודק. אם תחשוב על זה, ככה זה הכי אמור להיות, שמישהו נותן טיעון מוחץ ומישהו מסכים איתו. זה שהמאפיה מנצלת את זה לרעה כדי להצטרף ללינצים לא אומר שזה לא קיים.
כנ"ל לגבי הארנב. דבר שני, הוא היה "שחקן רפאים", כי הוא היה בטיול לאילת [מסתבר אגב שגם אני הייתי בדיוק באותו טיול. טיול של ההגנה לחברת הטבע. אם תחפש טוב מספיק, תראה שהם באמת עושים טיולים כאלה. אבל אין לי ממש הוכחה, כי הם מעדכנים את האתר שלהם], ואחר כך בחופשה. נכון, זה לא בסדר, אבל זה לא מאפיונרי. עוד דבר שיש לי להגיד להגנתו, זה שהוא גם כן הגן על דה"מ מפני הטיעונים בהתחלה במקום להצטרף [עמוד 4 הודעה שלישית], כמו אודין וכמוך, שרקליך [רק אחר כך הוא ציין שדה"מ קופץ, ורק בסוף הצביע לדה"מ, כשאתה העלת את הטיעון נגדו]. לא כתבתי את זה כי כמו שאמרתי, אני לא מחפש דברים להגן על עצמי אם מכתחילה עוד לא חושדים בי.

לגבי עדידס:

אבל זה לא נכון. דה"מ לא הוסיף שום דבר מאחרי שעדידס הצביע לו, אלא רק אמר שהוא כבר אמר למה הוא עשה את מה שהוא עשה [כל מה שהוא עשה היה להגיד שהקטע במשחק זה שהמאפיונרים יכולים להצטרף ללינץ בכל רגע, ולתת פלאף טיפשי להצבעה אקראית!!!], ואז חזר על מה שהוא אמר. עדידס הוריד ממנו את ההצבעה רק כשכוח האש עבר לרסטלס [או לארנב? אני חושב שרסטלס, אבל זה לא משנה ואין לי כוח לבדוק].
מה שאני חושב, זה שהוא הצביע לו כי היה עליו כוח אש, ונתן לעצמו תירוץ להוריד את ההצבעה אם כוח האש ירד ממנו. ובנתיים, הצבעה אחת יותר ללינץ. שים לב, כשכוח האש עבר מדה"מ הלאה, עדידס הוריד את ההצבעה למרות שהתנאי לתירוץ שלו לא התקיים בכלל: דה"מ לא נתן הסברים חדשים.
לכן אני חושד בו מאוד, בנוסף להתנהגות שלו בהמשך היום.
לגבי סיום היום הראשון, אתה צודק, זה בקושי מחשיד אותו, זה יותר מחשיד את עידנש. אבל עדיין יש את שאר היום, כמו שפירטתי לפני שתי הודעות שלי.

עדידס:

רוב התשובות שלי אליך נמצאים למעלה בהודעה ולפני שתי תגובות שלי, אבל בכל זאת.
בתחילת עמוד 6, כל מה שהוא עשה היה להגיד שהוא מצביע לדג כי הוא שונא אותו, וזה היה ברור שזו הצבעה אקראית, וגם אם לא, זה ממש לא התנהגות מאפיונרית, ואחר כך, הדבר השני שהוא עשה, היה להגיד "וזה כל הקטע במשחק".
התשובות המסובבות שלו היו שזו הייתה הצבעה אקראית, הגיוני לגמרי [לא בציניות], ושהוא התכוון שהקטע במשחק זה שצריך להזהר בלינצים, כי כל הצבעה לא נכונה עלולה להביא לאסון, גם כן הגיוני מאוד. ואחר כך הוא אמר שהוא כבר נתן הסברים. איזה תשובות מסובבות? איזה תירוץ טיפשי??
לגבי הנימפוק כדי לגרום לו לתת תשובות: א. כמו שכבר כתבתי בשורות הקודמות, הוא כבר נתן תשובות. ב. כמו שכתבתי בפסקה הקודמת, זה יכל להיות זה, או שזו יכלה להיות דרך שלך להוסיף את ההצבעה שלך ללינץ על מישהו שכוח האש עליו ועם אפשרות לסוג לאחור כשכוח האש יורד ממנו. בגלל שזה כנראה לי יכול להיות האפשרות הראשונה, בגלל "א.", זאת כנראה האפשרות השנייה.
לגבי הסוף, כמו שאמרתי לשרקליך בפסקה הקודמת, זה באמת בקושי משחיד אותך, זה יותר מחשיד את עידנש, ובעיקר מקשר ביניכם.

אני עדיין לא אוהב את זה שביום הראשון נטפלו אל הדה"מ סתם, בתכלס. הוא עשה שטויות, כן, אבל הן *ממש* לא הרגישו שטויות מאפיונריות. אחרי חשיבה של דקה היה ברור לחלוטין שאלה שטויות שמתאימות יותר לאזרח מתחיל, לא למאפיונר. מאפיונר לא היה מרוויח שום דבר מזה.
השחקנים שנטפלו אליו עשו את זה לדעתי סתם, כדי להאשים לפחות מישהו - וזה מחשיד. זה גורם לי לחשוד גם בעדי וגם בעידנש.
לגבי סיום היום, ההתנהגות של עדי דווקא כן מחשידה. הוא שאל משהו את דה"מ, וקיבל תשובות שלטענתו סיפקו אותו, וכביכול הוא השתכנע מהן - אבל אז מתברר שלא אכפת לו את מי הורגים. בשורה התחתונה, הוא רצה לכסות לעצמו את התחת ולא להיות זה שמחליט את מי הורגים. זאת התנהגות פחדנית שמסריחה ממאפיונריות. אם יש לך דעה, עמוד מאחוריה.

שרקליך: אני לא בטוח שאני אוהב את זה שאתה כל כך מתקפל ומתייאש. למה אתה מעודד דדליין? למי זה עוזר? אנחנו כרגע מדברים ומתדיינים, אני לא רואה שום צורך בדדליין. מוזר לי שדווקא כשרמת הדיון במשחק קפצה למעלה ושחקנים נהיו הרבה יותר רציניים, אתה פתאום מתחיל לבקש דדליין ולעודד אנשים לחשוב לבד ולא לשתף מידע, או משהו בכוון הכללי הזה שמשתמע מההודעה האחרונה שלך. אני ממש לא אוהב את זה.

אני גם לא אוהב את זה שעידנש נעלם עכשיו. לא אוהב שחקני רפאים באופן כללי.

אני חושב שהחשודים העיקריים שלי כרגע הם שאדו ועדי, אבל נראה שרק אחד מהם יכול להיות מאפיה - מאוד לא סביר לי שהמאפיונרים יתחילו לתקוף אחד את השני בשלב הזה.
מבין שניהם, אני חושב שאלך על עדי. אבל עוד מוקדם להצביע.

אגב, זה ששאדו העלה את הנקודה שהצבעה של אזרח כרגע יכולה להביא לנצחון מידי של המאפיה זאת נקודה גדולה לזכותו - המאפיה הייתה רוצה לשמור על זה בשקט ולא להגיד את זה, בתקווה שמישהו מהשחקנים ימעד ויצביע ואז הם יוכלו לסיים את המשחק מהר.

אודין, בקצרה- חשבתי על זה טוב טוב אתמול, העברתי את זה בראש שלי, והבנתי שבלי דדליין זה לא יילך. יכול להיות שהגעתי למסקנה הלא נכונה, אבל אני די בטוח שכן. מצדי שהדדליין יהיה לעוד שנה וחצי, אבל העיקר שיכריזו עליו.
בקשר ללא לשתף פרטים- אני יכול לחשוף את כל מה שחשבתי עליו אתמול, ותכל'ס לפרוש את המשחק של כל היום קבל פורום ועדה, ואני גם אעשה את זה אם יכריחו אותי. אני פשוט חושב שלסמן את הטעויות האפשריות של העיר (שזה צעד וחצי מלסמן את הטעויות שהמאפיה יכולה לעשות) פוגע לנו בכל טקטיקה שנבחר לנקוט, חוץ מאשר הצבעה למאפיה שהיא לא בהכרח משימה קלה. חשבתי על זה הרבה אתמול, ניתחתי את זה, ואם לא טעיתי יש טקטיקה שהיא טובה לנו בכל מקרה שבו האזרחים לא יטעו ומעולה לנו אם המאפיה יעשו טעות טיפשית- עוד סיבה למה אני לא רוצה לספר מידע למאפיה.
בכל מקרה, כל טקטיקה שנבחר (ואני מקווה שחשבתי על כל ההגיוניות שבהן) חוץ מלהצליח לעלות על מאפיונר ישירות ולהוריד אותו בלינץ' דורשת קודם כל דדליין, ושנית תרוויח מאוד אם המאפיה לא תדע את השיטה שהשחקנים בחרו, ועוד יותר אם המאפיה תטעה. לכן אני מקווה שהשחקנים ישחקו בצורה שבוא נגיד, הולמת את תורת המשחקים. אם אני אפעיל את הטקטיקה והעיר תשחק בהגיון, יוקל לנו מאוד. מה שאמרת לגבי מה ששאדו ציין, זה משהו שאני מקווה מאוד שכל שחקני העיר עלו עליו בעצמם ולא באמת נזקקו לנורת אזהרה אדומה מהבהבת. מצד שני, אם המאפיה הייתה טועה לחשוב שהאזרחים לא חשבו על זה, היא הייתה יכולה לפשל.
ולמקרה שלא סייגתי מספיק, בהחלט יכול להיות שאני טועה ולצערי גם מטעה. אני לא חושב ככה. אם אתם מחליטים לשתף מידע אני ארד מהתכניות שלי בעצב רב.

תראה, זה נכון שבני עיירה לא תמיד חייבים לשתף את כל המידע שיש להם. יש טקטיקות עיר שעדיף להסתיר בהן מידע, לפעמים אפילו לשקר, אם כי זה טריקי. הבעיה היא שאין לנו שום אינדיקציה שאתה באמת עיר. אתה אומר, בשורה התחתונה, "תסמכו עלי ותעשו מה שאני אומר למרות שאתם לא ממש מבינים למה אני חותר פה". אם אתה עיר וזאת אכן תוכנית גאונית להפיל את המאפיה - אחלה. אבל אין לי שום דרך לדעת את זה. אתה לא אומר לי מה בפועל התוכנית שלך ולמה שהיא תעזור לי. אם אני קונה את זה, אני יכול באותההמידה ללכת ישירות לתוך מלכודת של מאפיה.
לכן, אני נאלץ להשאר מחוץ לתוכנית שלך, מה שלא תהיה, ובהחלט אעדיף דיון כללי ופשוט, בלי התחכמויות.

אנחנו לא יכולים לסמוך על המאפיה שתעשה טעויות.
לא בכלל, ובמיוחד לא במצב הזה.
עדיף לנו לוודא שהעיר לא תעשה טעויות מאשר להשאיר סיכוי קלוש שהמאפיה כן תעשה.
כך או כך, כל הקלפים פרושים עכשיו, ולא יכולתי שלא לשים לב שהתעלמת מההודעה האחרונה שלי.

וואו, אני לא יכול להגיב, שיחררו אותנו מאוחר משחשבתי בכמה שעות טובות. אני מאוד מצטער, מחר אני חופשי כל היום ואני אגיב, או אולי היום בלילה אם תשרה עלי הרוח.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
חזרה