אין זמן מוגדר למפגש עם מפלצות.
השימוש באלמנטים שונים במשחק (מפלצות, מלכודות, שמועות, דב"שים, מפות, חוקים, ועוד), בא לשמש את צרכי המשחק. אין הכרח להכניס שום אלמנט, אם הוא לא עוזר. לכן השאלה הנכונה אינה "כל כמה זמן צריכים לפגוש מפלצות?", אלא "האם המשחק יהיה יותר מעניין וכיף אם יהיו כאן מפגשים עם מפלצות?" ו"כיצד להכניס את המפלצת?"
אין ממש תשובה נכונה. זה תלוי בהרבה גורמים, בעיקר בציפיות בחבורה, ובחוויית המשחק שאתם רוצים ליצור. אך אתן בכל זאת מספר אפשרויות/ דוגמאות, רק כחלק מהתרגיל לעורר לגבי כך מחשבה.
1. האם בכלל להכניס מפלצות?
# לא. אני רוצה להתמקד בחלק הבא של ההרפתקאה.
# לא. המסע גם כך כבר ארוך מדי.
# לא. אין לי זמן/ עצבים/ עניין לתכנן את החל- הזה של המסע.
(בכל המקרים האלו אפשרי לתאר במספר משפטים את המסע דרך היער, ולהתקדם הלאה).
# כן. המסע צריך להרגיש מסוכן, והיער גם כן! הדמויות והשחקנים צריכים להרגיש את הסכנה! (אציין שיש דרכים רבות לייצר סכנה, לאו דווקא דרך מפלצות).
# כן. הדמויות חקרו מראש לגבי הסכנות ביער, שמעו אל המפלצות בו, והתכוננו בהתאם. זו תהיה חוויה מתגמלת על הההתכוננות, והשחקנים מצפים לה.
# כן. ביער יש מפלצות מיוחדות, שתורמים לאווירת העולם (יער רפא-לילה מאוכלס ע"י רוחות רפאים רעבות היוצאות רק ברדת הליל. או שיער הטווים מלא במפלצות עכבישיות. מיוחדות, או שהאלפים ביער זה מאוד לא בוטחים בזרים, ומעדיפים לירות קודם, ולשאול שאלות אחר כך)
# כן. יש לי מפגש מפלצות שבניתי ונראה לי שיהיה אתגר שהחבורה תאהב!
# כן. החלק הקודם היה מותח מאוד, או משעמם מאוד, והחבורה צריכה קרב טוב ופראי כדי לפרוק את המתח/ השעמום.
# כן. זה לא רק קרב עם מפלצת, אלא גם תעלומה הרומזת לדברים בהמשך. (חיות אל מתות ביער? חשבתי שיש כאן דרואידים שאמורים למנוע את זה? רגע, אולי משהוא קרה להם? או... (הובגובלינים רכובים על זאבי אימה, ובמבנה צבאי? זה כח סיור פולש לכח גדול יותר?)
# כן. לא חייבים להלחם במפלצת, אך אם הדמויות יסתכנו, ייתכן ויש להן פרס מתאים. (לא חייבים להלחן בינשוף-דב, אך הפרווה שלו יכולה להמחר במחיר טוב! לא חובה לנסות להציל את יצור הפיה מהטרולים שרודפים אחריו, אבל אולי הוא יכיר תודה לאחר מכן?
# כן. זהו עולם חי ונושם, וחלק מכך הוא סכנה אקראית להתקל ביער במפלצות שלו. אם החבורה תנקוט באמצעים להפחית את הסכנה, זה יפחת. אחרת זה לפי טבלת התקלויות אקראיות מתאימות ליער.
2- כיצד להכניס את המפלצות? חשוב לציין, שזה מאוד תלוי הסיבה למעלה. אך כמה שיקולים שחשוב לחשוב עליהם:
# האם רק מפלצת אחת? מספר מפלצות? מספר סוגי מפלצות? ואם אכן מספר סוגי מפלצות- האם הם בני ברית? אוייבים? יחסים אחרים?
# מה יחס המפלצות לדמויות? האם המטרות שלהן מנוגדות להם באופן ישיר? באופן חלקי, אך ניתן למצוא פתרון לא אלים? חשדנות? הזדמנות?
# באיזה מצב המפלצת? במארב לדמויות? אולי הדמויות מבחינות בה קודם לכן? מפלצת רעבה? סקרנית? פצועה? מפחדת? זועמת? ישנה? מסיירת? סוחרת? אחרת?
# היכן נפגשים ביער? על הדרך המרכזית? ליד מעבר נחל/ נהר (עם או בלי גשר), ברחבת יער? בבקתה בודדת? באתר ציד? בתוך בור? על עצים. במערה בצד גבעה? בבוקר? בלילה? בגשם? בשרפת יער? בקרווני מסע?
# מידע, ציוד, ושאר דברים מועילים שניתן להשיג מהמפלצות.
אם תרצה להרחיב על ההרפתקאה, על החבורה, ועל היער, נוכל לתת הצעות ספציפיות יותר.
בכל מקרה, בהצלחה!