• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

יער במבוכים ודרקונים

theelf1244

פונדקאי מהשורה
היי שמי נועם שרוני. אני בונה הרפתקה, במבוכים ודרקונים שתוביל לקמפיין שלי, היער שלי יהיה בסגנון היער העתיק כמו בשר הטבעות המפחיד והמלחיץ שרק יוביל אותם למקום שלהם. אבל ההתלבטות שלי האם בכל מקום לשים אפשרות היתקלות במפלצות שהם צריכים לגלגל כדי לא להיתקל במפלצות, היער יהיה בנוי ממקטעים שיהיה לי הרבה יותר קל כשליט מבוך לתת להם הסברים. האם בכל מקטע לשים מפלצת? או רק בחלק מהמקטעים.
נ.ב בגלל שזאת ההרפתקה הראשונה שלי כשליט מבוך אני עושה את זה בסגנון יותר כללי שמתאים לגרסאות הראשונות, ופחות כמו הגרסאות החדשות.

אם היער אמור להיות מסוכן - שים בו משהו מסוכן.

תחליט על 2-3 אירועים מפחידים ומסוכנים שיכולים לקרות ביער ותפגיש בהם את הדמויות. למשל:

א - מאוד קשה לנווט ביער, העצים מאוד דומים אחד לשני ואם כבר יש שבילים שהשאירו חיות ומטיילים אחרים הם מתפצלים ומצטלבים. לכן, הדמויות מגיעות למה שנראה כמו סימנים ושאריות מהמחנה שלהם עצמם מאתמול - הם הלכו במעגלים כל הזמן. אה, יש גם סימנים שמישהו נוסף היה שם והשאיר סימנים מלחיצים לנוכחותו כמו טביעות רגל מפלצתיות או נוזל ירוק, דביק ומגעיל.

ב - מישהו עוקב אחרי הדמויות בין העצים. הן תמיד רואות תנועה בזווית העין אבל לא מוצאות אף אחד. כאן יש גם חשיבות לסדר התנועה של הדמויות, כי הדמות שהולכת בסוף הולכת להיחטף באופן מסתורי או שמישהו לא מזוהה יפגע בה. אלה יכולים להיות אלפים בדלנים ושונאי זרים, אנשי זאב שהם גם רוצחים סדרתיים או "האוח הגדול", אסיר משוחרר עם קעקועים שמסתובב ביער בתחפושת של ינשוף כדי לתפוס הרפתקנים ולהתרשע בהם במגוון דרכים שאין להעלות על הכתב, בתור חלק מתוכנית ריאליטי גובלינית חולנית.

ג - לא ידעתי שהבאת חבל כל כך צבעוני! בזמן שמקימים מחנה, מישהו מוצא נחש ארסי או משהו גרוע דומה בתיק שלו. אם הוא מורעל, לך תשיג לו טיפול מתאים באמצע היער הזה.

ד - בהמשך לסעיף ג, מגיע לעזרת הדמויות טוב-טוב הגמד, הרופא הטוב מהיער. אבל אולי בעצם הוא גמד בכלל לא נחמד והשיטות שלו לרפא אנשים בעיקר הורגות אותם (במיוחד כשהוא משתמש באיזמל מנתחים בניגוד להוראות היצרן) או שהוא בעצם משתמש בשם המקורי שלו והוא דויד הננס, יש לו פיוזים קצרים והוא דורש בתמורה לעזרתו כסף מהדמויות ואם לא נותנים לו הוא מתעצבן, מתחיל לקלל ומוציא סכין תוך שכל מיני חיות טורפות לא נעימות בעליל מצטרפות אליו.

אין זמן מוגדר למפגש עם מפלצות.

השימוש באלמנטים שונים במשחק (מפלצות, מלכודות, שמועות, דב"שים, מפות, חוקים, ועוד), בא לשמש את צרכי המשחק. אין הכרח להכניס שום אלמנט, אם הוא לא עוזר. לכן השאלה הנכונה אינה "כל כמה זמן צריכים לפגוש מפלצות?", אלא "האם המשחק יהיה יותר מעניין וכיף אם יהיו כאן מפגשים עם מפלצות?" ו"כיצד להכניס את המפלצת?"

אין ממש תשובה נכונה. זה תלוי בהרבה גורמים, בעיקר בציפיות בחבורה, ובחוויית המשחק שאתם רוצים ליצור. אך אתן בכל זאת מספר אפשרויות/ דוגמאות, רק כחלק מהתרגיל לעורר לגבי כך מחשבה.

1. האם בכלל להכניס מפלצות?
# לא. אני רוצה להתמקד בחלק הבא של ההרפתקאה.
# לא. המסע גם כך כבר ארוך מדי.
# לא. אין לי זמן/ עצבים/ עניין לתכנן את החל- הזה של המסע.
(בכל המקרים האלו אפשרי לתאר במספר משפטים את המסע דרך היער, ולהתקדם הלאה).
# כן. המסע צריך להרגיש מסוכן, והיער גם כן! הדמויות והשחקנים צריכים להרגיש את הסכנה! (אציין שיש דרכים רבות לייצר סכנה, לאו דווקא דרך מפלצות).
# כן. הדמויות חקרו מראש לגבי הסכנות ביער, שמעו אל המפלצות בו, והתכוננו בהתאם. זו תהיה חוויה מתגמלת על הההתכוננות, והשחקנים מצפים לה.
# כן. ביער יש מפלצות מיוחדות, שתורמים לאווירת העולם (יער רפא-לילה מאוכלס ע"י רוחות רפאים רעבות היוצאות רק ברדת הליל. או שיער הטווים מלא במפלצות עכבישיות. מיוחדות, או שהאלפים ביער זה מאוד לא בוטחים בזרים, ומעדיפים לירות קודם, ולשאול שאלות אחר כך)
# כן. יש לי מפגש מפלצות שבניתי ונראה לי שיהיה אתגר שהחבורה תאהב!
# כן. החלק הקודם היה מותח מאוד, או משעמם מאוד, והחבורה צריכה קרב טוב ופראי כדי לפרוק את המתח/ השעמום.
# כן. זה לא רק קרב עם מפלצת, אלא גם תעלומה הרומזת לדברים בהמשך. (חיות אל מתות ביער? חשבתי שיש כאן דרואידים שאמורים למנוע את זה? רגע, אולי משהוא קרה להם? או... (הובגובלינים רכובים על זאבי אימה, ובמבנה צבאי? זה כח סיור פולש לכח גדול יותר?)
# כן. לא חייבים להלחם במפלצת, אך אם הדמויות יסתכנו, ייתכן ויש להן פרס מתאים. (לא חייבים להלחן בינשוף-דב, אך הפרווה שלו יכולה להמחר במחיר טוב! לא חובה לנסות להציל את יצור הפיה מהטרולים שרודפים אחריו, אבל אולי הוא יכיר תודה לאחר מכן?
# כן. זהו עולם חי ונושם, וחלק מכך הוא סכנה אקראית להתקל ביער במפלצות שלו. אם החבורה תנקוט באמצעים להפחית את הסכנה, זה יפחת. אחרת זה לפי טבלת התקלויות אקראיות מתאימות ליער.

2- כיצד להכניס את המפלצות? חשוב לציין, שזה מאוד תלוי הסיבה למעלה. אך כמה שיקולים שחשוב לחשוב עליהם:
# האם רק מפלצת אחת? מספר מפלצות? מספר סוגי מפלצות? ואם אכן מספר סוגי מפלצות- האם הם בני ברית? אוייבים? יחסים אחרים?
# מה יחס המפלצות לדמויות? האם המטרות שלהן מנוגדות להם באופן ישיר? באופן חלקי, אך ניתן למצוא פתרון לא אלים? חשדנות? הזדמנות?
# באיזה מצב המפלצת? במארב לדמויות? אולי הדמויות מבחינות בה קודם לכן? מפלצת רעבה? סקרנית? פצועה? מפחדת? זועמת? ישנה? מסיירת? סוחרת? אחרת?
# היכן נפגשים ביער? על הדרך המרכזית? ליד מעבר נחל/ נהר (עם או בלי גשר), ברחבת יער? בבקתה בודדת? באתר ציד? בתוך בור? על עצים. במערה בצד גבעה? בבוקר? בלילה? בגשם? בשרפת יער? בקרווני מסע?
# מידע, ציוד, ושאר דברים מועילים שניתן להשיג מהמפלצות.

אם תרצה להרחיב על ההרפתקאה, על החבורה, ועל היער, נוכל לתת הצעות ספציפיות יותר.

בכל מקרה, בהצלחה!

האם התכנון שלך שהיער הוא רק פתיח לקמפיין ואז הוא אמור לקחת זמן קצר יחסית או שהדמויות יבלו בו מספר סשנים?

מציע בחום לא לשים בכל מקטע מפלצת, כי זה משעמם. שווה לשים היתקלות שיכולה להיות ידידותית, ניטרלית או עוינת.
גם סתם בקתה ביער עם זקן חביב ותמים יכול להיות אחלה, וגם שינוי מרענן לעומת עוד מפלצת.

קצת קשה לי לפרט יותר כי לא ברור מה הקמפיין ומה הציפיות של השחקנים… מדוע בכלל הדמויות מגיעות ליער.

יש גם טבלאות להיתקלות אקראית שאתה יכול להשתמש בהן. אני ממליץ על הבאה כי היא יותר מעניינת מאשר רשימה של מפלצות: https://pundak.games/downloads/golarion-chapter4-v1.pdf

היי נועם, נראה שנתנו לך תשובות די מפורטות.
טבלת התקלות אקראית נועדה כדי להציג את אופי האיזור (למשל דב קוטב בהתקלות באיזור ארקטי), כדי לדלל את משאבי החבורה וגם אפילו כדי קצת להפתי אותך כמנחה.

אני לא הייתי מעמיס התקלויות אקראיות בדרך למבוך כי מהר מאז זה יהפוך לעיקר ובלשב מסויים גם עלול לשעמם.
אתה יכול לתת התקלות או שתיים ולתאר תאורים מפחידים:
"אתם חושבים לרגע שמישהו מביט בכם, אבל אתם לא רואים שום דבר",
"נראה שהעצים מצטופפים מאחוריכים, אבל מפסיקים לנוע ברגע שמישהו מביט לאחור".

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
יש קבוצה חדשה! והפעם במהדורה חמש.
אחד ממסעות החלום המופרעים ביותר שהיו לנו בקמפיין קת'ולהו "אימה על האוריינט אקספרס".
למישהו יצא אולי לשחק/להריץ את תרחיש האימה בקת'ולהו "The Derelict"?
סוף סוף הגיעה חרב הלארפ שלי! עכשיו רק צריך למצוא לה שם.

AD_4nXe_IF8Da4PQvoRNQ_4WIKZf2_PfgPKpEMe-nxkdN0mqSVxc3bJNHnEqv5HNoUbEGXvOb7DbvNN022A2chUA8hdzGWtxQyN4QBC6rVXmB8zpVfs9979e_02JBAIOYbhZk7wxTyMGOg
חזרה