• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים חסימות וכוח

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Ferenheit
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
שני לוחמים תוקפים זה את זה. אחד מהם זריז למדי (4) חזק באופן מחריד (7), השני זריז גם הוא (4), אבל חלש יותר (3). האם יש הצדקה לשקלול הכוח בתוך הגלגול?

הצעה 1:
אם התקפה נענית בניסיון חסימה, הפרש הכוח בין התוקף למותקף ישוקלל לתוך תוצאת גלגול ההתקפה. זה רעיון דומה לשקלול המראה בהתקפות חברתיות. בדוגמה שלמעלה, התוקף יזכה ל-2 הצלחות נוספות.
נקודות חולשה: אין משמעות עדיין לבחירה בין פטיש ענק לבין חרב קצרה. ניתן לטעון שחרב קצרה ממצה פחות את כוח התוקף.
נקודות חוזק: כוח נעשה חשוב יותר, וזריזות מאבדת לפחות מעט ממעמדה כמלכת התכונות.
שאלה פתוחה: מה קורה עם התקפות טווח?

הצעה 2:
הצלחות בהתקפה מבוססות גם כך על מהירות וזריזות במידה רבה. במידה והן מושוות לדירוג חמיקה, הכל טוב. במידה ויש לנו חסימה, הזריזות חשובה מעט פחות - ועוצמת ההתקפה חשובה מאוד. הנזק הגולמי של ההתקפה מתווסף להצלחות ההתקפה לפני ההשוואה, וסך זה מחולק ב-2.
אם בדוגמה שלמעלה משתמש התוקף בפטיש עצום (נזק 16+) ומוציא 6 הצלחות, הוא מספק 11 הצלחות בסך הכל כנגד חסימה, ו-6 בלבד כנגד חמיקה. פירוש הדבר הוא שהמותקף צריך לשקול את הפטיש שעומד מולו בבחירת צורת ההגנה המועדפת.
לעומת זאת, מי שחמוש בחרב קצרה (+4 נזק) סובל מחיסרון משמעותי כנגד נסיונות חסימה.
נקודות חולשה: השפעות מכניות לא צפויות.
נקודות חוזק: בחירה טקטית מורכבת יותר.
שאלה פתוחה: האם לשלב עם ההצעה הקודמת?

דיון פתוח.

שתי ההצעות הן סבבה, אבל השאלה היא מדוע?
אקזלטד גם כך היום היא שיטה קראנצ'ית/מורכבת להפליא, עם מספר רב יחסית של משתנים שצריך לעקוב אחריהם במהלך הקרב. התוספות לעיל רק מסבכות עוד יותר, ללא הגדלת ההנאה מהמשחק.
אם הייתי צריך לבחור לנסות לשלב כוח למתאם התקפה בקרב באקזלטד, הייתי מנסה לעשות זאת כצ'ארם או יכולת אחרת שבו אתה משתמש בכוח שלו במעיין סופר-התקפה מיוחדת שמוחצת את ההגנות של היריב (משהו בסגנון צבירת כוח במשחקי מכות לוידאו).

אני נגד, משתי סיבות:

הסיבה הראשית:
1. מסכים עם OLDMAN , שגם ככה הקרב מסובך וארוך מידי.

סיבה משנית:
2. בניגות למראה שהיו צריכים למצוא לו השפעה, לכוח יש השפעה מכאנית.

סיבה משנית ביותר:
3. חסימה בנשק לא מסתמכת על בלימת נשק היריב אלא על הסטתו,
מה שלא דורש דוווקא כוח אלא תנועה מתואמת של כל הגוף ,ולכן - זריזות וכשרון.

ול OLDMAN : יש צ'ארם לונארי שמביא מכה כ"כ חזקה שיש מינוסים על חסימה שלה.
חשבת על משהו כזה?

אני גם לא חושב שיש הצדקה להוסיף מכניקה שתתחשב בכוח.
לכוח יש מספיק משמעות מכנית גם בלי שיוסיפו אותו לגילגולי התקפה.

אני לא אומר שאין היגיון בכך שיהיה יותר קשה לעצור מכה חזקה, אבל אנחנו מסתכנים בשינוי האיזון בין התכונות. (אגב בדיוק באותה מידה שטוענים שכוח ישפיע על גלגול ההתקפה, אפשר לטעון שלקרוא את תנועות היריב באמצעות פיקחות תשפיע גם היא - אין לזה סוף.)

כל השיטה מסתמכת על כך שזריזות היא התכונה הכי חשובה בקרב.
אפשר לראות את זה בנתונים המכניים של יריבים ודמויות - שם לא נראה ערכי זריזות מופרעים כפי שנראה בכוח למשל.
אפשר לראות את זה בעובדה שיותר קשה להעלות זריזות באמצעות תעצומות בהשוואה לכוח.
בכך שיש פחות עתקים שנותנים בונוסים לזריזות מאשר כאלו שנותנים בונוסים לכוח, וכו'.
שינוי של זה יכול להיות פתח לצרות.

מעבר לזה כמו שאמרו לפני, יש כבר הרבה מאוד עומס קראנצ'י גם ככה.

רק כדי לזרוק עוד מקל למדורה אז הינה סיבה פלאפית-

הלחימה בנשגבים היא בסוף היום משהו שאמור להיות אלגנטי ויפה, הלוחמים נגבים קופצים מעץ לעץ בין מכות חרב או בני לילית שרוצחים תוך כדי ריקוד, לא שני אבירים אירופיים שמכים אחד בשני עד שלאחד נשבר המגן.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה