• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 חליפת קרב (3.5?)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא 2MUCH
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אוקיי, חשבתי על רעיון: הנשק מבוסס-קסם לא-מבוסס-אבק-שריפה המושלם!
חליפת קרב
שיריון (חזה ללוחמים וכוהנים, עור מחוזק לנוכלים ואין שיריון או KILT וSRD למאגים). לשיריון מחובר שרשראות נשק/להב נסתר/אגרופן או סתם כפפה בשביל להחזיק בנשק כרגיל. ביד השניה יש מגן/כלום/יורה חצים או רעל כמו שיש לג'ובאני בAC BROTHERHOOD. בחליפה יש קסמי קרב שימושיים כמו "העלמות" (מSRD) או "חשיכה" לנוכלים. בדר"כ יש בזה גם חגור (בנדוליר, כמו בתקופה הקולוניאלית) אם תיקים וכלים.
חליפת המלחמה באה כדי להחליף את כל הציוד של הלוחם במשתמש בה.

לי יש :twisted:
coming soon

עריכה:
נופ, סורי. אני לא מצליח לייצר משהו מספיק מגניב, וגם יש לי דברים אחרים שאני רוצה לקדם. במקום למרוח את הרעיון הזה אני פשוט מבטל אותו לטובת פרוייקט יותר מגניב.

זה לא חייב להיות לנוכלים, באותה מידה (ויותר) יכול להיות בזה קסמי ריפוי ופגיעה ישירה בשביל לוחם.

זה עובד קראנצ'ית (3.5) ככה:
בנוי בזה שיריון כלשהוא ולפעמים גם מגן.
יש בזה כל מיני חפצי קסם שמתפקדים כמו שיקויים או מגילות או חריטות מאגיות ללחשים שמשרתים את הטקטיקה של הלובש.
לפעמים מוחבאים בזה כלי נשק לגיבוי כמו להב נסתר, יורה עוקצים, עוקצים או דברים כאלו (קרדיט לAC ברת'רהוד בקטע הזה)

דוגמאות:
חליפה פשוטה לאיש קרבות: (חפצ"ק מינורי)
להב נסתר ליד החלשה.
חרב קצרה +1
מגן קטן וכפפות שיריון
שיריון חזה +1
כפפות כוח עוג+2
3 שיקויי פגיעה ישירה או ריפוי פצעים קלים בצורת אבן חן, סגולה (medicne במשמעות הילידית לאמריקה, פאוץ' עשבים ודברים שונים להטלת לחש), או פשוט רצועת שיקויים.

חליפה בינונית למרפא:
להב נסתר +2 ליד החזקה.
שרביט ריפוי פצעים בינוניים בתוך הכפפה וגרימת פצעים קלים בשנייה.
מגן קטן +2 או מגן יד +2
נזר תבונה +4
שיריון שרשראות +2

חליפה יקרה לנוכלי:
חולצת עורות +3 (SRD)
מפזר רעל (מכשיר שכפעולת תנועה משפריץ את הנוזל שבו, בדר"כ רעל מגע או נשימה או מים קדושים)
להב נסתר +4
חפצ"ק שנותן העלמות ותחפושת אישיות/2 ליום או מסיכת הרמאי

לא חישבתי את המחירים אז תתקנו אותי אם אחד מהם לא הגיוני.

לא נראה לי שמישהו עם חליפה יוכל להסתיר דברים הרבה יותר טוב ממישהו שאין לו - חרב קצרה ומגן הם לא קלים להסתרה, להב נסתר הוא כבר נסתר. 'חליפה' יכולה לתת תוסף קטן לבדיקה להסתרה, בסדר, אבל זה לא מצדיק את כל סוג החפצים החדש הזה עם פירוט על סוגים שונים וכו'. לכל היותר רשימה של חליפות לפי החללים שיש בהן (לנשק, לחפץ קטן, וכו').

להפך, הרבה פחות קל להשיג חליפת קרב באמת שימושית בשבילך מאשר פשוט לאסוף את המרכיבים השונים אחד אחד.
והחליפה גם מגבילה את הדמות מבחינת שיפור לאורך זמן, לא? אם אתה מוצא חפץ יותר טוב ממה שיש לך בחליפה - נגיד, יש לך חליפה פשוטה לאיש קרבות ומצאת חרב קצרה 2+ - אתה יכול להחליף את זו שבחליפה בזו שמצאת? ואם מדובר בגרזן יד? או בחרב אדירה?

לחליפות צריכה להיות תועלת מעבר לאיגוד כמה מוצרים. שליפה\שימוש מהירים יותר, אולי? תוספים נגד פריקה מנשק\כיוס\ניפוץ?

קודם כל, אין לזה הסבר טוב ממש במכניקה לזה אבל החליפה הופכת את כל הגוף לנשק.
הדברים בחליפה מותאמים אחד לשני, זאת אומרת,אתה מקבל כוחות שעובדים ביחד יותר טוב כמו חרב, מגן ושיריון +1 וגם משהו שנוח להשתמש בו כדי להתרפא זה יותר טוב מ נגיד חרב אש, שיריון זהה ממית'ראל, קשת קצרה +1 כי כל אחד בנוי למטרה שונה.
אולי כל סט מוסיף יכולת מינורית (למשל היכולת להשמש באבני חן שבשיריון ככל אחד הוא כמו שיקוי ריפוי פצעים קלים) שמחושבת לעלות?

כדי לתת לזה השפעה מכאנית אמיתית אתה צריך לתת תועלות שקשורות ישירות למה שמרכיב את החליפה - לדוגמא, שליפה מהירה לנשק, תוספים נגד פריקה מנשק. אבני חן שמרפאות הן תוספת, אבל הן לא יכולות להיות הצידוק היחיד לקיום של החליפה כרעיון עצמאי ולא הצעת תיאור.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה