• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי חוסר בכוחות?

יש בספר הרבה כוחות, אבל אני לא חושב שזה מספיק. אי אפשר לבצע כל כוח. לדוגמה: לגרום לברק לפגוע במישהו, לגרום למישהו לראות מטושטש, ליצור אש מיסטית בצורת דרקון שתוקפת את מי שאני רוצה, לגרום מישהו לירוק חרקים... האם יש דרך לגרום לדמויות לעשות דברים כאלו? (יכול להיות שאולי כן יש את אחד הקסמים, אבל אני חושב שאפשר להבין למה אני מתכוון)

יש בספר הרבה כוחות, אבל אני לא חושב שזה מספיק. אי אפשר לבצע כל כוח. לדוגמה: לגרום לברק לפגוע במישהו, לגרום למישהו לראות מטושטש, ליצור אש מיסטית בצורת דרקון שתוקפת את מי שאני רוצה, לגרום מישהו לירוק חרקים... האם יש דרך לגרום לדמויות לעשות דברים כאלו? (יכול להיות שאולי כן יש את אחד הקסמים, אבל אני חושב שאפשר להבין למה אני מתכוון)
יש בסך הכל (אם אינני טועה) 64 כוחות בספר הבסיס+המדריך המתקדם לשחקן, מהם בערך 10 עם השפעה הופכית (אור/חושך, זיהוי/הסתרה, חיזוק/החלשה...) פלוס ערימה של מתאמי עוצמה פלוס צריך לבחור סגנונות.
זה אומר שאפשר להשתמש במרכיבים שבספר כדי ליצור מגוון אדיר של כוחות ספציפיים לדמות שלך.

דוגמאות:

ברק שפוגע במישהו – קליע בסגנון של ברק או פרץ עם ברירה בסגנון של ברק אם הברק יוצא מהיד שלך, או פיצוץ קטן עם ברירה אם הברק מגיע מהשמיים (והייתי מחשיב את זה כמגבלה אם הלחש לא עובד בתוך מקומות סגורים).

לגרום למישהו לראות מטושטש – עיוורון. זה ממש במפורש בשורה הראשונה של תיאור הכוח.

אש מיסטית שתוקפת את מי שאתה רוצה – הילת נזק עם מתאם ניידות וסגנון של אש מיסטית בצורת דרקון.

לגרום למישהו לירוק חרקים – שיתוק (הוא עסוק בלירוק חרקים ולכן לא יכול לפעול) עם סגנון של לירוק חרקים בלי שליטה (זה אומר שיצורים בלי פה חסינים, אני מניח!) או פרץ עם נזק מתמשך אם הכוונה שאתה יורק חרקים על מישהו והם תוקפים אותו בשבילך.

יש בסך הכל (אם אינני טועה) 64 כוחות בספר הבסיס+המדריך המתקדם לשחקן, מהם בערך 10 עם השפעה הופכית (אור/חושך, זיהוי/הסתרה, חיזוק/החלשה...) פלוס ערימה של מתאמי עוצמה פלוס צריך לבחור סגנונות.
זה אומר שאפשר להשתמש במרכיבים שבספר כדי ליצור מגוון אדיר של כוחות ספציפיים לדמות שלך.

דוגמאות:

ברק שפוגע במישהו – קליע בסגנון של ברק או פרץ עם ברירה בסגנון של ברק אם הברק יוצא מהיד שלך, או פיצוץ קטן עם ברירה אם הברק מגיע מהשמיים (והייתי מחשיב את זה כמגבלה אם הלחש לא עובד בתוך מקומות סגורים).

לגרום למישהו לראות מטושטש – עיוורון. זה ממש במפורש בשורה הראשונה של תיאור הכוח.

אש מיסטית שתוקפת את מי שאתה רוצה – הילת נזק עם מתאם ניידות וסגנון של אש מיסטית בצורת דרקון.

לגרום למישהו לירוק חרקים – שיתוק (הוא עסוק בלירוק חרקים ולכן לא יכול לפעול) עם סגנון של לירוק חרקים בלי שליטה (זה אומר שיצורים בלי פה חסינים, אני מניח!) או פרץ עם נזק מתמשך אם הכוונה שאתה יורק חרקים על מישהו והם תוקפים אותו בשבילך.
הבנתי! תודה רבה!

דרך אגב, זו חלופה מאוד פשוטה בעיני למה שעושים בדרך כלל בשיטות שמרניות יותר בסגנון מבוכים ודרקונים, שזה לכתוב כל לחש בצורה מאוד מאוד ספציפית. ואז אתה מקבל לחש ריפוי פצעים קלים של 1ק8, ריפוי פצעים בינוניים 2ק8, ריפוי פצעים חמורים 3ק8, ריפוי פצעים אפילו-יותר-חמורים 4ק8, ריפוי מגה אקסטרא חמורים 5ק8, ריפוי אין-לי-עוד-דרגות-פציעה 6ק8, ריפוי מושלם מדהים 150 נקודות חיים בלי גלגול, ואז עןד סט שלם של לחשים באותו הסגנון בדיוק אבל עם השפעה אזורית, ועוד סט של לחשים באותו קטע אבל עם פעולת הטלה מזורזת.

בעולמות פראיים? יש כוח ריפוי אחד והשאלה היא כמה עוצמה אתה מסוגל להשקיע בו (ואם אתה מוכן לקחת סיכום ולהטיל בדחיקה). :)

למה כחות מגניבים וחזקים עולים כל כך הרבה נקודות עוצמה?? אם אני רוצה ליצור אש מיסטית בצורת דרקון ששורפת אויבים לבחירתי, ומחלישה אותם, זה יעלה לי 13 (!) נקודות עוצמה, ואם ארצה לחזק את זה, זה יעלה יותר!!

ככל שאתה יוצר יותר אפקטים בהטלה אחת, אז מן הסתם צריך להשקיע בה יותר עוצמה.
אז לדוגמה ליצור סביבך הילך אש מיסטית זה 4 עוצמה, ליצור הילת אש מיסטית בצורת דרקון ששומרת על מקום ותוקפת כל מי שמתקרב זה 6 עוצמה, הילת אש מיסטית שגם מטיילת לה זה 8 עוצמה, ואם אתה רוצה שההילה תגרום 2ק6 והם ימשיכו לבעור אחר כך אז 12 עוצמה.

כן, זה הרבה, אבל זה פועל 5 סיבובים, עולה רק 1 עוצמה להאריך את זה לאחר מכן, ואם התרוקנת מעוצמה אתה יכול להחזיר אותה בעלות פז.

ככל שאתה יוצר יותר אפקטים בהטלה אחת, אז מן הסתם צריך להשקיע בה יותר עוצמה.
אז לדוגמה ליצור סביבך הילך אש מיסטית זה 4 עוצמה, ליצור הילת אש מיסטית בצורת דרקון ששומרת על מקום ותוקפת כל מי שמתקרב זה 6 עוצמה, הילת אש מיסטית שגם מטיילת לה זה 8 עוצמה, ואם אתה רוצה שההילה תגרום 2ק6 והם ימשיכו לבעור אחר כך אז 12 עוצמה.

כן, זה הרבה, אבל זה פועל 5 סיבובים, עולה רק 1 עוצמה להאריך את זה לאחר מכן, ואם התרוקנת מעוצמה אתה יכול להחזיר אותה בעלות פז.
האם אפשר להשתמש בכוח העצמת נשק על הידיים שלי כדי לגרום לאנרגיה מחשמלת לבקוע מהן ואז לחשמל מי שאני נוגע בו על ידי מתקפת מגע בלבד?

לא, אבל אפשר להשתמש בכוח קליע עם מגבלה של מגע בשביל השפעה דומה ואפילו 1+ להפעלה (כי קליע כבר עולה 1 עוצמה בלבד).

יש באתר ההוצאה לאור מוצר שבו כבר "בישלו" בשבילך כמה עשרות לחשים:כוחות ולחשים

לא, אבל אפשר להשתמש בכוח קליע עם מגבלה של מגע בשביל השפעה דומה ואפילו 1+ להפעלה (כי קליע כבר עולה 1 עוצמה בלבד).

יש באתר ההוצאה לאור מוצר שבו כבר "בישלו" בשבילך כמה עשרות לחשים:כוחות ולחשים
האמת היא שאני קניתי את זה :ROFLMAO:
ושמתי לב למשהו: אם אני משתמש בכוח העצמת נשק בסגנון של הפיכת הנשק ליותר קוצני, הנזק שלו יגדל כפי שמצוין. אבל אם אכסה אותו באנרגיה חשמלית, האם זה לא גם יחזק את הנשק וגם יגרום לנזק חשמל? אם כך, מה הטעם בסגנון השני אם הראשון מביא פשוט יותר נזק?

אם אתה מפעיל העצמת נשק בסגנון של "על הנשק צומחים קוצים" אז הוא כמובן לא יגרום לנזק חשמל. אבל בסגנון "הנשק מחשמל" הנשק בעצם יהיה גרוע יותר נגד דרקונים כחולים (לדוגמה).

ושים לב שכאשר דמות לומדת כוח היא חייבת לבחור סגנון ולהיתקע איתו. צריך לשלם עוד 1 עוצמה בכל הפעלה של כוח שלא בסגנון הרגיל.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה