• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

וולדמורט הבת

לפי שמועות שרצות ברשת, לא רק שבעיבוד החדש של הארי פוטר נקבל סנייפ שחור, אלא גם וולדמורט שחור ממין בת.

קבלו את ליידי וולדמורט, זו שאין לנקוב במגדרה:

1759082513592.webp

אם זה אמיתי, זו ההטרלה הכי גאונית שראיתי. אני כל כך מאוכזב מעצמי שלא חשבתי על זה בעצמי, למרות שאני לא מפיק שום סדרה, בטח לא של הארי פוטר.

וואלה, זאת כבר בעייה מבחינתי. לי נניח, אין שום בעיה אם סנייפ שחור. ממש שום בעיה. אבל שינוי מין של דמות ראשית זה כבר משהו שממש משנה אותה משמעותית. זה שלילה של הדמות ודחיפה של ייצוג מממש אבל ממש לא במקום. אם זה אכן נכון, אני לא חושב שאני אראה את העיבוד. לא שתכננתי בכל מקרה. זה גרוע אפילו יותר מאנבת', שהבעיה שלי איתה לא הייתה שהיא שחורה, אלא שהיא לא בלונדינית (מה שהיה נכון גם לגבי הסרטים המבחילים של פרסי ג'קסון).

תיקון: הבנתי שמדובר בליהוק שחקנית, מה שלא הכי נורא אבל עדיין פוגע בדמות. כאילו בואו, אף אחד לא היה שוקל להביא ילדה לשחק את הארי.

עריכה אחרונה:
לדעתי זה די מטופש. נראה לי שבגלל שיש טענות (שאני ממש לא יודע אם הן נכונות ואין לי רצון להיכנס לזה) שרולינג טרנספובית ומשום שהיום הנושא המגדרי ו/או הגזעני מאוד חשוב הם דוחפים לליהוקים לא קשורים מבחינת הנושאים הללו.
אני חושב שלא צריך לבחור דווקא שחקן בצבע עור כהה יוצר או ללהק לתפקיד של גבר אישה או בכללי לשנות דמויות ושחקנים להיות קוויריות אלא ללהק לפי השחקן עצמו, ולתת לדמויות להיות איך שהגיוני שהן יהיו. אפליה מתקנת זה בעייתי, אמנם פחות מאפליה רגילה אבל בהחלט פוגע בתחום.

ובעניין אנבת', זה אפילו לא עניינים של אידיאל היופי, בספרים צוין פעמים רבות שמדובר בחלק מהדמות שלה - היא מתעקשת להוכיח שלמרות שיערה הבלונדיני היא לא עונה לסטיראוטיפ של היפה והטיפשה, וכל מי שקרא את הספרים יודע את זה.

אם זה אכן הליהוק, זה לא "גיוון" ולא "פרוגרסיביות" ולא "ווק". אתם באמת חושבים שאנשים שעושים ערימות של כסף מתקשורת המונים הם לוחמי צדק חברתי? אם כן, יש לי גשר למכור לכם.

זו הטרלה מכוונת, Rage Bait, אצבע בעין לכל אנשי ה"אצילו איכניסו כושי בזיכיון שילי! איכס! וולדקוקס!" שממילא לא יראו את הסידרה אבל יתפוצצו עליה באינטרנטים ויעשו לה המון פרסומת בחינם. זה גאוני - גם מחרפן אנשים מכעיסים שהצביעו לטראמפ וגם מנצל אותם בשביל לפרסם את הסדרה.

נניח לכל מה שאמרו מעלי, כי אני מסכים עם הרבה מזה.

אבל אם כבר, זה רעיון מאוד מוזר, כי וולדמורט מכונה בקרב אנשים שמדברים על זה "ההיטלר של הקוסמים" או משהו.
הקונצפט שלו מאוד גזעני, מאוד מרושע.
מוזר להביא לשם ייצוג?

מילא הרמיוני, עוד הייתי יכול להבין.

בכ"א, כמו שאמרתי בדיונים דומים, אפשר לעשות מה שרוצים, אבל כשאתה מתרחק מרחק מסוים מהמקןר זה כבר משהו אחר. זה לא בהכרח טוב או רע.
לא עניין של אצבעות בעין. זה לא כיתה א.
זה מוריד את הספקטרום של הדמיון לסיפור ולדמות המקורית.

לא ממש אכפת לי, שיעשו מה שבא להם. אני מניח שאבדוק לפחות את הפרק הראשון.

האם ילדה סינית על כיסא גלגלים שמנסה להצטיין בכדורסל יכולה להיות דמות מעניינת?
בהחלט.
האם היא סופרמן? (לא סופרגירל) אההה
בכנות. לא יודע.

יש טרנד בזמן האחרון (ובזמן האחרון אני מניח שאני מדבר על מאז המחזות של שייקסיפיר, אבל זה חזר לאחרונה) של ליהוק שחקניות לתפקיד לדמות של שחקן. הדוגמה הכי נוחכית זה לוציפר בסדרה סנדמן שמי שמשקחת אותו היא גוונדלין כריסטי, אבל בעוד הוא מגולם על ידי שחקנית, הדמות עצמה היא זכר.

אני אומר את זה כי יש לסדרה הזו מה... 4 עונות עד שוולדומרט יופיעו בעצמו בשר ודם, ככה שלא מן הנמנע ש:
1. השחקנית שתלוהק תהיה רק הדיבוב של וולדמורט שכנראה יופיע בCGI מהערוף של הבחור ההוא (לא זוכר את השם אל תצלבו אותי).
2. השחקנית שתלוהק תהיה לורד וולדמורט ולא יתחסיו אליה בתור "גברת וולרדמות" או משהו בסגנון.

כאילו אנחנו מדברים פה על דמות של אדון האופל שחזר מהמתים מעוות וכל הקטע הזה, אני מאוד יכול להבין את הרעיון ללהק אישה לתפקיד, מרגיש לי שהמאפניים הפיזים שמחפשים לדמות כזו (בשלב הראשני של העלילה) הרבה יותר נפוצים בקרב נשים מאשר גברים, ככה שרק צריך לחפש שחקנית טובה ופחות "שחקן טוב שהוא גם עם גוף כחוש יחסית"

יש טרנד בזמן האחרון (ובזמן האחרון אני מניח שאני מדבר על מאז המחזות של שייקסיפיר, אבל זה חזר לאחרונה) של ליהוק שחקניות לתפקיד לדמות של שחקן. הדוגמה הכי נוחכית זה לוציפר בסדרה סנדמן שמי שמשקחת אותו היא גוונדלין כריסטי, אבל בעוד הוא מגולם על ידי שחקנית, הדמות עצמה היא זכר.

אני אומר את זה כי יש לסדרה הזו מה... 4 עונות עד שוולדומרט יופיעו בעצמו בשר ודם, ככה שלא מן הנמנע ש:
1. השחקנית שתלוהק תהיה רק הדיבוב של וולדמורט שכנראה יופיע בCGI מהערוף של הבחור ההוא (לא זוכר את השם אל תצלבו אותי).
2. השחקנית שתלוהק תהיה לורד וולדמורט ולא יתחסיו אליה בתור "גברת וולרדמות" או משהו בסגנון.

כאילו אנחנו מדברים פה על דמות של אדון האופל שחזר מהמתים מעוות וכל הקטע הזה, אני מאוד יכול להבין את הרעיון ללהק אישה לתפקיד, מרגיש לי שהמאפניים הפיזים שמחפשים לדמות כזו (בשלב הראשני של העלילה) הרבה יותר נפוצים בקרב נשים מאשר גברים, ככה שרק צריך לחפש שחקנית טובה ופחות "שחקן טוב שהוא גם עם גוף כחוש יחסית"
בדיוק מה שאני חשבתי כשקראתי את זה.
דרך אגב, לבחור ההוא קוראים קווירל, ואני אשתדל לא לצלוב אותך (האמת שכנראה לא הייתי יודע את זה בעצמי אם הוא לא היה דמות כל כך מרכזית בשיטה הרציונלית).

אני כלכך לא מתעניין בסדרה וכמו שכבר כתבתי איפשהו הארי פוטר נראה לי הייפ מוגזם לגמרי…. אז מבחינתי שוולדמורט תהיה בת/ילד בן 12 או זקן לבן בן 60.

אבל כן, זה נראה כמו רעיון שמיועד ליצור באזזזזז
not listening stephen colbert GIF

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
יש קבוצה חדשה! והפעם במהדורה חמש.
אחד ממסעות החלום המופרעים ביותר שהיו לנו בקמפיין קת'ולהו "אימה על האוריינט אקספרס".
למישהו יצא אולי לשחק/להריץ את תרחיש האימה בקת'ולהו "The Derelict"?
סוף סוף הגיעה חרב הלארפ שלי! עכשיו רק צריך למצוא לה שם.

AD_4nXe_IF8Da4PQvoRNQ_4WIKZf2_PfgPKpEMe-nxkdN0mqSVxc3bJNHnEqv5HNoUbEGXvOb7DbvNN022A2chUA8hdzGWtxQyN4QBC6rVXmB8zpVfs9979e_02JBAIOYbhZk7wxTyMGOg
חזרה