• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מנוע האפוקליפסה ואנור - מלחמת האלים ועוד כמה שאלות

אני קניתי את הספר של עולם המערכה ושיטת המשחק של ואנור ואני ממש התלהבתי ממנו, עולם ממש טוב עם עבר יותר טוב וכמה כיוונים להרפתקאות ממש מגניבות. אבל היו כמה דברים שחסרים לי ואני רציתי לשאול כאן

עכשיו בגלל שהשחקנים שלי גולשים כאן בפורום אני אשמח אם את התשובות הפרטיות יותר תשלחו לי בהודעה פרטית

1) אפשר הסבר מפורט יותר על מלחמת האלים? חוץ מזה שהיא קרתה לא כתוב עליה כלום בספר

2) אפשר קצת יותר פירוט(מבחינת סטאטים והתנהגות ומיקום מדוייק יותר) של חמשת עמודי הצדק?
(בהודעה פרטית אם אפשר)

3) אני ראיתי שבספר יש מלא חפצים "אגדיים"/קסומים שאפשר לעשות להם ממש הרפתקאות חיפוש במערות/ יערות/ עיירןת קיצוניות מבחינה דתית/ קסומה
אשמח לשמוע רעיונות לאיך אפשר לבנות מזה הרפתקאה(כי אני קצת תקוע עם זה)

ובכללי אם יש לכם טיפים למשחק בעולם המערכה הזה או הרפתקאה/ התקלות מגניבה שיכולה לאתגר לי את השחקנים אני אשמח אם תשתפו (שוב פעם אם תוכלו לשלוח לי בפרטי את מה שיכול להרוס לשחקנים)

תודה מראש, סליחה על החפירה ועל הבלאגן כי זה נכתב מהפלאפון :)

העריכה האחרונה התבצעה על-ידי משגיח:
בכוונה הספר כמעט ולא מתייחס לאירועים בעידן הפלאים. האירועים האלו הם בגדר אגדות ומיתולוגיה. כמו המיתוס היווני, הנורדי או התנ"ך בעולם האמיתי, יש אנשים שיתייחסו אליהם ברצינות מוחלטת ואנשים אחרים שנשבעים שלא התקיימו מעולם. כל קבוצה צריכה להחליט מה הקאנון של ואנור במשחק שלה.

that said, אלו האירועים שאני כתבתי בבניית העולם:

מלחמת האלים האדירים הייתה מלחמה בלתי-אמצעית בין שני פנתאוני האלים בואנור, האלים האדירים (אנורטרן, וורנגרס, מינטלפיס ופלוואר) ואלי החיים שסיימה את עידן הפלאים.
אלי החיים נלחמו באמצעות צבאות האנדריאן, בעוד האלים האדירים יצרו את המפלצות שקיימות היום בואנור להילחם עבורם, ובראשם 5 הדרקונים (עמודי גזר הדין המוזכרים; אחד מהם נמצא בספר הבסיס, ועוד שלושה מתוארים בהרחבה שליטות ונבלים שנמצאת בכתיבה).

לפני המלחמה האלים האדירים הכניסו את הגזעים בני התמותה (בני אנוש, אלפים וגמדים וננסים) מתחת לאדמה מוגנים בידי חותם ארבעת היסודות. הגזעים הפראיים (אורקים, גובלינים ועוגים; עוד לא היו טרולים) חיו באי/יבשת נפרדת בשם גרדרון ולא נפגעו מהמלחמה עצמה.

המלחמה נמשכה כמה מאות שנים, עד שלאל הקיסר של הקון נמאס ממנה והוא ביקש מוורנגראס ופלוואר להביא לסופה. וורנגרס קרע את אדמת ואנור ופלוואר עורר סופת אדירות - זה היה קריעת העולם.
האנדריאן נכחדו מהעולם לחלוטין, במלחמה ובקריעת העולם. המפלצות הקסומות ברובן שרדו את המלחמה והמשיכו להטיל טרור על תושבי ואנור. האי גרדרון כמעט והושמד בקריעת העולם והגזעים הפראיים התפזרו ברחבי תבל (במפת היבשת המזרחית, אפשר לראות ארכיפלג איים בקצה הימני התחתון במפה, בים הדרומי. זאת גרדרון טבועה).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה