• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים התאמת סדרה למוטיבציות של דמויות

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא zipo
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

zipo

פונדקאי ותיק
נושא שחשבתי עליו כמה זמן הוא איך אפשר ליצור סדרת נשגבים שבאמת מתאימה לכל הדמויות בה. בתור שחקן, זה לא מטריד אותי, אבל אני רוצה לשמוע את דעתכם.
אז כמו שאני רואה את זה, מה שעושים בסדרות נשגבים נקבע הרבה יותר על ידי הדמויות מאשר במשחקים אחרים. אין אף מעסיקים לסולארים, אין מי שיתן קווסטים, הם בד"כ יעשו מה שהם רוצים.
השאלה היא, איך אפשר גם למצוא דבר אחד שגם כל הדמויות ירצו לעשות, וגם לא להגביל יותר מידי את בניית הדמויות. אם לדבר ספציפית, למשל יש דמות אחת במעגל שרוצה להפיל את הממלכה, אחת שרוצה להחזיר בתשובה (redeem) נשמות אביסליות, ואחת שרוצה ליצור עתקים שראויים לעידן הראשון. זה ברור שאי אפשר לעשות את שלושת הדברים ביחד, וזה אומר שאו ששתי דמויות יצטרכו להתפשר, או שיצטרכו ליצור דמויות אחרות שכן יתאימו לנושא הזה.
אם חלק מהדמויות יצטרכו להתפשר, כנראה שיהיה לשחקנים פחות כיף, כי הם ירגישו שמה שקורה במשחק לא באמת מחובר אליהם. אם יבנו דמויות במיוחד, זה מאוד יגביל את השחקנים, ויכול להיות שהדמויות שהם יבנו הן לא באמת מה שהם אוהבים לשחק.
איך אתם, בעיקר המנחים שבינינו, פותרים את העניין?

אופציה אחת היא שהדמויות צריכות לדבר בינן לבין עצמן, כלומר להחליט על כיוון מסויים.
לפעמים זה קשה, ואז פשוט הדמויות נפגשות באמצע של פעולה מסויימת של אחת הדמויות.
או שבהתחלה, כל עוד הם חלשים, הם נגררים אחרי המאורעות שאתה כמנחה נותן להם.

אני הייתי מתמקד במה שנראה לך הכי מעניין כמנחה וזורם עם זה, אבל דואג לתת "עצמות" לשאר השחקנים. במקרה דנן, מתוך שלושת המטרות:
1) ליצור עתקים
2) להחזיר נשמות אביסיאליות
3) להפיל את הממלכה.

1 - זאת מטרה מופשטת, שאפשר לבצע אותה בכל "משימה", הרי הנשגב צריך ליצור עוצמה וידע במטרה זו, כמו-גם נסיון.
2 - מטרה די ממוקדת, שאפשר להתחיל איתה לטעמי את הסיפור.
3 - גם ממוקד, אבל די ברור שאי אפשר להתחיל מזה כנשגב מתחיל, הוא צריך לצבור עוצמה, אולי הוא חובר עם מטרה 2, בכדי להשיג אביסאלים לצדו שיעזרו לו במאבק כנגד הממלכה.

אין שום רע בלהתאים את המוטביציות למערכה, במקום להיפך.
נכון, זה עלול לפגוע בחווית המשחק של השחקנים, אבל גם סכין עלול לחתוך אותך אם אתה לא יודע איך להשתמש בו.
אולי הסולארים הם חצי-אלים שדבריהם ישפיע על הבריאה כולה, אבל השחקנים לא, והם יקשיבו וישנו את הדמות ויבינו שזה לטובתם.

ונקודה אחרונה, מוטיבציות בהחלט יכולות להשתנות לאורך המערכה, בהתאם לתכתיבה. אפילו אם בתחילת המערכה הוא נורא רצה לעשות את טקס הריקוד הגדול ביותר בבריאה כולה, שיכלול מאות אלפי רקדנים על ראש ההר הקיסרי - עכשיו, אחרי שלושה חודשי משחק, כנראה שהוא יתחיל לראות מטרות אחרות. או יבין שיש עוד הרבה מטרות בדרך למטרה האידאלית הסופית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה