• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

השראה: ספר חיות פרסי מהמאה ה13

כתב היד "שימושי החיות" נכתב מתישהו בסוף שנות התשעים של המאה 13, באיראן תחת השלטון המונגולי. הספר מכיל טקסטים עתיקים יותר, מהמאה השביעית, שנכתבו ככל הנראה בבגדאד ותורגמו לפרסית.

הספר מתאר כל מיני חיות, את אישיותן ומנהגיהן ומציג איורים שלהן. כמשתמע משמו, הספר גם מתאר אילו שימושים רפואיים ומאגיים יש לחלקים מגופן של החיות, קצת כמו מרכיבי לחשים בחלק מהמהדורות של מו"ד. אבל מה שבאתי להראות כאן הוא את האיורים - חלקם ריאליסטיים יותר וחלקם פחות - הקרנף למשל נראה כמו שילוב של חדקרן, זברה ואנטילופה, ואילו דרקון המים והסימרע' הם יצורים דמיוניים לגמרי - אבל לגמרי מתאימים בעולם משחק פנטסטי.

1768660518294.webp

1768660547984.webp

1768660587280.webp

1768660627205.webp

1768661003883.webp

1768661075389.webp

1768661109876.webp

1768661161560.webp

1768661212739.webp

את האיורים האלה, עם תרגום להסברים על החיות, ראיתי במקור באחד הספרים מהסדרה השחורה של טיים לייף, שעסק באסלאם הקדום:

1770450909553.webp

אין לי עותק משלי, אבל עיינתי בו לפני זמן מה בספריה הלאומית. היו שם כל מיני הסברים שיכולים לגמרי להתאים לאסופת מפלצות פנטסטית כמו:
- העז נושמת דרך חור בקצה הקרן שלה ויכולה לקפוץ מגובה רב ולנחות על הקרניים
- לאריה יש עמוד שדרה קשיח והוא לא יכול להסתובב אחורה
- הקרנף (ההוא שנראה כמו חדקרן-זברה-שור מוזר) שונא את הפיל, אם הוא רואה פיל הוא תוקע בו את הקרן שלו ושניהם מתים
- הפיל חי ארבע מאות שנה (או עד שיפגוש קרנף)

באופן כללי אם אתם רואים ספר מהסדרה השחורה של התקופות הגדולות בהיסטוריה של האנושות - שווה לשים על זה את היד. מדובר באחל'ה של ספרי מערכה למשחק תפקידים ויש בהם הרבה תמונות. כל ספר גם נפתח במפה עם עיצוב תואם לתקופה עליה הוא מדבר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה