• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים השער של exalted: Houses of The Bull Gods

אכן נשים לוחמות. כולן נחשבות לנשותיו של האל. אפילו אחת מהן הפכה להיות נשגבת ירח, לונארית. כמובן שמיד בוטלו נישואיה לאל ע"י הביורוקרטיה השמיימית האוסרת באופן מוחלט שנשגבים ואלים יהיו באותה ליגה. על פי התכתיבים של ה-Celestial Incarna, פרט לשבעתם, לא יהיה אל אחד שיהיה בעמדת כוח על נשגב שמיימי כלשהו.

קבל 2 נקודות מגניבות למאגר גיל (לשימושך האישי לתגבור סטאנטס כשיתחשק לך) בנוגע לספר. נראה מגניב, כל עוד הוא יוסיף באמת לעולם, ולא יראה כמו אוסף תיאורים דלוחים כמו Blood and Salt.

אינפרנל, דגרדציה של ספרים?

Wolf's Bite אמר/ה:
איזה טמבל, אתמול בלילה הייתי ב-1596....(הודעות)

והיום אתה ב-1100
או בקיצור, מי שמבצע תחרות של מספר הודעות, שידע שהוא לא הולך להגיע לשום מקום.

Infernal Mercy אמר/ה:
קבל 2 נקודות מגניבות למאגר גיל (לשימושך האישי לתגבור סטאנטס כשיתחשק לך) בנוגע לספר. נראה מגניב, כל עוד הוא יוסיף באמת לעולם, ולא יראה כמו אוסף תיאורים דלוחים כמו Blood and Salt.

אינפרנל, דגרדציה של ספרים?

אני אצטט את הנקודה האחרונה שלך,
אני חושב שהספרים החדשים קצת מאבדים מהקסם של הספרים הישנים. או במילים אחרות לספרים החדשים יש נטייה לגרום לשיטה להפוך ל... אמ... טובה פחות.
דעתכם ?

לא יודע, הספרים החדשים, ככל שמתקדמים, הופכים לפחות ופחות "קסומים" בגישה שלהם, העולם הופך מהרואיקה מנגאיסטית לז'אנרים שמנקודת המבט הישירה, פחות מתאימים לתפיסה שמשרה עליך הספר הלבן הגדול. הסידריאל והתככים שלהם, דמי הדרקון והאביסל כולם הופכים את המערכה שהייתה נקייה למדי, לסבוכה בהרבה - ומנחה, בלי לגזור חלקים נרחבים מהקאנון, נדרש לאזן בין הרבה מאוד דברים חדשים כישנים. אני מצאתי את הגישה של הספר הלבן הרבה יותר מעניינת למשחק (ויסלחו מקטרגי הז'אנר ההרואי הפנטסטי) מאשר גרסאת High Power של עולם האפילה, בתוספת בירוקרטיה אלוהית.

אינפרנל, אאוט.

דעתי היא שהשיטה משתפרת. העומק והמורכבות מתאימים לי מאוד כמנחה וכשחקן ואני מרגיש שיש לי המון עם מה לעבוד בשני התפקידים. אני מעריך שהיא תעבור עוד כמה שלבים של ליטוש (המכניקה. היא בעייתית לפעמים, אבל משתפרת עם כל ספר וראה BO3C מול S&S, וכולם מול ה-PG). אחד מהדברים שאני אוהב באקזלטד זה שיש גרסאות של המון אלמנטים אהובים שאפשר לשלב או לא במערכה שלך - שודדי ים, אה-לה 7th sea, מכקרבות, אקדחים, הרפתקאות הישרדות, פיות טובות ורעות, משחק גרים אנד גריטי, משחק אוקולטיסטי מורכב, היררכיה שמימית ובירוקרטיה לעבוד איתה, גורל וסיידריאלים שיחקו איתו, אביסלים ואלכימאים, שדים ועתיקות מהעידן הראשון ואפילו דרקון-קינגס! כאילו, דינוזאורים...

דווקא ה PG, ממה שראיתי, עשה עלי רושם של סיבוכיות שברובה לא קריטית.
הבעיה עם העושר לכאורה, שזה מעמיס לעתים יותר מדי על המערכה (והערת אגב, S&S אולי יותר טוב מ Bo3C, אבל לא מצדיק קנייה אם כבר יש Bo3Cי, חוץ אולי מהקטע של הזימונים)
אני מרגיש שהכניסה לפרטים לפעמים פוגמת.. וגם כל סוגי האקזלטד החדשים שרוצים להכניס, שלא לדבר על בני העם הנאווה בתור דמויות, נראה לי קצת מוגזם.

מה ז"א סיבוכיות שברובה לא קריטית? שהיא מיותרת (אגב, פרטי המייל שלי לא נשלחו..)
לגבי S&S אנחנו מרגישים שינוי משמעותי מיידי במשחק שלנו למרות שאף אחד לא קרא אותו עד תום - כל מיני לחשים לא בהירים הפכו בשניה לברורים מאוד, לדוגמה. לדעתי זה בכלל לא רע להוסיף אותו לארסנל - יש בו דברים חשובים והרבה דברים לא כפולים דווקא. הוא מחליף אותו מכנית, אבל הוא לא מחליף אותו תוכנית באמת (ואגב, מה עם ה-PHPNUKE?).

אני ממש מחכה לחוקים למשחק פיות ורוחות (יש כבר שחקן אחד ששיחק אצלי רוח וזה מגניב). ואני אוהב את האסקלציה בעוצמה שמעורבת בעולם - כל הנשגבים השונים שעובדים ביחד ונגד. תענוג.

Infernal Mercy אמר/ה:
לא יודע, הספרים החדשים, ככל שמתקדמים, הופכים לפחות ופחות "קסומים" בגישה שלהם, העולם הופך מהרואיקה מנגאיסטית לז'אנרים שמנקודת המבט הישירה, פחות מתאימים לתפיסה שמשרה עליך הספר הלבן הגדול. הסידריאל והתככים שלהם, דמי הדרקון והאביסל כולם הופכים את המערכה שהייתה נקייה למדי, לסבוכה בהרבה - ומנחה, בלי לגזור חלקים נרחבים מהקאנון, נדרש לאזן בין הרבה מאוד דברים חדשים כישנים. אני מצאתי את הגישה של הספר הלבן הרבה יותר מעניינת למשחק (ויסלחו מקטרגי הז'אנר ההרואי הפנטסטי) מאשר גרסאת High Power של עולם האפילה, בתוספת בירוקרטיה אלוהית.

אינפרנל, אאוט.
השאלה היא האם הסיבוך בקוסמולוגיה באמת מפריע לך אם אתה לא טורח להשתמש בספרים הנוספים האלה?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה