• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הרפתקאות בהשראת המיתולוגיה היוונית

יוון והמיתולוגיה זה הבסיס של הרבה מהתרבות, הידע וגם האגדות שלנו. מביקור באקרופוליס זה התחוור לי.
אבל, מעולם לא שיחקתי או הרצתי בעולם המיתולוגיה היווני…
אז אשמח לשמוע המלצות, סיפורים או אגדות שלכם על משחקי תפקידים במיתולוגיה היוונית
IMG_0355.webp

IMG_0334.webp

אתה בטח מכיר אבל אחד הספרים שנהניתי לקרא במהדורה חמש

D&D 5th ed Mythic odysseys of Therous

אם מוכן להרחיב קצת גם לרומא וערפדים אז

Requiem for Rome (oWW nWoD 1st ed)

לא קראתי לא שחקתי אבל מודע לקיומם של אלה גם

Agon 2nd ed (Evil hat Production)

יש לי איזה זיכרון שגם ל Legend of the 5 rings 3rd ed יש איזה עולם מערכה יווני אבל לא זוכר\מוצא את השם (אולי זה דמיון בכלל:unsure:)

יש פוסט מורטם יפה מאוד של H Hugh (והערות שלי כשחקן אצלו):

זה הולך להיות מוזר כי זה לא מינוטאורים וקנטאורים ( אני לא זוכרת אם יש שם), אבל מה שנתן לי הכי את הוויב של "מיתולוגיה יוונית" בהרפתקאות היה הרפתקאה למומחה בשם "אל תוך המערבולת", אם מישהו זוכר ומכיר ( גיוס צבא, שיט ומעורבות ערה של האלים).

אבל מה שנתן לי הכי את הוויב של "מיתולוגיה יוונית" בהרפתקאות היה הרפתקאה למומחה בשם "אל תוך המערבולת", אם מישהו זוכר ומכיר ( גיוס צבא, שיט ומעורבות ערה של האלים).
בהחלט. ואני אוסיף: גם במסעות החלל המתוארים באותה הרפתקה יש גניבות ללא בושה מהמיתולוגיה היוונית, ספציפית מהאודיסיאה - אי ובו מכשפה שהופכת את כולם לעופות הודו, שק עם רוחות (winds), ירידה לעולם המתים תוך הקרבת זבח ודבש ועוד…

בקבוצת המוד"מ2 המיתולוגית שלי, הרצתי קמפיין עתיר מינוטאורים, קרבות גלדיאטורים נגד גורגונים, מרד עבדים וקרב סופי שבו מינוס מלך המינוטאורים חוסל באמצעות גרזנו-שלו. קראתי לקמפיין הזה "מחול הפרים" והוא התבסס על השראה מאוד רופפת מהספר "מות יומת המלך" של מרי רינו, שלכשעצמו מנסה לספר בצורה ריאליסטית את סיפור תזאוס והמינוטאור.

1706868460704.webp

<שיעול> פרסי ג'קסון 5, הקרב על גשר ויליאמסבורג.
פרסי ג'קסון הרבה יותר אמריקאי ממיתולוגיה יוונית, רק אומרת. זה שאתה נותן למשהו שמות "כמו במיתולוגיה היוונית" לא הופך אותו לכזה

הדמות האחרונה ששיחקתי במו"ד הייתה כוהן של הפייסטוס, ששמח לשתף פעולה עם כוהנים של דתות אחרות ("הא, <> זה השם בשפה שלכם לזאוס?"). בשלב מאוחר יותר במשחק היו אינטריגות בין מקדשים של אלים יווניים שונים, והיה נוח שכל השחקנים ידעו את השמות ומאפיינים חשובים של כל האלים הרלוונטים, מה שכנראה לא היה נכון עבור אלים של גרייהוק או כל מיתולוגית מו"ד אחרת.

במקור חשבתי לבחור בהפייסטוס בתור האל של הדמות בעקבות פוסט בבלוג monsters and manuals, שתיאר איך בקמפיין הנוכחי שלו השחקנים מגלגלים אקראית מאיזו תרבות הדמות מגיעה - יוונית, רומאית, אטרוסקית, וכך הלאה. להבנתי גם שם זה נועד לתת בעיקר ניחוח יווני ולא משחק אלמנט מרכזי במשחק, אבל אני חושב שהרבה פעמים ה"ניחוחות" האלו חשובים לתחושה לא פחות מרפרנסים לאודיסאה

עולם המיתולוגיה היוונית תמיד עניין וסקרן אותי, אך לא יצא לי להריץ קמפיין בת'מה הזו.
מה שכן, אני יודע שבמסגרת מוד"מ 2 ישנה חוברת ייעודית בדיוק לזה, דווקא אותה ספציפית אין לי, היא נקראת:

AD&D(2e) HR6 - Age of Heroes Campaign Sourcebook

1707004186083.webp

יוון והמיתולוגיה זה הבסיס של הרבה מהתרבות, הידע וגם האגדות שלנו. מביקור באקרופוליס זה התחוור לי.
אבל, מעולם לא שיחקתי או הרצתי בעולם המיתולוגיה היווני…
אז אשמח לשמוע המלצות, סיפורים או אגדות שלכם על משחקי תפקידים במיתולוגיה היוונית
צפייה בקובץ מצורף 7478

צפייה בקובץ מצורף 7479
הייתי באתונה לפני כמה חודשים- היה קיץ באותו זמן והחום מנע ממני לעלות את כל ההר. יפה שמצאת זמן יותר רגוע לבקר בעיר.

אני יודע על משחק הרטרו minotaures & labrynthes, אבל חוץ מזה? יש את theros של מג'יק/מו"ד 5, ונראה לי שזהו.

AD&D(2e) HR6 - Age of Heroes Campaign Sourcebook
יש לי אותו - האמת שהוא לא מרשים במיוחד.
הרוב שם זה תקציר על יוון מתקופת הומרוס עד אלכסנדר מוקדון - המרות בין הדרכמות של יוון העתיקה לשיטת המטבע של מו"ד, איורים של כלי בית ובגדים, רשימות של איזה מקצועות, מפלצות וחפצי קסם יתאימו לפי סוג המערכה (היסטורית או פנטסטית) וכו'.
יש גם כמה קיטים למקצועות שמותאמים ליוון העתיקה - כמו למשל משמר הפרשים של אלכסנדר מוקדון, גנב שרלטן או מג פילוסוף (שמתואר כמוזר ומסריח).

חוץ מזה, יש שם כמה כללים לגבי תחרויות ספורט והרפתקה קצרה ולא ממש מעניינת עם חבורת הרפתקנים מכל מיני ערים ומקצועות ביוון שמפליגים להשתתף באולימפיאדה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה