• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה הפורמט החדש של הרפתקאות של הזאב הלבן

היום הזאב הלבן הכריזו על סדרת הרפתקאות למוצרים שלהם, מדובר בעצם בהרפתקאות בפורמט Pdf בלבד שניתן לקנות ב7-8 דולר ומכילות 30-50 עמודים.

http://www.white-wolf.com/index.php?line=news&articleid=654

כרגע יש שלוש הרפתקאות, אחת לומפייר, אחת לאנשי-הזאב ואחת כללית לעולם האפלה.
אני חייב להגיד שאני שמח לראות את זה - הרפתקאות זה תמיד דבר חשוב מאוד בעיניי להבין כיצד ל"שחק" בשיטה מעבר לכך שזה חוסך טונות זמן לעתים. מצד שני יש כאן שני דברים מאכזבים:
1) מכשפי החוף מציעים מגוון רחב של הרפתקאות קצרות חינמיות באתר שלהן, הייתי שמח לראות כמה כאלו (6-10 עמודים) גם אצל הזאב הלבן, לעולם האפלה ולנשגבים כאחד.
2) יש רק בפורמט אלקטרוני וזה יקר יחסית - 7 דולר ל-33 עמוד, שהרפתקה מודפסת של 32 עמודים עולה 10 ושל 48 עמודים עולה 12. שילמדו מ Goodman games שמוציאים PDF הרבה יותר זולים (2-6 דולר).

עריכה: שכחתי לציין, שיטת המידרוג שלהם להרפתקאות - רעיון גאוני !

אם תסתכל בלינק, מתחת לכל הרפתקה יש מעין קופסה שמחולקת ל-3.
הראשון הוא כמה נק"ן יש לדמויות שאמורות לשחק בהרפתקה, זה המדד הסדטנדרטי.
השני הוא כמה סצנות יש בהרפתקה - מדד שימושי מאוד, עדיף על לנסות לנחש לפי אורך ההרפתקה
והשלישי והמגניב זה דירוג ההרפתקה לפי שלוש ה"קבוצות" של התכונות
פיזי, מייצג את כמות הקרבות המשחק
מנטלי, מייצג את כמות הפאזלים/חקירות במשחק
סוציאלי, מייצג את כמות האינטראקציה במשחק.

אז בתור מנחה שמחפש הרפתקה, יותר פשוט לי לדעת האם ההרפתקה מתאימה לי לפני שאני קונה. מעבר לכך, זה משתלב בצורה חלקה עם המכניקה של המשחק, דבר שהופך את זה למגניב!

משיחות עם אנשי החברה בפורומים, מסתמן שהם רואים במוצר הזה פחות הרפתקאה ויותר מוצר גזור והדבק. סיטואציות, דבשים , סצנות ומערכים מוכנים לשיבוץ והפעלה.
מוצר כזה יכול להוות ברכה למנחים מתחילים.

המפתחים גם אומרים שההרפתקאות האלה יהיו המקום שאליו הם ישפכו את כל הרעיונות הטובים שלא הצליחו להיכנס לספרים בזמן. אחת ההרפתקאות, Chicago Workings, מבוססת בחלקה על משהו שכתב קנת' הייט לספר של שיקגו ולא עבר את העריכה הסופית (משיקולי מקום), למשל. אחת ההרפתקאות שיגיעו בהמשך מבוססת על חפירות שבהן נתקלים חיילי צבא ארה"ב בעיראק, וכוללת חוקי יצירת דמויות לדמויות שיתאימו לסביבה הזו. זה גם נשמע מגניב.

בכל מקרה, המחירים אכן קצת גבוהים, יחסית לפידיאפים. זה הגיוני רק בגלל שכנראה מדברים כאן על איכות גבוהה, אבל אני עדיין מקווה שיורידו אותם בהמשך. בכל מקרה, אולי צוות ביגור יצליח לקבל מהזאב הלבן תלושי קנייה לכמה פידיאפים, שאותם נוכל לשלב במשחק האסימונים של ביגור.. אני אדבר איתם. אז גם יהיה לי עותק שאותו אוכל לסקר. תמיד אפשר לקוות.

או מבלבל למשתמשים חדשים, אוסף של סצנות/דב"שים לא תמיד עוזר למנחה המתחיל אם אין קשר בניהם.
אם כי צריך לחכות ולראות - שמכיוון שאני לא משחק בעולם האפלה, אז אם לא יצא לנשגבים, אז אני לא אדע. חבל שלא מפרסמים דוגמית אחת חינמית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה