כמו בכל שנה, Mongoose Publishing משחררת דו"ח שנתי על השנה שחלפה ועל השנה החדשה שלהם.
כמו בשנה הקודמת, הדבר העיקרי שמענין אותי הוא לא כל-כך המשחק שלהם, למרות שאני מאוד אוהב את Traveller ופאראנויה הוא גם משחק פופולרי, אלא הכיוון שלהם לחברה בבעלות והניהול העובדים שלה. זה ניסוי חברתי סופר מרענן, ומשב רוח חיובי בעולם שבו העשירים בעלי החברות רק מנסים לעשות יותר מיליארדים ולהילחם בעובדים שלהם (אילון מאסק *שיעול*) בטענת הכזב שכל החברה היא בזכות אדם בודד.
אז אחרי ההקדמה שלי, הנה הקישור לדיווח המלא:
State of the Mongoose 2023
Mongoose Publishing is just finishing its 22nd year in business and we are still here, still producing games, and still creating new universes to transport players to! I am Matthew Sprange, owner of Mongoose Publishing, and the State of the Mongoose is our yearly address to the gaming...
forum.mongoosepublishing.com
בענייני משחקים אז השנה היו:
- עוד ספרים חדשים של Traveller כולל הרבה ספינות חלל ועוד סדרת הרפתקאות אגדיות על ה"עתיקים" - מודה שכבר יש כלכך הרבה ספרים לשיטה שזה די לאבד ידיים ורגליים.
- משקיעים מחדש במשחק של Shield Madains, שזה סוג של המיתולוגיה הנורדית פוגשת סייברפאנק.
- השיקו את המהדורה המרועננת של פאראנויה.
בשנה הבאה הם ימשיכו להשקיעו בכיוונים הללו ובמקביל מדברים על כיוונים חדשים. אחד הדברים המסקרנים שהם חזרו לדבר על רישיון קוד פתוח למהדורה השנייה של Traveller. למי שלא מכיר את הרקע, למהדורה הראשונה של Traveller היו המון ספרים צד ג', אבל כשיצאה המהדורה השניה מונגוז הגבילו את הרישיון, מה שגרם ללידה של קפאוס כתחליף שהתגלה גם כמאוד פופולרי. כעת, לפי התיאור, הם במגעים עם יוצרים צד ג' כדי לשחרר רישיון מוסכם למהדורה השנייה של Traveller.
כמו שכתבתי, מסקרן.
אולי