• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז העדכון השנתי 2023 של Mongoose Publishing

mongoose2023.webp
כמו בכל שנה, Mongoose Publishing משחררת דו"ח שנתי על השנה שחלפה ועל השנה החדשה שלהם.
כמו בשנה הקודמת, הדבר העיקרי שמענין אותי הוא לא כל-כך המשחק שלהם, למרות שאני מאוד אוהב את Traveller ופאראנויה הוא גם משחק פופולרי, אלא הכיוון שלהם לחברה בבעלות והניהול העובדים שלה. זה ניסוי חברתי סופר מרענן, ומשב רוח חיובי בעולם שבו העשירים בעלי החברות רק מנסים לעשות יותר מיליארדים ולהילחם בעובדים שלהם (אילון מאסק *שיעול*) בטענת הכזב שכל החברה היא בזכות אדם בודד.

אז אחרי ההקדמה שלי, הנה הקישור לדיווח המלא:

בענייני משחקים אז השנה היו:
- עוד ספרים חדשים של Traveller כולל הרבה ספינות חלל ועוד סדרת הרפתקאות אגדיות על ה"עתיקים" - מודה שכבר יש כלכך הרבה ספרים לשיטה שזה די לאבד ידיים ורגליים.
- משקיעים מחדש במשחק של Shield Madains, שזה סוג של המיתולוגיה הנורדית פוגשת סייברפאנק.
- השיקו את המהדורה המרועננת של פאראנויה.

בשנה הבאה הם ימשיכו להשקיעו בכיוונים הללו ובמקביל מדברים על כיוונים חדשים. אחד הדברים המסקרנים שהם חזרו לדבר על רישיון קוד פתוח למהדורה השנייה של Traveller. למי שלא מכיר את הרקע, למהדורה הראשונה של Traveller היו המון ספרים צד ג', אבל כשיצאה המהדורה השניה מונגוז הגבילו את הרישיון, מה שגרם ללידה של קפאוס כתחליף שהתגלה גם כמאוד פופולרי. כעת, לפי התיאור, הם במגעים עם יוצרים צד ג' כדי לשחרר רישיון מוסכם למהדורה השנייה של Traveller.
כמו שכתבתי, מסקרן.
אולי golan2072 golan2072 יכול להרחיב.

בקצרה, יש כבר כמה חודשים משא ומתן על רישיון צד ג' ל-Mongoose Traveller 2022 Edition. המשא ומתן עוד לא הגיע לסיכום סופי, ואני ממתין לרישיון סופי ומחייב משפטית לפני שאוכל לחוות עליו דעה, כי הכל עוד יכול עוד להשתנות. אני אופטימי באופן זהיר בתחום הזה, כי יש לי כמה ספרים שאשמח להוציא גרסה שלהם ל-Mongoose Traveller לצד ספרי קפאוס שלי.

בקהילת קפאוס לא מתכוונים לוותר על מה שכבר יצא כקפאוס - הסוסים כבר עזבו את האורווה והשקענו בזה המון, המון, המון עבודה, אבל חלק מהיוצרים יוציאו חומרים חדשים, או גרסאות חדשות לחומרים קיימים, ל-Mongoose Traveller. זאת בהנחה שיהיה רישיון סביר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה