• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים הנשגבים

דאשרh

פונדקאי פעיל
שיטת הנשגבים/עולם הוזכרו הרבה ע"י חברי הפורום ובנוסף ספר המשחק יצא בעברית לפני זמן מה. כיוון שאני מחפש משהו חדש וממש לא בא לי לקנות ספרים באנגלית וגם בעקבות ביקורות טובות שקראתי, אני רוצה לדעת מהו עולם המערכה,על השיטה ואת דעתכם על הנשגבים כדי שאדע אם זה שווה.
:orc?:

אני חושב שכדאי להעביר את זה בכלל למשחקי תפקידים כללי, בגלל שכל מי שקורא פה כבר אוהב את אקזלטד (או עולם האפלה, אבל בכל זאת...), ואז לא תקבל תגובה אובייקטיבית.

בכל מקרה, אני מאוד אוהב את העולם של אקזלטד, קצת פחות את השיטה (למרות שהבסיס שלה טוב, כלומר שיטת הstoryteller של זאב הלבן שאפשר למצוא גם בעולם האפלה).
מצד שני, צריך לקרוא יחסית הרבה כדי להנות מהעולם, וזה יכול לקחת זמן (ולעלות טיפה על העצבים). אני חושב שכדאי (אם אתה מסוגל) לקנות דווקא באנגלית, משני סיבות:
- ההרחבות שיוצאות הן גם באנגלית, ואתה לא צריך לחכות שהן יצאו בעיברית
- עד כמה שהצוות המתרגם ינסה, אף פעם אי אפשר להעביר את אותה ההרגשה כשמתרגמים משהו לעיברית בגלל כמות המילים המצומצמת יחסית שיש בשפה העיברית. באקזלטד זה עוד יותר קשה, בגלל שמשתמשים בשפה מאוד גבוהה, כלומר הרבה מילים שאין להן מקבילות
בעיברית. מצד שני, זה גם טיעון בעד העיברית...

בכל מקרה, תקנה את זה, הספר הלבן לבד נותן לך להריץ משחקים, והעולם פשוט מדהים.

אה כן, זה עולם מאוד "אנימה" ומבוסס על תרבות יפנית/סינית/לטינית.
אתה יכול להוריד באתר של הזאב הלבן את ההרפתקה שכוללת את החוקים הבסיסיים כדי לבדוק מה דעתך. חוץ מזה, יש ערכת התחלה של המהדורה הראשונה (כרגע השנייה היא החדשה ביותר) שאפשר לקרוא שם על העולם קצת, שלא השתנה בין המהדורות.

תודה על התגובה DEXTER.
אני מעדיף לשמוע עוד תגובות של עוד אנשםי לפני שאני מחליט לקנות את הספר וגם לדעת עוד אז אני ינסה לכוון אתכם למה שאני רוצה לדעת:
מה הרעיון/קונספט של העולם?
ולמה הוא נחשב למשהו טוב?

דאשרh אמר/ה:
תודה על התגובה DEXTER.
אני מעדיף לשמוע עוד תגובות של עוד אנשםי לפני שאני מחליט לקנות את הספר וגם לדעת עוד אז אני ינסה לכוון אתכם למה שאני רוצה לדעת:
מה הרעיון/קונספט של העולם?
ולמה הוא נחשב למשהו טוב?
האווירה של הנשגבים היא אווירה של קטסטרופה- העולם שבור, אחרי סדרה של אירועים שהפכו אותו לצל חיוור של מה שהוא היה פעם. אפילו הצל החיוור הזה בדרך המהירה להכחדה ויש המון כוחות שעובדים יומם וליל כדי להשמיד אותו כליל.
לתוך עולם מתפורר נכנסים גיבורים אגדתיים שלא נראו על העולם כבר שלושת אלפי שנים ויכולים לשנות את גורל הבריאה לכאן או לכאן.

זה בממש ממש גדול.

למה הוא נחשב למשהו טוב? כי הוא כתוב מעולה לעומק ולרוחב, אפשר לשחק בו כל משחק מכל סוג שאני יכול לחשוב עליו, והוא מאאאאאגניב.

הוא נחשב למשהו טוב (בעיניי) בגלל עולם המערכה נפלא, שנותן אווירת אנימה ומאפשר לשחקנים לשחק גיבורי-על.
אני אישית מצאתי את השיטה מסורבלת ופחות טובה מזו של מו"ד - אלא אם משחקים בעולם של אקזלטד. כשיטה גנרית, היא גרועה.
וטרוניה נוספת שלי, שאחרי תריסר מפגשי אקזלטד, זה מתחיל לשעמם ואני מתגעגע למו"ד :) הוא לא מציע את המשחקיות החוזרת של מו"ד - שיש לי חבורה שאני משחק איתה כבר שמונה שנים ועדיין נהנה...

אני חייב לצאת חוצץ
נשגבים מבחינתי זה השיטה המרכזית שאני משחק כבר כ-3 שנים
היו לי מס' חבורות אחת נמשכה כשנתיים
אני מאוד נהנה, מהאווירה, מהסגנון השונה (אנימה בטירוף)
והכי אני נהנה כי כבר ממו"ד השתעממתי
למרות שיש מס' אפשרויות משחקיות
אני מרגיש שאני פחות נהנה מהרגשה מוכרת של הרפתקנים, מלא מפלצות מלא אוצר וכו'
באקזלטד אני הכי אוהב שיש המון גורמי כוח וכל אחד מהם רואה את המציאות בצורה שונה
ויוצא שאתה נלחם לא רק נגד ה"מפלצת" אלא גם נלחם נגד האידיאולוגיה שהיא מייצגת
ולכל קרב יש משמעות אדירה!! על מהלך העניינים, ואפילו על מה שחשבו השמיים שצריך לקרות
שוב אני חוזר שאין יותר קרבות סתם כי יש עוד מפלצת משוטטת
בקיצור אני מ-מ-ש ממליץ

אם ירשו לי גדולי שחקני אקזלטד אני אעז לסקור לרגע את העלילה הכללית והאווירה בנשגבים:

משחקים בבריאה, העולם של הנשגבים, מתמקדים בדמויות שהן לא פחות מנבחרות האלים אשר כוחם האלוהי מתגלגל חזרה אל הבריאה ומתגלה באנשים שהוכיחו את עצמם ראויים. בעולם שנשלט שנים אינספור על ידי משטר רודני של קיסרות דמי הדרקון רבי עוצמה, היכן שאלים קטנים יותר וקטנים פחות מתערבים בכל עת בחייהם של בני תמותה, מקום בו גבולות הבריאה היכן שהגיון ומציאות מתמזגים עם התוהו והדמיון מאיימים לנגוס עוד ועוד ביצירת הקדמונים ואדוני השאול זוממים להביא לצלילת החיים לתהום האבדון.

זוהי שיטה בהשראת כל סדרות הפנטזיה במדיית האנימציה היפנית או סרטי האקשן הסינים, בהם גיבורים בעת קרב כל הזמן בתנועה וכל שימוש בכח קסום מתבטא בהרבה אורות וזיקוקים. הכל מוקצן, גדול מהחיים ולא אנושי. הגיבורים והנבלים המוצבים כנגדם הם חצי אלים במהותם ונאבקים בקרבות הרי גורל, אפילו החלשים שבשורותיהם מחזיקים בעוצמות שלא שיערת שתשחק במו"ד.

אני בטוח שאחרים בפורום הזה ימהרו לספק את כל הקישורים וההסברים הדרושים על מנת שתוכל להתחיל את דרכך אל תוך הנשגבים.

ניטפוק, דמויות נשגבים זה לאו דווקא יותר חזק מדמויות במו"ד. כלומר, זה הרבה יותר חזק לדמויות מתחילות, אבל אלמינסיטר עדיין קורע את התחת לכל נשגב (מבחינת רמת כוח יחסית בעולם שלו)
אפשר להגיד שדמי-דרקון זה משהו כמו דמות דרגה 8-10 בהתחלה
סולארים זה משהו כמו 10-13 בהתחלה
אבל דמות דרגה 20 במו"ד מסוגלת להטיל אימה ולשנות את כל העולם כולו בצורה לא פחות מוצלחת מאשר סולאר אדיר.

ההבדל הוא, שבנשגבים, הדבר היחידי שאתה עושה זה לשנות את הבריאה. במו"ד אתה גם נאבק בהתחלה מול גובלינים :)

The oldman אמר/ה:
אבל אלמינסיטר עדיין קורע את התחת לכל נשגב (מבחינת רמת כוח יחסית בעולם שלו)

אולדמן, יש לי רק דבר אחד להגיד על זה...
HGD! :mrgreen:

(למי שלא יודע, זו הגנה מושלמת, ולכן חוסמת הכל. גם החלטות מנחה.)

The oldman אמר/ה:
Time stop :) (אה-הא יש את זה במו"ד !)

לא חוכמה להשתמש בדברים שלא מופיעים במכאניקה.
או שזה סוג של shaping effect ?

(וטכנית ,HGD יחסום גם את זה, בגלל ניסוח גרוע. מה לא היה ברור ב'מושלם'? :) )

ונוקס: תלוי למה אתה מתכוון. חוקית, אי אפשר לחזור אחורה בזמן. אבל בהחלט יש מקום למשחקי "פלאשבק" מהעידן הראשון.
זה יכול להיות אפילו נחמד לשחק את מי שהיית פעם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה