• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים הנשגבים: שדים וחידוש מהות בבריאה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא pitfiend
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

pitfiend

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
האם שדים מסוגלים לחדש מהות כאשר הם שוהים בבריאה?

השאלה בעלת חשיבות גבוהה למערכה אותה אני מריץ, והרי השיקולים לכאן ולכאן:

מצד אחד אביסאלים ורוחות אינם מסוגלים לחדש מהות מחוץ לשאול (עולם המתים), ונשגבים אחרים אינם מסוגלים לחדש מהות בשאול - מה הקשר בין השאול למלפיאס? אין, אבל זו רק דוגמא להקבלה.

מצד שני לא ייתכן ששדים המזומנים לעיתים לתקופות של עד שנה של שירות בבריאה עבור המזמן לא יוכלו לחדש את המהות שלהם, גם ככה ההתגשמות שלהם עולה להם הון עתק של מהות, אז גם שלא יהיה ביכולתם לחדש את אותה מהות אבודה אומר שככל שיעבור הזמן וירבו הקרבות בהם ישתתפו יהיו פחות ופחות יעילים.

בהחלט יכולים.

"פלאפית", שדים אינם זרים לבריאה כמו שאלמתים זרים לבריאה. במשך זמן די רב הם היו חלק ממנה (והם למעשה, היוצרים שלה), וזה ניכר גם ביכולתם לעצב את המהות ה"חיה" בצורה של קסמים (שמקורם, למעשה, מהיוזים) ולא נקרומנסיה.

"מכאנית" אין שום דבר אשר מציין (בניגוד לציון הברור לגבי אלמתים) ששדים לא יכולים לחדש מהות בבריאה, לא במהדורה הראשונה ולא בשניה.

PeskyTiger אמר/ה:
"מכאנית" אין שום דבר אשר מציין (בניגוד לציון הברור לגבי אלמתים) ששדים לא יכולים לחדש מהות בבריאה, לא במהדורה הראשונה ולא בשניה.

אני נוטה להסכים, ואם זאת, האם חרשת על הספר Books of Sorcery Volume 5 - Roll of Glorious Divinity II שאתה יכול לקבוע את הטענה הנ"ל בוודאות?

pitfiend אמר/ה:
PeskyTiger אמר/ה:

אני נוטה להסכים, ואם זאת, האם חרשת על הספר Books of Sorcery Volume 5 - Roll of Glorious Divinity II שאתה יכול לקבוע את הטענה הנ"ל בוודאות?
אני חושב שכן .
סרקתי את כול הפרק על נתוני שדים וחוץ מפסקה שאומרת שהמהות שלהם זהה למהות של אלים ,חוץ מכמה שינויים חשובים שבאותה פסקה לא מצאתי דבר על חידוש מהות ,לכן מן ההגיוני שהם מחדשים מהות כרגיל בבריאה .

לדעתי שדים לא יכולים לחדש מהות מחוץ למאלפיאס! מכוון שאם כן זה אומר שהדמות שלי מתה
אז פלאפית אני קובע שזה לא הגיוני

נהדר איגולס..
והוא צודק גם,שדים יכולים לחדש מהות בבריאה,כי האנרגיה שלה במקור באה מהם,אין שום חומר סותר,הם לא נמצאים במלפיאס בגלל שהם לא מסוגלים להתחדש בבריאה,אלא בגלל שזהו כלאם הנצחי.
יוניון,אתה יכול לקבוע כמה שתרצה,הזאב הלבן קבעו שכנגדך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה