• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים הנשגבים-אבל לא ממש

טוב, רציתי להביע רעיון, שעלה בעיקרון לאחר שמישהו (בפורום של ויגיימס) הציע פעם ליצור שיטה זהה לנשגבים, בעולם של האנימה האווטאר, בלי נשגבים שמיימים, ועם צ'ארמים יותר "יסודניים", בזמן האחרון סיימתי את את החמישיה השניה של הסדרה אמבר, ועלה לי רעיון-
איזה עולמות שונים ומשונים, שבהם אנשים יכולים להישתמש במכאניקה של הנשגבים בצורה דיי ישירה (כלומר בלי הרבה מאד שינויים), גם אם לא בעולם.
אז קודם, כול לפני שאתם זורקים אלפי שמות של מאנגות אנימות ושאר מרעין ובישין, לפי דעתי אנימות כאלה ואחרות לא מתאימות, אלא אם יש בהן טוויסט מעניין (כמו זה של האווטאר- רק דמי דרקון, וכו'), אז הינה הרעיונות שלי-
קודם כול, הסדרה אמבר, שמתארת את נסיכי אמבר, שהם בערך סוג של שליטי הממלכה שממנה נגזרים כול היקומים, בכול המיימדים, והם נעים בינהם בחופשיות.
דבר שני חשבתי גם על משחק של סאראטן ופיטרינים, מהספר מחזור שער המוות, מדובר במשהו שאני לא אספר עליו יותר מדיי מתאמי ספויילרים.
---
בעיקרון, טכנית, אלו הרעיונטות ה"פרקטיים" שעלו לי-
באמבר אלו הנסיכים המייצגים בעיקרון כול קאסטה, אם כי לא צריך אפילו לחלק את זה לקאסטות אולי, אלא ל8-10 יכולות מועדפות...
קורווין, הוא סוג של שחר, וגם אריק ובנידקט, ורוב הגברים בעצם
בלייז, הוא דיי זנית, וגם ג'וליאן ודיידרה
ראנדום, הוא לילה וגם בנו מרטין, וגם קיין
בראנד, ופיונה, - דימדומים
לאוולה- ליקוי חמה.

גם ממלכת בתוהו יש את כול הקאסטות אני מניח, אם כי רובם גם מתמחים בכישוף בגלל סגנונו של הלוגרוס...
----
בנודע לאווטאר, היית משנה את זה בצורה כזאת, שהמתעלי יסודות יהיו בעצם דמי דרקון בעלי שליטה ביסוד בצורה יותר ישירה, העלמת יסוד העץ, והפיכת גיבורים בני תמותה לנשגבים ארציים שפתחוים בפנים תעצומות מצויינות בלבד (הימנעות מדימום, והכנסת היראויות רבה).כול המאנה של כולם תהיה אישית, או שבעצם לא תהיה היתגשמות אנימה עד לרמת תיעול מאסיבית ביותר (כול השפעות האנימה עולות שלב, נגיד השקעתי 8-10 מאנות אז האנימה תזהר כאילו השקעתי 7-4 מאנות, נגיד השקעתי 16+ מאנות זה יחשב כאילו השקעתי 11-15 מאנות וכו'), גם מתאמי זה שאין קאסטה, אבל ניתן לעשות כול מיני עיניים רושפות או קעקועים זוהרים, או אבק/עשן מתערבל סביבך...
-----
משחק של סארטאן ופיטרין יתאפיין בהרבה כשפים, וחוץ מזה הם הלחמים בצורה מגניבה למדי רני חייב לציין, לא כמו אקזלטד אבל בהחלט לא זכורים לי תיאורים משעממים....

מה דעתכם?/יש לכם עוד רעיונות לעולמות מערכה שישתמשו בשיטה, או בעיקרון רעיונות לפיתוח הרעיון (אני מחכה לספר למנחה בעברית ואז אוכל לגעת יותר על המאכנקה של דמי דרקון...)

היה לי דיון על זה עם taleofsorrow. המסקנה היא כזו:
את אוואטר לא הייתי עושה בנשגבים. הקונספט של צ'ארמים פשוט לא מתלבש על אוואטר כמו כשצריך. כן, זה נראה דומה עם אמנויות לחימה ויסודות, אבל פה מתחיל ונגמר הדמיון.
בשביל אוואטר הייתי לוקח את M&M. או BESM. או HERO. כל דבר שיש בו כוח בסיסי של "שליטה ביסוד".

או חופשיטה...
בתאכלס, הכי טוב חופשיטה. זה פחות מגביל ויותר נוח ונעים, ואתה לא נמצא בתחרות מתמדת עם מספרים..

כן ניסיתי להשתמש באלמנט של ה-bending באווטאר (תרגמו את זה "כשפות" אם אני לא טועה) בעולם מערכה אוריאנטאלי שבניתי ויצא מגניב למדי, אבל אני לא רואה איך זה יכול להכנס לשיטה מסודרת.

כנ"ל לגבי אמבר. אני חושב שהשימוש בשיטה לאמבר הוא לא מתאים...

תשאירו את הנשגבים לנשגבים :P

יכול בכיף. בM&M זה ממש פשוט אפילו. (אני מניח שבכל שיטה מוכוונת אפקטים).

יש כוח מובנה של שליטה ביסוד , עם מערך כוחות אלטרנטיבים שמוצע ומספק כמעט אחד לאחד את כל מה שהם עושים בסדרה.
למשל שליטה ביסוד (אדמה) נותנת טלקנזיס לאדמה, עם מערך אלטרנטיבי של יצירת חפץ [קירות], התחפרות , כליאה [בכלוב אבן, נגיד] וחישת תנודות. ואפשר להוסיף עוד כוחות מתאימים בקלות.
Metalbending? סבבה. שליטה בברזל , טווח מגע.

עם אמבר זה יותר בעיתי. מה שהם עושים לא מוגדר בדיוק. אולי כוח יצירה והתמרה מאוד חזק.

אמבר (לדעתי) זה או חופשיטה, או השיטה הייעודית, שהיא די דומה לחופשיטה. כמו שנאמר, זה פשוט לא עולם של משחקי-תפקידים לדעתי.
מחזור שער המוות - הנשגבים לא טוב. הנשגבים זה שיטה אפית, מחזור שער המוות זה לא עולם אפי.

ורק לתרום משהו כן חיובי- פעם ראיתי, לפני המון זמן, גרסה מודרנית (בעולמנו אנו) של הנשגבים - משהו כמו סופר גיבורי על. תחשוב שבמקום עולם האפלה, מציאות מקבילה שבה יום אחד מתעוררים בקרבנו נשגבי שמש, עם צ'ארמים מתאימים כמובן :)

שיטת המשחק שיצאה לאמבר אינה כוללת שימוש בקוביות, כך שהיא "מתקרבת" לסגנון החופשיטה, אך עם מכניקה פשוטה וכייפית.
אם מנסים לשלב את כיפוף המציאות של אמבר יחד עם השימוש בתעצומות, מקבלים את ספר החוקים לפראא :lol:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה