• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המלצות למשחקי תפקידים

וושו? קראתי אותה, שיטה די טובה אבל הבעיה היא שהיא יותר לבלעי דמיון פרוע-
אם לדוגמא משחקים בקבוצה שבה יש אנשים עם הפרש עצום בכמות הדמיון (או שפשוט לא אוהבים את כל התיאורים כי זה איטאי מדי לטעמם) אז זאת בעיה...
וזה שכל הנשקים אותו דבר בנזק זה פשוט... פשטנות אני מבין, אבל לפחות טיפה היגיון בסיסי (אגרוף ורובה אותו הנזק?!)

מה אתם חושבים יותר כדאי, פנדרגון מהורה 4 או 5?
לפי מה שאני יודע מהדורה 4 יותר יקרה (180 שקל בפריק+דמי משלוח, לעומת 36 דולר סה"כ עם דמי המשלוח באמאזון),
ולפי מה ששמעתי קיצצו מהמשחק במהדורה 5 את האפשרות להיות קוסם (כי הקסם היה מסורבל מאוד)
וגם קיצצו מהמשחק כמה דתות ואפשרויות לשחק אביר ממקומות יותר אקזוטיים...
עשו את זה בשביל להיות יותר ממוקדים אבל לי זה נראה כמו חיסרון, מה אתם חושבים?

ולגבי שיטות אקשן- יש למי שהוא רעיון לשיטת אקשן מגניבה עם מסגרת יותר ברורה משל וושו פרט לפנג שואי?

כמו שאמרתי, אקזלטד זה אנימה ,
כשדיברתי על שיטות אקשן התכוונתי למשהו יותר בסגנון
ג'קי צ'אן/ברוס לי/ג'ט לי
אני רוצה גם את אקזלטד אבל אני גם רוצה שיטת אקשן טובה,
ו-וושו לא מתאימה כי פשוט המסגרת שלה ממש מטושטשת

מצד אחד אתה בא ללא ידע על שיטות, ומצד שני אתה מספר לנו שאקזאלטד היא שיטת אנימה? מה? בקצרה - לא. יש שם המון מקום לברוס לי וג'קי צ'אן, ועוד מספיק מקום לברוס לי וג'קי צ'אן על סמי הזיה ומרתון של שתיקת הכבשים ויובל המבולבל.

אני יודע שאקזלטד זה אנימה כי קראתי אותה ברפרוף בחנות וגם שמעתי עליה

והתכוונתי לברוס לי/ג'קי צ'אן בעולם האמיתי,
עם קונג פו ורובים וסכינים ונוצאקות (או בתקופת ימי הביניים גם חרבות וחניתות ועוד)

ואף אחד עוד לא ענה לי:
מה זה מיומנויות הdreaming והdream lore בקתולהו ארצות החלום?,

מה אתם חושבים על ציינג'לינג? (נשמע קצת עלוב כל הקטע של "נחטפתי, נמלטתי ועכשיו אף אחד לא מכיר אותי")

מי שהוא מכיר שיטות אקשן סטיל סרטי קונג פו פרט לפנג שואי ו-וושו?

ומה עדיף,
פנדרגון מהדורה 4 או 5? (אני יודע על כמה שינויים קלים בחוקים ושקיצצו מהמשחק את האפשרות להיות קוסם וגם כמה דתות ומצאים יותר אקזוטיים, מצד שני לקנות את מהדורה 4 מפריק הרבה יותר יקר מלקנות את מהדורה 5 מאמאזון)

מעולם לא שיחקתי אקלזטד בצורת אנימה ואני לא מתכוון לעשות זאת. אצלי זה תמיד נראה כמו סרט אקשן-ג'ט-לי-צ'או-יאן-פאט מגניב ומטורף עם פעלולי חוט. אבל אם אתה מתעקש ללכת עם הראש בקיר, תהנה.
אני יכול להגיד לך שיש אפשרויות אקשן בD20 MODERN, אבל הן שוות לפיסת הצואה לעומת אקזלטד.

אבל העולם של אקזלטד הוא סגנון אנימה, לא?
כל ההילות והפיצוצים והנשקים הענקיים....

או שהחלפת את העולם? זה באמת יוצא טוב ככה אבל זה קצת יותר מדי עבודה לטעמי...

חוץ מזה, שמעתי על שיטה מגניבה בסגנון קונג פו שמתרחשת במאה הרביעי בשם weapons of the gods, מי שהוא מכיר? מה דעתכם?

בנאדם, מה יש לך נגד משחקים-שמזכירים-בצורה-מרוחקת-ואולי-מושפעים-מ-אבל-ממש-לא-קשורים-לאנימה? אקזלטד זה פשוט מגניב, נקודה, וזה ממש חבל לפסול אותה רק בגלל שזה נשמע לך כמו משהו שלא מתאים בדיוק כירורגי לסוג המשחק שאתה מחפש (משחקי קונג פו, איזה מן הגדרה זו? יש הרבה, ואקזלטד הוא פשוט הכי טוב!)

פלאפי, חד וחלק, אקזלטד זה אנימה. כמובן, זה לא אנימה כמו פוקימון, אבל זה בהחלט באווירה של אנימה. תסתכל גם על הציורים בספר, שמאוד מזכירים ציור של אנימה, כשאתה יכול לראות בספרי WW אחרים שהציורים הרבה יותר מציאותיים (לפחות ממה שראיתי בWoD).

הקטע הוא שזה רק חלק מהאוירה, שהאוירה כולה כוללת גם הרבה מגניבות, קונספירציה, פוליטיקה וכו' וכו', ואפשר לזרוק לפח חלק מהאלנמטים והמשחק יהיה עדיין מהנה.

פלאפי אמר/ה:
בנאדם, מה יש לך נגד משחקים-שמזכירים-בצורה-מרוחקת-ואולי-מושפעים-מ-אבל-ממש-לא-קשורים-לאנימה? אקזלטד זה פשוט מגניב, נקודה, וזה ממש חבל לפסול אותה רק בגלל שזה נשמע לך כמו משהו שלא מתאים בדיוק כירורגי לסוג המשחק שאתה מחפש (משחקי קונג פו, איזה מן הגדרה זו? יש הרבה, ואקזלטד הוא פשוט הכי טוב!)
אני לא פוסל את אקזלטד,
אם תסתכל טוב תראה שהיא ברשימה שלי,
אני פשוט רוצה בנוסף אליה משחק בסגנון סרט אקשן שמתרחש בעולם המודרני
(סרטי אקשן בימי הביניים והעתיד אני יכול כבר לעשות עם השיטות שכבר יש לי על המדף- או יותר נכון על הכיסא....)

מה דעתך קודם לנסות טוב את אקזלטד לפני שאתה מחפש עוד דברים? אני די בטוח שאתה לא הולך לשחק מערכות שלמות בכל מה שאתה רוצה לקנות (זה וואחאד רשימה), אז חבל סתם לקנות הרבה. תקנה משחק אחד, תשחק אותו ותהנה ממנו, ורק אז אם יישעמם, תעבור הלאה.

לא שיחקתי אקזולטד אף פעם, אולי זה באמת טוב כמו שאתם אומרים אבל:

1. אני לא מת על הרעיון. אני מעדיף משהו קצת יותר רציני ומתון.

2. יותר חשוב-השיטה. שוב, אני לא מכיר כלכך את שיטת ק10 הזאת (ק10 <> R&K )
, והרעיון הכללי של "הצלחות" ממש לא נשמע לי...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה