• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר 1 פאת'פיינדר 2 המדריך המעודכן של טרנדור (2025) לכל נתיבי ההרפתקאות

לפני כמה חודשים טרנדור פרסם את המדריך המעודכן שלו לכל נתיבי ההרפתקאות של פאיזו - 44 במספר.
זה משאב נהדר, שגם סוקר את כל הנתיבים וגם מדרג אותם הן לפי הדירוג של טרנדור והן לפי סקר שהוא ערך.

כמובן שדירוגים זה דבר לא אמין בהכרח, וגם הוא מדבר על זה. זה גם סובייקטיבי וגם יש הטיות מובנות, כמו למשל נתיבי הרפתקאות פופולריים יותר - אחת ההטיות למשל במדריך החדש הוא שנתיבים עתיקים למהדורה 3 זכו בדרוכים ממש גבוהים.
ההסבר שלו, הוא שמי שדירג זה בעיקר מנחים וותיקים ומנוסים שאוהבים אותם - כי אלו הרפתקאות שאין ממש דרך להשיג אותן היום יותר (למשל Age of Worms שיצא במגזין דרגון במקור)

אישית יצא לי להנחות במורדי הגיהנום עד ההרפתקה הרביעית ואני עכשיו מתחיל את ההרפתקה השלישית של עליית שרי הרונות. אני מסכים עם הדרוג הגבוה שלהן.
אבל זה מעלה עוד נקודה - אני מניח שכמות האנשים שהנחו יותר מ 3-4 נתיבי הרפתקאות היא ממש זעומה באופן יחסי…
לכן אני ממליץ גם לקרוא ולהתייחס לדרוגים במדריך היותר ישן

מגניב! אהבתי מאוד את המדרג הקודם שלו, ונראה שהמדרג החדש והמעודכן מבוסס על מצביעים רבים יותר וביקורות רבות יותר.

לגבי כמות האנשים שהנחו או ששיחקו יותר מ-3-4 נתיבים – אם הסדר נערך בתוך הקבוצות הפעילות המעורות בנושא וה"כבדות" יותר, לא מן הנמנע שהוא הצליח להגיע לכמה עשרות אנשים כאלה, אולי אפילו מאות. מצד שני, זה גם מגדיל את הסיכוי להצבעות מצד אנשים שלא באמת שיחקו בנתיב מסוים, או השפעה על הצבעה דרך מה שאנשים שמעו על הנתיב ולא מתוך חוויה אישית.

על המדרג עצמו אין לי המון מה לומר – רק שמקריאה שלה, קללת כס הארגמן ממש overrated לטעמי. לא מבין איך היא תמיד מגיעה גבוה כל כך בסקרים, מלבד יח"צ כנתיב גריטי ואדג'י שיצא ממש לפני מהדורה 4 "שהיא לילדים".

יש בסוף טבלה עם כמות המצביעים לכל נתיב הרפתקאות.
Abomination vaults הוא עם הכי הרבה, 400 אם אני זוכר נכון. נתיבי ההרפתקאות העתיקים עם כמה עשרות בודדות. דרך אגב AV בעצמו לא זכה לדירוג גבוה על אף מספר המצביעים הגבוה.

שלושה נתיבי הרפתקאות שעוררו את הסקרנות שלי הם:
- For the Crown שנשמע ממש מעניין ולא היה על המכ״מ שלי.
- Season of Ghosts שגם לא ממש היה על המכ״מ אבל זוכה לשבחים מקיר לקיר כולל המלצה של לא לקרוא על הנתיב כדי לא לספיילר אותו…
- ולבסוף Seven Dooms for Sandpoint שכן שמעתי עליו והוא נשמע ההמשך הכי מוצלח לעליית שרי הרונות.

בנוגע לקללת כס הארגמן - בזמנו כשחיפשתי נתיב הרפתקאות עירוני הוא התמודד מול מורדי הגיהנום. בסוף מורדים לקח כי אפשר היה לסיים אותו אחרי ארבע הרפתקאות.
אבל כיום, יש סיכוי לא רע בכלל שאריץ אותו אחרי עליית שרי הרונות, לפחות את זוג ההרפתקאות הראשונות.
לפסול את הדעה של מאה פלוס מנחים שדרגו אותו כנתיב מצוין, בגלל שלטעמך הוא גריטי ואדג׳י זו אמירה די שטחית - בייחוד שלא חסרים נתיבים אחרים באותו סגנון שזכו לדרוג נמוך….

לא כתבתי שאני פוסל אותו בגלל שהוא גריטי ואדג'י, אלא שהעובדה שהוא כזה בעיני הגבירה את ההייפ סביבו (לצד העובדה שהוא "הקמפיין העירוני הראשון בגולריון", ואני אגב מסכים עם הביקורת ששתי ההרפתקאות שמחוץ לעיר מרגישות לא קשורות).
- For the Crown שנשמע ממש מעניין ולא היה על המכ״מ שלי.
כן, על הנתיב הזה אפילו לא הסתכלתי ורק ידעתי שהוא קיים. הפתיע אותי לראות את הדירוגים שלו כאן.

תודה על הפרסום. אני אוהב את הרשימה שלו, גם אם אני לא מסכים עם כל דבר ודבר (לדעתי ההרפתקה הטובה ביותר ב-Agents of Edgewatch היא הרפתקה 3, למשל…)

קראתי את War for the Crown בזמנו. הוא נתיב מבריק עם מספר הרפתקאות חזקות במיוחד (אני חושב שהשנייה היא המוצלחת ביותר, של Richard Pett שהוא הכותב האהוב עלי של פאיזו, אבל יש גם טובות אחרות). הוא גם מרגיש מהודק מאוד - Crystal Fraiser המצוינת הייתה האחראית עליו בכללותו ועשה עבודה מעולה בתיאום ובהכוונה של כל הכותבים. לדעתי היא העורכת שעשתה את העבודה הטובה ביותר מבין כל עורכי נתיבי ההרפתקאות, הרבה יותר מכותבים ותיקים אחרים שכשלו בתפקידים (אני מסתכל עליך, Agents of Edgewatch).

התוצאה היא שבניגוד לנתיבים רבים, שינוי המטרות בהרפתקה 5 ו-6 מרגיש טבעי יותר וזורם טוב יחסית עם הסיפור, ושבאופן כללי - יש סיפור מתפתח באופן טוב (ועדיין אפשר לחתוך בסוף הרפתקה 4 בלי שום בעיה אם רוצים קמפיין קצר יותר).
אפילו ההרפתקאות החלשות יותר, כמו הרפתקה 3, טובות יותר מרוב ההרפתקאות בנתיבים האחרים.
הוא גם מצטיין במתן חופש עצום (שוב פעם בעיקר בהרפתקה 2 אבל באמת שסה״כ לאורך כל הנתיב) ובאפשרות לפתור חלק מכובד מהאתגרים ללא קרבות.

יש לו כמובן חסרונות, כמו לכל נתיב אחר - הזכור לי מכולם הוא שזה מרגיש מאוד אמריקאי. אחד מהנבלים המרכזיים מרגיש כמו קריקטורה מוחצנת של הרפובליקני הלבן הזקן בן ה-70 ששונא מיעוטים, נשים וכו׳, ועומד בניגוד למועמדת שבה החבורה תומכת, שמייצגת בגדול את ערכי המפלגה הדמוקרטית בארה״ב ואת כל מה שטוב בעולם (וכמובן שהמציאות מורכבת יותר מתמונות חד צדדיות לטובת כל צד שהוא). אבל אלו דברים ברי תיקון יחסית בקלות, וקל להביא להם קצת יותר עומק ומוסר אפור במקום תמונה לבנה או שחורה.

החיסרון השני הוא שמדובר בפת׳פיינדר 1 על כל מעלותיו ומגרעותיו. אבל אני חושב שיש המרה לא רשמית של (רוב?) הנתיב למה׳ 2 בדיסקורד של פת׳פיינדר.

תודה על הפרסום. אני אוהב את הרשימה שלו, גם אם אני לא מסכים עם כל דבר ודבר (לדעתי ההרפתקה הטובה ביותר ב-Agents of Edgewatch היא הרפתקה 3, למשל…)

בתור מי שכן שיחק כמה וכמה נתיבים, אני מצפה גם לדירוג שלך😉

תודה על הדירוג והסקירות! שוקל להריץ איזשהו נתיב הרפתקאות בפראיפיינדר, ואראה פה מה כדאי.
אחרי שתתכוונן על נתיב, תגיד ואשמח לעזור בהמרה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
סשן רווי אימה מזוויעה מבית היוצר של "אימה על האוריינט אקספרס"
שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
יש קבוצה חדשה! והפעם במהדורה חמש.
חזרה