היה זה יום גשום וסוער. נקישותיהם של טיפות המים נשמעו על גג הבית. דיירי הבית ישנו במיטותיהם, מוגנים בבטחה. גם החתול ישן במיטתו.
דמות קטנה נכנסה דרך החלון. גודלה כגודל כף יד. לגבה היה קשור שק קטן. היא החזיקה חפץ חד בכל יד וטיפסה בעזרתם מטה במורד הוילון. כשהייתה מספיק קרובה לקרקע, היא התנתקה ממנו וצנחה מטה, נוחתת על שתי רגליה.
לפתע, משהו תפס את עינה. הייתה זו שמיכת בד דקה שהייתה תלוייה בתוך הארון, שהיה חצי פתוח. הלקחנית רצה בשקט את הארון ונכנסה לתוכו. השמיכה הייתה תולייה מעליה, כפליים מגובהה. היא חשבה לרגע, ואז החלה לטפס על הקיר הפנימי של הארון. תחילה היא זינקה על מסמר שלא ננעץ כראוי ונעמדה עליו, ואז נאחזה באחד אחר ומשכה את עצמה מעלה. כשהיא נעמדה עליו, היא שלפה חבל וקרס וקשרה אותם זה לזה. היא השליכה אותם קדימה. קרס התעופף לעבר הבד, אך צנח מטה. הלקחנית חשקה שיניים וניסתה שוב, והפעם הקרס ננעץ. אז, בזהירות, היא משכה לעברה את הבד הכבד. כשהיה משפיק קרוב אליה, היא תפסה אותו. לפתע, היא מעדה ומצאה את עצמה תלויה ממנו, רגליה כעשרים סנטימטרים מהקרקע. בזהירות, היא טיפסה מעלה ונאחזה בחוזקה בקרס שהשליכה. כשייצבה את עצמה, היא קרעה בזהירות חתיכה מהבד ואז ניתקה את הקרס ונפלה. הנפילה הייתה גבוהה, אבל לא גבוהה מדי. היא הכניסה את מה שלקחה אל השק.
ברוכים הבאים למשחק הפורום הראשון שלי, הלקחנים! המשחק מתרחש בעולמם הקסום של הלקחנים, אנשים קטנטנים המתגוררים בבתיהם של בני אדם וחיים מחפצים שהם לוקחים, כאלו שעוזרים להם, אבל שבני האדם לא ירגישו בחסרונם. הלקחנים הופיעו לראשונה בשנת 1952 בספרה של מרי נורטון הלקחנים ושוב ב2010 בעיבוד האנימציה של סטודיו ג'יבלי (מי שמכיר אותי יודע שאני ממש ממש אוהב את סטודיו ג'יבלי). את הספר קראתי כשהייתי בגיל עשר, ואת הסרט ראיתי ממש לפני כמה ימים, ואז עלה לי הרעיון, מה אם אני אריץ משחק לקחנים? הרעיון כל כך הדליק אותי שמיד ישבתי התחלתי לכתוב את המכניקה וההרפתקה, וכעת הוא מוכן להרצה.
הרקע למשחק
אתם משחקים משפחת לקחנים שלאחר שביתה הקודם התגלה בידי בני אדם, נאלצה לעבור דירה לבית אחר. אחרי כמה שבועות של מסע וחיפושים, גיליתם בית גדול ויפה באזור כפרי וכעת, משימתכם היא לבנות שם את ביתכם הקטן. אך אין זו משימה קלה. עליכם למצוא מקום נוח ומוסתר מבני האדם הגרים בבית, כמו גם מחיות המחמד שלהם. להשיג אוכל ומים, עץ כדי לבנות רהיטים, בד לכריות, שמיכות, סדינים ווילונות, זכוכית לחלונות, ועוד. במהלך המשחק יהיו לכם משימות שונות כגון מציאת מקום לבניית הבית והשגת חפצים שונים, אותם תבצעו תוך כדי שאתם מנצלים את כישורי הלקחנות שלכם כדי להתנייד בבית הגדול ולהיזהר מבני אדם ושאר יצורים לא רצויים, כגון חתולים, עכברושים וחרקים.המכניקה
השיטה שכתבתי למשחק דומה לשיטת "עולמות פראיים" אבל פשוטה בהרבה, ואין בה שום ידע מוקדם שצריך לדעת. יש בה רק את הדברים הבסיסיים שצריך כדי לשחק.בניית דמות
את הדמות שלכם אתם תבנו בשלושה צעדים פשוטים.1. בחרו לדמות שם ואופי. החליטו גם מה התפקיד שלה במשפחה (אב, אם, ילד בוגר או צעיר). תבחרו בהתאם לשאר הקבוצה, כך שיהיו כל התפקידים.
2. בחרו מיומנויות:
כל דמות מתחילה עם ק4 במיומנויות הבאות: התגנבות, הסתתרות, טיפוס וריצה. יש לה 8 נקודות להשקיע במיומנויות, כשכל נקודה מעלה מיומנות בסוג קוביה אחד, עד ק12. הנה רשימת המיומנויות האחרות (מותר גם להמציא כאלו משלכם):
חוכמת בני האדם: חשוב להכיר את יצורי האדם. לדעת מה הם אוכלים, מתי הם הולכים לישון, באיזה חדרים הם מאחסנים מזון ואיך לא להיתע במלכודת עכברים. ידע כזה יכול להיות שימושי.
אקרובטיקה: לזנק, לקפוץ וללכת על חבלים דקים, כל אלו חשובים מאוד כדי להתנייד בבית.
לחימה: מבני האדם מסתתרים לרוב, אבל לא חסרים בבית אויבים מכל מיני סוגים: עכברושים וחרקים נפוצים ביותר בסביבת הבית, ולעיתים אתם גם עלולים להיתקל בטעות באיזה חתול פרוותי וזועף, שבהשוואה אליכם הוא דרקון וכלב שהוא לא פחות מטראסק. ניתן לקחת רמות במיומנות זו רק אם יש ברשותכם נשק (ראו חפצים בהמשך).
מלאכה: במלאכה משתמשים כדי להתעסק עם מכשירים מכניים, להכין ולקשור חבלים, לבנות חפצים וגם סתם להכין ארוחת ערב.
פריצה: לפרוץ מנעולים, להשתחל מבעד לחלונות או אפילו סתם להזיז בריח גדול, כל אלה יכולים להיות מאוד נחוצים.
ריפוי: חבשית פצעים תמיד מועילה למשפחה.
שכנוע: במידה ותתקלו בלקחן אחר או אפילו במקרה הנדיר של שיחה עם האדם, כדאי שתהיו מסוגלים לנהל שיחה שתוביל לתוצאה המועדפת עליכם.
3. בחרו שלושה חפצים התחלתיים. חפצים יכולים להיות סתם לשימוש בסיסי, כגון פנס, מחבת או עיפרון, אבל גם יכולים לסייע במכניקה. דרך אחת היא כנשק. דמות עם נשק יכולה לקחת רמות בלחימה, ונשקים שונים עושים דברים שונים. אמנם אין לכך תמיכה מכאנית, אבל ברור שעם קשת יורים וסכין חותכים. כדאי לבחור כלי נשק לא אקזוטי, משהו שהגיוני שיהיה לכם. דרך טובה לבחור נשק כזה היא לבחור חפץ קטן שעבורכם הוא נשק, כגון וו תפיסה או סיכה, אבל ניתן גם לבחור נשק אחר כגון קשת או חנית, כל עוד הוא עשוי מחומרים שיש לכם.
דרך אחרת היא לסייע למיומנויות בהקשר ספציפי. לדוגמה, עם יש לכם וו נעיצה, תוכלו להשתמש בו כדי להעלות באחד את קוביית הטיפוס כאשר אתם מטפסים על וילון, אבל לא על חבל.
מכניקת קרב
לכל דמות או דב"ש יש הדיפה, השווה ל2 ועוד חצי מקוביית הלחימה שלה (אם אין לה לחימה, ההדיפה היא שתיים) כאשר היא מותקפת היריב מגלגל לחימה, ועם הוא עבר את ההדיפה הוא פוגע וגורם פצע אחד. לכל דמות יש 3 פצעים לספוג לפני שהיא מתה/גוססת. אין יוזמה, סדר התורות בקרב הוא מי שכותב קודם.זכרו! אתם משפחת לקחנים זעירים, לא לוחמים. במקרים רבים הבריחה עדיפה על הלחימה! כדאי להיכנס לקרב רק אם חייבים.
פציעה מחוץ לקרב
במידה ונכשלתם כישלון קריטי בבדיקה שדורשת סיכון מסוים, המנחה עלול לתת לכן פצע. לדוגמה, לירה מנסה לטפס על רגל שולחן על מנת להגיע אל קערת הסוכר. דירוג הקושי הוא 4.השחקנית של לירה גלגלה 1, ולכן לירה נופלת אל הרצפה ונפצעת ברגלה. השחקנית שלה מסמנת פצע אחד. אם היא הייתה מגלגלת 2, היא לא הייתה מצליחה לטפס על השולחן, אך גם לא נופלת.
פז
בכל יום משחק יש לכם 3 נקודות פז, המאפשרות גלגול חוזר של קוביה. התוצאה השניה מחייבת, גם אם היא גרועה מהראשונה. אסור להשתמש בפז בכישלון קריטי (1)התפוצצות קוביות
כמו בשיטה הרגילה של עולמות פראיים, אם גלגלתם בקוביה את התוצאה המירבית, אתם מגלגלים אותה שוב ומוסיפים לתוצאה הקודמת. כך ישנו סיכוי קטן להצליח בפעולה מורכבת גם אם איניכם מוכשרים דיו לביצועה.וזהו. כל השאר הוא סיפור. למעשה, המשחק יהיה ברובו רולפליי.
פרטים טכניים ואחרים
- מכיוון שגם אני די עסוק, הדרישה תהיה הודעה פעם בשלושה ימים. אם לא תענו, אני פשוט אמשיך את הסיפור ואתם תפסידו את הפעולה שלכם, מה שיהיה חבל.
- אני מבקש שתשלחו כאן את הדמות שלכם עד סוף, בעוד חודש בדיוק. כל מה שצריך הוא את שלושת הדברים המצויינים לעיל. שם ואופי, מיומנויות ושלושה חפצים. המשחק מיועד לארבעה שחקנים, אבל אם כבר נרשמו ארבעה ואתם ממש רוצים, אני אהיה מוכן להתגמש לחמישה.
- במידה ולא הבנתם משהו במכניקה או אם אתם רוצים להוסיף לדמות משהו אבל לא יודעים אם מותר, תכתבו לי בפרטי. אני אשמח לענות על כל שאלה.
- מנצ'קינים לא יתקבלו כאן בברכה. אם כל מה שאתם מנסים זה רק להשיג דברים מגניבים לעצמכם תוך כדי שאתם מפריעים לשאר הקבוצה, זה ממש לא המשחק בשבילכם.
עריכה אחרונה: