מיקום 6: היכל המלכה
המיקום הזה חוזר ישירות אל אחת מהאזורים המתוארים בפרק 1 – לונד דאר – ואני מבין שגם הוא נכתב על ידי גארת הנרהאן.
בפרק 1 קיבלנו מידע על חורבות לונד דאר העתיקה שחלקו שקעו אל המים. כאן, מקבלים מפה ותיאור מקומות בכפר הקטנטן שהפך ל"עיר" הבירה של המלכה. בנוסף יש קרסי עלילה למכביר ואינטריגות פוליטיות בין המלכה הצעירה ובין זקני השבט. חלק מהאבירים הבולטים של המלכה מקבלים תיאור, והם בו זמנית גרועים ואציליים, ומגניבים לאללה (נראה שבממלכה הזו כל אחד עם מספיק רצון טוב מקבל להיות אביר...).
מה שיפה במיוחד במיקום הזה, זה שבדיוק כמו הפלך, הוא נוטף כולו תמימות מזהירה (ויש יגידו: בורות) ואופטימיות משוועת. אבל זו לא אותו סוג של תמימות כפרית כמו של הפלך, אלא תמימות אחרת, של אנשים שמניחים שהם לא מוקפים בסכנה, משום שלרוב האגדות יש סוף טוב, ואולי הם חיים באגדה.
מיקום מצוין. התלונה היחידה שלי היא למה זה לא משולב פשוט בפרק 1. היה אפשר לקחת את 6 העמודים as is ולשים שם מייד אחרי התיאור של תרבאד. 10/10.
המיקום הזה חוזר ישירות אל אחת מהאזורים המתוארים בפרק 1 – לונד דאר – ואני מבין שגם הוא נכתב על ידי גארת הנרהאן.
אז מה שאנחנו מוצאים פה עכשיו זה מידע מעמיק יותר על המלכה של לונד דאר, כיצד עלתה לגדולה וכיצד היא מנהלת את הממלכה הזעירה שלה ואת מסדר האבירים המאוד-מאוד מוזר שלה. הכל מלא קריצות מגניבות לאבירי השולחן העגול ולביוולף, אבל בצורה שהיא לא on the nose. לדוגמה: המלכה הייתה דייגת (fisher queen), היא הביסה מפלצת באמצעות חרב שמצאה מתחת למים (מה שהופך את החרב ל"חרב של גבירה, מהאגם").
- לונד דאר, המעגן האמצעי – קאנונית, תושבי נומנור הקימו את לונד דאר בתור עיר נמל כאשר הגיעו להילחם בסאורון בפעם הראשונה, אבל המעמד המרכזי שלה נזנח עם הקמת ערי נמל נוספות, למרות שהיא עדיין מופיעה במפה של העידן השלישי. הספר סוקר את הרקע הזה בהרחבה, ואז מגיעות התוספות המקוריות: הגרסה של המשחק היא שהנומנורים נטשו את העיר, אבל תושבים אחרים הקימו עיירת דייגים בצמוד להריסות העתיקות. עד לא מזמן נשלטה העיירה בידי זקני השבט, אבל לאחרונה הוכתרה מלכה צעירה בעיירה, והתושבים הצעירים נמלאים בתקווה לעתיד מזהיר ולהרפתקאות אגדיות נגד כוחות הרשע. החלק הזה בפרק הוא לא מדהים, אבל יש הפניות גם למידע נוסף על לונד דאר ותושביה במסגרת מיקום הרפתקה בפרק השלישי – כנראה שיש סכנות מתחת לאף?
בפרק 1 קיבלנו מידע על חורבות לונד דאר העתיקה שחלקו שקעו אל המים. כאן, מקבלים מפה ותיאור מקומות בכפר הקטנטן שהפך ל"עיר" הבירה של המלכה. בנוסף יש קרסי עלילה למכביר ואינטריגות פוליטיות בין המלכה הצעירה ובין זקני השבט. חלק מהאבירים הבולטים של המלכה מקבלים תיאור, והם בו זמנית גרועים ואציליים, ומגניבים לאללה (נראה שבממלכה הזו כל אחד עם מספיק רצון טוב מקבל להיות אביר...).
מה שיפה במיוחד במיקום הזה, זה שבדיוק כמו הפלך, הוא נוטף כולו תמימות מזהירה (ויש יגידו: בורות) ואופטימיות משוועת. אבל זו לא אותו סוג של תמימות כפרית כמו של הפלך, אלא תמימות אחרת, של אנשים שמניחים שהם לא מוקפים בסכנה, משום שלרוב האגדות יש סוף טוב, ואולי הם חיים באגדה.
מיקום מצוין. התלונה היחידה שלי היא למה זה לא משולב פשוט בפרק 1. היה אפשר לקחת את 6 העמודים as is ולשים שם מייד אחרי התיאור של תרבאד. 10/10.