• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הוצאת קיטור, בעקיפין על התחביב

זוג דברים מרגיזים מהיומיים החולפים
למשל אתמול קיבלתי פנייה מפייפאל שמישהו שרכש כרטיסים לדרקוניקון והשתתף בכנס, החליט שלושה חודשים אחרי לטעון לפייפאל שהוא לא רכש את הכרטיסים ולא היה בכנס...
או לחילופין, אנשים שלא נמצאים בבית ולא עונים לטלפון כשמגיע שליח למסור חבילה מהפונדק הוצאה לאור, ואז צריך לשלוח שוב ולהתחיל להתעסק במי ישלם, במקום שהבחור יבין לבד שאם הוא לא זמין לשליח, אין לי מה לעשות עם זה...

ולחשוב שאני עושה את זה בהתנדבות...

לגבי שליחים - היה עדיף אם אפשר היה לקבל "חלון הגעה" לשליח כמו לטכנאים, או לפחות (מה שקיים בכמה מהחברות) לבקש להשאיר את החבילה ליד הדלת בלי להתקשר. לא כל אחד יכול להיות זמין בכל שעה. אבל כן, זו בעיה של חברות המשלוחים שאתה סופג ממנה אש.

אפשר לבקש להשאיר ליד הדלת, פשוט לא מצאו את שם המשפחה בבניין ולא הייתה תשובה בטלפון. לא נכנסתי לעומק האם זה כי שם המשפחה לא רשום למטה או פשוט כי השליח התעצל (אם כי הוא נסע בחזרה אלי להחזיר את החבילה, אז עצלנות זה לא).

יכול להיות שזה גם בעיה של Gett שאין מחסן באמצע.
יוצא לי גם לשלוח דרך דואר שליחים, ושם לא נתקלתי בבעיה כזו, כי להם יש מחסן ולדעתי אם הם מפספסים הם ינסו שוב (אולי לא למחרת... אבל מתישהו)

לגבי השליחים, סביר בעיני שהבעיה היא בחברת השילוח שאמורה ליצור קשר עם המען לגבי קוד כניסה/קומה/להשאיר ליד הדלת. לא תמיד אנשים יכולים להיות זמינים כאשר השליח מגיע, שזה בדרך כלל בשעות העבודה של כולם.

לגבי הסיפור של פייפאל – ואוו, חוצפה. יש דרך לחסום אותו בכנס הבא?

ממש מצער לשמוע את עניין הפייפאל... לא יודע מי זה, אבל דרקוניקון כבר הפך להיות מעמודי התווך של התחביב בארץ ומקרים כאלו...
באמת מבאס בכלל להתעסק עם תקריות כאלו.

לגבי השליח, אני לא מכיר את החוקים, אבל אם זה חזר אליך, אי אפשר לבקש/לדרוש שאותו בחור יאסוף בעצמו?

למה מישהו מישראל משלם על שירות בישראל בפייפאל?
אם יש לו הכנסה מחו"ל בפייפאל, לעתים זה נוח יותר מלמשוך מחשבון הפייפאל לחשבון הבנק ולשלם באשראי.

אני עושה את זה מידי פעם מהסיבה הזו. שערי ההמרה לא בהכרח הכי טובים, אבל בסכומים קטנים זה זניח.

במקרה הזה הסליקה של דרקוניקון היא דרך פייפאל, כי יש להם API מאוד נוח שאפשר להתחבר אליו ולקבל חיווי בחזרה לאתר - מה שיתרון למערכת שבנויה באופן מיוחד, כמו המערכת של דרקוניקון.

למה מישהו מישראל משלם על שירות בישראל בפייפאל?
אם יש אופציה של פייפאל זמינה אני משתמש רק בה, והרבה פעמים נמנע מלהשתמש באתרים שאין להם את האפשרות הזאת. למה שאני ארצה שמספר כרטיס האשראי שלי יישלח לאינספור חנויות אם אני יכול שהוא יהיה רק במקום אחד?

כיום גם אפשר לשלם עם ביט, גוגל פיי, ואפל פיי - שמעניקות את אותה פרטיות מבלי המועקה של פייפאל.
עם זאת, לפחות לפי המדגם המצומצם של הפונדק הוצאה לאור, עדיין כחצי פלוס מהאנשים משלמים פשוט עם כרטיס אשראי - אבל נתקלתי בכאלו שמתעקשים על ביט (כדוגמא)

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
חזרה