• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז הוכרזה הגרסה השלישית ל warhammer fantasy roleplay

חברת פנטזי פלייט גיימז הכריזה על המהדורה השלישית של המשחק, והפעם מדובר במהפכה.
עולם המערכה האפל, החביב על רבים עובר לגרסה שמשלבת קוביות ייחודיות, דפי דמות וכוחות, ואף כוחות חבורה. למעשה. נראה שפנטזי פלייט גיימז משלבים אלמנטים של משחקי לוח בתוך משחק התפקידים, באופן חדשני.
המשחק מגיע בערכת קופסה, הכוללת 4 ספרים: לשחקן, קסם, אלים ולמנחה. בנוסף הוא כולל כמה מאות קלפים, עשרות קוביות ייחודיות ועוד. הוא מיועד כבסיס למנחה ושלושה שחקנים. והנקודה הכואבת - פנטזי פלייט שוברים שוב ושוב את שיא המחיר הגבוה ביותר למ"ת - 100 דולר למשחק!

book-cover_Rulebook.png

בסופו של דבר זה נראה כמו נסיון לפנות לקהל שונה, אולי צעיר יותר, אולי יותר לאנשי מיניאטורות - בצעד שיכול לגרום לנטישת המעריצים של מה' 2 (שאני אישית חושב שהיא שיטה מעולה). זה צעד לא פשוט, ולמען האמת לא ברור. בהחלט לקחו כאן הימור.
רק הזמן יגיד אם הוא מוצלח.

לפרטים נוספים, http://new.fantasyflightgames.com/edge_minisite_sec.asp?eidm=93&esem=1

נראה מאד מוזר.
עוד לא קראתי את זה לעומק (או כמעט בכלל), אבל ממבט כללי זה נראה מאד שונה, אני רק מקווה שזה לא יגביל את עצמו עם נישת הכמו משחק לוח שלו. אני קצת מודאג כי עוד לא ראינו אף ספר (מסדרה חדשה) שמעיד על היכולת של FFG לנצל את מותגי WH השונים, אבל אני אופטימי כי יש להם ניסיון במ"ת.

אממ, אוקי, זה מוזר. יכול להיות שהם החליטו לקחת השראה ממו"ד 4. אבל מה שמותר לעשות עם מו"ד לא בהכרח מותר לעשות עם וורהאמר. הם עושים את זה על עולם מערכה קיים, שדורש דברים מסויימים. ספציפית, לא כאלה.

וואו, זה נראה מגרה. אני אוהב את הסגנון של הכריכה, וממה ששמעתי עד עכשיו על העולם של וורהאמר פנטזי אהבתי מאוד. אולי ביום מן הימים יהיה לי תקציב...

Restless אמר/ה:
כן, כשאתה אומר את זה היא באמת דומה. וללא ספק למו"ד 3 היו כריכות טובות יותר מלמו"ד 4.

חחח עכשיו ערן יבוא וירד עליך. אבל אני מסכים. חוץ מהספר לשחקן, הכריכות של מו"ד טובות יותר. (במיוחד של המדריכים השלמים)

אני אוהב גם את הכריכות של מו"ד 4, הן מגניבות. אם כי איכשהו יש להן סטייל מודרני יותר. אבל זה לא קשור.

קראתי יותר לעומק את המידע שהולך שם. זה... ובכן, זה בהחלט הזוי. זה אכן נראה כמו שילוב של משחק קופסא עם משחק תפקידים. בדיעבד, יכול להיות שזה פחות עניין של מו"ד 4 ויות עניין של "ל-FFG נתנו להתפרע". אחרי הכל, אם אני לא טועה זה בערך משחק התפקידים הראשון שהם יוצרים לחלוטין בעצמם - Anima היה תרגום, Dark Heresy הועבר ל-FFG כבר אחרי שהוא יצא, Rogue Trader צריך להשאר במכאניקה של Dark Heresy. ו-FFG עושים משחקי לוח - אז כנראה הם אמרו "טוב, נו, זה מה שאנחנו יודעים לעשות, אז זה מה שנעשה. ממילא רוב משחקי הלוח שלנו הם משחקי תפקידים בתחפושת".
התחושה הראשונה שלי היא שאני לא אוהב את זה. גם כשאתה משחק Descent או Arkham Horror, אתה לא באמת מתייחס לזה כאל משחק תפקידים. זה כבר מעבר לחוקים מאוד מורכבים. דברים שהם יותר מדי משחק לוח מפריעים ליכולת שלך לנצל אותם בצורה טובה למשחק תפקידים וליצירת סיפור יפה, וזה הופך... ובכן, למשחק לוח. אפילו את מו"ד 4 מאשימים בזה, וכמה שזה נראה, הוא מרחק שנות אור מעד כמה שזה עומד להיות משחק לוח.
מצד שני, הם מודעים לעצמם שזה שילוב של מ"ת עם משחק לוח. ככה הם קוראים לזה בעצמם, פלוס מינוס. אז אולי לא צריך לצפות שזה יהיה משחק תפקידים כמו שאנחנו מכירים אותם, אלא לקבל את זה בתור מה שזה וליהנות מזה בתור מה שזה. רק שאני עוד לא לגמרי בטוח מה זה "מה שזה" בדיוק.

אאל"ט יש עוד מ"ת שהם יצרו, או לפחות הוציאו לאור:
blue planet אאז"נ, midnight,
dawnforge הם רק הוציאו לאור אבל עדיין.

אבל זה לא רלוונטי, נראה לי, כי כל הפרויקטים האלה ישנים יחסית, אבל לדעתי RT יספק דוגמא טובה למה הם יכולים לעשות עם החוקים של DH, ופחות או יותר איך הם מתמודדים עם מ"ת.

אתה צודק, זה באמת לא משחק התפקידים הראשון שלהם, אבל לא בגלל אף אחת מהדוגמאות שהבאת. :)
Blue Planet הוא במקור של Biohazard Games
Midnight הוא ק20, ככה שלא באמת היה להם חופש ביצירת המכאניקה שלו.
Dawnforge דווקא כן שלהם במקור, אבל גם כן ק20.

אבל כן היה משחק לא ק20 שהם הוציאו לבדם, וזה Grimm (ההוצאה הראשונה שלו הייתה ק20, אחר כך עשו לו שיטה משלו). אבל מעולם לא הסתכלתי עליו אפילו, ככה שאין לי באמת מושג מה הולך שם.

ולגבי RT, זאת עדיין לא דוגמא לכלום. הם חייבים תאימות מלאה לאחור, מה שהלכה למעשה אומר כמעט לא לשנות את המכאניקה של DH. כמובן, אני לא אומר שאי אפשר לקלקל את זה אפילו כשאתה לא משנה את המכאניקה (ובואו נודה בזה, המכאניקה עצמה היא לא הצד הכי חזק של DH - מכאניקה כמו מכאניקה, אפשר היה גם טובה יותר, מרגישים בה קצת יותר מדי מו"ד).

אבל בכל זאת, משחק אחד די ממזמן, וגם בקו ייצור שולי יחסית, לא נחשב ליותר מדי.

http://www.fantasyflightgames.com/ffg_content/wfrp/3_media/wfrp3seminar.html

עריכה: ואחרי שראיתי את זה, אני מוכרח להוריד את הכובע. בין אם אהבתי את המכאניקה או לא, ככה צריך להראות תכנון של שיטה - מאחורי כל החלטה על המכאניקה יש סיבה ומטרה שמחזקת אווירה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה