• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הבעיות עם מהדורה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
A

Anonymous

Guest
הרבה אנשים אומרו לי שמהדורה 4 זה מהדורה גרוע ועדיף לשחק במהדורה 3.5 וגם שמהדורה 4 זה פשע נגד האנושות אז אני רוצה לשאול (אנשים ששיחקו במהדורה 3.5 ולא אוהבים את מהדורה 4) למה אנשים אומרים שהם לא אוהבים את מבוכים ודרקונים 4?

אדיקות יתר. דעות קדומות. מחסור בבדיקה כלשהי של השיטה לפני קביעת הדיעה. באמת, מה' 4 היא שיטה סבבה, היא פשוט שונה מעט בדגשים שלה ממה' 3.5. אם יש לך ידע מקדים במה' 3.5 (או לא, זה לא מאוד משנה) אתה יכול לקרוא מאמר שנכתב בדיוק כדי לענות על השאלה שלך.

אני חולק על דעתך, אנשים שאמרו שמהדורה 4 ךא טובה, אמרו זאת, ואני מתייחס לרובם, בגלל שרמת הקושי ירדה, למשל: לכל מתאם תכונה יש תוסף של חצי דרגה, לכן יוצא לפעמים שדמות ב-3.5 בדרגה 10, עם 15 כריזמה, שיש לה מתאם 3+, ולדמות כזאת במהדורה 4 יש מתאם 8+...

...מה?

א. זה קושי טכני זניח. אם הקושי לא מתאים לך, אתה יכול לתת מתאמים.
ב. אתה יכול לתת מספיק קרדיט למכשפי החוף שהם לא אידיוטים מוחלטים שלא יודעים לטפל במכאניקה. הד"קים שונו באותה מידה כמו המתאמים, וזה מסתדר יופי ברוב הפעמים.
ג. למען האמת, דווקא באיזון מה' 4 הרבה יותר טובה ממה' 3.5, ללא עוררין.
ד. אני מתקשה להאמין שאנשים לא אוהבים את מה' 4 בגלל העניין הזה, מכל הסיבות לעיל. אני מאמין שזה בגלל דברים בולטים יותר שהם באמת חסרונות.

מה שת'ור אמר.

ואם הבנתי נכון את מה שאמרת, אז לא הבנת מה הרעיון עם מתאמי תכונה ב-4. מה שנקרא ב-4 מתאם תכונה זה לא מה שנקרא ב*.3 מתאם תכונה.
מתאם התכונה של 4 מקביל ב*.3 ל(מתאם+תוסף [הכנס בדיקה כאן] בסיסי). לדוגמא, תוסף חוכמה+תוסף הצלת רצון בסיסי.
במקום שבגלגול רצון תוסיף את מתאם החוכמה שלך וגם את תוסף ההצלה הבסיסי, בגלגול התקפה תוסיף את מתאם הכוח וגם את התה"ב וכו', אתה תמיד מוסיף את מתאם התכונה שכבר כולל בתוכו את התוסף הבסיסי. כך שהתוסף הכולל שיהיה לך נשאר די דומה למעשה (למרות שכמובן לא זהה).

יש למהדורה 4 יתרונות וחסרונות, ואפשרי להעדיף את מהדורה 3.5 על פני מהדורה 4, אבל בסך הכל מהדורה 4 היא מהדורה סבבה. הסיבה שאנשים אומרים שהיא פשע נגד האנושות וכו' היא כי הם חושבים שזה הופך אותם למאוד מגניבים ומחוכמים. (זה לא.)
בערך כמו אנשים שאומרים שמבוכים ודרקונים זה משחק נוראי ואיום וילדותי ומגוחך ושהם כבר התבגרו ומשחקים במשחקים "אמיתיים". אפשר, כמובן, להעדיף משחקים אחרים על פני מו"ד, אבל מו"ד הוא עדיין משחק טוב בתור מה שהוא.

סיפור רגיל...

גרסא 4 די טובה רק הדבר היחיד שלא אהבתי זה שכל הכוחות הם התקפיים (דבר שגרם למקצוע הטרובדור להיות צולע וכו')
אני חולק על ננסק- ספר השה"ם 3.5 הוא אוסף של טבלאות משעממות אך נחוצות מאד וגם עצות לבניית מבוך, מערכה ודב"שים וכד'. המשה"ם 4 הוא פשוט- ג'נק. שום חוקי עזר שימושיים, שום עצות לבניית מבוך ושום פירוט על דב"שים ושום מערכות.

ראשית, אתה מתעלם מכוחות תכלית, שמהווים כשליש ממכלול הכוחות של כל דמות. האם שיחקת טרובדור ב-4? כי יש לי כזה בחבורה כבר שנה וחצי, ולא היו לה שום טענות לגבי היכולות שלה. אם כבר, אני רואה בעיקר יתרונות: במקום שיהיו לה זמינים כמעט בדיוק אותם לחשים כמו כל מטיל לחשים מאגי אחר, יש לה כוחות ייחודים, שאין לאף אחד אחר.

טבלאות הכרחיות ממשה"מ 3.5: 15 עמודים של נתוני דב"שים מוכנים מכל המקצועות לאורך 20 דרגות? זה טבלה הכרחית? אולי בשביל שיטה מסורבלת כמו 3.5. אם כי אני מעולם לא השתמשתי באף אחת מהן, כל כך הרבה פרטי מכאניקה קטנים עושים לי כאב ראש.
חוקי עזר שימושיים? מה אתה צריך מלבד קרב בתעופה וקרב רכוב? באמת אני שואל. איזה עוד חוקים אתה צריך שלא מופיעים כבר בסל"ש?

אתה מוזמן לחלוק על דעתי, אבל לא על העובדות - ב-4 יש ועוד איך עצות לבניית מבוך, ולבניית מערכות גם, וכמובן שגם לדב"שים. ללא טבלאות, כי אין בהן צורך. וגם דיון על התקלויות לא קרביות, וגם על התקלויות קרביות. אין מולי את המשה"מ 3.5 כדי לעשות השוואה של איכות בין השניים, אבל העובדה היא, שכל העצות האלו לפחות קיימות. וגם עצות על סוגי שחקנים ועל סוגי הנחיה, שני דברים שנעדרו לגמרי ממשה"מ 3.5, ויש שיגידו, שהם החשובים ביותר.

באמת? יש במשה"ם 4 עצות ליצירת אווירה וליצירת מערכות ברמות טכנולוגיות שונות?! וחוקים חלופיים?!.
מסכים שטבלאות 100 רעיונות להרפתקאה ו100 מאפייני דב"שים אלו טבלאות לא נחוצות.

דרך אגב, למה אף אחד לא מגיב לי בעץ על עולם המערכה שלי?

הרבה יתרונות וחסרונות הועלו באשכול זה על מהדורה 4, אבל החיסרון העיקרי שאני רואה במהדורה זו הוא שלפי דעתי היכולות של המקצועות מצומצמות ודומות מדי, למכשף למשל, אין רשימת לחשים ארוכה בעלת השפעות שונות, אלא מספר קטן מאוד של לחשים, גם לא ממש לחשים, וכולם התקפתיים , המשחק נעשה טכני מדי ויותר מדי מזכיר לי משחק מחשב, מכיוון שרוב הדמויות אינן ממש משתמשות ביכולות שונות ומיוחדות, אלא רק גורמות נזק בדרכים שונות, בנוסף לא ניתן לקחת מספר רמות במיומנויות, אלא ברגע שאתה בוחר שימוש במיומנות אתה מקבל +5 אוטומטי וזהו, לי זה נראה קצת משעמם, ושוב, זו דעתי בלבד.
בנוסף חסרים לי האפשרויות הרבות במבוכים שהוגבלו בכך בעצם החליפו את כל יחידות המידה במהדורה זו למשבצות, מה ששוב מעלה את האפיון הטכני של מערכה זו, אני מבין מה הכיף בלשחק במה'ד 4, ואיני חושב שזהו פשע נגד האנושות שהמציאו אותה, אלא פשוט אני חושב שכל צורת העולם של מערכה 4 הרבה יותר פשוטה, ושוב, אלקטרונית מאוד, בעוד שמה'ד 3.5 יש הרבה יותר אפשרויות, לחשים, ויכולות...

הילאס, אתה מעלה הרבה נקודות שעל כולן יש תגובות הולמות וארוכות להפליא, כי הן דורשות, למשל, להתעמק בבעיתיות המקורית של מה שאתה מחשיב ליתרון, ולמעשה הוא אי-איזון בתכנון המקורי.

יש שתי דרכים מהירות לענות לך:
א. חפש דיונים קודמים בפורום. היו שם תשובות רבות שמסבירות את הנושאים שאתה מעלה. בקצרה, זה לא בדיוק שאתה *טועה*, על פניו אתה מדייק ברוב הטענות שלך, אלא שהפרשנות שלך בעייתית. סתם דוגמא אחת, בעניין רמות המיומנות, יש סיבה מעולה לכך שהעיפו אותן, ויש הסבר יפה לסיבה שהחליפו אותן במה שהחליפו. אבל להסביר אותו יקח שתי פסקאות ודיון מעמיק בשיטה, וזה, כאמור, כבר בוצע בעבר.
ב. אתה מגיע לכנס דרקון? נוכל לדבר על זה שם.

א. טוב, אני לא ממש קראתי את כל 136 ע'מ הפורום אז אני לא ממש יודע כיצד מסתכמים כל הדיונים הארוכים האלה... אבל אני מבין שיש כנראה עוד הרבה דברים שעוד לא קלטתי... :|
ב.יש מצב שאני בא, אני יראה...

כול הדיון הזה מצחיק אותי. הוא חוזר לאותו דפוס שהיה קיים כשמהדורה יצאה.
בערך ככה:

א: תלונה מסוג X
ב: אבל X לא נכון. קראת בכלל את הספר?
א: לא אבל יש לי עוד 20 תלונות מוכנות בקנה למקרה שיש טעות בבעיה הראשונה שהצגתי...

[ציניות] עזבו אותכם vampire ממילא יותר טוב בהכול ממהדורה 3.5 למה אתם בכלל משחקים בה? [\ציניות]
יש המון שיטות שעושות את כול מה שמו"ד עושה באותה רמת יעילות אם לא יותר טובה, פרט לקרבות שבהם מו"ד 4 מעולה ממש.

מעבר לזה אנשים אוהבים לשכוח מאיפה הם באו ולאן הם הולכים.
רוצים ניסוי? קחו ספר לשחקן 3.5 ותבנו דמות (עדיף לא קוסם ונגיע ללמה עוד שניה). אכשיו עם ספר השחקן בלבד תבדקו כמה וריאציות משמעותיות אתם יכולים ליצר מאותה דמות. כנאה שלא הרבה. יש feats לא רבים, חלקם גרועים, skills זה קליפות של גרעינים בכמה הדמות שלך מגוונת. אז מה נשאר? איזה נשק אתה מחזיק? ממש המון וריאציות!
הסיבה שהתעמקתי בדמיות שאינן מטילות לחשים היא כי הן הדמויות הכי מגוונות בשיטה ברוב המקרים על פני דמויות אחרות באופן מובהק. לוחם שנכנס לקרב יכול להגיד במהדורה 3.5 בערך "אני תוקף את הגובלין הימני" וזהו. אין לו באמת מגוון גדול, זה שמור למטילי הלחשים.

רוצים להרים את רמת הדיון מהתעסקות בזוטות? יש שני סוגי ביקורת שאתם יכולים לתת. האחת היא ביקורת על הסטנדארט שהשיטה מנסה ליצר, נגיד שהיא דומה מדי למשחק מחשב, זה בעיקר עניין של טעם ודורש נימוקים ממש טובים. השניה היא לגבי הבחירות המכאניות של השיטה לגבי סוגי הפעולות האפשריים. ביקורת כזאת צריכה להיות מתוך השיטה כלפי עצמה ולא מול 3.5 כי אז אני אשלוף מהמדף שלי את sly, ars magica, vampire ועוד ואגיש ששתי השיטות לא משהו בשוואה אליהן ולכן הן זבל ואין על מה לדבר כאן.

וואו...
פיצצת את המוח שלי בטענות חדשות, אני יודע שהלוחם באמת קצת משעמם ב3.5, זה למה יש עוד הרבה הרבה הרבה מקצועות אפשר ליצור, או לקחת מאנשים אחרים לדמויות קרביות בעלות שיטות משחק שונות..
(חוץ מזה שגם ב-4 אני אישית לא כל כך מתלהב מהיכולות של הלוחם, יכולת רצון: פי שתיים לנזק, יכולת התקלות: פי 3 לנזק,
יכול יומית: (תהיו מוכנים) פי.... 4 לנזק!, וואו! [ציניות])
לא את האמת יש כמה כוחות מעניינים, אבל אתה צודק, באמת זה עניין של טעם אישי, צריך לבחור מה אתה מעדיף ופשוט לשחק את זה, אני פשוט מעדיף 3.5... :wink:

שמע, אם אתה מעדיף באופן אישי על בסיס דעה את 3.5 אז אין כאן בכלל דיון. אני כאן ואתה שם ואנחנו צועקים אחד על השני משני צידי התהום.

הנה בו התבונן איך אנחנו רואים מקצועות באופן שונה. לנו בחבורה של מהדורה 4 יש לוחם. מעבר לזה שהשחקן שלו מנצ'קין ולכן נזק זה נחמד. אבל...

הדמות שלו לא מכוונת לעשות נזק היא יעילה למציבים אחרים. כמו למשל לרתק אוייבים למקום בצורה יעילה. למנוע ממפלצות לתקוף את המטרות הפריכות יותר כמו קוסמים בעזרת debuff-ים ודחיפות. משיכת אוייבים לאזור קטן כדי שנוכל להפציץ אותם בעזרת לחשי פיצוץ למיניהם. בקיצור נזק זה בקטנה.

ההתיחסות שלך לכוחות היא בבירור של מישהו ש:
1. או לא קרא את השיטה.
2. לא מבין מה הוא קורא.

הרופא רושם: קריאה מחדש של החוקים. ולבנות לפחות שלוש דמויות שונות בשביל להבין מה השוני בנייהן.

דבר ראשון, אני לא "צועק עלייך מקצוות תהום", אלא סתם הצגתי את דעתי עם קצת ציניות, ולא, טעית בשני הניחושים, קראתי את היכולות אבל לא נגעתי בהם יותר משנה כבר, ריענון לזיכרון לא יזיק לי באמת, אולי אני ישקול אפילו לחזור, נראה כבר...

מה שכן, הסיבה העיקרית שאני לא משחק ולא קשורה ליתרונות ולחסרונות בין המהדורות, היא שגם אני וגם כל שאר הקבוצה שלי פשוט משתעממים מהר מהמקצועות, וכמעט כל פעם שאחד מאיתנו מת ישר נוסף מקצוע מאיזה אתר מפוקפק, או אפילו מפרי דמיונו של אחד מחברי הקבוצה, אנחנו פשוט לא יכולים להישאר עם אותם מקצועות יותר מפעמיים, (חוץ מה- warlock שלנו שטוב... תמיד נשאר warlock) קיצר יש מיליון סיבות כמו שכבר נאמר למה לשחק ולמה לא לשחק מה'ד 4, ואני חייב להגיד, הצגת אחלה טענות... :mrgreen:

שתי המהדורות טובות, לדעתי מהדורה 3.5 יותר טובה אבל אני לא יודע, כי אני משנן את הספר שלה בעל פה, אבל קראתי הרבה על מהדורה 4 וניסיתי אותה פעם אחת עם השחקנים שלי (יצא יחסית בסדר, בהתחשב בכך שאת כול הידע שלי ליקטתי מהרחבות, כתבות ופורומים).
גם עשיתי פעם שילוב, הוספתי ל-3.5 פרצי ריפוי, גזעים ממהדורה 4 והרחבות למהדורה 4 (כמו הברית של אורקוס).
לדעתי אין תלונות (לפחות שלי), על מהדורה 4, עצה שלי :wink: אם אתה רוצה משחק עם מלא הרחבות מהאינטרנט תיקח מהדורה 4

ororor123123, שים לב שבצד ימין למעלה של כל הודעה, ישנו תאריך שבו היא נכתבה.
חוקי הפורום אוסרים על תגובה על הודעה שנכתבה לפני יותר משבועיים, אלא אם יש לך סיבה ממש טובה לעשות זאת.

אתה בעצם ענית עכשיו על תגובה ממרץ, זה לפני חמישה חודשים.
גם הסיבה שבגללה הגבת לא ממש טובה, כי אתה משווה כאן בין שתי מהדורות שאחת מהן בעצם בנית לעצמך על בסיס הרחבות מהאינטרנט. לא ברור לי איך הכנסת פרצי ריפוי למהדורה 3.5, זה הרי הופך לגמרי את כל האופן שבו ריפוי עובד.

נא לקרוא את חוקי הפורום.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה