• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

האם משחקים בתשלום הם יציבים יותר ממשחקים חינמיים?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא lomio
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
בשנים האחרונות נהיה נפוץ יותר שמנחים מציעים משחקים בתשלום (במסגרת פרטית, לא כנס או חוג). הרבה פעמים מדובר במשחקי חד"פ אבל לפעמים מדובר גם בקמפיינים ארוכים יותר.

אני פונה לקהל הנכבד שיש לו ניסיון כמנחים של משחקים חינמיים ושל משחקים בתשלום.

האם מניסיונכם יוצא שקבוצות שמשלמות על המשחק יציבות יותר? כלומר האם אתם חווים פחות ביטולי סשן/היעדרויות שחקנים (למשל בגלל שהשחקנים חשים שהם השקיעו גם כספית אז לא ירצו לבזבז, או שמתעדפים הגעה למשחק ע"פ דברים אחרים כי הם משלמים על זה).

אין לי ניסיון בהרצת משחקים בתשלום.
יש לי קבוצה ביתית שרצה כבר 10 שנים בהרכבים קצת משתנים (אנשים באים והולכים).
מנחה עוד קבוצת נוער עם הבן הבכור שלי וקבוצת חברותים כבר 8 שנים ככה.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אני חושב שמה שהנחיה בתשלום פותרת היא את העובדה שיש לנו משחקי תפקידים מאוד לא סימטריים, בהם נדרש המון מהמנחה ומעט בהשוואה מהשחקנים, ויש הרבה יותר אנשים שמעוניינים שמישהו ינחה להם מאנשים שמעוניינים להנחות (לבטח בתנאים הנוכחיים).

בשנים האחרונות נהיה נפוץ יותר שמנחים מציעים משחקים בתשלום (במסגרת פרטית, לא כנס או חוג). הרבה פעמים מדובר במשחקי חד"פ אבל לפעמים מדובר גם בקמפיינים ארוכים יותר.

אני פונה לקהל הנכבד שיש לו ניסיון כמנחים של משחקים חינמיים ושל משחקים בתשלום.

האם מניסיונכם יוצא שקבוצות שמשלמות על המשחק יציבות יותר? כלומר האם אתם חווים פחות ביטולי סשן/היעדרויות שחקנים (למשל בגלל שהשחקנים חשים שהם השקיעו גם כספית אז לא ירצו לבזבז, או שמתעדפים הגעה למשחק ע"פ דברים אחרים כי הם משלמים על זה).
לא ממש. אני עבדתי מהצד ההנחיה בתשלום במשך שנתיים כמעט ולא ממש חוויתי אפקט כזה - אנשים עסוקים הם עדיין עסוקים. זה אולי היה קצת יותר נדיר, אבל זה ממש לא פותר את הבעיה הזו. מה שזה כן עושה, זה נותן לך לגיטימציה לשחק בלי השחקנים שחסרים - כי זה הופך את זה למבנה הרבה יותר 'מוסדי' ואי-סימטרי באחריות שלך מול החשיבות שלהם.

כמובן שכן ואני מדבר מניסיון (אני מנחה כתחביב ובכנסים שנים ארוכות ובשנים האחרונות גם בתשלום).
ברגע שאדם משלם כסף, סביר להניח שהוא יופיע לאירוע עליו הוא שילם.
קצת כמו כשאתה קונה כרטיס לקולנוע - בסבירות גבוהה שלסרט הזה אתה תופיע.

מצד שני כשאתה מנחה בתשלום הציפיות ממך אחרות ואתה צריך לעמוד סטנדרטים מסויימים כדי להצדיק את התשלום.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה