• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים האם "מצויינות" היא על טבעית?

מצוינויות הן לא רמאות, כוחות סיידריאלים הם רמאות. מצוינויות הן דרכי תיעול מהות בסיסיות ביותר. הן גרסה פרמיטיבית של צ'ארמים. הן לא לקחת את המציאות ולומר לה להתעוות או להשתנות, הן להשתמש בפוטנציאל שלך ולתחזק את עצמך בדרך מאוד מאוד קונבנציונלית ולגיטימית. הן כוחות על טבעיים והתוצאות שלהן יכולות להיות על טבעיות בקלות. איך? ע"י קבלת המון המון הצלחות. אם השתמשת במצויינות אתלטיקה עד הסוף והצלחת לקפוץ פי 6 ממה שאתה בכלל מסוגל פיזית - זה הכי לא טבעי שיש.

מה קורה במצב שבו אני מותקף ע"י תעצומה שלא מאפשרת להגן מפניה אלא באמצעים "על טבעיים" , לי יש מאגר של 4 קוביות ואני קונה עוד 4 כלומר סה"כ 8 קוביות, מדוע זה יספיק
בהנחה שמצוינות היא על טבעית ומאגר של 9 או 10 לא יספיקו לחסום את המכה מכיוון שאין תעצומה של מצוינות שמגבה אותם?

מצויינות היא על-טבעית בדיוק כמו כל אפקט אחר שכרוך בתיעול של מהות.
עד כמה התוצאה הסופית נראית מרשימה בכלל לא רלוונטי כאן. מה שחשוב הוא שמישהו השתמש במהות ובכך כפה על גורלו להשתנות (סדריאלים ארורים).

TaleOfSorrow, נקודתית לגבי השאלה שלך, אתה מדבר על אפקט כדוגמת קליע השמש הבוער (Blazing Solar Bolt) ?
במקרה כזה מה שהייתי עושה זה לאפס את הד"מ הטבעי של הדמות ולאפשר לה להעלות אותו מעל 0 באמצעות המצויינות.

עקרונית אותו הדבר.
האם יש לך טכניקה מנוגדת להם באופן מוגדר ? אם כן היא תבטל את ההשפעה ותאפשר גילגול מנוגד טבעי (או גילגול מנוגד עם מחסרים כלשהם).

בתחפושת חסרת הפגמים נותנים כדוגמא את טכניקת הראייה החדה כתעצומה מנוגדת.
במעבר ללא עקבות נותנים כדוגמא את טכניקת כלב הגישוש הבלתי נלאה כתעצומה מנוגדת.

ושוב, הייתי מאפשר שימוש של מצויינויות במקרה הזה בשביל לבנות מאגר קוביות מ-0.
ברוב המקרים זה לא יספיק ובמקרים שכן זה יתן הצלחה חלקית שתעזור לקדם את העלילה כנראה.

בתחפושת חסרת הפגמים דרושים "חושים על טבעיים" , כגון חושים מחודדים או כלב שמריח את אדונו. ושוב אני שואל , למה מאגר של 3+3 יהיה "חושים על טבעיים" ומאגר של 10 לא?
מכאנית , אין בזה שום הגיון, ומבחינה רעיונית, רק הגיון קלוש לדעתי.

דעתי? מצוינות לא עוזרת פה.
כמו שאני רואה את זה , מה ש"אי אפשר לחסום בלי צארם" אומר זה "שום כמות של כשרון לא עוזרת פה",
וכמו שאני רואה את זה מה שמצויינות עושה זה להעלות את רמת הכשרון שלך.
זה פשוט לא מתחבר לי ששד ממעגל שלישי עם מאגר "טבעי" של (נגיד) 30 לא יקבל ד"מ , ודם דרקון שקנה עוד 2 קוביות ל2 שיש לו כן יקבל.

אבל כמו שהדיון הזה מראה , אני בעמדת מיעוט. כרגיל :)

האמת, אני מסכים איתך פסקי. אני לוקח את המצוינויות בתור שיפור של דבר טבעי לחלוטין, ולא משהו על טבעי שעוזר לדבר טבעי.

אם מישהו היה מנסה להשתמש במצוינות כדי לחסום משהו שאי אפשר ללא צ'ארם, אני לא הייתי מקבל את זה.

מצויינות כשמה היא. מצויינות. היכולת לתמוך בכישרון שלך עם מהות לא אמור להפוך את הפעולה עצמה לעל טבעית, רק לשפר את המדויקות שלה. למשל בתיאור של יריית חץ הייתי אומר שמי שמשתמש במצויינות לוקח נשימה עמוקה שמתמלאת במהות, והידיים שלו מפסיקות לנוע כך שהוא מייעל את הפגיעה שלו, לא שהוא עשה משהו על טבעי.
אבל אני נוב. אני מדבר רק לפי מה שהבנתי ממה שקראתי עד עכשיו. XD

אם אתם מזכירים כשרונות שבעזרת מצוינות נחשבים על טבעיים מכיוון שהם מאפשרים לנשגב להעלות את המאגר שלו מעל ה"טבעי" של בני אדם רגילים, אז מה בקשר לנשגב שלא משתמש
במצוינות ופשוט יש לו מאגר "טבעי" גבוה?
ושוב אני אחזור לשאלה ולדוגמאות של פסקי, יש לי מאגר 20 "טבעי" תוקף אותי לטאה עם תעצומה שלא נתנת לחסימה באמצעים טבעיים, לפי הדוגמאות של מעל המאגר ה"טבעי" של בני אדם,
אני אמור לחסום את המכה כי אני בעצמי הופך את החסימה ל"על טבעית" וחוזר חלילה במצב של מאגר נמוך יותר שקונה הצלחות עם מצוינות ואז החסימה נחשבת "על טבעית"
לא צריך להיות הבדל בינהם... מצוינות או לא , בשני המקרים המאגר קוביות שלי גבוה מהמאגר ה"טבעי"....
לכן האפקט שמצוינות נותנת לא צריכה להחשב כ"על טבעית"....

בואו נחליט שבמקום להשתמש בחוקים יבשים, נתאים את זה להודעה. בגלל ששימוש במצויינות אינו מתואר בהודעות בתור מעשה על טבעי(להפוך את היד שלך לאבן, להכות באדמה ולהרעיד אותה וכאלה הן פעולות על טבעיות) אלא פשוט בתור עשיית פעולה טבעית בצורה מושלמת, מצויינות אינה על טבעית בפני עצמה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה