• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים דמות - הסדן מנקסוס

נוקס

פונדקאי ותיק
בפאתי העירייה לקסור שכן מעגן הסירות. איש בעל גלימה כחולה ומתפחת אדומה לראשו צעד על השביל המוביל אל המזח, אם סוחר הגילדה לא רימה אותו, הוא הגיע למקום הנכון. נקסוס הייתה יעדו, לפי כל מה ששמע וקרא, נקסוס הייתה העיר להתחיל בה חיים חדשים, בנקסוס הוא יוכל להמשיך במחקריו מבלי שיפריעו לו, מבלי שיצתרך להסתיר את מחקריו, מבלי להתאכזב ממעשיהם של אחרים ובעיקר, מבלי להצטער למעשיו. הוא שילם כדי לפגוש את האיש, שמוכן להבריח אנשים אל נקסוס, העסקה הזו עלתה לו ביוקר, היא גזלה את כל כספו.

"שמעתי שאתה מחפש דרך לנקסוס" האיש שפנה אליו היה לא מגולח ונשא שלוש טבעות יקרות על כל אחת מבין ידיו.
"שמעת נכון, חיכיתי שמישהו מהגילדה יגיע." ענה.
האיש חייך במתק שפתיים "ועם מי יש לי העונג לדבר?"
"עם הלקוח."
האיש חיכך לרגע בדעתו והתיישב לצידו. "אין לנו זמן רב, התחבורה שלך יוצאת עוד עשרים דקות. מי שרוצה סחורה צריך להראות את המצלצלים.'
לאחר רגע הופיעו שני שקיקים על השולחן.
"זה בהחלט נראה במידה הנכונה. לא יהיה איכפת לך אם אני יעף מבט, נכון?" אמר האיש ושלח את ידיו אל שני הצרורות. הוא משך את שרוכי השקים והביט על תוכנם. פיסות ג'ייד הרבה מהן. "זה אכן נראה משכנע, נראה שיש לנו עסקה!".
האיש הסתובב לכיוון הבאר והזמין שתי כוסות שיכר. הסימן שעשה בידו היה הסימן המוסכם לאנשיו, העסקה נחתמה.
עד שהגיעו המשקאות הם ישבו שותקים, בוחנים במבטיהם את פני השני.
"לחיים"
"לנקסוס"
הם לקחו לגימה ארוכה.
"אז ככה" אמר האיש והתנדנד על הכיסא. "עוד עשר דקות אתה יורד למזח, שם יחכה לך האיש שלנו, שים משהו אדום סביב ראשך כדי שיזהה אותך."
"אתה בוודאי צוחק."
"למען האמת, לא. האחרון שחשב שאני צוחק שבר את אפו. הקפטן של הסירה לא אוהב שנוגעים בה ללא רשותו."
הקפטן אתה אומר... ומה שמו של הבחור?"
"דייגו קאסטיון."

המסע היה צפוי לארוך כחצי עונה. המראות שנגלו היו חדשים לעיניו ועם זאת מוכרים. עוד לפני שלוש חודשים הוא ישב ליד מכתבת העץ שבנה והעתיק כתבים נבחרים על עיצובי תליונים מהעידן הראשון, קרני אור אחרונות נראו מהחלון והוא הדליק את מנורת השמן שהונחה על מדף מוגבה שבנה במיוחד למען מטרה זו. הצמא לידע התחיל לאחר שלמד לקרוא ולא הפסיק. היום המאושר בחייו היה היום שבו התקבל לעבוד אצל אחד מבין אצילי העיר שפתח בפניו את שערי ספריתו. הכל הסתיים לפני שלושה חודשים עם צווי העיקול שהוצאו מטעם המשגיח הממלכתי. רגע לאחר שהציג המשגיח את צווי העיקול, פשטו אנשי המשמר בכל חדרי הבית, הפקודות שניתנו להם היו פשוטות, להוציא את כל האנשים מבלי לחסוך בכוח. הוא עמד שם בפתח הספריה מוכן לחסום את כל מי שיתקרב בגופו, במשך השנים הפכו הספרים לחבריו, הוא טיפל בהם בידים אוהבות ולא היו לו כוונות לנטוש אותם. חמישה אנשים זינקו אליו והיכו בגופו עם אלות, מאוחר יותר נזכר כי בכל הזמן שהיכו חשב על כך שעדיף שזה יהיה הוא, הוא ולא ספריו. הם הפסיקו רק לאחר שהתעייפו מלהכות אותו, הדם שנזל מפצעיו הכתים את רצפת העץ. אחד האנשים נכנס אל החדר ובחן את המונח על המכתבה, ספר, צרור מגילות, כסת דיו ומנורת שמן. האיש הרים את מנורת השמן וניפץ אותה על הרצפה. הוא ניגש אליו והרים את סנטרו "תראה מה קרה בגללך..."
הוא לא הבחין באור רך שהתגבר במהירות. הזעם שאחז בידו הוטח על לסתו של האיש דם ניתז לכל הכיוונים. ארבעת האנשים הביטו עליו באימה, גופו בער במהות כתומה ובאוויר מאחריו בער כיבשן. הם לא הספיקו לברוח אך זעקותם הגיעו לאוזנו של המשגיח ששלח את אנשיו לבדוק את פשרן לא לפני שווידא שנותרו עימו חמש מטובי לוחמיו ושהוא צופה על הנעשה מקצה המסדרון, קולות הלחימה נשמעו כמה רגעים ורעש התנפצות זכוכית נשמע, אור זהוב-כתום התפרץ לכול עבר והאיר את קצו המרוחק של המסדרון, הזיעה קרה עטפה את גופו, הייתה זו אנת'מה שנלחמה בחדר השני.

הוא לא סיפר לדייגו על עברו והוא מעולם לא נשאל. משיחה קטנה על המסלול לנקסוס הם התגלגלו לשוחח על סיגנונות הבניה השונים של הערים בדרך, על סוגי הסחורות שניתן למצוא בשווקים, על המיסים שמטילה הממלכה, כשהגיעו לנקסוס הם לא הספיקו לסיים את הויכוח על טיב המתכת הטובה ביותר לייצור גלגלי שיניים ולבסוף נפרדו בלחיצת ידיים.

------------------------------------------------------------------------------------------

הסדן מנקסוס ודייגו אקסטיון הביטו הרחק אל הצפון.
"אני רוצה לחזור אליה" אמר דייגו
"הסכמנו שאין בכך טעם. גם אם תורשה לדרוך בארצות הצפון לא יהיה קשה לאתר אותך, יותר מכך, תצתרך למצוא דרך אל תוך האקסודר מבלי שיבחינו בך וגם אם תגיע אל בקרי השליטה לא תוכל לעשות דבר, הנת'רסייט פגע בגוף הספינה והשד שששלט בה הותיר אותה פצועה."
דייגו לא התיק את מבטו "מעולם לא האמנתי שדרוך על ספינת אוויר שכזו.."
הסדן נאנח והבין את כאבו

הוא ראה את העיר בעבר. רחובות העיר הקרובים למזח היו מלאי אנשים וחנויות, נמל העיר היה עמוס כמו בכל יום, דייגו ניווט את בבת קול בין הסירות. באחד הצריפים עגנה אחת מספינות התענוג של לדל, היא סחטה שריקה מפיו של דייגו. הנוסע שלו עמד לצידו והביט בעיניים פעורות.
"מרשים הא?, בפעם הראשונה שהגעתי לפה הסתובבתי במשך שעות למצוא מקום לעגון."
"זה יותר גדול ממה שתיארת"
"וזה כלום לעומת מה שהיה פה בעבר, אתה רואה את שובר הגלים ההוא? הוא שימש כמזח בעבר ושם? ערמת האבנים הרחוקה שנראת כמו גבעה קטנה מכוסה אצות? אני משער שהיה זה מגדל תצפית. למסחר אין פה גבולות אתה יכול למצוא כל דבר, לקנות אותו, להשכיר אותו או סתם ללטף, אתה לא תאמין מה אתה יכול למצוא, בנקסוס שוכנים סודות רבים וחלקם נמכרים למרבה במחיר." בעודו מדבר, הפנה דייגו את בבת קול אל אחד הרציפים וכשסיים את דבריו הוא הרפה מהמפרש, בבת קול האטה ורעד קל עבר בגופה כשנגעה במזח.
"אני עוזב בעוד שלושה ימים, אתה מוזמן להישאר בספינה כמה זמן שאתה רוצה."
"אני מקווה שלא אצטרך שלושה ימים ואמצא עוד היום מקום לישון בו"
"זכור את המקום, המזח הוא מקום גדול, אנחנו במעגן עשרים ושש בקצהו הימני של המזח."

הוא לא חזר למזח. הרחובות בסיס הנמל היו צפופים ומצחינים, הוא צעד לעומק העיר, הצריפים, החנויות והמחסנים נעלמו אך האנשים היו בכל מקום. ברגע שרגלו דרכה על מרצפות העיר, ידע כי כבר היה פה. הוא כבר צעד כאן בעבר. הוא אחז חרב מנותצת בידו המדממת והביט אחורה אל עבר הנמל שעלה הלהבות.
רחובות העיר היו שונים ממה שסיפרו לו זיכרונותיו אך לבסוף נעצר מול מה שחיפש, הייתה זו פרמידת אבן בגובה חמש קומות. פתח הכניסה היה סגור על ידי שתי דלתות ג'ייד גדולות ולפניהן עמדו שני אריות ג'ייד אדום, סביב הקירות החיצוניים של הפרמידה נבנו חנויות וביקתות מגורים מעץ. צמרמורת קלה עבר בגבו. הוא צעד אל עבר הדלתות, אריות הג'ייד לא נעו, גם לא כשהניח את ידיו על הדלתות ונכנס אל הפרמידה.

תשעה חודשים לאחר מיכן הוא פתח את הסדנה. במרכז המנסה הייתה שקועה בריכת לבה שחיממה את האוויר, מעל הבריכה היה מבנה שקובע בארבע עמודים לקירות החדר, גרם המדרגות שהוביל אליו היה רחב דיו לעשרה אנשים. בחדר הוא מצא את החרב השבורה שראה בזיכרונותיו כשמעליה מרחפת אבן כתומה-אדומה שהאירה באור רך. זה היה מקום מגוריו בעבר והחרב הייתה חרבו, מהרגע שהניח עינו עליה הוא ידע שיהיה עליו לתקן אותה. עוד ביום הראשון, המועצה של נקסוס שלחה נציגה מטעמה לברך על בואו ולהציג לו את חוקי העיר והדרכים בהם הוא יכול לפנות אל המועצה ובחודשים שעברו כבר הספיק לרכוש לו שם (וממון) בקרב סוחרי העיר. את הסדנה פתח לאור הביקוש הגובר לשכור את שירותיו כבעל מלאכה. שלושה חודשים לאחר מיכן, בזמן שיעצב מחדש את מתכת האורכלקום לרצונו, הוא ישנה את דעתו והוא ייצוק לעצמו מקבת שתישא את השם מיולניר.

קבצים מצורפים

שמתי לב שיש לו טכניקת זינוק הקוף, אבל אין לו אף נקודה באתלטיקה, ואני חושב שיש לזה דרישות מינימום ביכולת.

כמו כן שמתי לב שיש לו ממש מעט יכולות שבהן יש לו נקודות יכולת. למעשה, אני חושב שאין לו שום דבר מלבד הפייבוריט. כתבתי כבר הודעות באורך הגלות, בהן אני מפרט למה לדעתי נשגב שקרוב כבר ל-200 (!!) נקודות ניסיון, לא יכול להיות במצב שכזה באופן אמין, ומדוע אני ממליץ בחום להפסיק לקחת 1,023 צ'ארמים כל הזמן, ולהתחיל להשקיע גם בנקודות מיומנות. נשגב נמדד במיומנויותיו ממש כמו בתעצומותיו.
אם לא קראת את ההודעות האלו, אני ממליץ.

טכניקה לעיצוב אנשים.
עלות: +מ, 1כר'
סוג: קומבו.
מילות מפתח: קומבו, ברור.
משך הפעולה: מיידי.

מצויינות ראשונה קפא"פ, השמש משיב מלחמה, מצויינות ראשונה התנגדות, ריכוז עור הברזל.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה