• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים דמות - בז למרחקים

נוקס

פונדקאי ותיק
מידי כמה זמן תוקפת אותי המוזה ויש לי רעיון לדמות. כל מי שרוצה יכול להוריד דמות זו ולהישתמש בה.

בז למרחקים מתוך יומן המסעות.

לא נולדתי עם שם זה. לא אשכח את הפעם הראשונה בה קראו לי בשם הזה, היה זה אבי. הייתי בן 14 והיה זה לאחר שחציתי את כל הדרך מהחווה שבה גדלתי עד לכפר הקרוב ביותר במשך פחות משעתיים. לא הייתה לי ברירה אחרת, הפרה היחידה שהייתה לנו עמדה להמליט והיא התחילה לדמם, הייתי חייב לעשות משהו, אמא שלי עמדה שם רועדת מבכי ואבא שלי ביקש ממני לצאת. אהבתי את הפרה ההיא, כשהייתי קטן הייתי רוכב עליה ומדמיין שאני אחד מבין דמי הדרקון הרוכב לקרב. הייתי חייב לעשות משהו. רצתי לכפר.
כעבור שלושה ימים הפרה הולידה עגל בריא, חייה ניצלו. מאז אבי היה פורע את שערי ומתרבב כי אני בז למרחקים.

בגיל 16 יצאתי למסע הצייד הראשון שלי כמבוגר. היינו שמונה עשרה אנשים והייתה זו עונת הנדודים של האיילים. האחראי לצייד היה חבר טוב של המשפחה והוא אמר שהוא ימלוק את ראשי אם אתקרב לחרב. הוא דחף לידי שלוש חניתות הטלה אומר לי 'עדיף שתהיה מרוחק'. חיכינו במארב, לפי הדיווחים של התצפיתנים הם התקרבו למעבר שחיכינו בו, המארב היה קצר הצלחנו לפצוע חמישיה איילים שאר האיילים ברחו, אחד האיילים שפצענו היה האייל המוביל הוא עדין היה על רגליו מנופף בראשו לכל הכיוונים. שלושה אנשים התקדמו לעברו עם חניתות, במקום לברוח האייל הסתער. הוא הניף את רגליו וחבט בראשו של אחד האנשים ולאחר מיכן הניף את קרניו שמאלה והעיף הצידה איש נוסף. האיש האחרון שנותר שמת את חניתו והחל לברוח אך האייל היה מהיר ממנו. זינקתי על רגלי ורצתי לעברם בכל המהירות שנשאו אותי רגלי, כשראיתי איך האייל מכופף את ראשו לקראת נגיחה, שלחתי את החנית קדימה. היא ננעצה עמוק באחוריו כשהיה במרחק צעד מהאיש. הכאב זיעזע את גופו והוא כשל בריצתו ונפל לקרקע. לא זכיתי בהריגתו אלא במשהו אחר. היה זה האיש שברח שהרג את החיה, לאחר שהאייל נפל לקרקע, הוא שלף את סכינו וחתך את גרונו ואילו אני זכיתי לכינוי שדבק בי מאז 'בז למרחקים'.

בגיל 17 תקפה מחלה את ריאותיו של אבי, הוא השתעל במשך כמה ימים, פניו היו חיוורים והוא ירק דם. רופא הכפר הרחיק אותו מהבית ואסר עלי להתקרב. הוא יצא מישם זמן רב וכשיצא הניח עלי יד כבדה. 'יש איש העוסק עם רוחות שאליו אתה חייב לגשת, אינני יודע מה מקור המחלה של אביך והתסמינים שלה לא מוכרים לי. לך אליו, הבא אותו לפה. אולי הוא יוכל לעזור'.
אינני זוכר כמה זמן רצתי, מתי אכלתי ואם ישנתי, כל מה שיכולתי לחשוב עליו הוא היום שבו הפרה המליטה וכל הדרך התפללתי שלא אכשל בדרך. הייתי כחולם ומידי פעם ראיתי אייל רץ לצידי, כרודף אחרי לתקוע בי את קרניו. לבסוף נפלתי תשוש למרגלות ביתו של האיש שאליו נשלחתי, הוא אסף אותי לביתו ונהג בי בחשד כששמע את שמו של רופא הכפר שלנו, הוא מיהר ואסף את חפציו. רגע אחרי שסגר את דלת ביתו, רוח קלה החלה נושבת. איש הרוחות הרים את ראשו והביט אל הדרך שהובילה לכפרנו, אייל לבן בעל קרנים אדירות עמד על רגליו האחוריו ונעלם. 'התברכנו במזל, נראה כי הרוח 'המאיצה בשליחים' נותנת לנו את ברכתה'. כשהגענו לכפר נראה כי כמעט איחרנו את המועד, המסע היה קצר ומעייף ועם זאת לא התמוטתי מרגלי. המחלה התפשטה והדביקה את הרופא ואמא שלי. במשך שלושה שבועות בערה קטורת בביתנו וכעבור חודש המצב חזר לקדמותו, אך אני כבר הייתי רחוק משם ולאחר שעברו שלושה חודשים חזרתי רק כדי להביט עליהם מרחוק.

לאחר שהגענו נשלחתי לבאר להביא מים. שרירי רעדו כשמשכתי את דלי המים מתחתית הבאר, כשהנחתי אותו לבסוף על שפת הבאר דמותי נשקפה מהמים. משהוא משך את תשומת לבי. לרגע הופיע ניצנוץ זהוב על מצחי ונעלם. רצתי חזרה לבית והגשתי את דלי המים לאיש הרוחות שהספיק להבעיר את האש במטבח והניח את הסיר הכי גדול שהיה לנו עליה, ציווה עלי לשפוך את המים אל הסיר וביקש ממני להביא דלי נוסף. בפעם השניה שמשכתי את הדלי מעלה הרגשתי דיגדוג במצחי, כשבהטתי אל תוך המים ראיתי טבעת זהובה על מצחי ובמרכזה נקודה. שמעתי על אנשים כמוני, דמי הדרקון היו יוצאים לצוד אותם. הייתי מוכרח לברוח. הנחתי את הדלי ליד דלת המטבח קראתי לרופא וברחתי משם. בעודי רץ צפונה הצטרף אלי לריצה אייל לבן בעל קרנים אדירות, קוראים לה 'המאיצה בשליחים' והיא מלמדת אותי על הבריאה.

-------------------------------------------------------------------------

קווי אופי לדמות:
1. היא תעדיף לרוץ ממקום למקום מאשר לרכב או להפליג.
2. היא אינה נשארת במקום אחד זמן רב, מתוך החשש ממרדף דמי הדרקון.
3. היא תנסה לעזור לכל איש חולה שתפגוש בדרכה.
4. המוטיבציה שלה היא להקיף את הבריאה בריצה.

הערה - נחישות הינה המעלה העיקרית של הדמות, לא נבחר לה פגם אופי.

קבצים מצורפים

אהבתי, נחמד +.
אבל לא נראה לי שבתור מניע להקיף את הבריאה בריצה זה מספיק גדול, זה ממש לא בעיה כל כך גדולה, בעזרת 3-4 תעצומות הוא יכול לעשות את זה... לא'דע, נראה לי לא מספק.

מענין למדיי, אך לדעתי חסר:
-חסר לי איזה משהו שיומר לי שזהו נשגב. הוא רץ מהר וכנראה יודע איך להשתמש בחניט הטלה או משהו... אבל נשגב שמש שווה טיפה יותר מזה...
-אני תמיד שואל את עצמי, האם הדמות שלי מנסה להתמחות בהכל באופן חסר משמעות טיפה או שהיא ממקודת במשהו? היא חכמה מאוד? חושבת מהר? ערמומית? המד שלי הוא שתמיד לכל דמות שלי חייב להיות ערך אחד לפחות עם-1 וערך אחד לפחות עם-5. לדעתי זה באמת מעצב לטובה את הדמות.
-איך זה שיש לדמות 6 יכולות מועדפות?

חוץ מזה דמות מצויינת. מענין ומקורי.

היכולות המועדפות נערכו, הורדה היכולת 'הישרדות'.
תודה על ההערה.

לפני הכל אציין כי דמות זו נועדה לשימוש באי הפורום והיא פתוחה לעריכה, לכן תשובותי יהיו מנקודת השקפתי לדמות.
תיאור הדמות מתרחש עד לנשגבותה, ישנן שאלות שנותרות פתוחות כגון : "מהיכן הדמות השיגה את העתקים שברשותה?", "למה יש לה אנשי קשר באזור צפון-מערב?" ועוד. את התשובות לשאלות הללו הותרתי למי שמשחק את הדמות. במידה והדמות מוצאת חן בעיני שחקן הייתי רוצה שהוא יוסיף תוכן לדמות כך שיהיה לו כייף יותר לשחק אותה.

1. מניע הוא דבר הניתן לשינוי. בנוגע לדמות, בניתי אותה ללא תעצומות באתלטיקה, גם לא מצויינות. נכון לתחילת המשחק, להקיף את הבריאה הוא דבר שאינו פשוט. המגבלה הנוצרת עקב כך, הוא הצורך בתנועה כל הזמן. אם לקשור זאת לדמות אני רואה שתי סיבות (שלא ציינתי בתיאור הדמות) שזה מניע טוב בשבילה. הראשונה זה חשש מדמי הדרקון ולכן היא כל הזמן במנוסה, הסיבה השניה היא שדמיינתי אותה בתחרות 'ריצה' תמידית עם 'מאיצה בשליחים'.

2.מה עושה מישהו נשגב? לדעתי זו יכולה להיות כל יכולת שהדמות יכולה להיות אגדתית בה. אם היו חושבים שריצה היא לא דבר מגניב, מעולם לא היו יוצרים את פלאש גורדון...

3. לגבי פריסה ומיקוד דמות. אני מעדיך לפרוס את הדמות בכמה קטגוריות כך שיהיה לי (כשחקן) מרחב פעולה (לדוגמה יכולת בישול מינימלית מלאכה מים -1 ויכולת לחימה מספקת קפא"פ 2).
בעבר רשמתי בפורום מהם שלושת גישות המשחק של שחקנים, פריסת דמויות בתחילת המשחק מאפשרות להנות גם בהרפתקת יחיד ובקבוצה.

אהבתי ביוצתר את הרעיון, והיה לי רעיון דומה פעם אבל לאו דווקא של ריצה אלא יותר של נדודים (מניע: לראות הכול, פשוטו כמשמעו... :D ) חוץ מזה גם אני הבחנתי בחוסר באקט שפתח אותו לריס הנשגבות, או לפחות לאידאל שהוא הגשים... (אז הוא רץ מהר, ו...?)
ושלישית, לא קלטתי מדףהדמות מה הרקעים שלו האמת...
ואגב, טכנית, אפשר להקיף את הבריאה? לחצות אולי, היא שטוחה לא? ובמידה וכן, זה לא משהו שכולם יודעים?

לא הבחנת באקט שיפתח אותו לרסיס הנשגבות?
אם ראיתה את הסרט שר הטבעות, יש שם סצנה של ריצה ארוכה ומעייפת שהיא אחד מבין השיאים הדרמטים של הספר\סרט. הדחף להגיע למקום מסויים בזמן הקצר ביותר שניתן, יכול להאיץ את צעדם של אלופי המרתונים שלא נדבר על נשגבות.

אני משער שמעטים הם המקרים בהם ניסו המשתתפים בפורום לרוץ את כל הדרך מטבריה לדימונה, אם יש אחד כזה אשמח לשמוע לדעתו האם הריצה לא הייתה מעין 'נשגבות'.

נוקס אמר/ה:
לא הבחנת באקט שיפתח אותו לרסיס הנשגבות?
אם ראיתה את הסרט שר הטבעות, יש שם סצנה של ריצה ארוכה ומעייפת שהיא אחד מבין השיאים הדרמטים של הספר\סרט. הדחף להגיע למקום מסויים בזמן הקצר ביותר שניתן, יכול להאיץ את צעדם של אלופי המרתונים שלא נדבר על נשגבות.

אני משער שמעטים הם המקרים בהם ניסו המשתתפים בפורום לרוץ את כל הדרך מטבריה לדימונה, אם יש אחד כזה אשמח לשמוע לדעתו האם הריצה לא הייתה מעין 'נשגבות'.
הענין הוא שנשגבות היא ענין שנניח במונחי משחק יהיה ניתן להגשים רק בערך בגיל 400... משהו כמו 'להפיל את דמי הדרקון' או 'להשתלט על העולם'(בדיחה פרטית...) הם עסקים להגשמת המניע שאפשר ממש לבצע אותם רק בגיל 400 כך.
לרוץ מטבריה לאילת זה משהו שתוך 2-3 ימים מעגל פשוט בעזרת אתלטיקה יעילה/כישופים של תחבורה בסיסיים מאוד[מעגל ארצי או בשעת הצורך מעגל שמימי] מסוגלים לעשות דיי ביעילות.

אז דון נתן הדגמה טובה- זה כמו ההבדל בין לרוץ את כל הבריאה לבין לראות כל מקום[שזה מן-הסתם גם יו-שאן, מלפיאס, הרבה הרבה אל-מקומות וכדומא]. לרוץ סביב לעולם זה פשוט... בלתי אפשר לבני-תמותה אבל אפשרי לנשגבים צעירים, ומניע צריך להיות משהו ששד מעגל שלישי בינוני בערך מסוגל לבצע, לא משהו ששד מעגל ראשון עוצמתי מסוגל לעשות[לדוגמא].

חשבתי שהבהרתי את עצמי, מפתיע אותי למצוא את עצמי כותב בשלישית את אותם הדברים.

מניע הדמות טוב בעיני. אני לא מכיר אף משתתף בפורום שרץ את טבריה אלית בשלושה ימים (כ220 קילומרים ביום) ואם מישהו עשה זאת, מגיע לו להיות נשגב. אינני מכיר נשגבים שעשו זאת, אשמח לראות את החישובים שבוצעו כדי לבסס טענה זו.

הדרך שבה הוצג המניע "לראות את הבריאה" אינו אפשרי בעיני. הבריאה משתנה כל הזמן במיוחד ליד איזורי הפראא, הנשגב לעולם לא יצליח לראות את כל הדברים בבריאה כל עוד הוא לא משכפל את עצמו.

לא ברורה לי ההצהרה 'שד בינוני ממעגל שלישי'. מה זה שד בינוני?

ל-forte, שמתי לב שהשקפתך בנוגע למכניקה שונה משלי. אינני מבין מדוע אינך בודק את דברי. כיצד אתה מצפה שאתייחס ברצינות לדבריך כשאינך מתייחס בצורה ראויה לדברי? תגובות למשפט זה, שלח לי בפרטי.

רק בספר הלבן ישנו צ'ארם אשר מאפשר לך לרוץ במהירות מדהימה {[סיבולת+מהות]*15 קילומטר} נניח שנשגב צעיר, עם מהות 3 וסיבולת 4 לוקח את הצ'ארם הזה (שהוא לא ממש מתקדם... צריך רק עוד צ'ארם אחד ומצויינות בשביל לקחת אותו) והוא רץ 115 קילומטר. בשעה. מה גם, שאני בטוח שיש באיזשהו ספר הרחבה תעצומות יותר מתקדמות לזה, ואם לא, כל שחקן יכול לבקש מהמנחה להמציא תעצומת המשך לזה. כאשר נשגב קצת יותר רציני עושה זאת, הוא יכול לעבור מאות ואולי אפילו אלפי קילומטרים ביום, רק על ידי ריצה, כך שלהקיף את כל הבריאה אולי יקח לו קצת זמן, אבל יחסית ל3000 השנים שיש לסולאר לחיות... כלום... אבל שיהיה, זה לא כל כך עקרוני.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה