טירת גרייסקל היא מבצר עתיק ומיסתורי, יש שאומרים שאפילו בלתי חדיר, אשר אמור לכלול בתוכו את הסוד הגדול ביותר של יבשת אינטרניה.
סקרטול הרשע, מוביל את כוחותיו מתוך הר הנחש במטרה לחשוף את הסוד הזה, להשיג את העוצמה האדירה שתמונה בטירה, ולהפוך למכשף החזק ביותר ולשליט הבלתי מעורער של העולם.
לימים, כוחות של סקרטול גדלו, והם איימו אפילו על כוחה של הקוסמת האדירה שחיה בטירה, והיא בחרה לעצמה אלוף, שיירש את כוחתיה של טירת גרייסקל, ויעמוד כחוצץ בין כוחות האופל לכוחות הטוב.
הוא הכוח.
הוא הי-מן.
לפני שאני צולל לקראנץ', יש פה הרבה שאלות על המקצוע ולמה דווקא לוחם, בעיקר כי הנסיך אדם הוא לא הלוחם הכי גדול. וכי ההגנה על גרייסקל מתיאמה כשבועה לפאלדין או אפילו כפטרון לוורלוק.
והנה הבעייה- הי-מן לא מטיל לחשים, בעיקר כי הטלת לחשים שמורה בדרך כלל לכוחות הרוע (חוץ מהקוסמת ואורקו, אבל הקסמים שלהם הם לא קסמים פרופר) ולכן כל מקצוע מטיל לחשים לא מתאים לפאלפ של הי מן.
בנוסף, יצא לנו לראות כמה מקורות שהציגו שאלופים קודמים של טירת גרייסקל כן היו לוחמים מוצלחים עוד לפני השימוש חרב הכוח, ככה שאדם הוא סוג של יוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל.
זה שולל כל מקצוע מטיל לחשים, ומאחר והימן הוא לא נוכל או נזיר אנחנו נשארים רק עם ברברי ולוחם.
עכשיו שקלתי לייצר את הימן בתור נתיב לברברי, בעיקר כי יש לנו פה איזה מסגרת של שינוי צורה וכו'- אבל השינוי להימן הוא לא זעם קרב והוא לא מתאים לרעיון הזה, מעבר לכך הימן הוא עדיין לוחם מחושב ומסוגל להשתמש בטכנולוגיה ודברים דומים לה גם בזמן זעם, מה שהיה דורש ייצרה של זעם ייחודי להימן שפושט לא היה מרגיש כמו זעם. ולכן נשארנו רק עם לוחם.
והנה הבעייה- הי-מן לא מטיל לחשים, בעיקר כי הטלת לחשים שמורה בדרך כלל לכוחות הרוע (חוץ מהקוסמת ואורקו, אבל הקסמים שלהם הם לא קסמים פרופר) ולכן כל מקצוע מטיל לחשים לא מתאים לפאלפ של הי מן.
בנוסף, יצא לנו לראות כמה מקורות שהציגו שאלופים קודמים של טירת גרייסקל כן היו לוחמים מוצלחים עוד לפני השימוש חרב הכוח, ככה שאדם הוא סוג של יוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל.
זה שולל כל מקצוע מטיל לחשים, ומאחר והימן הוא לא נוכל או נזיר אנחנו נשארים רק עם ברברי ולוחם.
עכשיו שקלתי לייצר את הימן בתור נתיב לברברי, בעיקר כי יש לנו פה איזה מסגרת של שינוי צורה וכו'- אבל השינוי להימן הוא לא זעם קרב והוא לא מתאים לרעיון הזה, מעבר לכך הימן הוא עדיין לוחם מחושב ומסוגל להשתמש בטכנולוגיה ודברים דומים לה גם בזמן זעם, מה שהיה דורש ייצרה של זעם ייחודי להימן שפושט לא היה מרגיש כמו זעם. ולכן נשארנו רק עם לוחם.
אלופה של טירת גרייסקול
בשם טירת גרייסקל! - אתה נבחרת על ידי הקוסמת להיות היורש של כוחה של טירת גרייסקל, התפקיד הזה מגיע עם חובות רבים, אבל גם עם עוצמה לא קטנה, בין אם אתה משתמש בחרב הכוח כמוקד, או שאתה מצליח לתעל את הכוח ללא כל עזרה חיצונית, אתה נהנה מהעוצמה הקסומה של הטירה, אפילו מבלי להשתמש בכוח במלואו. החל מדרגה 3 אתה מקבל הכשרה במיומניות האתלקטיה, או התמחות אם אתה כבר מוכשר בה. בנוסף, אתה לומד כיצד לתעל את הכוח החדש שלך בזמן לחימה, אתה יכול לבחור להשתמש בנשק חד ידני בשתי הידיים גם אם אין לו את התכונה "רב שימושי", כאשר אתה עושה כן הגדל את קוביית הנזק בשלב אחד.
אני הוא הכוח! - כאשר השעה מגיעה, אתה מסוגל לתעל את הכוח של טירת גרייסקל ולהפוך לאלוף שלה בנפש ובגוף, אתה שואב את הכוחות של האלופים לפניך, וקורא לעוצמה לשנות אותך, ולהעניק לך כוח מעבר לכוח הרגיל שהיית מסוגל להשתמש בו. החל מדררגה 3 אתה יכול לנצל פעולת בונוס על מנת להשתנות להי-מן, למשך הדקה הקרובה אתה נהנה מההשפעות הבאות:
- ערך הכוח שלך גדל ב2.
- אתה מקבל יתרון לבדיקות ולהצלות כוח
- אתה יכול להשתמש בפעולות הבנוס שלך כדי לבצע התקפת נשק נוספת.
חתול קרב! - מישורי אינטרניה גדולים מידי בשביל שהימן, למרות כל כוחו ועוצמתו, יהיה מסוגל לנוע בהן בכוחות עצמו ובזמן. לכן הקוסמת תכננה את כוחה של גרייסקל ככזה שיוכל להעניק לאלוף שלה את הרמך הנדרש על מנת להגיע למקומות הנדרשים, החל מדרגה 7, אתה יכול להטיל את הלחש "מציאת יציר סוד" פעם במנוחה ארוכה מבלי לנצל יחידת לחש, בנוסף כאשר אתה משתמש ביכולת "אני הוא הכוח!" יציר הסוד שלך משנה צורה לאחת הצורות הזמינות בלחש "מציאת רמך"
אדון הנשקים! - הי-מן הוא הלוחם הבלתי מעורער של אינטרניה, וככזה הוא מסוגל להוציא מהנשק שלו את המירב ללא מאמץ, ובאופן שלוחמים אחרים לא היו מצליחים להגיע אליהם מעולם. החל מדרגה 10, כל נשק שאתה משתמש בו נחשב קסום למטרות התנגדות וחסינות לנזק, כמו כן, כאשר אתה משתמש ביכולת "אני הוא הכוח", התייחס לנשק שלך כאילו תוסף ההקסמה שלו להתקפה ולנזק הוא 1 יותר מאשר התוסף הנוכחי שלו.
בנוסף, הי-מן מקבל שימוש נוסף ליכולת "אני הוא הכוח!"
כוח שלא נשבר - הי-מן נדרש להילחם באויבים בסיכויים בלתי אפשריים, ולשרוד קרבות שיערכו שעות אם לא ימים, הוא חייב להיות מסוגל לספוג פצעיות שהיו שובורת לוחמים אחרים ולעמוד איתן מול כוחות בלתי ניתנים לעצירה, החל מדרגה 15 כאשר הי-מן מגלגל יוזמה, הוא מקבל נקודת פגיעה זמניות השוות לדרגת הלוחם שלו +מתאם הכריזמה שלו. נקודת פגיעה אלה נעלמות כאשר הן תמו או בסוף הקרב.
בנוסף, כאשר הי-מן משתמש ביכות "אני הוא הכוח" התקפות קריטיות שנעשות נגדו גורמות נזק רגיל בלבד.
שליט היקום - הי-מן הוא בראש ובראשנה אחד מהמאסטרים, והחזק מתוך כל שליטי היקום של אינטרניה, אלו אשר הצליחו להתאחד עם כוחה של טירת גרייסקל במלואה, מסוגלים לתעל את העוצמה הזו למדמים בלתי ניתנים להסבר, שיביסו כל אויב ויכניעו כל איום. החל מדרגה 18, כאשר הי-מן משתמש ביכולת "אני הוא הכוח" הוא נהנה מהיכולות הבאות:
- ערך הכוח שלו גדל ב2 נקודות נוספות (ל4 סה"כ)
- כאשר אתה בוחר רמך, יציר הסוד שלך יכול לשנות לאחת הצורות הזמניות בלחש "מציאת רמך דגולה"
- כאשר אתה פוגע באויב עם התקפת נשק, ההתקפה גורמת ל1ק8 נזק כוח נוסף.
- כאשר אתה פוגע באויב, אתה יכול לבחור להדוף אותו, על האויב להצליח בהצלת חוסן בד"ק +תוסף ההכשרה שלך+תוסף הכוח שלך, או לההידף 10 פיט לאחור.