• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מנוע האפוקליפסה חדשות הכרוז גרסה חדשה ל Dungeon World בתכנון

אז Luke Crane הכריז בדיסקורד של DW שהוא שוחח עם היוצרים והם הסכימו שגרסה חדשה is long overdue אבל העבר של אחד היוצרים הוא גורם מעכב.

לכן, לוק קנה את הזכויות מהם (הוא הpublisher של הגרסה הנוכחית כבר זמן רב) והולך להוציא את הגרסה החדשה. כdesigner, הוא כנראה הכי רחוק שאפשר מהפילוסופיה של DW, לכן אני מניח שאחרים יקחו את המושכות.

יצאו לא מעט hacks ומשחקים שהם דור ההמשך במובנים רבים, אבל אישית, שמח לשמוע שהOG בז'אנר יקבל עדכון (בהחלט נצרך בעיניי).

צירפתי צ.מ. מהערוץ הייעודי שנפתח בשרת של DW, התחיל שם כבר סוג של FAQ עם ג'רמי סטרנדברג (יש דיבור משמעותי על Stonetop מפורסם רשמית בתחילת 2025! ובכן, שמענו את זה בעבר ועדיין...)

קבצים מצורפים

• Screenshot_2024-08-19-12-12-50-878-edit_com.discord.webp
    Screenshot_2024-08-19-12-12-50-878-edit_com.discord.webp
    81.4 KB · צפיות: 4
  • Screenshot_2024-08-19-12-12-16-731-edit_com.discord.webp
    Screenshot_2024-08-19-12-12-16-731-edit_com.discord.webp
    141 KB · צפיות: 4
  • Screenshot_2024-08-19-12-11-43-542-edit_com.discord.webp
    Screenshot_2024-08-19-12-11-43-542-edit_com.discord.webp
    53.6 KB · צפיות: 4
מה הסיפור עם העבר של היוצרים?
אני פחות מעורה בפרטים, מאחר שעולם המבוך ממילא נוסעת במנוע האפוקליפסה ברישיון שימוש שיתופי –אבל להבנתי במשחק מוקלט בהנחיית אדם קובל (אחד משני יוצרי השיטה) ובשיטת מדע בדיוני כלשהי, הוא הביא את הדמות של שחקנית למצב של תקיפה מינית. השחקנית לגמרי קפאה במשחק לאור מה שעובר על הדמות שלה, כך שהוא פשוט המשיך לתאר את הסצנה בלי שמישהו התערב.

בדיעבד הוא התנצל על האירוע, וגם לקח צעד אחורה מהפקת משחקים, מה שמתחבר לרכישה של הזכויות על המשחק.

מה הסיפור עם העבר של היוצרים?
התוודעתי לסיפור.הזה בדיעבד ואני לא אוהב לצלול לסיפורים הללו, אז אתן את התקציר שזכור לי.
אחד היוצרים, אדם קובל, דמות ידועה מאוד בזמנו בסצנת משחקי התפקידים בדגש על PbtA, הנחה בלייב סשן בו דמות רובוטית(?) של אחת השחקניות עברה "אורגזמה" לא רצונית כשהיא נכנסה לסבב שדרוג/ תיקונים. אאל"ט הדמות לא היתה בהכרה.

זה הכה גלים כי התברר שהשחקנית חוותה תקיפה בעברה וגבר כי אדם היה ידוע בתור מישהו שמקדם חובה של consent במשחקי תפקידים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה