• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 4 גנב לחשים מהדורה 4

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
A

Anonymous

Guest
טוב אחרי שראיתי את המדריך השלם להרפתקן וראיתי את גנב הלחשים חשבתי להמיר אותו למהדורה כי גם כך לא צריך לכתוב לו כוחות

גנב לחשים

"קסם יפה עכשיו תראה איך אני עושה אותו"

תפקיד:יכול להיות כל התפקידים(בניפרד) אבל בכללי הוא יותר סער

מקור כוח:לגנב לחשים יש מכשיר מסוים שמאפשר לו להעתיק(לכו עם הדמיון שלכם) או שהגזע של הדמות שלו קצת מיוחדת(לדוגמא:כל סוגי יצירי הכפיים או עועה ראשים)או שיש לו גישה לכל מקורות הכוח.

תכונות מפתח:חוכמה,כריזמה,כוח

שליטה בשיריון:בד ועור

שליטה בנשקים:פיגיון,מטה,רובה קשת

תוספים להגנה:+2 לרצון

נקודות פגיעה בדרגה ראשונה:10+ ערך החוסן

נקודות פגיעה אם כל עליה בדרגה:6

פרצי ריפוי ביום:9+מתאם החוסן

הכשרה במיומנויות:בחר 4:מאגיה,פשיעה,אקרובטיקה,אטלתיקה,טבע,דת

אפשרויות הרכבה(טוב אני לא מצליח לחשוב על משהו מישהו מוכן לעזור לי)

מאפיני מקצוע:ספיגת לחש:אחת להתקלות יכול גנב הלחשים לספוג לחש שמפעילים עליו (ההתקפה לא תפגיעה בו)ולהשתמש בלחש כדי לתקוף את אותו היצור שעשה את הלחש

העתקת כוח:למרות השם גנב לחשים הוא יותר מעתיק אותם:גנב הלחשים יכול להעתיק לחשים אם הוא:

א.רואה איך עשו את הלחש
ב.אם הלחש באותו הדרגה שלו או נמוך
ג.הוא חייב להעתיק כוח בהתאם לכוח שהוא אמור לקבל לדוגמא(דמות בדרגה 2 מקבלת כוח תכלית 1 לכן בדרגה 2 גנב הלחשים יכול להעתיק רק כוח תכלית 1)
ד.הוא מעתיק באופן כזה

בדרגה ראשונה הוא מעתיק 2 כוחות רצון(בן אדם 3) כוח התקלות 1 וכוח יומי 1
בדרגה שניה כוח תכלית 1
בדרגה שלישית כוח התקלות 1
בדרגה 5 כוח יומי 1
בדרגה 6 כוח תכלית 1
בדרגה7 כוח התקלות 1
בדרגה 9 כוח יומי 1
בדרגה 11 הגנב לחשים מסוגל להעתיק נתיב מופת ולבטל לעצמו את הדרישות ולקבל כוח התקלות 1 של הנתיב מופת שהעתיק

(טוב פשוט תראו את ע''מ26 בסל''ש)

עשיתי את ההודעה הזאת בענק כדי שאף אחד לא היתעלם ממנה אם יש לי טעות במקום להגיד איפה הטעות תעשו בעצמכם תיקון תכתבו אותו ואני אתקן ואם אתם רוצים לכתוב תגובה אז או תיקון או ביקורת טובה או שאלה (כן אני יודע שאני לא אבל אני לא מסוגל לסבול את הערות פה)

אם אתה לא רוצה לשמוע ביקורת, למה לפרסם את המקצוע בכלל. הוא גרוע. אבל רק כי אתה מתעקש שלא להקשיב. אם היית מקשיב ומשתפר, הוא לא היה גרוע.
כל המקצועות הבאים שתפרסם יהיו גרועים גם כן, כל עוד תמשיך להתעקש שלא ללמוד. אתה לא יודע לעשות מקצועות. איך לומדים? מקשיבים למי שכן יודע ומפנימים.

אבל הוא לחלוטין לא פועל במהד' 4 (שהרי ד"שים ומפלצות לא פועלים לפי אותן תבניות), אז במידה מסוימת צפע צודק.
תיקון - לא פועל בלי הרבה מאוד מחשבה.

גנב הלחשים של 3.5 הוא לדעתי מקצוע ענק. הוא לא מחדש הרבה מכאנית, אבל יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות איתו ועם הרקע של הדמות.
http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/ex/20050107a

שוב, @%$#^&*! לא מפנים ממש הערות. למזלו בסוף השבוע הקרוב יתפרסם המשך הכתבה על כתיבת מקצועות למהדורה 4. אולי יעזור לך.

גנב הלחשים הוא סער מאגי. למה סער מאגי? תסתכל עליו! יש לו יכולת הטלת לחשי מאגיה מוגבלת והוא מעתיק לחשים מאגיים ויכולות דמויות לחש. למה סער? בזכות התקפת הפתע והיכולת שלו לנטרל כוחות של היריב לזמן מה. יכולת הגניבה היא די פיצ'ר משני.
במהדורה 4, אני חושב שכוחות ההתקלות והיומיים של גנב הלחשים צריכות לגנוב תכונות שונות של היריב לטובת גנב הלחשים: לדוגמה "גניבת עמידות" מסבה ליריב רגישות 5 לכל נזק אשר מצטברת עם רגישויות קיימות (הצלה לסיום). במקביל, היא מזכה אותך בעמידות 5 לכל נזק כל עוד המטרה לא הצליחה בהצלה. כוחות יותר רציניים יכולים לגנוב את כל החושים המיוחדים של היריב ולתת אותם לדמות (האא! הקובולד הזה כבר לא יראה בחושך!), לנתץ השפעות יצירה וזימון ואפילו להסיר מצבים מסויימים מבני ברית ולהלביש אותם על ההתקפות של הדמות.
יהיה קל יותר לבנות אותו בשיטת אסנטיאלז או דמוי-אסנטיאלז (מגוון קטן של כוחות, אבל הכוחות מקבלים תגבורים לאורך הזמן כך שהכוח מדרגה 3 עדיין שימושי בדרגה 23).

כוחות לפי-רצון של הדמות: דיקור הרצון מפחית את הגנת הרצון של המטרה ומגביר את הגנת הרצון של גנב הלחשים או של בן-ברית סמוך, גניבת אנרגיה היא התקפת קפא"פ משעממת, אבל אם הדמות ספגה נזק מיוחד כלשהו בתורה האחרון (אש, רעל) היא מוסיפה נזק מסוג זה בסך מתאם תכונה משנית, הכנה לגניבה דומה לכוח לפי-רצון מסויים של הנוכל: היא מסבה נזק ממוצע, אולם מאפשרת לך להגיב בהפרעה מיידית לפעולות של המטרה, להחליש אותן ולהחזיר אותן נגדו.

חדי העין יבחינו שלגנב הלחשים יש גם תפקיד משני כמנהיג, אבל אין לו את יכולת הריפוי האמינה שתעשה אותו למנהיג של ממש.

אני לא רוצה להעליב אבלמישהו בכלל ניסה ליצור מקצוע למהדורה או בכלל להמיר מקצוע כי אם תנסו תראו שזה לא כזה קל ואני בסך הכל משחק פחות משנה במו''ד

למרות שלא מניסיון, אני בטוח שלא היה להם קל. אבל אתה יודע מה? הם השקיעו במקצוע הרבה זמן ומאמץ, וגם זה לאחר שהם התעמקו במקצועות והבינו איך צריך לבנות אותם.

מתוך סקרנות, כמה זמן עבדת על גנב הלחשים? ואם כבר, כמה על האלכימאי?

גילוי נאות: במבט לאחור, אני חושב שהיאמאבושי (הזמין להורדה באתר הפונדק) אינו מקצוע מושלם ובמבט לאחור הייתי כותב אותו אחרת.
זה גם לא ממש קריטי כרגע. בשבועות הקרובים יתפרסם "אח התמורה" שהוא מעין מיקוד של הדרואיד. המקצוע בשלבי כתיבה מתקדמים וכבר יש לו את כל כוחות לפי-רצון, כל כוחות ההתקלות ומרבית כוחות התכלית. מאפייני המקצוע כבר מזמן הושלמו. בינתיים פורסמה רק הקדמה לכתבה, העוסקת בתפקידים בקרב ובמאפייני המקצוע המתאימים להם ("מה זה תפקיד ומה זה רוצה ממני"). נראה שלא יזיק לך לקרוא את ההקדמה הזו, כי גם באלכימאי וגם כאן בגנב הלחשים אתה לא ממש היית סגור על תפקיד המקצוע למרות שבשני המקרים הוא נורא בולט וברור (זה בניגוד להמרה של האשף מ-3, נניח, כי בהתאם לבילד ובחירת הלחשים, האשף של 3 יכול היה להיות סער ב-4).

דווקא גנב הלחשים הוא מקצוע שלדעתי די קל להמיר מ-3.5 ל-4.

דרך אגב, אם תחפש תראה שלא רק אני כתבתי כבר מקצועות ל-4. יש כאן איפשהו את מקצוע הפיראט שהוא בסך הכל סבבה (צריך ללטש אותו קצת, אבל בסך הכל הוא סבבה) ואת "המאפיל" (שאין לו כרגע ממש רשימת כוחות, אבל אם תקרא את "מה זה מקצוע ומה הוא רוצה ממני" תראה שמאפייני המקצוע חשובים בדרך כלל יותר ממבחר הכוחות שלו).

ת'ור אמר/ה:
למרות שלא מניסיון, אני בטוח שלא היה להם קל. אבל אתה יודע מה? הם השקיעו במקצוע הרבה זמן ומאמץ, וגם זה לאחר שהם התעמקו במקצועות והבינו איך צריך לבנות אותם.

מתוך סקרנות, כמה זמן עבדת על גנב הלחשים? ואם כבר, כמה על האלכימאי?

על האלכימאי 10 שעות

וגנב הלחשים 3 שעות

the Nerubian אמר/ה:
גילוי נאות: במבט לאחור, אני חושב שהיאמאבושי (הזמין להורדה באתר הפונדק) אינו מקצוע מושלם ובמבט לאחור הייתי כותב אותו אחרת.
זה גם לא ממש קריטי כרגע. בשבועות הקרובים יתפרסם "אח התמורה" שהוא מעין מיקוד של הדרואיד. המקצוע בשלבי כתיבה מתקדמים וכבר יש לו את כל כוחות לפי-רצון, כל כוחות ההתקלות ומרבית כוחות התכלית. מאפייני המקצוע כבר מזמן הושלמו. בינתיים פורסמה רק הקדמה לכתבה, העוסקת בתפקידים בקרב ובמאפייני המקצוע המתאימים להם ("מה זה תפקיד ומה זה רוצה ממני"). נראה שלא יזיק לך לקרוא את ההקדמה הזו, כי גם באלכימאי וגם כאן בגנב הלחשים אתה לא ממש היית סגור על תפקיד המקצוע למרות שבשני המקרים הוא נורא בולט וברור (זה בניגוד להמרה של האשף מ-3, נניח, כי בהתאם לבילד ובחירת הלחשים, האשף של 3 יכול היה להיות סער ב-4).

דווקא גנב הלחשים הוא מקצוע שלדעתי די קל להמיר מ-3.5 ל-4.

דרך אגב, אם תחפש תראה שלא רק אני כתבתי כבר מקצועות ל-4. יש כאן איפשהו את מקצוע הפיראט שהוא בסך הכל סבבה (צריך ללטש אותו קצת, אבל בסך הכל הוא סבבה) ואת "המאפיל" (שאין לו כרגע ממש רשימת כוחות, אבל אם תקרא את "מה זה מקצוע ומה הוא רוצה ממני" תראה שמאפייני המקצוע חשובים בדרך כלל יותר ממבחר הכוחות שלו).

אז חוץ מימני רק 2 מנסים לעשות מקצוע למהדורה 4

תראו אחת המטרות שלי זה להראות שגם ישראלים מסוגלים ליצור מקצוע למהדורה 4 תראו אותי אני משחק פחות משנה dnd ואני יוצר מקצועות(בין גרוע לסביר (אל תגיבו על המקצועות שלי)) ואתם משחקים יותר זמן מימני אתם מבינים יותר אז בטח גם אתם יכולים לעשות את זה

תבין, מה שאתה יוצר זה לא מקצועות, אפילו לא מקצועות גרועים, כמעט ואין קשר בין מה שאתה יוצר למקצוע.
(השאלה למה אנשים אחרים לא בונים מקצועות זו שאלה אחרת)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה