• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בעולם המערכה שלכם

הנה מה שאני חושב לעשות (זה בשלבים מאוד מוקדמים):
אני מתכנן שיהיו מספר בלתי מוגבל של מישורים, העניין הוא שאני גם רוצה שיהיו מס' מצומצם של מישוריים ראשיים (מישר החומרי, העליון, התחתון וכו'), כאשר לכל מישור יש עוד הרבה מישרוים קטנים ולא ממש חשובים [אין בהם(בחלקם) חיים], כאשר דרך המעברר היא, שהאלים (כן כן כמה שזה נדוש) יצרו אולם ענק כאשר אפשר להכנס רק למישורים הראשיים (לחלקם), ולמישורים הלא חשובים הדרך היא שונה וקשה יותר, כי הם בנויים במרקם העדין שבין מישור למישור, כך שלמשל למישור משני אחד יש גם קרח וגם אש, מה שיוצר מוטציה מיוחדת (קרח חם, אש קרה), ושוב דרך המעבר היא מסובכת, כאשר לחלק אי אפשר להיכנס (מה שקרה זה שהמישורים הלא חשובים הם "השאריות" של המישרוים הראשיים), הדרך להיכנס נמצא במישור (או המישורים) הראשי\ים אשר מחוברים למישורים המשניים וכאשר אחד רוצה להכנס למישור המשני הוא צריך "לצאת" מה"שער" או לפתוח שער שמקשר, ולזה לא צריך להיות קוסמים, כאשר מישהו רוצה לפתוח שער הוא צריך למצוא את מקור החיבור עם המישור המשני, ולפרוץ אותו, לרוב זה קל, פשוט לעבור (מתחת למפלים, או אפילו בשמיים), שחלק מה הכוכבים הם פתחים חדשים שלא נסגרו עדיין ולכן האנשים רואים משם אור.

זה הרעיון שלי.....

אעיון נחמד אך אתה צריך עוד ללטש אותו למשל למה האלים יצרו את המישורים מדוע יש מישורים ואם הכוכבים הם מישורים פתוחים אז למה למשל לא נופל מהם כדור אש וגם איזה יצורים חיים במישורים (אם חיים) והאם יש חמצן במישורים והאם אפשר לשרוד שם

לי יש ובעצם המישורים אצלי זה מין חלל ריק שהדמיות עפות בו או קבוצת איים בחלל ריק שעליהם יש מפלצות חזקות מאוד מאוד גם האיים האלה מוזרים יש כמה אם טירות מוזהבות והכל מוזר שם. :twisted:

shadowfax

מבנה המישורים שלי בנוי על שילוב זוועתי של מבנה הספירות(קבלה יהודית), ט'לארניוד(קישור הזמן), ראיית המוות ע"פ החוש השישי, והקידום הרוחני בעלמות הבאים על פי ה-הוּדוּ (הדת מאחורי הוודו) וכל הבלגן הזה מותאם למערכות המו"ד.

בעולם המערכה שלי כל העסק מאוד הגיוני, הרוח לא מבינה שהיא מתה ברגע שהיא מתה והיא חייה בעולם אסטרלי המושפע ע"י הקיום הראשוני בשביל שהיא תבין בסופו של דבר שהיא אכן מתה, חווית המוות היא מאוד טראומתית והיא צריכה לחלחל בהדרגה, רק אחרי שהרוח הבינה שהיא מתה והיא כבר הספיקה להתאבל על כל אלא שהיא הכירה בחייה היא יכולה להתקדם הלאה בספירות הבאות כאשר כל ספירה מסמת התקדמות אנרגתית ורוחנית והתרחקות מהחומר.
ברמה שביעית יושבים כפי שציינתי גני העדן, שם הרוח מגיע לנחלה השלמה ולאושר הרוחני המוחלט אך אין לה נגיעה בעולמות הנמוכים. הרוח יכולה להחליט שהיא אינה מסופקד רק באושר מוחלט ושהיא רוצה תחלית ומטרה ואז היא נודדת לאחד ממישורי היסודות (אש,אוויר,אדמה,מים,רוח,קריסטל וכו') והיא למעסה לובשת את מורת הקיום של אותו מישור, שם עליה ללמוד לחמוק מאותם נגיעות שכוחות המגיה יוצרים במישורים אלא, זהוא השיעור הגבוהה ביותר של התקדמות רוחנית מאכר ואם הרוח מושפעת מרצונות היצורים החיים היא אינה מוכנה לאלוהות כל שהיא אבל מהרגע שהיא חסינה לחלוטין לזימון או ללקיחת כוחה היא עולה לרמה השמינית בתור אחד המשרתים של אל מסויים או בתור אל מהמעלה השנייה. וברמה התשיעית חיים האלים הגדולים.

תקרא את ההודעה הקודמת שלי ותבין.

ברמה השביעית הם כבר ברמה הרוחנית הגבוהה ביותר מכאן הם יכולים להתקדם רק לכיוון של ישיות עוצמה אבל הם חייבים להיקשר לכוח קיומי כלשהוא דרך המישור המייצג אותו וללמות את הכוח הזה וכמו כן ללמוד להתגונן מההפרעות שיוצרים מטילי הלחשים השונים בעולם אפס.

צייד, לא היה לי זמן לכתוב אבל הינה תגובה לעניין:
זימון דברים ממישורים אחרים זה דבר קל יחסית ואני יכול להפנות אותך למיתוס שם גיגקס פירט את שיטת הקסם של מו"ד בצורה הכי טובה (יש כתבה שלי עליה באחד הדימונים הישנים).
כעיקרון זימון יצור מהמישורים החיצוניים (קרי מפלצות או חיות) יוצר העתק של היצור במישור שלנו, למה? פשוט כי כך עוברים למישור האסטרלי, הדרך להגיעה למישור האסטרלי היא ע"י הקרנה אסטרלית (שזה בדיוק כמו הלחש) שהיא יצירת העתק שלך במישור האסטרלי המחובר לגוף הממשי בחוט כסוף, כל עוד החוט שלם אתה חיי מתנתק אתה מת והרג שלך במישורים העליונים שלשם מוביל המישור האסטרלי גורם לך לחזור לגופך.
עכשיו בטח תומרו אבל הקרנה אסטרלית היא מדרג 9 ואילו זמון פשוט הוא דרג 1 ולכן חשובה ההבנה שקסם D&D הוא קסם זימון הוא מבוסס על זימון דברים אל המטיל כי זו פעולה קלה יחסית אך שילוח דברים אל מעבר למימדים הוא דבר קשה לפי הלוגיקה הפנימית של שיטת הקסם לכן שינוי שיטת הקסם (כי אין מימדים) תצריך שינוי של דרגי הקסם.

לחש טלפורטציה אינו לחש נוגד זימון אלא לחש שבו אתה משנה את המאפיינים של דבר כל שהוא בתוך מישור אחד .

הועלתה פה השאלה לגבי מישור רוחות.
בעולם שלי (היבשת החדשה) הרוחות מחזיקות בגוף ממשי במישור האתרלי. למעשה, כאשר אדם מת נשמתו נשלחת אל עולם המתים, שם היא מוצבת תחת שליטתו של "הדוכס השחור" (האל האחראי). אבל במקרים מסוימים, בהם המוות היה טראומטי במיוחד, או ששילב סערת רגשות קיצונית, הנפש עלולה "להיתקע" בדרך לעולם הבא. הדרך הזו עוברת במישור האתרלי ושמה לרוב נעצרת הנשמה. (האמת, שהיא לא נעצרת בטעות. בדר"כ כלל האל האחראי על המתים חיים - את'-רול, עוזר לה להיתקע). אגב, זו גם הסיבה שרוחות נראות חצי שקופות בעולם הזה. הן קיימות בו רק במטושטש. למעשה, על ידי פגישת רוח במישור האתרלי ניתן לראות אותה בבירור (ומבחינה טכנית, אף לפגוע בה עם כל נשק רגיל).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה