• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית שיטה לפוקמון [חלק שני - בניית פוקמונים]

גארל

פונדקאי ותיק
טוב, בגלל שלא היו תגובות בעץ הקודם, החלטתי להתחיל לבנות את השיטה, כל מי שרוצה לעזור לי, הרבה יותר ממוזמן.
אני מנסה לבנות את הרשימה של החלקים בשיטה, אם יש עוד דברים שאתם חושבים שצריך להוסיף, תגידו לי.

-הדמות
-פוקמונים
-קרבות פוקמונים
-חוקי לכידת פוקמונים.

הערה: ההודעה נערכה ותיערך עוד בעתיד, אז לא להתייחס לזה שהתגובות לא קשורות להודעה הזאת.

חלק ראשון - הדמות:
דף הדמות:
תכונות בסיסיות:
גופני:___
שכלי:___
חברתי:___

יכולות מאמן:
טיפול:___
פיקוד:___
אימון:___

התמחות פוקמונים:
רגיל___ מים___ אש___ עשב___ אדמה___ אבן___ על חושי___ רוח___ אפל___ דרקון___ קרח___ פלדה___ מעופף___ חרק___ לחימה___ רעל___ חשמל___

ציוד:

פוקמונים:
בשימוש:
לא בשימוש:

ייצוג חלקי הדמות:

תכונות בסיסיות - מייצגות את יכולות הדמות הבסיסיות שיש לכל אחד.
גופני - הרמה הגופנית שלך, הכוח, החוסן, הכושר ושאר הדברים שתלויים בגוף.
שכלי - דברים שקשורים בידע ובמחשבה.
חברתי - כוח האישיות שלך, יכולת ההתחברות וההשפעה שלך על אנשים.

יכולות מאמן - מייצגות את רמת הכישרון שלך בתחום אימון הפוקמונים.
טיפול - טיפול בפוקמונים פצועים, הרגעת פוקמונים מבוהלים ודברים דומים.
פיקוד - השליטה שלך בפוקמון, היכולת שלך לשלהב אותו ולהעלות לו את המוראל.
אימון - מראה את מהירות האימון שלך. ככל שהתכונה יותר גבוהה, הפוקמונים ישתפרו יותר מהר.

התמחות פוקמונים - מראה את הידע שלך בכל סוג פוקמון נפרד.

ציוד ופוקמונים הם בעצם הדברים שיש לך. לקביעת הציוד ראה בהמשך.

בניית הדמות:

תכונות בסיסיות ויכולות מאמן:
כדי לקבוע את התכונות והיכולות שלך אתה מתחיל עם 3 נקודות בכל חלק, לחלק לשלושת התכונות/יכולות.
אתה מתחיל עם 0 בכל תכונה, שזה הממוצע. הגבוה ביותר שמותר להגיע בתכונה אחת הוא 5, והנמוך ביותר הוא 5-
אחרי שחילקת את שלושת הנקודות, אתה יכול להוריד נקודות מתכונה/יכולת אחת, ולהעלות באחרות, עד המקסימום והמינימום.

התמחות פוקמונים:
גם כאן מתחילים עם 0 בכל סוג פוקמון, שזה הממוצע.
אבל שלא כמו התכונות והיכולות, כאן אין נקודות לחלק. א
תה מתחיל עם כולם בממוצע, וכדי לעלות באחד אתה צריך להוריד מהשני. המקסימום כאן הוא 3, והמינימום הוא 3-
בהמשך הסבר על ההשפעה של חסרונות ויתרונות בתכונות, יכולות והתמחויות.

ציוד:
הציוד הבסיסי שאתה מתחיל איתו הוא:
10 פוקדורים, בגדים, שק שינה, אוכל ו-300 שקל.
האוכל הוא בסיסי וההנחה היא שלקחת מספיק לכל ההרפתקה.
אין מחירים לחפצים. אם השחקנים מגיעים לעיר ורוצים לקנות משהו מסויים, השה"מ מחליט את המחיר כמו שהוא בערך במציאות.
כסף אפשר להרוויח ממשימות, או השה"מ יכול לתת על ניצחונות בקרבות פוקמונים, במקומות מסויימים.

פוקמונים:
בשימוש: אלה הפוקמונים שאיתך.
לא בשימוש: אלה הם הפוקמונים שאצל הפרופסור ואתה לא משתמש בהם.
כדי להעביר פוקמונים אל הפרופסור ומהפרופסור אפשר ללכת למרפאה, ושם להשתמש במכשירי שיגור.

שימוש בתכונות, יכולות והתמחויות
התכונות והיכולות משמשות לבדיקות של פעולות.
הבדיקות הם גלגול של ק20 והוספה של התכונה/יכולת.
רמת קושי בינונית היא 10(קלה 5 וקשה 15)
התיאור של השימוש בכל תכונה ב'ייצוג חלקי הדמות'.
חוץ מהבדיקות, לחלק מהתכונות והיכולות יש עוד השפעות במשחק:

גופני - היאבקות. בגלל שהשיטה מתמקדת בקרבות פוקמונים, להיאבקות של אנשים והדמויות יש כאן רק חוקים בסיסיים:
נקודות הכרה: נקודות ה'חיים' שלך. כשהם יורדות לאפס, אתה לא יכול להמשיך להילחם, והיריב יכול לעלף אותך. מוות לא אמור לקרות.
חישוב הנקודות הוא ערך התכונה גופני+10.
הקרב הוא בתורות. מי שמכה ראשון עושה את ההתקפה כבדיקת גופני נגד בדיקת גופני שהיא ההגנה של האויב.
אם הוא עבר את הבדיקה של האויב, הוא מוריד לאויב את ההפרש בין הבדיקות.
הקרב נמשך עד שלאחד הצדדים יורדות כל הנקודות.

פיקוד - מוראל. לכל סוג של פוקמון יש רמת מוראל שונה. כל נקודה שמעל או מתחת לממוצע(0)מעלה או מורידה בנקודה את המוראל של כל הפוקמונים שברשותך.
בהסבר על הפוקמונים החוקים המלאים למוראל.

אימון - כדי לעלות דרגות יש נקודות שהפוקמון מקבל אחרי ניצחונות, נק"ן, ואחרי כמות מסויימת הוא עולה דרגה. גם לזה החוקים המלאים בהמשך.
בחלק על הפוקמונים הסבר על הנק"ן. כל פעם כשאתה זוכה בנק"ן תוסיף לו או תוריד ממנו את ערך האימון שלך.

התמחות פוקמונים - התמחות פוקמונים בסוג מסויים מעלה או מורידה את היכולות מאמן שלך לאותו סוג פוקמון.
כל נקודה שההתמחות שלך באותו סוג גדולה מהממוצע, אתה מעלה את כל יכולות המאמן בנקודה כשמדובר באותו סוג, ואותו דבר ההפך.

לאלאלא. זאת שיטת פוקמון. זה לא מו"ד. הדבר היחיד שהשחקנים עושים זה לאמן את הפוקמונים ולתת להם פקודות. הם לא צריכים כ"כ הרבה דברים. אולי תכונות יחידות של חברה, שכל ופיזי, ועוד כמה תכונות שקשורות לאימון.

ובנוגע לחושים - בטח שזה לא משהו. תמיד כשמחלקים לשלושה חלקים זה גופני, שכלי, וחברתי, כשבחברתי יש את כריזמה, עורמה ומראה, ובמקום הכריזמה בשכלי שמים חושים או משהו בסגנון.

אבל זהו שזה לא הדבר היחיד. זה שיטה לא מסובכת והיא מייצגת בקלות את כל היכולות של המאמן, כדי שהשה"מ יוכל להכניס עוד דברים למשחק.
יכול להיות גם שהם יהיו נגד פושעים כמו צוות רוקט לדוגמה. מה הם יעשו אם יתפסו אותם? אם הם מנסים לברוח? איך הם יבדקו אם זה עובד או לא? זה לא הכל אמור להיות נחמד כל כך כמו בסרט. הם יצטרכו גם לעשות דברים.

כמו שאמרתי - 3 יכולות, כוח (מסמל את כל היכולות הפיזיות), שכל (מסמל את כל היכולות השכליות), וחברה (מסמל את כל היכולות החברתיות). זה לא מספיק?

אני מסכים שעדיף לשנות את החושים, אבל אני חושב ששלוש תכונות זה קצת מידי.
אם אנחנו עושים רק תכונות, שיהיו מספיק. זה באמת לא מסובך בשביל השחקן.
אז מה ההצעות?

גם אני חושב שליצור שיטה לפוקימון זה מגניב. הבעיה היא שאין אינראקציה בין השחקנים. זה משחק לשה"ם ושחקן.
אבל מטרת האשכול היא לעזור, אז אני אתרום את החלק שלי.
1.אל תשכח את החלק החשוב שמעבר לתכונות משותפות צריך להיות לפוקימונים תכונות על בסיס סוג והתקפה וכאלה. מתוך ההתקפות שהם לומדים לכל התקפה צריכות להיות תכונות משלה:
נזק:
השפעות נוספות:
סוג:
טווח? (רחוק, מגע חרוט וכו')
וכדי שיהיה אפשר לאזן אז אנרגיה שהיא דורשת, כמו קסמים של אשף או כמו מאנה במשחקי מחשב

2.אני לארואה למה הפוקימונים צריכים יככולות חברתיות... זריזות(לקטע של התחמקות) יותר קריטי לדעתי

3.כמו שאמרתי בהתחלה, צריך למצוא דרך לגרום לאנשים לשחק אחד נגד השני ולא נגד פוקימונים בטבע או במכון. אולי שני קלאנים יריבים?

זה מה שמצאתי בשליפה. אם אני אחשוב על עוד אני אוסיף. מקווה שעזרתי

דון גובלאונה אמר/ה:
המניע לנדוד ביחד לא צריך להיות שונה משל כול משחק תפקידים אחר... בין אם זה לחימה בקבוצות, נדודים משותפים לצורך הגנה, או סתם חברותא...
בדיוק, אני לא מבין למה אתה מנסים להציג את זה בתור איזשהו סוג של משחק מיוחד.
מה שמיוחד בפוקימון זה עולם המערכה ותפקידי הדמויות. אבל אם בונים משחק תפקידים, אז במהותו הוא עדין יההי משחק תפקידים.
אז בומפייר משחקים ערפדים, במו"ד גיבורים פנטסטיים ובפוקימון משחקי מאמני פוקימונים.

כמו שאלוף אמר, זה משחק די יחידני אבל אם זה מה שאתה רוצה, בבקשה.

זה פשוט? עשית משהו ממש מסובך. שים לב שכל מה שהמאמנים עושים זה ללכת, לאכול ולתת פקודות לפוקימון. לא נלחמים ובקושי מדברים עם אחרים (מה שאני כן מציע לך לעשות אם אתה משחק את זה). ננתת לדוגמא את צוות רוקט, הם לא צריכים שום יכולת חוץ מלברוח, להתחפש ולעוף.

אני מציע משהו כזה לתכונות:

גוף - כולל את הכוח הפיזי, החוסן, המהירות וזריזות.
שכל - ידע, אינטליגניצה, יכולת למידה וכל אלו.
חברה - כל היכולות החברתיות. אישיות, קסם אישי, אינטליגנציה רגשית.

אם חשוב לך אז תוסיף חושים שיכלול את יכולת ההבחנה בפרטים, שמיעת רעשים.

תעשה את זה בלי קבוצות,רק מה שצריך.רצון,חוכמה אינסטיקנטים וחוסן[במובן של עמידות ושל כוח].בכל מיקרה,אלא תכונות לפוקימונים,אני נגד נתונים למאמנים מבחינת תכונות.הנתונים של המאמנים הם אך ורק לתיגבור הפקימון.יכולות למאמן יכולות להיות בסיגנון של 'X' שמייצג יסוד[כלומר,ההיתמחות של המאמן ביסוד],'שילהוב פוקימון' 'טיפול בפוקימון' 'פיקוד על פוקימון' וכו',רק יכולות חברתיות ושיכליות שמשפיעות על הפוקימונים,לא שום דבר מעבר.בפוקימון אף פעם לא היה עיניין של 'אני יותר זריז מימך',אלא של 'אני טוב יותר בפוקמוני מים מימך,אבל אתה יודע לטפל בפוקימונים טוב יותר'.כשהיו עימותים של ממש בין דמויות אנושיות זה היה פשוט 'אני מנסה,אתה מנסה' אם היגיון בסיסי בלבד[מבוגר חזק מילד,ילד חזק מילדה,לגיבור יש יותר כוח רצון].

פוקימונים? :roll:

למאמנים צריך להיות שתי תכונות רלוונטיות בלבד ומספר מיומניות שהוא שולט בהם.
1. תכונה אחת שמאפינת אותו חזק חכם פיקח ולא צריך סכלה לזה.
2, דרגת מאמן שקובעת את מידת ההשפעה שלו על הפוקימונים שברשותו. מהצד השני צריך להיות לכול פוקימון שברשותו רמה שונה של קשר למאמן שלו.
3. מיומניות נהיגה, אתלטיות, דיפלומטיה, התגנבות, השרדות... וכל מיומניות האלה על סכלה בסיסית של גרוע, סביר, מצויין.

כיף שיש התעניינות :D
אוקי, בוא נבהיר משהו:
רק הפוקמונים עצמם עולים בדרגה. המאמנים לא. אחרת, מה הקטע שיש לך פוקמון מתחילת ההרפתקה, ואתה מאמן אותו כבר שנתיים, אם הפוקמון הבא שתלכוד יהיה עם אותה רמת כוח?

פלדריק-
שוב, זה לא הולך להיות בדיוק כמו הסרט. אני לא אומר שיתחילו להרוג פה ולהילחם בנשקים וכאלה, אבל יכול להיות מצב של מכות. אם לדוגמה נגנבו למאמנים הפוקמונים ונשאר להם אחד-שניים(כי להשאיר אותם בלי כלום כבר באמת הופך ללא קשור)הם כן יצטרכו גם את התכונות האלה.
אז הנה ניסיון שני:
גופני, שכלי, אישיות, תגובה, טיפול בפוקמונים.

גופני- כוח, כוח סבל ועמידות. שכלי- ידע ולמידה. אישיות- כמו כריזמה. דיפלומטיה, איום וכאלה. תגובה- אינסטינקטים וחושים. טיפול בפוקמונים- הרגעת פוקמון, הבנת פוקמונים...
חמש תכונות סה"כ.

חשבתי, אולי גם מידת התמחות על כל יסוד? היסוד ה'רגיל' יקבל את אותו מספר אצל כולם, אבל כל השאר גם יהיה בנקודות. אני מנסה לחשוב על מה זה משפיע...אולי המהירות שהפוקמון עולה בדרגה? מייצג את האימון הטוב שלך ליסוד הזה? כמו שברוק טוב בפוקמוני אבן.

אישיות למה? זה שם ממש לא מתאים. תקרא לזה חברתי או משהו כזה. זה נשמע לי בסדר אבל אם תעשה כמו שעשית בהתחלה מבחינת חלוקת נקודות זה יצא ממש יותר מדי. תן לכל יכולת 5 רמות, כש-1 זה ממש גרוע ו-5 זה מעולה (כמו בוושו, אאל"ט). לכל אחד יש X נק' להשקיע וזהו.
בקשר ליסודות, אני אוהב את הרעיון אבל צריך שהוא לא יהיה מסובך מדי. כמה יסודות יש? הייתי עושה שיש לו יסוד אחד שהוא טוב בו (בונוסים להתקפות\נזק\התפתחות של פוקימון מהיסוד), יסוד אחד שהוא חלש בו (מחסרים) ובשאר הוא בינוני (כלום). אם יש ממש הרבה יסודות אז אפשר להפוך את זה לשניים ושניים (אבל לא מומלץ כי זה פחות הגיוני).

אני עדיין נגד.אם אתה ממש רוצה לתת לאמנים תכונות פעילות,תעשה אינסטינקטים חוסן שכלי וכריזמה[אם אתה ממש רוצה.אני חושב שעדיף להשאיר את זה למשחק דמות].
בנוסף לזה צריכות להיות להם יכולות,שהם עיקר הרעיון במאמן,של כל הקטע אם פוקימונים.צריך למצוא קסימום שבעה שיכילו את כל ההבטים[טיפול,ידע,שילהוב,שיכנוע,שימוש ואימון ניראים לי מספיק טובים,ואולי אפשר לקחת היתמחויות כמו היתמחות בסוג או צורת לחימה].

מה דעתך על התצורה הבאה (בהשראת הזאב הלבן)

מאמנים

גוף (יכולת פיזית)
שכל (יכולת מחשבתית/חברתית)
משאבים ותמיכה (ובכן, אש הולך ברגל, גרי נוסע במכונית ולג'ובאני יש אירגון רשע שכפוף לו)
מיומנויות (מנגרות חשמלאות וכישורי טייס עד לקוסמטיקה לפוקימונים)
יתרונות/חסרונות (כמו בשיטת הגיבור, יופי יוצא דופן, חולשה לנשים יפות, וכו')
היתמחויות (אפשרות לקבל תוספים בעזרת אימון פוקימונים מסוג מסויים במחיר פחות יכולת ויד עם אחרים)
פוקימונים (נק' לרכישת פוקימונים התחלתיים)
דרגת מאמן (עד כמה אתה טוב כמאמן)

בדיקות של המאמן הן תכונה + מיומנות (כמו בשיטות של הזאב הלבן) קוביות ק10 כשתוצאה מעל 7 נשחבת להצלחה.
במהלך הקרב דרגת של המאמן מתווספת לחלק מגילגולי הפוקימונים.

------
פקימונים קצת יותר מורכבים, ויש לשים לב שרוב הפרטים קבועים לכול סוג פוקימון, בתכונות לדוגמא, כול פוקימון נע בין נק' אחת מעל הממוצע לבין נק' אחת מתחת לו בדרך כלל, שינוי גדול יורת יגרור שינוי בגודלו של הפוקימון. כלומר לא יהיו אוניקסים עם ערך כוח של 2.

תכונות פיזיות, מ1 עד 5
כוח
זריזות
חוסן

תכונות שיכליות
תפיסה (חושים, והסקת מסקנות)
תקשורת (הבנה ותיקשור עם בני אדם)
כוח רצון (כוח על חושי, והיתנגדות לפוקדור)

בריאות-
כמו לסולארים נשגבים, מבחינת דרגות בריאות, ומתווסף למספר הזה ערך החוסן של הפוקימון. (כול נק' חוסן שווה כמו תעצומת גוף השור אחת)

קרב-
לכול פוקימון יש ערך היתחמקות שמורכבת מ- (מחצית ערך הזריזות + תפיסה) + הגנות מיוחדות עם יש.
ומאגר התקפה שמורכבת מזריזות + כוח + דרגת המאמן + תוספות מהתקפות מיוחדות אם יש, יש להטיל קוביות לפי המאגר והנזק שנגרם הוא ההפרש בין מספר ההצלחות בקוביה (הצלחה 7 ומעלה), לבין ערך ההיתחמקות.

ניתן להוסיף למ1 עד 3 קוביות להתקפה או להגנה בעזר תיאור מגניב לראות המנחה.

יכולות מיוחדות ורגישות
אלו לא כוחות שאתה בוחר או שולט בהם, אלא רק דברים שקבועים ונועדו לחשב את כוחו של הפוקימון. אלו יכולות מיוחדות שהן לא התקפות-
טלפטיה
טלפורט לטווח רחוק
תעופה
אמפיביות
חוסר יכולת לתפקד מחוץ למים
רגישויות לסוגי אנרגיה שונים וכו'

יתרונות וחסרונות
כמו בסדרה, מ יתרונות נעים מיכולת לדבר בשפת אנוש, או להרכיב על הגב בן אדם, ועד ביטול של חסינות מולדת לסוג אנרגיה או מצב התחלתי שקורב להיתפתחות.
חסרונות נעים בין, סרבנות להיכנס לפוקדור, סרבנות בקרב, חולשה לסוג אנרגיה לא שגרתי לאותו פוקימון או אי אצון להיתפתח.

התקפות מיוחדות
התקפות נעות מרמה של 1 עד 9, ומוסיפות מספר זה לגילגול ההתקפה הבסיסי של הפוקימון, הגנות מיוחדות עובדות אותו דבר אך נעות בין 1 ל6 ומוסיפות ערך זה להגנה, חלקן למשך הקרב, חלקן לזמן קצר.
(יש לשים לב, שכול כוח המתקפה תלוי היתפתחות של הפוקימון. להיתפתחות ראשנה יש התקפות שהן בין 1ל3, להיתפתחות שניה בין 3 ל6, והיתפתחות שלישית בין 6 ל9) הגנות עובדות אותו דבר, אבל בסקאלה של 1-2, 2-4, 4-6 בהתאמה).
ישנם יוצאי דופן אבל מדובר בפוקימונים חריגים מאד, או בתנאים חריגים מאד.\
התקפות והגנות עם נזק שמתמשך יותר מסיבוב אחד עולות ברמה אחת, והקפות שצריך לטעון בסיבוב קרב חסר פעולה (כמו קרן סולארית לדוגמא), או הגנות שכופות על המתגונן לעמוד מבלי לזוז כול עוד ההגנה נמשך, יורדות ברמה אחת.
כמו כן יש התקפות מיוחדות שבמידה ועברו את ההגנה של היריב לא גורמות נזק אלא השפעה מיוחדת כגון סם שינה או קורים)
לכול התקפה מיוחדת יש תג, שמציין את סוגה (אש, קור, מים, אומנות לחימה, על חושי וכו')

זה ממש ממש מסובך. מה רע במשהו פשוט וקל?
החלק של הפוקימון הוא יחסית סביר, אבל למה צריך כל כך הרבה סיבוך למאמנים. נכון שמשחקים אותם, אבל הם בכל זאת רק מה שמפעיל את הפוקימונים.

אז בעצם אתה אומר שצריך לפרוס את את הטיפול בפוקמונים.
אני לוקח חלק ממה שכתבת:
הרגעה, טיפול, שכנוע, שלהוב. מה זה 'אימון ושימוש'?
אז זה יוצא שני חלקים - חלק אחד של הדמות עצמה, וחלק שני של המאמן.
אני עושה את שני החלקים בנפרד בחלוקת נקודות, בגלל שכולם יעדיפו את האימון כי זה יותר שימושי.

תכונות: גופני, שכלי, חושים, חברתי.
אימון: הרגעה, טיפול, שכנוע, שלהוב.

בכל חלק יש 12 נקודות לחלק, כשאחד זה גרוע וחמש זה הכי טוב, כמו שאדידס אמר.
יש גם את הקטע של ההתמחות בסוג פוקמונים. אני לא ממש זוכר את כל הסוגים.
כעקרון יש כמה נקודות(שאני אחליט לפי המספר של הסוגים)שמחלקים לסוגים ולפי זה הפוקמון עולה מהר יותר דרגות.
מסכימים עם זה? ומישהו יכול לתת לי את כל הסוגים של הפוקמונים?

עריכה: דון, ראיתי את ההודעה שלך עכשיו(הפרסום הודעה היה פתוח לי כמה שעות בלי שכתבתי כלום)
קודם כל, נשמור את זה לחלקים הבאים. עוד לא הגענו לפוקמונים.
בקשר לחלק עם המאמן, נראה לי די מסובך. אני חושב שלא צריך להכביד בקטע הזה על השחקן. הרבה יותר קשה להחליט על יכולות וכאלה מהראש ומדברים שלא כתובים. כשיש אפשרויות זה מהיר ונוח יותר.
משאבים אפשר להוסיף בקטע של הפוקדורים. יהיה פירוט על סוגי הפוקדורים, אבל אני לא רואה סיבה, למה להכניס מכוניות וכאלה? למה זה עוזר במשחק? איך מתייחסים לזה?

אני כיוונתי למשחק שיכלול יותר מקרבות פוקימונים, אם כי זה הדגש.

כלומר, המאמנים יצרו קשרים, יתקדמו בעולם בעזרת כישוריהם. תראה, משהו כמו משאבים זה די בסיסיץ

בעיקורן המאמנים בנויים מ-
גוף
שכל
מיומנויות
משאבים

דרגת מאמן זה משהו שיתן למאמן איזו שהיא דריסת רגל בקרב דרך הדמות ולא דרך השחקן בלבד, היתמחויות בא ליצור את עיניין "מיסטי! מאמנת פוקימוני המים בלע בלע",והיתרונות זה סתם שטיק שנחמד לשים.
פוקימונים אפשר לשים במשאבים כשחושבים על זה, אבל בסופו של דבר חשבתי שטוב להפריד. משאבים זה די פלאפי, ומישהו יכול להיות חסר כול אבל עם פוקימון חזק / מספר פוקימונים

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
חזרה