• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית עיר

אלדריון אמר/ה:
כף האווז אמר/ה:
בעבר, לפני עידן התכנון והבנייה הקבלנית, כל עיר התחילה בתור אוסף עלוב של בקתות שהפך לכפר, אפילו רומא האדירה.

זה כבר די תלוי בעולם, אני מאמין.
באימפריה הרומית, אאז"נ, היו דווקא ערים מתוכננות בשלב זה או אחר.
וגם לאונרדו דה וינצ'י שקד על תכנון ערים (לא שמישהו התייעץ איתו בבניתן).

אם בעולם יש אימפריה מתקדמת תרבותית ואירגונית, אני מאמין בהחלט שחלק מהערים יהיו מתוכננות, במידה זו או אחרת.

עדיין, גם אם מקימים עיר מתוכננת, בדרך כלל זה במקום שבו כבר יש איזשהו ישוב. הקונספט של "המממ, אין כאן כלום, בואו נקים עיר" הוא די חדש.

נדמה לי שאפילו האלכסנדריות השונות (זאת שבמצרים הכי מפורסמת, אבל ידעתם שגם קנדהאר באפגניסטן היא אחת מאלה?) לא הוקמו באמצע שום מקום על מגרשים ריקים.
אפילו תל-אביב הוקמה לא רחוק מיפו.

הנה רעיון לעיר בעלת משטר למופת:

קופראן-אזול:

מספר תושבים:2547 איש,70%אנושיים,15%גמדיים,5%ננסיים,2%אלפיים,3%חצי-אלפיים,1%חצי-אורקים,3%בני-מחצית.
צורת ממשל:מועצה מחוקקת.
כלכלה:קופראן היא עיירת קורים,היא יושבת על צלע ההר,לכן היא מתפרנסת ממסחר במתכות הבאות:כסף,זהב,נחושת,אדמנטית(מעט מאוד,אולי מספיק כדי לייצר מכל החומר שריון לוחות אחד בשנה...),ברזל,אבני-חן,פלדה,חוץ מזה,יש בקופראן תעשיית בירה ושיכר גדולה,וסוחרים מכל האיזור באים כדי לקנות את השיכר המופק בקופראן,שנחשב לשיכר איכותי במיוחד.
גיאוגרפיה:קופראן שוכנת על צלע של הר,זוהי עיירת קורים,ההר לא קשה לטיפוס ולכן סוחרים רבים מגיעים לשם לעיתים קרובות.
מראה:כל הבתים בקופראן עשויים אבן,בלי יוצא מן הכלל,אין זבל,לכלוך,זנות,גניבה אומעשה נבזה אחר ברחובות קופראן.
ממשל:המועצה המחוקקת מביאה בקרבה אחד מכל בני הגזעים הנפוצים(אנושים,גמדים,אלפים,ננסים,חצי-אלפים,חצי-ורקים ובני מחצית למי שלא ידע...)המועצה מחוקקת את החוקים הבאים:
איסור על:
גניבה
זנות
אונס
רצח
התעללות בפומבי
אי שילום מיסים בזמן
השחטת איזורים ציבוריים בעיר.

חובה:
לבוא לאסיפות השנתיות.
לדווח על גניבה או פשע אחר המתואר לעיל,כאשר בטוחים שהוא באמת קרה.
לשלם מיסים בזמן.

משמר:בשעות היום מסתובבים בעיר שומרים,המונים בקרבם כ-250,עליהם מוטל לאכוף את כל הפשעים היומיומיים,מלבדיהם נמצאים גם שומרים סמויים(שהם חלק מיחידת העילית של העיירה)אשר מסיירים ברחובות ושומרים על הסדר בשעת הצורך.
יחידת העילית:יחידת העילית מונה כ-15 אנשי משמר-הלילה(מי שמכיר את מקצוע היוקרה פרי עטו של פרנהייט)חוץ מזה,נמצאים כמה סיירים ולוחמים מיומנים למצב של קרב ישיר,לבסוף אחרון הוא מג עוצמתי במיוחד אשר פועל בעזרת קסמי אשליה ועוצמה חזקים.

הסטוריה:קופראן נוסדה לפני כ-500 שנה במתרה להשטלת על כמות המתכות שנתגלתה באיזור(ההשטלתות נעשתה בהצלחה!!!).

מה דעתכם?

נחמד מאוד.. אבל איך יש להם מספיק כסף אם אין הרבה מתכות בסביבה, ממה הרווח, איפה, למה מתי איך..
טוב אם זה היה רק לדוגמא זה טוב..

והתגובות עוזרות לי, למרות שה ןבעיקר מתרכזות ב"תבנה קודם, תבנה אחר כך" ופחות בקטגוריות לבניה, כמו היסטוריה מפה וכו', שזאת היתה השאלה הראשונית. תודה

ד. גול

יש לי שאלה בקשר לחוקים: עם מתעללים בסתר זה חוקי? כדאי שתנסח את החוק מחדש. מה קורה למי שעובר על החוקים(רצח: עמוד תלייה). וגם העובדה על הדיווח: עם חייבים להיות בטוחים אז צריך לראות את זה מקרוב. אני מניח שאף אח לא ירצה להיכנס לבית בשביל לוודות עם באמת רצחו שם מישהו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה