אז היה לי עולם מערכה, אבל לא הרצתי בו הרבה. מלבד חוסר זמן, הסיבה היא שאני בררן למדי (לפחות כמנחה), ולא הכרתי שיטות רבות שהרגשתי נוח להריץ בהן. רציתי משהו גמיש מספיק כדי לממש היטב את מערכות הקסם והשטיקים הייחודיים לעולם, ועם זאת, רובד טקטי עשיר ומעניין בפני עצמו.
לפני שנה וחצי התחלתי לשחק יותר. החלטתי להריץ חד"פ בשיטה של Dishonored, אשר משתמשת במנוע 2ק20 כבסיס. זו לא הייתה אהבה ממבט ראשון, אבל המשחק רץ, והצית עניין. אז חקרתי ולמדתי קצת מעבר, פתחתי את ה-SRD וקראתי אותו מצד לצד. "טוב, ננסה". זמן לא רב לאחר מכן נולדה השיטה, ואני חושב שהיא יצאה לא רע.
לאחר יציקת די תוכן בשביל ליצור דמויות שלא יהיו דומות מדי זו לזו, נפלה עליי ההבנה שאם אני רוצה להריץ לאנשים שיטה שהם לא מכירים בעולם שהם לא מכירים, כדאי שהתוכן יהיה נגיש ככל האפשר. אז יצרתי אתר עבורה. הוא התברר כמועיל בהחלט, גם עבורי בזמן הרצה בשביל בדיקות זריזות. אני עדיין משחק עם אותה קבוצה, ומעדכן ומשפר את השיטה ככל שאני מבין טוב יותר מה עושה אותה כיפית ומעניינת.
אז מה אני אוהב ב-2ק20? קצת מביך אותי לכתוב את זה, כי למעשה הרצתי שיטה רשמית של המנוע רק פעם אחת(!), אבל זו פסקה מתבקשת. אז ככה:
בתקופת החגים התפנה לי מספיק זמן כדי להביא את השיטה לרמה איתה אני מרגיש בנוח לפרסם. עברתי על כלל התוכן ועדכנתי אותו בהתאם לתפיסה הנוכחית שלי על המשחק, וכעת גם יש מגד"מ צנוע שילך ויתפח עם הזמן.
אז אם מתחשק לכם משחק סטימפאנק פאלפי עם מתנקשים משתגרים, מלומדים שעוברים דרך קירות, תאגידים תאבי כוח, חיילים משודרגים גנטית, עברייני צמרת ואצילים שפלים - מוזמנים לבדוק את השיטה בקישור למטה. הערות והארות יתקבלו בברכה.
Mist & Steam 2D20
לפני שנה וחצי התחלתי לשחק יותר. החלטתי להריץ חד"פ בשיטה של Dishonored, אשר משתמשת במנוע 2ק20 כבסיס. זו לא הייתה אהבה ממבט ראשון, אבל המשחק רץ, והצית עניין. אז חקרתי ולמדתי קצת מעבר, פתחתי את ה-SRD וקראתי אותו מצד לצד. "טוב, ננסה". זמן לא רב לאחר מכן נולדה השיטה, ואני חושב שהיא יצאה לא רע.
לאחר יציקת די תוכן בשביל ליצור דמויות שלא יהיו דומות מדי זו לזו, נפלה עליי ההבנה שאם אני רוצה להריץ לאנשים שיטה שהם לא מכירים בעולם שהם לא מכירים, כדאי שהתוכן יהיה נגיש ככל האפשר. אז יצרתי אתר עבורה. הוא התברר כמועיל בהחלט, גם עבורי בזמן הרצה בשביל בדיקות זריזות. אני עדיין משחק עם אותה קבוצה, ומעדכן ומשפר את השיטה ככל שאני מבין טוב יותר מה עושה אותה כיפית ומעניינת.
אז מה אני אוהב ב-2ק20? קצת מביך אותי לכתוב את זה, כי למעשה הרצתי שיטה רשמית של המנוע רק פעם אחת(!), אבל זו פסקה מתבקשת. אז ככה:
- את מנגנון הפתרון (resolution mechanic): אני נהנה מההתפלגות החלקה של 2+ קוביות, ואת הקלות שבהחלטה על ד"ק בטווח 0-5.
- את המטא-מטבעות: תנופה ואיום דואגים שהמשחק תמיד יהיה מעניין. גלגולים מעולים אף פעם לא "מתבזבזים", והמאגר המשותף לא רק מלכד את הקבוצה אלא מהווה רשת ביטחון שגורמת לשחקנים להיות נועזים יותר. המשמעות הכפולה של פוטנציאל מכאני ויתרון או סכנה שגלומים בסצנה זה פשוט תענוג - אולי אני מתפלסף פה יותר מדי, אבל הביצוע פשוט מרגיש נכון.
- את השימוש באזורים: תנועה, מרחק, מיקום - יש כל מיני דרכים לסמל את אלו. משבצות הן מדויקות אבל צריך לספור אותן, מדידת מרחקים זה מסורבל, תיאטרון הדמיון לא משאיר הרבה משקל לטקטיקה. חלוקת המפה לאזורים היא פתרון אלגנטי בעיני ששומר על משחק מעניין.
- את המאפיינים (traits): שילוב מוצלח של סיפור ומכאניקה. ערפל יקשה על התקפות טווח, שיכורה יקל על חילוץ מידע רגיש מהדוכסית, גרון צרוד יקשה עליכם לשיר אופרה. אין פה המצאת גלגל, זה פשוט ברור, נוח ושימושי מאוד.
בתקופת החגים התפנה לי מספיק זמן כדי להביא את השיטה לרמה איתה אני מרגיש בנוח לפרסם. עברתי על כלל התוכן ועדכנתי אותו בהתאם לתפיסה הנוכחית שלי על המשחק, וכעת גם יש מגד"מ צנוע שילך ויתפח עם הזמן.
אז אם מתחשק לכם משחק סטימפאנק פאלפי עם מתנקשים משתגרים, מלומדים שעוברים דרך קירות, תאגידים תאבי כוח, חיילים משודרגים גנטית, עברייני צמרת ואצילים שפלים - מוזמנים לבדוק את השיטה בקישור למטה. הערות והארות יתקבלו בברכה.
Mist & Steam 2D20