• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בגידה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
A

Anonymous

Guest
יש לי שאלה האם הייתם בוגדים בחבורה שלכם כדי להרוויח כוח ?
אני משחק גנב ואני יחד עם עוד 2 שחקנים בוגדים בחבורה שלנו ואני כל הזמן חושב אם כדי לי ליבגוד או לא כי מצד אחד גנב היא הדמות הכי חלשה שיש ( נזק ממוצע 1ק10 ולא יכול להטיל לחשים כשכול שאר החבורה יכולה להטיל לחשים חוץ מאחת והיא נזירה שמורידה 2ק8 +2 אלא אם זה קומבו והיא מורידה יותר)
ומצד שני זה לא נחמד ומוסרי

מ דעתכם? :orc?:

בחבורה שאני משה"ם לה ארגנתי מאבק בין שתי דמויות כאשר בעצם המאבק היה בין שני אלים ששיחקו איתם סוג של שח-מט,האלים הבטיחו להם כוח עושר וגם לזמן הקרב וקצת לפניו נתנו להם את ולבסוף דמות של האל הרשע פתחה בקרב כנגד הדמות של הצד הטוב(לבסוף הצד הטוב ניצח ומאז השחקן הזה לא בוגד יותר והוא עבר לאמין באל הרגיל שלו.)אז זה תלוי,מצד אחד זה רק משחק וכל עוד זה מוסיף לכיף אני הייתי עושה את זה.חוץ מזה בכל מערכה צריך להיות קרב בין שתי דמויות לפחות פעם אחת. :)

זה לא רק זה
אם אנחנו בוגדים אנחנו לוקחים להם את כל הציוד ואז הממלכה כולה תיהיה במרדף אחרינו כי אנחנו דמויות ממש חשובות לממלכה (אנחנו ברמה כזו שאנחנו גורמים למהפכות)

כן אני מוריד 1ק10 אחד מקבוצה שגורמת למהפכות

אבל אני גם מרגל למען הממלכה בלי שאף אחד יודע ואני מקבל מיומנויות ללא צורך בנקודות מיומנות
אני מישתמש בחרב ממזרית (1ק10) ואני גנב אז אין לי פלוסים בכוח
אבל עם קשת אני מוריד 1ק6 +4 ועם שות אני מקבל 1ק6 +2 ואם יוצא לי 18 אני תופס את הנשק ואם זה 19 אני תופס את הרארש שלך

tom אמר/ה:
ואני רמה 5
אנחנו נהנים לשחק לאט אבל איכותי ולא כמו אלה שאחרי 2 שבועות אתה רמה 15 ואין לך מה לעשות יותר

צודק, זה באמת לא סביר שיגיעו לרמת עוצמה כל כך גבוהה מהר, זה הרבה יותר הגיוני שדמויות בדרגה 5 יוכלו למוטט ממלכות.

בכל מקרה, אל תבגוד בקבוצה. זה סתם יהרוס. זה יגרום לסכסוכים אישיים בין השחקנים, יעשה בלגן לשה"ם ויהרוס את ההרפתקה. כמו כן, כמה שחקנים יש בקבוצה שלך?

לא מבין מה הבעיה... אם נראה לך הגיוני שהדמות תבגוד וזה סביר מבחינת הפסיכולוגיה שלה אין בעיה.

ומה זאת אומרת סיכסוכים בין שחקנים. אתם לא מסוגלים להפריד בין מידע של הדמות למידע של השחקן?

הדמות שלי לדוגמא "דפקה" פעם את החבורה שלנו בזה שהיא משכה אותם באף לבצע משהו שכנראה לא היה מאוד מועיל לאף אחד פרט לי. היא שיקרה לשחקנים האחרים ואפילו הוצאתי את אחת הדמויות האחרות מפגרת כי שיחקתי את התפקיד יותר טוב והתוצאה הייתה שכולם האמינו שהוא משוגע יותר ממה שהוא באמת (הוא באמת היה תחת השפעה בזמנו) למרות שהוא כנראה הוביל את החבורה במסלול יותר טוב.

מאז עברו בערך 5-6 דרגות ואין שום בעיה. אפילו חשבתי פעם למכור את החבורה לטובת הצתרפות לצד האפל :) (אפילו בעידוד המנחה)
זה כמובן היה מוציא את הדמות שלי מהחבורה והופך אותה לאנטגוניסט נהדר. אני הייתי בסדר עם זה כי זה הביא את הדמות שלי לנקודה מוצלחת מבחינת הסיפור שלה ומיקם אותה בתור דמות מפתח להמשך המשחק.

לכל אלו ששאלו הדמות שלי היא נאצית
בירצינות יש לה שפם של היטלר

ואנחנו 9 והבוגדים עברו ל5 בימקום 3 אבל אנחנו בוגדים באחד מהחמש אז זה סבבה

וזה מאוד הגיוני לעשות מהפכות ברמה 5 כי אנחנו אמורים להיות ברמה 7-9 אנחנו מקבלים נקן על כל סיום קמפיין
ובכללי אנחנו חזקים ולא ניראה לי שיש כאן שחקנים שעברו קטעים של פוליטיקה ודברים מעבר ללהילחם

ולזה שהעיר את ההארה המאוד גיאונית
הרמה לא קובעת. הדרואידית שלנו יכולה להטיל 5ק6 חמש פעמים
והקוסמת יכולה 5ק6 פעם אחת עם פייר בול 1
אבל בעתיד היא תקבל גשם של פיירבולים
אז כן אנחנו יכולים לעשות מהפיכות

chaosblack אמר/ה:
הדמות שלי לדוגמא "דפקה" פעם את החבורה שלנו בזה שהיא משכה אותם באף לבצע משהו שכנראה לא היה מאוד מועיל לאף אחד פרט לי. היא שיקרה לשחקנים האחרים ואפילו הוצאתי את אחת הדמויות האחרות מפגרת כי שיחקתי את התפקיד יותר טוב והתוצאה הייתה שכולם האמינו שהוא משוגע יותר ממה שהוא באמת (הוא באמת היה תחת השפעה בזמנו) למרות שהוא כנראה הוביל את החבורה במסלול יותר טוב.

אם אני הייתי בקבוצה הזאת הייתי כועס עליך. אתה הפכת את ההרפתקה לסובבת סביבך על חשבון ההנאה של השחקנים האחרים.

chaosblack אמר/ה:
מאז עברו בערך 5-6 דרגות ואין שום בעיה.

אני מניח שזה זמן של כמה חודשים, הם בטח כבר שכחו מזה.

תוספת בעריכה:
TOM, אם יש עוד הרבה קוסמים ודרואידים וכולי בעולם, אז סביר להניח שחלק מהם עברו את דרגה 5. ואפילו אם לא, לא תוכלו לעמוד נגד כמות עצומה של חיילים, במיוחד אם הם ילחמו בחוכמה (כמו לעמוד ממרחק ולירות על הקבוצה עם הרבה חצים).

כן בימיוחד שהדמות הכי נוגדת ללוחם חוץ מקוסם זה קשת (מבחינת אופי)
אבל יש לי קסדה שמגינה עלי מחצים
ולמה לי לעמוד מול חיילים בטור מרגל\גנב???

akma אמר/ה:
chaosblack אמר/ה:

אם אני הייתי בקבוצה הזאת הייתי כועס עליך. אתה הפכת את ההרפתקה לסובבת סביבך על חשבון ההנאה של השחקנים האחרים.

אז אני חושב שאתה לא יודע להבדיל בין אינטרקציה של שחקן לאינטראקציה של דמות.
לשאר השחקנים היה ברור שאני מושך אותם באף לאן שאני רוצה. זה התאים לדמות שלי לעשות וגם התאים שהדמויות שלהם יאמינו ללוקש שאני מוכר.
-כן חברה אני הסייר ואני אומר ללכת שמאלה!
-אבל אני הפלאדינית והחוש השישי שלי אומר ימינה...
-אבל את חצי אלפית תועבה וגם נדפק לך השכל מאז שנכנסנו למבוך הזה, אני הולך שמאלה תעקבו אחרי מי שנראה לכם.

באופן מפתיע כולם הלכו אחרי.
אם כבר עברנו לפסים הללו עולה לי השאלה למה נראה לכם שחבורה חייבת להיות הרמונית 100% מהזמן. למה? בחיים האמיתיים אתם לא רבים עם חברים שלכם? הם לא מנצלים אותכם לעיתים? למה שזה יהיה שונה במשחק? אם זה לא קורה זה נראה לי לא טיבעי.

בקשר להנאה של שחקנים אחרים לא ברור לי למה אתה חותר. ההנאה שלי ושל כולם לצורך העניין תלויות אחת בשניה. באופן מפתיע שאר השחקנים בקבוצה חשבו שהסצנה שוחקה מעולה והייתה מאוד מהנה למרות העובדה ששיקרתי לכאורה לחבורה.
דוגמא אחרת שחקן אחר שעשה משהו דומה אחרי זה שיחק את הסצנה גרוע ושיקר בלי הבחנה ובלי סימוכין מוצלח ולכן היה תחת איום מוות מהשחקנים שהזהירו אותו מראש לפני שהוא עשה משהו. באופן מפתיע הוא בחר לא לשקר. מה שגורם לי להסיק שאו שאני ממש טוב ומרשים לי לשקר או שהיכולת שלי לשקר ולצאת מזה תלויה ביכולת המשחק שלי ובדמות המשוחקת.

הנה עצה מDarths and Droids: בגידה היא בסדר, כל עוד אתה מוודא שהנבגד יקבל את זה ברוח טובה. אם אתה חושב שמה שתעשה יפגע בחוויה של שחקן אחר, לא אמור להיות לזה מקום.

אגב, כאוסבלק, אקמה לא אמר שהוא היה כועס עליך כי פגעת בדמות שלו, אלא כי השתלטת על המשחק. אין לזה קשר בין אינטרקציה של שחקן מול אינטרקציה של דמות.

ואני לא מבין למה הוא חושב שהפעולה שלי משתלטת על המשחק....

הדמות שלי בנקודת הזמן המדוברת (ועדיין) מספקת כישרונות יחודיים לחבורה ו- in play אין לאף דמות אחרת יכולת להתווכח איתי שאני קובע קביעות בתחומים מסויימים.

לדוגמא, אני מנווט ביער ומגלגל ממש נמוך, אין לי מושג לאן אני הולך, אבל אי קובע הולכים ימינה. בפועל אני משתלט על המשחק אבל מדובר בקביעה הגיונית כול עוד פסיכולוגית בניתי את הדמות שלי כחמור (והיא כזאת). אם הייתי mr nice היה יותר סביר שהייתי מתיישב על הרצפה שולף מפה ואומר לכולם שהלכנו לאיבוד.

לפי השיטה של השתלטות על משחק הוא צריך לכעוס על המורים שלו ועל ההורים שלו כי הם משתלטים לו על החיים (המשחק הכי טוב) ואומרים לו מה לעשות וגם על השה"ם כי הוא מטווה עלילה שלא בטוח שהוא מסכים לה.
כול אינטראקציה חברתית כוללת דמויות דומיננטיות ודמויות נשלטות. במקרה הזה הדמות שלי הייתה דומינאנטית והשתלטה על המצב, במקרים אחרים דמות אחרת שמבינה בקסם השתלטה על מצב אחר כשלדמות שלי אין מושג בנושא. לעיתים הדמות שלך נסחפת בזרם ואין לך מה לעשות. אם אני אגיד לך שהיה מדובר בקווסט פרטי שלי במקור זה ישנה את דעתך? אולי אז תכעס על השחקן האחר שניסה לכוון את הדמויות לכיוון אחר מזה שאני הצבעתי עליו כנכון?

יש לי בעיה עם "משתלט על המשחק".

אם אני משתלט על כלל המשחק כנראה שאני משחק עם דגי זהב מתים.
אין שחקן שיכול (בהינתן שה"ם סביר) להשתלט על כול המשחק.

כול קבוצה מייצרת סדרה של אינטראקציות חברתיות שונות. לדוגמא בחבורה שלנו יש שחקנים שהחוק הטקטי שלהם שואף לאפס והם סומכים עלי ועל עוד שחקן לעזור קצת (או די הרבה) בסידור הקרב כי אחרת הזקן יפתח לנו את ה***.

מצד שני בשלב הדיפלומטיה יש שחקנים אחרים שלוקחים את המושכות ומנהלים את הסיטואציה.
אני מוכן אפילו להגיד שאין לי בעיה ששחקן משתלט על משחק כאשר הוא בבירור יודע מה הוא עושה וברור לו שזה מצב זמני. אני אפילו מוכן להגיד שאם שחקן אחר יודע שמדובר במצב זמני והוא בכול זאת חוטף ג'ננה מזה הוא בחבורה לא מתפקדת מראש או סתם חמור שחושב שאכלו לו שתו לו.
גם ב team game יש מוביל ומובל ולי לא ברור למה צריך להתעצבן מזה. אם מישהו יכול להסביר לי את זה אני אשמח (מי שמתנדב למשימה שיקח בחשבון שאני אשאל שאלות לעלולות לערער לו את הטיעון [לא כדי לעצבן, אלא כדי להבין]).

הבעיה היא לא כשיש מוביל ומובל, אלא כשיש מישהו שחושב שהוא מוביל ומישהו אחר שלא מסכים איתו וגם חושב שהוא המוביל, או לפחות עצמאי.
במקרה הטוב, פותרים את זה אין פלי והכל טוב ויפה. במקרה הרע, זה גולש למטא, ואז מתחילות הצעקות. זה לא עניין של "אכלו לי שתו לי" תמיד, אלא גם עניין של "אתה חוסם לי את הדמות".
הגבול דק, ואישית לא מצאתי דרך לדעת מראש איזה שחקן יכול לקבל את זה ואיזה לא, אז מבחינתי - עדיף להמנע מזה כמה שאפשר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה