• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ספוילר ארקיין עונה 2 ביקורת

בזמן האחרון הייתי ממש עסוק אבל עכשיו סוף סוף יש לי זמן ואני יכול לכתוב ביקורת על ארקיין 2. הידד!
לפני משהו כמו ארבעה חודשים ראיתי את עונה אחת ועפתי עליה. כי בנוסף לאנימציה המופלאה, לבימוי המעולה ולעולם הסטימפאנק המהפנט הפיתוח הרגשי של הדמויות היה מדהים. בין אם זאת ההפיכה של פאודר מאחות קטנה וחסרת אונים ולוחמת אכזרית וחסרת רחמים שיוצאת מול אחותה שהגנה עליה כל ילדותה, או השינוי של ג'ייס ממדען צעיר ונלהב לאיש בוגר שמבין את ההשלכות של הקדמה, פשוט מהפנט.

אז חבל שעונה 2 הייתה גרועה. פשוט גרועה.
האנימציה עדיין מרשימה אבל יש כמה פגמים רציניים בעלילה שממש הפריעו לי.

1. שינוי מהיר ולא מתאים בצדדים.
כל הסדרה הייתה על הפערים בין העיר התחתית לעילית, בין העשירים לעניים ובין אחים וחברים. ויי וג'ינקס, שהיו הייצוג של ההבדל הזה הפכו שוב לחברות מהר מהרגיל, וואנדר, שהמוות שלו היה מה שהפריד ביניהן פשוט חוזר לחיים כמפלצת מפחידה שבסוף גם לא עשתה יותר מדי. נוסף על כך, פילטובר וזאון פשוט התאחדו מול הצבא של ויקטור-קסום-קריפי בגלל ג'ייס שחזר מממד אחר, מה שמוביל אותי לפגם הבא.

2. קטעים הזויים לחלוטין ולא מתאימים.
עד פרק 5 זה עוד היה נסבל, אבל בהמשך היו מלא, מלא, מלא שטויות. ג'ייס הופך לזקן בעשרים שנה בגלל סיבות שמוסברות רק אחר כך והורג את ויקטור, רק שהוא לא מת. הקהילה המוזרה שויקטור בנה מתמוטטת ואיישה (הילדה הקטנה) מקריבה את עצמה למען ג'ינקס: לחינם. ואנדר מפלצת לא מת. אם כבר יש הקרבה מרגשת, לפחות שתעשה משהו. אחר כך יש פרק שלם שקורה בממד אחר בו אקו מצליח להמציא הקס טק ביום וחצי ולחזור לעולמנו בלי שום חרטות על עזיבת העולם המושלם. מסתבר גם שהיימרדינגר (אני כותב את זה נכון?) חיכה לו שם אלף שנה. אחר כך מגלים שג'ייס היה בעתיד וגילה שכל העולם חרב, אז הוא חוזר מזוקן (כי סיבות) והורג את ויקטור, שלא באמת מת, ומקים צבא של חיילים לבנים קריפיים שאין לי מושג מה הם בדיוק עושים ומצתרף לאמבסה כי סיבות. מל משלימה לימודים בהוגוורטס בעשר דקות ופונה נגד אמא שלה, יש קרב ענקי עם מלא סצנות דביליות (ראיתם שכשמל משתמשת במגנים הזהובים שלה להגן על קייטלין מול אמבסה יש עשרים חיילים מאחוריה שיכולים פשוט להוריד לה את הראש? גם מסתבר שהחיילים הלבנים הקריפיים מסוגלים לעוף במעלה בניינים!!! למה!?!?) ובסוף... מה באמת קרה? כאילו כן, ניצחו את ויקטור קסום קריפי ואמבסה, אבל זהו? העיר התחתית והעילית פשוט השלימו לנצח בגלל אויב משותף אחד? איפה כל יחסי העשירים עניים שראינו? מה קרה עם הורד השחור? על זה אני אדבר עכשיו.

3. יותר מדי קווי עלילה
המציאו קו עלילה שלם על ארגון הורד השחור, קו שבעיני היה מיותר לחלוטין, שלחו כמה דמויות לממד אחר ובזבזו על זה פרק שלם, במקום לסגור את קווי העלילה החשובים באמת, היחסים בין הדמויות הראשיות ובין פילטובר וזאון. באמת, מה הבעיה להשקיע במה שבאמת חשוב, ולא סתם לפתוח מלא קווי עלילה חדשים, במיוחד כשיש לכם רק שמונה פרקים לסגור את הכול.

מה גם שהדמויות לא התפתחו טוב כמו בעונה הקודמת. בפרק האחרון ג'ינקס םשוט באה לעזור לויולט בגלל שיחת נפש אחת, שהעבירה אותה ממצב "אני מצולקת נפשית ולא רוצה לבדר עם אף אחד" ל"אני תמיד אהיה לצידך אחותי."

בקיצור, בגלל הצורך לסיים את הכל בעונה אחת ובגלל שכמעט כל סדרה טובה מדרדרת, אחת הסדרות האהובות עלי נהרסה. יהי זכרה ברוך.

עריכה אחרונה:
נראה לי שקצת הגזמת. כן, גם אני לא התלהבתי מהמארווליזציה של החצי השני של העונה (התופעה בה האיום חייב לעלות סדר גודל ומספר דמויות שונות מתאחדות נגדו במחיר המיקוד בדמויות בודדות וקווי העלילה הקודמים), אבל כן נהניתי לצפות בה. מנגד, אני גם חשבתי (ועדיין די חושב) שאין צורך בעונה שנייה, אז לא הגעתי עם ציפיות בשמיים.

העלילה מגיעה לכיוון מוזר, אבל הת׳מות מבוצעות היטב יחסית לזמן הקצר שהקצו להן. לא הרגשתי שמי מהדמויות פעלו בצורה לא מתאימה, גם אם הארכים שלהן היו מהירים. מסכים לגבי וואנדר, זה באמת היה טריק זול לאחד בין האחיות, ומצחיק שהיה צריך למות פעמיים. הוורד השחור הוא בבירור הכנה לבאות, וגם את זה אני קורא כסימפטום של מארווליזציה.

אישית, חשוב לי הביצוע לא פחות מהעלילה, ואולי יותר. המוזיקה, האנימציה, כראוגרפיית הקרבות, האסתטיקה שהצליחו לבנות - כולם תענוג צרוף ומרגישים דרכם את התשוקה של היוצרים. עם הזמן, אני חושב שהתעשייה תתייעל ונוכל לקבל יצירות באיכות הפקה זהה עם סיפור שמשתווה לה. Blue Eye Samurai קופץ לראש.

האקט השני של העונה השנייה הרגיש לי כמו כתיבה עצלנית. ואנדר מופיע ופתאום ויי וג'ינקס סבבה אחת עם השנייה. יותר מזה, ג'ינקס וקייטלין סבבה פתאום אחת עם השנייה. המוות של אישה באמת היה חסר משמעות, ונעשה נטו כדי להכריח את ג'ינקס להתפתח קצת. בכללי, הרבה דברים נוחים שנעשו לדעתי בצורה מאוד גרועה.
אבל, אני מבין למה.
התוכניות המקורית הייתה סדרה של 5 עונות. הם החליטו לצמצם ל2 עונות אחרי שהם ראו כמה זמן ההפקה לקחה, והבינו שהם מעדיפים לספר סיפורים נוספים בעולם ולא להפוך את ארקיין לסדרה היחידה של ליג. אני יכול להעריך את זה.
בגלל זה, הם החליטו לצמצם את הסדרה ל2 עונות. זה דרש מהם פשוט לסיים תהליכים שהם תכננו למשך עונות שלמות להמשך במקום פרקים בודדים. בסך הכל, הם עשו עבודה מאוד טובה עם זה. למרות שלדעתי היו צריכים לפחות עונה נוספת.

כן אגיד שאני חושב שאתה מאוד מגזים בתגובה שלך. הרבה מהדברים שהזכרת (העלילה של ג'ייס, אקו והיימרדינגר לדוג') לא היו הזויים או לא במקום, אלא פשוט כיוון שפחות אהבת. זה בסדר, אבל זה דבר שחשוב לזכור לדעתי.

בהחלט דחפו יותר מדי דברים לתוך עונה אחת קצרה.
מסכים שהורד השחור היה סיבוך מיותר, וגם עם זה שאיישה הקריבה את עצמה לשווא.
אבל בשורה התחתונה לטעמי היתר היה עשוי היטב, למרות שבכיף היה אפשר לפתח את הדמויות ואת העלילה יותר כדי להעשיר את הסיפור.
בנוגע לפרק של המסע בזמן, בתחילה לא הבנתי אותו אבל בסוף העונה הוא לגמרי ברור.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה